-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Salatát nem erdekli ha megfagy. Kiolvad es folytatja.
Tenyleg, has:
Hasizom lathatósagara kizárólagosan a zsírtalanítás a megoldás, vagy hasedzestől az is nő vmennyit? Azt gondolom, h erős hasizmom van, küzdősportban sosem okozott problemat oda mert ütés (1x kipróbaltam 50-et, azt is bírtam, csak hematomas lett). Szóval van ilyen ertelme a hasprésnek es társainak?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
m3ss
veterán
válasz Dorian #187451 üzenetére
az is no, mint barmelyik masik izom. edzeni is ugyanugy, progressziven erdemes.
en azt latom, hogy melyebbek lettek a barazdak amiota hasazok amugy lathatosagra sztem semmit nem szamit, bizonyos testzsir%felett. kb. 13% alatt lattam vmennyire, afolott sztem pont ugyanigy nezett ki a hasam akkor is amikor csak huzodzkodtam. legalabbis en ezt tapasztaltam.amugy dragonfly padon sztem nagyon jo. nekem sokkal jobbnak tunik, mint pl. a labemeles vagy haspres. progresszio barat raadasul, mert van konnyitett valtozata is, aztan el lehet kezdeni neheziteni.
de amugy valszeg serules megelozes miatt is erdemes edzeni. pl servet nehezebben kapsz, meg az sem jo pl. ha tuledzed az alsohatat has meg gyenge, jo ha egyensulyban vannak gondolom en. "bracing" miatt is jo felhuzasokhoz, guggolas stb. nem limitalja huzodzkodast sem, hogy gyenge a hasad..
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
scdlsc
aktív tag
Tudtommal a hasizom formája és mélysége (hogy hány %-nál látszódik) is erősen genetika függvénye.
-
m3ss
veterán
válasz scdlsc #187457 üzenetére
ja, meg azert az izom mennyiseg is befolyasolja a testzsir%-ot. ha vki nagy es izmos akkor a 13% szalkasabb, mint skinny 13%. na meg hogy ki hova raktaroz..van aki inkabb seggre es labra. de ha csak a felso bordat latja, azt is nehezen jo fenyek mellett, akkor az kozelebb lesz a 15%-hoz sztem. de sztem ezt aelod rogton megmondja.
vagy nem hasizom bordazatrol beszelsz, hanem az oldalbordakrol?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
En a vekonyabb fajta, "hasrahízó" ember vagyok. Ket ismerősöm aki szinten ilyen vekony, de alacsonyabb testzsírral, nekik latszik a hasizmuk, onnan latom, h az ő hasbordáik laposak, nem kidudorodóak, szóval az ilyen típusnak biztos csak alacsonyabb zsírral latszik, mint a vastagabb embereknek, akinek a bordák kidudorodnak.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
m3ss
veterán
válasz Dorian #187459 üzenetére
valszeg az inkabb 14-15%+ lesz. de mind1 is mennyi, lenyeg hogy te tudod mihez viszonyits. amugy is nehez megmondani szemre. fenyekkel, arnyekokkal, szaunazassal siman lehet csalni 1-2%-ot. bar lehet vkinek ha sas szeme van ezeket is bele tudja kalkulalni..
engem pl nem is a has miatt erdekel a testzsir%, legalabbis addig amig latom a hasizmom
inkabb a bicepsz, tricepsz, vall, comb formaja kezd eltunni, "tombhus" jelleget olt sztem 14% folott. kis tulzassal persze, ne lincseljetek meg ha ehezni kellene hozza engem se erdekelne...bar en a vizet nehezen tudom kulonvalasztani a testzsir%-tol. ha epp dehidratalt vagyok az ugy nez ki mintha 1%-kal kevesebb zsir lenne rajtamhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg a builder saját márkás fehérjéjénél van jobb ár/érték arányú? Én sajnos még abból az időszakból térek vissza, amikor az 5 kiló Myprotein-t 13ezerért be lehetett húzni. -
addikt
válasz Fred23 #187424 üzenetére
Én most diétában az edzés + kutyasétával olyan 600-700 kcal körül égetek/nap. Nem megerőltető egyáltalán, megszokta a szervezetem. A sétát pont a diéta miatt kezdtem el, külön nem akartam edzés után még kardiózni, ez meg a napi meló után teljesen kikapcsol. 5.2 km-et szoktam menni olyan 50-52 perc alatt. Mióta nem csalok, /pia, félrekajálás/ hanem betartom szépen a kötelezőt heti 500-700g jön le rólam, így terveim szerint júni közepére ott leszek ahol szeretnék lenni 13-14% BF-el.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Fred23
nagyúr
válasz Tyler Durden #187462 üzenetére
Remélem, teszel majd be képet. Én augusztus elejére szeretnék összehozni egy beach body formát, de persze nem baj, ha hamarabb sikerül.
600-700 kcal / nap már nekem se megerőltető, de nem mindig volt ez így. Talán a legfontosabb nem is a test, hanem a fej, vagyis hogy úgy álljon hozzá az ember, hogy igen, menni fog az egyre több mozgás. És csinálni is tényleg odatevősen. Nekem mostanában több futás is kimaradt, mégis összességében nőtt a mozgásból elégetett kcal, évek óta nem csináltam ennyit:
Így híztam ebben a hónapban már majdnem egy kilót. Jövő hónapban majd leveszek kicsit a kajálásból, és megcélzom a 900 kcal-os napi átlagos deficitet.
-
Fred23
nagyúr
válasz scdlsc #187466 üzenetére
Szép, ilyet még nem is láttam itt a PH!-n senkitől! Hány kilóra fogsz lemenni? Én 72-re biztosan -most 76,5 lehetek, vagyis egyezhet a súlyunk-, de ha nem leszek vele elégedett, megfelel még a 71 is. Tippre le kéne mennem 71-re a kockás hasért.
Én is 2200-2300 kcal körülre terveztem a stagnálást erre a hónapra, csak megcsúsztam kicsit. Tegnap 2850 kcal körül lehetett a bevitelem, ez vitte el mondjuk a kajálási aranyérmet is ebben a hónapban. Nagyon sokáig diétáztam, akartam már egy lazább időszakot... -majd jövő hónaptól megint folytatom a fogyást.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Dorian #187439 üzenetére
Üdv a klubban....
Melyik részén szakadt el? Az alkarnál igaz?Fél éve dolgozom dresscode-os cégnél, kezdéskor bevásároltam az ilyen ingekből: [link]
5 darabot vettem, hogy a hét minden napjára legyen egy. 4 hónap leforgása alatt leszakadt rólam az 5-ből 4. Mindegyik az alkaromon repedt szét. Akkor, amikor mondjuk az asztalra könyökölsz és megtámasztod az állad, vagy csak szimplán megvakarod az orrod és teljesen behajtod a könyököd, akkor ugye az alkar még jobban kiszélesedik, ahogy nekinyomódik a bicepsznek.
Éreztem az ilyen mozdulatoknál, hogy szűk ott (normál kinyújtott karnál nem volt ilyen gond, kényelmes volt), de nem nagyon foglalkoztam vele. Aztán 1-1 arcvakarás, vagy álltámasztós könyöklés és reccs....
Nagyon felhúztam magam, mert 4x15e Ft (akkor még annyi volt asszem) ment így tönkre... Felbosszantottam magam és meg is mondtam, hogy bocsi, de én innentől kezdve rövid ujjú ingben leszek.
A fontos találkozókra vettem még 2 hosszú ujjút, találtam jó vastag anyagút. Az is szorít ilyenkor, de bírja még, meg ugye ritkábban hordom.Nem vagyok a centivel méregetős fajta, de mikor elszakadtak, megnéztem, hogy az alkarom mekkora átmérőjű abban a behajlított helyzetben, 39.5-40 cm-t mértem. Nyilván kinyújtott kézzel sokkal kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Fred23 #187463 üzenetére
Rakok majd bár sehol nem vagyok a topiklakók nagyrészéhez képest Izmot kell magamra pakolnom, az meg így 40+ már nem úgy megy, mint 20 évesen. Keresek majd képet a tavalyi formáról, skinny fat jellegből indultam, onnan kellett kihozni valamit. Itthoni edzés után, tavaly november vége óta járok terembe.
scdlsc: nálam ez így néz ki
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
scdlsc
aktív tag
válasz Fred23 #187467 üzenetére
Nem tudom. Idén kicsit lassabban csinálom, mint tavaly. Akkor heti kb. 1 kg-ot dobtam le, napi 1850 kalória kajával. Majd a tükör mondja meg, hogy meddig fogyok.
A tömegelést elrontottam, mert üldöztem a 80 kg-ot, de végül csak 79,7-ig mentem fel, ott már kezdtem szuszogni.
-
Louro
őstag
Van arra tippetek, hogy finoman hogyan lehetne kezelni azt a helyzetett, hogy a Kiszel Tünde lánya ugyanott edz ahol én. Személyi edzővel, aki ahogy megjelenik a kis tündér, kb. otthagyja a többi kiscsikóját. Persze, kell a népszerűség, mert fotózkodnak és videóznak rengeteget. De ez nem is zavaró annyira. De szerintem feltünési viszketeségből olyan harsányan vihog az a lány, hogy már zavaró. Senki más nem csinál így....
Mess with the best / Die like the rest
-
attiati
veterán
ennek a tzs % képletnek van értelme?
(1.20 x BMI) + (0.23 x életkor) - 16.2 = testzsír.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz bandoleroo #187473 üzenetére
Ó, hát nálunk a személyi edzők 80%-a egyszerre 3 emberrel foglalkozik. A legjobb az, amikor ez a horda azt a gépet használja pont, ami nekem kell. Ráadásul az edézük fele beszélgetés, így ezer év mire végeznek ott...
Egyfolytában beszélgetnek, a legjobb mikor csinálja a kliens a gyakorlatot és aközben nemhogy ő nem fogja be, hanem egyenesen az edző beszélteti. Csinálja a vállból nyomást, aztán az edző meg közben kérdezi, hogy: és hétvégén mi volt a program?....
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Furcsa nekem ez a világ. Küzdősportnál, kettlebellnél ha vki nem odafigyel es massal beszelget, hatmegha hangosan, az edző bssza le azonnal.
A HIIT-es kettlebellnel meg örülünk ha levegőt kapunk[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Louro
őstag
válasz bandoleroo #187473 üzenetére
Az szememben sem személyi edző, hanem inkább csoportos edzés. Nálunk kb. mindegyik "személyi" edző így oldja meg a több bevételt. Én se kérnék további támogatást, ha nem csak velem foglalkozik, miközben személyi edzésért fizetek.
Egy előnyét látom, hogy 3 embernél míg egy csinálja, addig 2 pihen (, ahogy itt megtanultam, hogy fontos a pihenőidő). Bár olyat is láttam, hogy egy pont körül az összes gépre rátelepülnek és vetésforgóban nyomják. A timer meg jó hangosan harangozik, amikor váltani kell.Fülhallgató van, de nem zajszűrős. Van rendes fejhallgatóm, de abban megfőne a fejem Az a durva, hogy elég hangosan hallgatom a zenét, de azon keresztül is meghallani a vihánckát. (Nem kifejezetten Kiszel Tünde lánya a probléma.) Tegnap is annyira jól kivehető volt, hogy egy irányba fordultak a fejek.
@tisn: Ezen vagyok. Próbálom ignorálni. De amikor munkasúllyal dolgozok és odafigyelnék és Rammstein mellett megszólal egy éles hang.... kizökkent.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Tyler Durden #187469 üzenetére
ez milyen szoft?
az enyem ilyesmi, pocakos boomerkent.(edzoterem egy resze foci, csak mostanaban allitom at fodballra)
-
tisn
addikt
válasz Louro #187479 üzenetére
szerintem mukodokepes lehet 3 emberig. igy boven figyel rajuk annyira, hogy a gyakorlatok helyes vegrehajtasat felugyelje. ahogy nezem jellemzoen ilyenkor is egy gep + 2 sajat testsulyos/trx/bell/gumiszalagos gyakorlatot csinalnak, nem foglalnak tul sok cuccot. (igaz tovabb mint egy ember)
-
Louro
őstag
válasz S e t h #187486 üzenetére
Kicsit kiírtam magamból, de tényleg tud zavarni, ha gyakorlat közben kizökkentenek.
Pedig sokszor sokan vannak a teremben, de senki más nem ilyen hangos. Ha meg videóznak (mások), akkor volt, hogy megkértem őket, hogy vegyék újra. Nem akarok én szerepelni. Félelmetes mennyiségű tartalmat tesznek ki az edzőterem és az edzők oldalára.
-
addikt
válasz Fred23 #187463 üzenetére
Nahh megtaláltam a tavalyi képet, az első az a rettenet ahonnan indultam, asszem ez volt a mélypont a 177cm mellé 78kg, a második képen 64.7kg vagyok tavaly nyáron a diéta után.
-
m3ss
veterán
válasz Tyler Durden #187490 üzenetére
mondjuk ha ez tavalyi akkor nem derul ki, hogy most hol tartasz izomepitesileg. mennyi ido telt el a ket kep kozott? amugy ez szep eredmeny ami a fogyast illeti, izomepites szempontjabol mar kevesbe. amugy nekem az a velemenyem igy latatlanul, hogy azoknak akik elegedetlenek, keves a fejlodes videot lenne erdemes csinalniuk a gyakorlatokrol amit vegeznek. azon lehetne latni, hogy milyen a technika, mozgastartomany es intenzitas. makrok, feherje bevitel rendben van legtobb embernel ugy latom. de az edzesmunka ki tudja milyen.
azert az egyik elfontosabb tenyezo itt az, hogy mit csinalsz a teremben. lehet nincs meg az intenzitas, helyette van junk volumen. ha nincs jo technika, kontrollalt tempo, optimalis mozgastartomany vagy keves a suly alatt toltott ido akkor tulajdonkeppen az egesz arra jo, hogy kaloriat egetunk a teremben
lehet enhanced modban olyan anabolikus allapotban van a szervezet hogy barmilyen pumpalos random edzestol is noni fogsz, noble nattykent ez sztem nem igy mukodikhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
scdlsc
aktív tag
-
Fred23
nagyúr
válasz Tyler Durden #187490 üzenetére
Ha sikerült tavaly nyár óta felpakolnod némi izmot, a mostani diétád végén sokkal jobban fogsz kinézni.
m3ss: Én 43 évesen szintén nem vagyok már a legjobb korban, viszont azt vettem észre, hogy ahogyan szeretek edzeni, az nálam hozza az izmot még diéta mellett is. (Jó lassan persze.) Lehet, idősebb korban tényleg van extra előnye az erőemelőkéhez hasonló edzéseknek. Összetett gyakorlatok, nagyon intenzív és rövid edzések. Mondjuk nem azért edzek így, mert biztosan ez a legjobb módszer, egyszerűen csak ezt szeretem a legjobban csinálni.
scdlsc: Gondolom, valami ismert mai testépítő a "Shimizu" mellett álló pasi, ha esetleg tudod a nevét, megírhatnád. Nagyon esztétikus forma még vintage filterrel szűrve is.
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
aktív tag
válasz Fred23 #187494 üzenetére
Rákereste google képkeresővel, de csak ezt találtam.
forrás:
https://twitter.com/ErwanLeCorre/status/1781141607615533193[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Fred23 #187494 üzenetére
sztem azert ez a 43 ev meg nem a vilag vege. van 4 spanom is akik edzenek a mi korosztalyunkbol. csajok is, fiuk is es fejlodnek. jobban neznek ki, mint 20 evesen.
Összetett gyakorlatok, nagyon intenzív és rövid edzések.
ja. meg a progresszio, te is ra vagy fuggve ahogy latom azert a hasznalt sulyokra, trackeled, emeled stb.szinte biztos vagyok benne, hogy a technika es/vagy az intenzitas a hunyo legtobb embernel ahol nincs eleg eredmeny, sajat magahoz kepest persze. plane ha valaki szabad sulyokkal edz. nem olyan nehez elrontani nemelyik szabad sulyos gyakorlatot.
az intenzitas meg detto. huszoneve amikor terembe jartam egy kezemen meg tudom szamolni hany embert lattam intenziven edzeni. olyan sulyokkal dolgoztak, hogy bemelegitesnek tunt nekem. en a 2. ismetlesnel a boglar guggolason vert hugyozok. elgondolkozok neha, hogy hogy lesz ebbol 3 ismetles? aztan a vegen lesz 13 is.
de a koncentrikus fazisnal se tudnam ha akarnam se gyorsan mozgatni a sulyt semelyik gyakorlatnal se, minden rep egy kuzdelem. persze nem muszaj bukasig edzeni, jo lehet a 2-3 rir is, de az sem lesz egy leanyalom, egy 2 rir-es guggolas, felhuzas is hardcore, game over van utana. orulsz ha kitalalsz a terembol biztosan nem akarsz majd tatogato gepezni 2 nap mulva...nem tudom a termekben mit csinalnak azok akik naturalban szepen fejlodtek, de online az a par ember aki naturalnak tunik es nagy ott a kozos tenyezo az, hogy brutal kemenyen edzenek mind, jo technikaval. meg ha volumenben vannak is jo nagy kulonbsegek...[ Szerkesztve ]
-
addikt
Majd dobok be képet megint ha végére értem a diétának. Az otthoni edzés HIIT jellegű volt, meglássuk a terem mennyi változást hoz. Amúgy néztem videókat, igyexem nem elmenni ego irányba, hogy nagy súly és rángatom, figyelek a mozgástartományra illetve növelem a súlyt. Nyílván megnézne egy Aelod szintű edző, akkor találna hibát,de összességében talán nem elvesztegetett idő amit lent töltök Igyekszem főleg gépekkel dolgozni, illetve a vállamra figyelni /bringabaleset miatt műtőtték és sose lesz 100%-os/.
-
JoolsNOS
veterán
válasz scdlsc #187492 üzenetére
Ezem ma már én is felröhögtem facén.
#187490Tyler Durden: az elsőre (ahogy kislányom mondja) szomorkát kellett volna tenni a mosolyka helyett...
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest