Hirdetés

Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz Gorneck #2695 üzenetére

Bővebben?
    Az ottani hozzászólás további részeiben leírtam.

Ez a viselkedés természetes hisz driver nélkül akarsz vmit indítani. NCQ/ACHI DS3 esetén a lila dugaszba valósítható meg és eleve úgy is kell telepíteni...de sztem hagyd a fenébe, mert nem leltem ennek a dolognak a gyakorlati használt...3 teszt progi ezt be is bizonyította...szal maradj csak az inteles vezérlőnél...
    Az a helyzet, hogy nálam az Inteles (a két sárga :) ), meg a Giga (a lila :) ) vezérlő a BIOS Setupból külön-külön beállítható, hogy IDE, AICH, vagy RAID módban működjön. Boot-kor ez látható is, mert ha mindkettő be van kapcsolva, a POST után előbb betöltődik az Inteles SATA vezérlő (és kilistázza a WD vinyót), majd betöltődik a Giga vezérlő (és ez meg a két IDE cuccomat teszi ki), és az XP bsod-ol. Ha kikapcsolom az Inteles AICH-t (Disabled), vagy mindkettőt alapra (Intel = disabled, Giga = IDE) állítom, akkor az XP betöltődik (mivel a Gigásra nincs is semmi SATA eszköz kötve, ez logikus is). Vagy csak én értek félre valamit a beállításoknál :) (most fejből nem tudom idézni, melyik-melyik, majd otthonról, ha kell).
    De ha tényleg nincs haszna, akkor marad alapon, nem vesződök vele.

LAN-téma:
    Is-is. Először a linuxnál vettem észre, még kora délután. Akkor azt feladtam, visszatöltöttem az XP-t, mókoltam vele ezt-azt, közben a háttérben gond nélkül ment az emule. Aztán elkezdtem CoJ-ozni, és úgy egy óra múlva felpattant a desktopra az ADSL redial ablak. Innentől kezdve nem volt net, és kezdődött a leírt probléma. Korábban, amikor az emule csak magában ment (még a délután folyamán), nem volt baja.
    Már írtam, a driver a legfrissebb letölthető, az XP is szinte naprakész SP2, de a probléma nem csak XP, hanem linux (Ubuntu) alatt is jelentkezik, tehát ez az irány kizárható.

Aktív témák