- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
joe69
senior tag
akciós a biotech gold pro [link]
-
Woodslave
félisten
válasz drogery #23252 üzenetére
mit linkeljek róla? Qrvára nem tudnék úgy edzeni, meg amúgy se szeretem az elveit. Nem hiszem, hogy kizárólag ez erőnövelésre irányuló edzésterv vezetne az izmossághoz. Sőt. Hiszek benne, hogy szükség van magasabb ism. számra és nagyobb volumenre...
De a könyvet "kölcsön" tudom adni.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
God Vazzeg
veterán
válasz drogery #23249 üzenetére
A kardió nem haszontalan, csak nem a legjobb a célok elérésében. Nem esik le az izom rólad, hanem a tested lebonthatja ha nem figyelsz oda, és ez nekünk (nekem) megengedhetetlen. Elhiszem hogy működik a dolog nálad, miért ne működne, sőt, pont ezaz hogy sokkal erősebb a kardió tartomány mint az aerob, mindenképp gondoskodni kell az izommegtartásról. Ha nem vagy izmos, akkor meg mindegy neked, de ettől függetlenül működik a dolog, csak akinek nagyobb az izomtömege, többet veszíthet
-
Woodslave
félisten
válasz God Vazzeg #23255 üzenetére
ne ijedj meg, de minden nap lebomlik az izmod legalább egy kicsit
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
drogery
tag
válasz God Vazzeg #23255 üzenetére
szerintem az izommegtartásról a súlyzós edzésnek kell(ene) gondoskodnia az erősebb kardiónak meg a zsírégetésről, de inkább ne menjünk bele, mert ezzel a meddő vitával nálam okosabb embereknek se sikerült dűlőre jutni.
wood: jogos egyébként. köszi de egyszer elég volt elolvasni. heti 4 edzéssel azért az 5/3/1-et nem cserélném le, (főleg erre nem) de azért érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz drogery #23258 üzenetére
Rakj be képet és elhisszük hogy nálad működik.
Az viszont hétszentség hogy akinek nagy izomtömeg mellett szálkásság a cél, annak csínján kell bánni a kardióval. Kell a kardió, de állóképesség fejlesztésre/megtartásra, nem szálkásításra.Szerk: God beelőzött.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz drogery #23260 üzenetére
Sehogy nem mondod meg, mert kardiónál gyorsan kell az energia, amire elsősorban a kardió során használt izmokban tárolt energiát fogja használni, mert nincs idő megvárni a zsírraktárak mobilizálását. Aerob edzésnél pedig elsősorban a zsírraktárakhoz nyúl a szervezet, másodlagosan az izmokhoz.
Lapozz fel egy biokémia könyvet, ha nem hiszel annak amit az alapismeretekben leírtak (ami nem Bunny fejéből pattant ki)./人◕ ‿‿ ◕人\
-
drogery
tag
válasz Woodslave #23261 üzenetére
és tényleg puszta logika, én meg azt hittem, h felkötöm a gatyám felveszek még 1 pulcsit aztán kettőt lépek ballal, kettőt jobbal majd 3 kézjel (amit itt nem fogok elárulni) és mehet a menet
GOD de akkor nem kardió során "ég" a zsír hanem annak hatására, akkor meg megint nem egyértelmű
my bad: de azért ha akarod akkor megérted[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz tepizoli #23244 üzenetére
Sajnos a paprikás krumpliból meg a tojáslevesből nem lesz izom.
A könyv ismerteti azt, hogy mi kell ahhoz, hogy eredményeket érj el. Ezt pedig mindenkinek a saját lehetőségeihez (anyagiak, életvitel) kell belőni, minél hatékonyabban.
Alapismeretek és iránymutatás, erről van szó.
---
(#23264) drogery kardió már sok CH-t használ, ha az nincs, akkor már izmot is bont. Aerob meg szépen lassan elkezd zsírt égetni, de ehhez is idő kell elvileg, tehát 5-10 perc aerob kb.
nem sokatsemmit se ér.[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
God Vazzeg
veterán
válasz drogery #23264 üzenetére
Az edzés hatására leépül az izom (mikrosérülések) és a tényleges építés edzés után, amikor pihensz valósul meg. A zsírégetés pedig akkor kezdődik amikor aerob munkát végzel, bár folytatódik utána is.
Tehát ok-okozat:
edzés: izomleépülés
aerob: zsírégetésAz edzésnél következménye az izomleépülésnek az utána való izomfejlődés, az aerobnál meg ok-okozati összefüggés van. Ha nem érted, nem baj
-
drogery
tag
válasz God Vazzeg #23267 üzenetére
én meg pusztán azt hittem ( ) hogy elég ha kevesebb kalóriát viszek be, mint amit elhasználok, és az elhasználást tudom növelni büntetlenül aerob mozgásformával
-
Ijk
nagyúr
válasz drogery #23264 üzenetére
Komolyan mondom lassan a betévedő fegyencedzősök, meg táncosokkal való vita szintjén leszünk. Mindig van olyan aki jobban tudja, mint aki benne van ebben a témában jópár évtizede és szakirodalomból, tapasztalatokból, alapvető fiziológiából ollóz össze egy gyorstalpaló könyvet.
Mindenkinek van egy célja, egy fizikum amit össze akar hozni, és ahhoz megvan az optimális edzés.Most már ha valaki bejön ide észt osztani, az tegyen be magáról egy képet, azután írja le az edzését. Aztán majd mindenki eldönti mennyire szimpatikus számára az eredmény. Neked legalább van egy alacsony testzsírod, azonkívül vaktában lövöldözünk, a fegyencedzősöknek meg lófax sincs a kezükben néhány youtube-os játszótéri videón kívül.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Márk01
tag
válasz God Vazzeg #23265 üzenetére
Elszáll az agyam,komolyan gondoljátok,hogy a zsírégetés az csak arra az adott időre vonatkozik (korlátozódik)amíg ti aeroboztok vagy kardióztok?A kardió beindít egy sor olyan folyamatot a szervezetben ami akár 48 órával az edzés után is hozzájárul a zsírégetéshez.Igen bármennyire is lehetetlenül hangzik,a kardió,ha lehet így fogalmazni,magasabb rendű.Persze ha valaki lusta,elhízott,hobbi szteroidos,sosem mozgó,(ezekből bármelyik),akkor azonnal leugrik róla 50 kg sosemvolt izom.
===============================================================
-
Márk01
tag
válasz God Vazzeg #23273 üzenetére
Ez nem neked címeztem,általánosságban írtam.
===============================================================
-
Ijk
nagyúr
válasz Márk01 #23271 üzenetére
Ne csináld már te is. Nem a kardiótól fog leugrani az izom, hanem a sok kardiótól, amit súlyzós edzés mellett végzel.
A szervezet mindig a körülményekhez alkalmazkodik, ha sokat kardiózol akkor a nagy izomtömeget ballasztnak tekinti. Ha pl. sokat biciklizel a felsőtestedből vesz le, mindig onnan fog elmenni, ahol kevesebbet dolgozol.drogery: "mert ez alapján csinálhatom a kardiót ugyanott vagyok, csak hamarabb végeztem"
Én feladtam.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
drogery
tag
válasz God Vazzeg #23269 üzenetére
látok
mert ez alapján csinálhatom a kardiót ugyanott vagyok, csak hamarabb végeztemljk: félreértesz, nem akarok én meggyőzni senkit semmiről, nem tudom jobban mit akárki más, viszont az, h vki évtizedek óta nyomja azért még nem garancia. csupán azt mondom, h nem lehet egyértelműen kijelenteni, az aerob győzelmét kardió felett zsírégetés szempontjából.
-
spammer
veterán
Nézzétek meg a bringásokat, mondjuk amikor rendszeresen 50-es átlaggal tekernek egy TDF-on napi 100-200 km-et. Mindegyik 45 kiló és pálcika. Izomzat kb. zéró.
És akkor képzeljétek el ezt kicsiben a súlyzós edzés után/mellett eszetlen kardiókkal.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz God Vazzeg #23283 üzenetére
Mondjuk ez is igaz.
-
Ijk
nagyúr
válasz Márk01 #23280 üzenetére
Szerintem nehéz megmondani mi a sok. Ez már nagyon egyénfüggő, célfüggő.
Van akinek nem célja a minél nagyobb izomtömeg, van aki hamarabb regenerálódik, van akinek a heti egy-két kardió is képes megállítani a tömegelését.
Nagyon sok tényező számít, ezt mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia, a céljához és fizikumához mérten. De kifejezetten szálkásítani soha nem kardióval szokás./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz drogery #23287 üzenetére
Ezt te sem gondoltad komolyan. Képbe hozzuk a profi szintet, ahol mindenki koxol?
Nézz már meg versenyző testépítőket, hasonlítsd össze az izomtömegüket az övével, nézd már meg az arányokat. Kox nélkül is körülbelül ezekkel az arányokkal lehet számolni, csak a naturál testépítő a linkelt futó szintje körül mozog./人◕ ‿‿ ◕人\
-
spammer
veterán
válasz drogery #23287 üzenetére
Na jó, nálunk már lehet, hogy aerob tartomány, mert nagyon régóta tekernek, nagyon sokat, hozzászokhattak
A lényeg az, hogy mindent leégetnek magukról, kb. csont és bőr mindegyik. Hobbigyúrós szinten kicsiben művelve (gyakran) többet árthat, mint használ.
Heti több alkalommal szerintem felesleges, de mindenki azt csinál, amit akar.
szerk: Nem azért hoztam fel a Tour-t, mert ott mindenki naturál Nyilván senki sem az. Az izomleépítésről volt szó, de jó, hogy a lényegre figyeltetek
[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
Ja amúgy azért jöttem, hogy bejelentsem, mától indul a diéta Tegnap lőttünk képeket, olyan vagyok rajtuk mint egy zsírdisznó, szóval aktuális a dolog, 93kg vagyok Olyan 88kg körül lesz a cél, de majd látom
-
Ijk
nagyúr
válasz God Vazzeg #23295 üzenetére
Az a lényeg hogy kardiózzál jó sokat.
drogery: Látom reménytelenül nem érted még mindig a lényeget.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
drogery
tag
húha
Bá: lebuktam, de azért belenéztem.
Én nem a testépítőkkel hasonlítom össze megint a félreértés. Egyik oldalon az aerob és a TDF a másik oldalon a kardió és a 100m sík futás és az izomtömeg. Mindkét oldalon genetika és kox.
ljk: azt hittem a profikat utánozzuk kicsiben.. -
spammer
veterán
válasz God Vazzeg #23295 üzenetére
Múltkor nem azt mondták itt a "profik" ( ), hogy 100 kiló alatt nincs férfi?
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Negyed Gamer konfig eladó Asus Rog Maximus Formula 9 + I7-7700T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest