Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
Új hozzászólás Aktív témák
-
amegt
aktív tag
válasz
Wildmage
üzenetére
lehet, hogy pont egy nagyon jó napja volt a gépnek (vagy embernek) aki összerakta azt a Coolink ventim, de a motorhangja kisebb, mint a Blade-é és a szélzaj is kb együtt van vele + a Coolinkem nagyon jó szabályozható potival, a Blade nem nagyon reagál a tekergetésre.
Számomra a Coolink meggyőzőbb. De mindez az én személyes véleményem.
[Szerkesztve] -
Wildmage
senior tag
Nálam Zalman táp és op1 + halk és még le is szabályozott 12 és 8 centis coolinkek és emelett van egy silent blade. Sajnos nekem régen jó volt és tényleg nem hallottam, de egy ideje egy minimális, de magas hangja van, ami iszonyar idegesítő a nagyon halk, mély zümmögő hang mellett.
Próbáltam leszabályozni panellal, aminek az lett az eredménye, hogy sokkal hangosabb lett... -
Sianis
addikt
Sajna, hogy csak augusztus végére ígérik

-
ponti_ak
addikt
Baba!
Akkor a mostani 2db 8cm-s mellé beszerzek egy 12-est is!
... rohadtul melegszik ez a Maxtor...
Van már fekete, kék, most egy átlátszó jön, úgy érzem...
[ Megjegyzem a 8 centiseken is van molex. (Pontosabban adtak mellé átalakítót... viszont a hosszabb kábel nem hülyeség. A mostani nem megy fel az alaplapomra, kb 0,5 centi hiányzik...emiatt nincs ford.szám mérés BIOS-ban/AIDA-ban se...
]
[Szerkesztve] -
F7
tag
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=1&x=ne&y=827
12centis Blade
-
Sianis
addikt
Pedig 19 dba alá már nehéz menni, azon már csak a szebályozás segíthet...
-
amegt
aktív tag
Ezzel egyetértek félig. Félig viszont nem. Az empirikus teszttel az a baj, hogy nem objektív. Viszont mellette szól, hogy amit a hangnyomásmérő nem tud mérni (érzékeltetni), az a hangmagasság. (a magashangok sokkal idegesítőbbek, mint a mélyebbhangok). Szóval a szubjektív vélemény is fontos, de nem mérvadó. Atesztből kiderül az arany igazság, hogy ''kinek mi a hangos''...
Nekem személy szerint a Blade is hangos... -
Trak
addikt
Nem akarok senkit leszólni, de így ebben a formában ennek a tesztnek sok értelme nem volt...
Kimaradt jópár darab, köztük az egyik legfontosabb a Zalman...
Egy teremben, ahol akárhányan voltatok, műszer nélkül, füllel meghalgatni, hogy melyik a halkabb... Ugyaígy kézzel mérni, hogy mennyi levegőt szállít.
Na mind1, azért elmegy, végülis leírja mivel érdemes próbálkozni... -
_mt_
csendes tag
Csináltam kis házi gyorstesztet...

konfig: 1 SilentBlade fújja be előlről a vinyókon keresztül a levegőt,
hátul egy SilentBlade szívja ki, Igloo 4350 Light hűtő van a procin,
felette még az Enermax Noisetaker táp alsó ventija szívja a levegőt
(nem túl sokat mert teljesen le van szabályozva). Egy P4 2.4GHz Northwood
a ''kályha''.
Bekapcsolás után kb 30 percet ment idle-ben, a hőmérséklet így 34 fokra állt be.
Utána 45 perc CPUburn, körülbelül 6~7 perc alatt felment 54 fokra és ott megállt.
CPUburn lelövése után 1 perccel 45 fok, 2,5 perc alatt visszament 34 fokra.
Szerintem jól teljesítettek.

Igaz nekem még mindíg kicsit hangosak ezért a két SilentBlade-t valamikor
yóóóól visszaszabályozom 7~8 voltra.
(Nem annyira a ventiket, inkább
a légmozgást lehet hallani.)
Szerk: csúúúúnya helyesírás...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Sziasztok!!!
Ki tudna nekem 4 db originalt Silent Bladet feladni postán utánvétesen?
Mert a Bp-i cégeg sajnos nem igazán állnak rá a dologra, de nekem nem kellenek azok a hűtők! Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv...Sianis -
amegt
aktív tag
a gépem adatai az adataimnál, de nagy vonalakban: Nf7-es Zalman bordával, Silent Boost ventije leszabályozva (de lecserélem, mert kattog kicsit), videokarin réz procihűtő ventivel (leszabályozva minimumra), DTK táp (autó fordszám szabályzós (nagyon halk), a fő zajforrás pedig egy Western Digital vincsi (bedobozolva már szinte halknak is monható). Ja és egy Casetek 1016-os házikó.
Szóval ezek mellett hallom a Silent Blade-et. Szerintem túl jó a fülem.
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Van egy rossz hírem:
A SilentBlade et hiába szabályozod le, a hangja nem változik.
Nem tudom milyen füled lehet, de szerintem ennek semmi hangja sincs maxon
Egy átlagosnál halkabb házban (Chieftec, 2 ZalmanF1 leszabályozva + 2 SilentBlade +halk procihűtő+Zalman VGA+OP1 leszabályozva) egyáltalán nem lehet hallani. Akkor már az extra halknak mondott Seagate winyót lehet inkább hallani. Szóval kíváncsi lennék a Te gépedre
-
_mt_
csendes tag
Itt: Bővebben: link leírtam.
Egyébként fekete Dragon midi ''torony'', Demo Stúdióba vettem, táp nélkül 20k meg egy pici volt. Gyönyörű. Codegen után maga a mennyország (meg amúgy is).
kivűlóan szerelhető, logikus felépítésű, masszív, pofás ház.
Szerk: hinnye a sietség...
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Nekem Glacialtech hűtőm van 26 dBes 7 cmes ventivel, de valszeg én is cserélem egy Silent bladere, ez bár nagyobb, de a levegő szállításuk ugyan anyni, és halkabb. Nekem is 2,4em van. Remélem menni fog
mellesleg nekem idle 30-32, terhelve max 43. -
harry
veterán
az enyém is fürdött benne, de nem hatódott meg

-
harry
veterán
Nem rég sikerül elrontanom egy SilentB-et
Picit zúgott, gondoltam szétszedem, befújtam WD40-ennel, de most már kibírhatatlan a hangja
Elvileg a csapágyak zártak, szal abban nemigazán kerülhetett semmi (max olaj, de gondolom ez nem olyan nagy baj). Vlami igen csak súrlódik benne, csak nem tom mi. Valami vélemény 
-
_mt_
csendes tag
No... Új Chieftec házikómba beszereztem két ilyet. Meglátásaim:
1, Halk.
2, Jól hűt.

Kell ennél több? Az egyik a vinyók előtt fújja be a friss levegőt, és 28 fok fölé még nem mentek (Seagate Barracuda IV, Samsung SP1203N). A másik a proci mellet szíjja kifelé a meleglevegőt. A házban egyedül a prociventinek (Glacialtech Igloo 4350 Light) van jól hallható hangja. A táp is szépen csendben teszi a dolgát. (Enermax noisetaker).
-
Gergello
addikt
vki azt mondta nekem, hogy a kék silentbalde, uw aktív
igaz ez ?
-
Kolbee
tag
Na szóval. Belekukkantottam a gépbe, és egy ilyen ventit szereznék befele a belsejébe. Mondom mit láttam: Van egy alaplapom, amin van két venticsati. Az egyik a CPU-é, a másik a házé. A CPU-val nincs semi gond, be van kötve, műxik. Viszont van a házventi csati. Arra rá van dugva a tápomból kifelé jövő csatlakozó. Ha lehúzom, a tápventi simán pörög tovább, viszont a fordulatszámot nem jelzi ki a BIOS. Az a kérdésem, hogy erre rá tudom-e dugni a Silent Blade-et? Mert én úgy gondolom, hogy igen, áramot is kap majd, és akkor annak a fordultaszámát fogja kiírni a BIOS. Eltaláltam?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
andorpapa
őstag
Igen, kicsit maximalista vagy, egyszerűen a SilentBlade esetében a motorzaj minimális, a légmozgás hangját lehet hallani. Jelenleg igen magas technológiai szinten van ez a ventilátor, ezért az árért meg főleg megéri. Persze nem tagadom, vannak, akiknek ez is hangos, hiába no, eltérő ingerküszöb.
-
amegt
aktív tag
Pár napja megvettem a Silent Blade-et és annyira nem vagyok tőle elájulva. Meglehet, hogy túlságosan maximalista vagyok, de azért még lehetne rajta finomítani...
-
engusz
veterán
válasz
strike-force
üzenetére
Éppen az nem volt. Hiányoltam én is, de utólag nem nagyon tudott bekerülni a ''csapatba'', mert ugye ennek az volt a lényege, hogy többen ''teszteltük le'' őket. Ezért egy picit rendhagyó volt.
-
-
engusz
veterán
Megérkezett a Radikalmod-os miniteszt a ventilátorokról! A lista:
-Enermax UC-8FAB-B
-Coolink CFY08B
-Coolink Cool VS1
-Coolink Cool VS2
-Glacialtech Silent Blade
-=[ Bővebben: link ]=- -
realist
őstag
emberek ezt a ventit simán rá lehet kötni egy zalman zmfc1 előlapipanekre?
légyszives egy gyors választ mert fontos lenne...
-
Esmein
nagyúr
válasz
duracell89
üzenetére
Szegeden vagyok koleszos ''oda van bejárásom''. Otthonosan mozgok és az a legközelebbi nagyobb város kecskeméten kívül. Van, tvnetwork. 400kb/s letöltés
De szeretnék itthonra ilyet adsl 512 helyett. Najó nem is.
Félegyházi vagyok, de mióta szombaton 4 boltban voltam és 1 boltban tudtak 1 db amd procit reprezentálni nem veszek semmit, csak ha nagyon nagyon muszály.
[Szerkesztve] -
duracell89
senior tag
szegedi vagy? én ott születtem,de a szüleimmel 2 hónapos koromban pestre jöttünk (meg is bántuk gyorsan)
van szegeden szélessávú net? -
Esmein
nagyúr
válasz
duracell89
üzenetére
Cserélném én is de szegeden nem árulnak.
-
pitty
csendes tag
Most ju eszembe hogy az én SilentBlade-m nem méri a fordulatszámot. Rákötöttem az alaplapi CHAFFAN dugaszra de az alaplap nem jelzi hogy milyen fordulaton megy... (más ventivel mér rendesen). Vajon a SilentBlade lenne hibás?
Úgy egyébként minden OK vele... -
duracell89
senior tag
nekem elvileg holnap lesz meg az új állítólag csendes procihűtőm (a proci húzva megy, szal nem akarom leszabni)
a vinyóm írtózatosan kattog néha, és folyamatosan kerreg. ezt egy raven féle, kicsit rávenétől eltérően elkészítendő felfüggesztős moddal csökkentem
a többi meg nem érdekel
ha gépnek végre készen lesz a hűtőrendszere+a tervzett modok akkor felkerül az oldallap és messzebb kerül tőlem az egész gépház, szóval meg lesz oldva a dolog
a gépenben az összes ventit (kivéve proci) Silent Blade-re cserélem, annyira tetszik -
pitty
csendes tag
A munkahelyi gépem nagyon csendes. FSP group táp, eredeti Intel hűtő, alig hallszik hogy megy. Gondoltam lecsendesitem az otthoni gépemet is...
Az első dolgom a Codegen táp csendesitése. Noname venti ki, SilentBlade be. A gép továbbra is hangos, ezúttal az NF7 alaplap chipset hűtő és az AMD box-os procihűtő zúgott. Chipset hűtő ki, passzív Zalman chipset hűtő be. Még mindig hangos. Már kezdtem gondolkozni a Zalman procihűtőn, de előtte tettem egy próbát: CPU core voltage lehúz (tuningolni nem sikerült úgyse), a procihűtő ventit leszabályoztam kb 1700 fordulatra. Lényegesen csendesebb lett a gép. Most megint a tápban kavaró SilentBlade zaját hallottam. Rájöttem hogy fordítva tettem be (szívta befele a levegőt), úgyhogy betettem rendesen és egyúttal kivágtam a hűtőrácsot is. Állítólag számít... Egyúttal egy 47ohmos ellenállással leszabályoztam kisebb fordulatszámra. Bekapcs, és még mindig hallok valamit! Hát ezúttal a Samsung HDD zaja lett a leghangosabb!!! A vinyó egy konstans zajt generál akkor is, ha nem ír/olvas, és ezt már nem tudom tovább csökkenteni...
Szóval egyelőre csak annak örülök hogy nem vettem valami jobb procihűtőt, mert úgyse lenne halkabb a gép... -
duracell89
senior tag
valami ''macron MPT-350''
új, kb. 1 hetes -
Esmein
nagyúr
válasz
duracell89
üzenetére
Mázlista ! én még csak az első 2 verzióval találkoztam. Amúgy milyen táp ez ?
-
duracell89
senior tag
válasz
duracell89
üzenetére
na már kész is van a kis mod
bent mörög a tápban
amúgy mákom volt,nem kellet forasztani vagy farigcsálni, mert a tápban (!) volt egy külön 3pines 12V-s csati!
érezhetően csendesebb a gép -
Esmein
nagyúr
Bővebben: link
1500,- -
duracell89
senior tag
kösz, na húzzok alukálni
-
Esmein
nagyúr
válasz
duracell89
üzenetére
Huh nemtom. Fateromék hoztak egyet ósönből

ui.: megkérdeztem 1100-1200 ft. -
duracell89
senior tag
ok kösz
amúgy mennyi mostanában egy forrastó páka set? pár ezer? -
Esmein
nagyúr
válasz
duracell89
üzenetére
Az fordulatszám érzékelő. Hajtogasd össze és szigszalaggal tekerd körbe hogy ne lógicsáljon összevissza. De le is vághatod tőből ha az jobban tetszik.
[Szerkesztve] -
duracell89
senior tag
ezen a silent bladen vanegy harmadik sárga cable is
azzal mi legyen?
az hová megy a tápban?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
duracell89
üzenetére
Majd egyszer szedj szét egy acorp/codegen/mercury tápot és nézd meg milyen venti van benne. Meg fogsz lepődni. Ugye hogy igényesebb bármelyiknél ?
Nalátod. -
duracell89
senior tag
ilyen eccerű?!

kösszeeeeee ;)
ez a silent blade elmegy tápventinek ugye?
ha igen, akkor holnap meg is csinálom!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Esmein
nagyúr
válasz
duracell89
üzenetére
2 megoldás van. 1. rá van forrasztva a nyákra a venti a tápban. -> levágod, ezt ráforrasztod, általában a színek egyeznek (piros fekete). 2. Lehúzható egy dugasszal van rögzítve. Dugaszt kihúzod, a régi ventiről 3 cm kábel társaságában levágod, ráforrasztod az új ventidre és visszadugod.
-
duracell89
senior tag
valaki nem segítene privátba, h hogyan kell egy ventit beszerválni egy tápba?
légyszi
előre is kösssssz -
Wildmage
senior tag
válasz
duracell89
üzenetére
Tényleg csendes, de van nekem egy coolink vs2-m a leghalkabb fajtából, ami max fordulaton kicsit hangosabb(vagyis már hallható
), de sokkal több levegőt szállít, mint a táp alatt lévő silent blade. -
duracell89
senior tag
bonyolult tápba beszerválni egy új ventit?
mert ha nem akkor egy ilyet bele dobok -
duracell89
senior tag
hello
én ma vettem a 3 éves hűtő helyett (30decibel körül volt), ahhoz képest nagyon faxa
aki most akar venni ventit, az ne gondolkozzon , hanem szaladjon a 3testőrbe, vagy a Magicompbe és ezt vegye!
télleg kúl ;) -
gege71.hu
addikt
vettem egy ilyen silent blade ventit...
sztem nagyon diszno.
es telleg nagyon halk..+ szep is...+a hazbul veszi ki a zokszigent..TECCIKERTENI?
1,5k-t szvsz meger. (magicomp) -
andorpapa
őstag
Mondjuk Acorp tapba nem ventit kell venni, hanem ki kell dobni es uj PSU-t beuzemelni. De biztosan halkabb lesz, altalaban 2800 rpm koruli ventiket szoktak rakni az olyan tapokba.
(ekezet meg azert nincs, mert nem otthonrol netelek, es itt hiaba keresem az ekezet - szovicc) -
Tonyo
őstag
Szerintetek egy ilyen venti elég lenne egy 300w-os tápba?Halkabb lesz tőle vagy nem ér semmit.2éves Acorp táp
-
engusz
veterán
válasz
raven10011
üzenetére
Kérdés, hogy milyen a borda kialakítása? A Glacialtech esetében a bordák igazítva vannak a ventilátorokhoz. De ettől függetlenül lehet, hogy jobb hatásfokot lehet elérni a Coolink féle ventilátorral.
-
raven10011
senior tag
Ha jól emlékszem, akkor abban egyeztünk meg a srácokkal, hogy CPU bordára a coolink jobb, mert koncentráltabban fújja a levegőt, és a borda magja felé is jut rendesen légmozgás, míg a glacialtech jobban szétszórja a levegőt, így azt szerintem házon belüli légkeverésre jobb. De a legbiztosabb a cikkben leírtak lesznek

-
amegt
aktív tag
válasz
raven10011
üzenetére
proci ventimet akarom lecserélni, és a ház hátuljába.
Mindkettőt leszabályoznám egy olyan fordulatra, amikor zaj/légszállítás optimális lenne -
travis
tag
Félig OFF
Sziasztok!
A közeljövőben (jövő hét) veszek egy Glacialtech 2510-est.
Ugyanolyan (vagy jobb?!) hűtést el lehet érni a venti cseréjével? Pl. Silentbladre?Hiszen a levegőszállítás szempontjából a Silentblade ( vagy Coolink breeze) lenne a jobb....
Érdemes cserélni, jobb hűtési hatás érhető el???
Félig ON......
[Szerkesztve] -
Dream
tag
válasz
raven10011
üzenetére
A Coolink CFY08B papíron is több levegőt szállít (28,5) mint a silentblade (25,3), így nem értem ti hogy mértétek.
Én egyből éreztem (kézzel), hogy a silentblade kevesebbet fúj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Próbáltam leszabályozni panellal, aminek az lett az eredménye, hogy sokkal hangosabb lett...

(Nem annyira a ventiket, inkább
Hívd fel őket. Elvileg lehet, hogy lehet...

Elvileg a csapágyak zártak, szal abban nemigazán kerülhetett semmi (max olaj, de gondolom ez nem olyan nagy baj). Vlami igen csak súrlódik benne, csak nem tom mi. Valami vélemény 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Coolink CFY08B papíron is több levegőt szállít (28,5) mint a silentblade (25,3), így nem értem ti hogy mértétek.