Aktív témák
-
Iron Funeral
őstag
válasz PazsitZ #14722 üzenetére
Azt, hogy a füvön volt Vettel csak az ő onboardjából, illetve külső kamerából fogod meglátni
(bár megjegyzem, hogy most nem tűnik olyan keménynek Webber balra húzódása mint akkor tűnt )
[ Szerkesztve ]
Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
Oliverda
félisten
válasz grabber #14745 üzenetére
50-50 százalék szerintem. Az mondjuk tipikusan Webber-re vall hogy nem enged egy centit sem. Volt már pár olyan baleset ami hasonló okból alakult ki.
Peat: Az megint más kérdés hogy miért csúszott meg. Azért volt még pár (szerinted) agresszív megmozdulás a futamon. Pl. a Petrov-Alonso. Már ha szerinted ezek annyira agresszívnek számítanak.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
JJános
addikt
Én láttam Webber arcát, amikor megkérdezték az interjúban. Sunnyogott rendesen.
Egyébként meg azért látszott, hogy Vettel befelé indult, mert a gumik összeérésének következményeként elfordult az autója jobbra. Videón jól kivehető.
Sztem Webber hibázott. Sztem.
2007-05-06 óta itt!
-
Ijk
nagyúr
Mindketten hibásak.
Vettel elindult befelé, Webber pedig jogosan tartotta a kocsit egyenesen, viszont amikor látja (mert ő látta) hogy ott a kerék 2cm-re és közeledik, akkor kikapcsolhatta volna az automata piltótát és húzhatott volna egyet befelé. Mert itt nem a jogosságról van csupán szó, hanem a baleset megelőzéséről is, márpedig azt Webber látta. Úgyhogy Vettel 60%, Webber 40%/人◕ ‿‿ ◕人\
-
PazsitZ
addikt
válasz Iron Funeral #14751 üzenetére
Mutasd azt a részt: [link]
(#14753) HERR Z: Annyira húzza balra a kormányt, hogy egyenesen menjen tovább, mert elfelejtette, hogy Vettelt el kell engedni különben inkább belédszáll, ha nem tud megelőzni, mint Fujiban szintén Webberbe, mint Ausztráliában Kubicába.
[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
Peat;)
veterán
Mivel csak egy sima kényszerítős pozícióvédés volt, ami egy figyelmetlenség miatt alakult ki: baleset felelőse Vettel, mert látta hogy Webber védi az ívet.
A figyelmetlenségért mondanám hogy fekete pont Webbernek, de pontosan azt csinálta utána amit kell és meg is tartotta volna a helyét.
Igazából Vettel onboardja sokkalta beszédesebb...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Webber 60% mert ha nem tart rá és nem védi ennyire a pozícióját nincs baleset.Nincs verseny,de ne a csapattársával tegye ezt.
Vettel 40% mert mielőtt jobbra húzza kicsit a kormányt mehetett volna egyenesen,mert elfért volna,csak nem akart rossz ívben kanyarodni,pedig aki előz annak néha kell.MS 100% mert ha tegnap nem csúszik ki,akkor Vettel elől végzett volna és nem lett volna baleset
-
Peat;)
veterán
válasz Oliverda #14752 üzenetére
"Azért volt még pár (szerinted) agresszív megmozdulás a futamon. Pl. a Petrov-Alonso. Már ha szerinted ezek annyira agresszívnek számítanak."
Nekem bőven elférnek. Ez kb már a harmadik hozzászólásom amiben írom, ahogy a legelsőben is Hami manővere kapcsán: nekem ezek okésak. De írom újból: Hamiltonoddal beszéld meg ne velem. Ő nyilatkozta hogy sok nem én. Nagyon szájbarágósan kell fogalmazni veled a mai nap és akkor még finom voltam
[ Szerkesztve ]
-
uszkart
tag
Vettel ráfarag, ha nem csinál valamit az idegeivel!
Amúgy szerintem is kicsit korán kezdett el az ideális ív felé igyekezni!
Csak magának köszönheti, hogy kiesett! -
Finwe
őstag
Sokszor megnéztem. Szerintem Vettel jól csinálta. Én a helyében szintén nem gondoltam volna, hogy Webber ot marad ha már jócskán előtte vagyok. Webber pedig szemét volt. Mire észrevette Vettelt már mellette volt és erre megpróbálta leszorítani. Látni, hogy folyamatosan nagyon finoman közelít a pálya bal oldali széléhez (vagy attól nem tartja a távolságot) és mikor jön a kanyar ő még mindig ott van, nem is foglalkozik a kanyarral. Nem is tudom mit gondolt, ha ott marad és nem mennek össze akkor sem tud elkanyarodni. szerk: na jó lehet el tudott volna még kanyarodni. Valószínű, hogy a két autó az egyenes elejétől nem tökéletesen párhuzamosan haladt, hanem szöget zártak be egymással ami a kanyar elején metszette egymást. Még ez lehet de ebben az esetben is Webber nézte be a helyzetet Vettel meg az előzést.
Finwe
[ Szerkesztve ]
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
-
PazsitZ
addikt
válasz grabber #14761 üzenetére
Mondom én, csak kihozzuk, hogy Vettel ellen nem szabad védekezni és simán el kell engedni
(#14765) HERR Z: "nem az az optimális ív" nem az, egyenesen ment tovább=védekezett.
De most már értem, legközelebb félre kell állni, hogy szépen el tudjon menni Vettel, ha már az előzés nem megy.[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
Objektíven ítélve, tudatában annak, hogy Webber az egyik legagresszívabban védekező pilóták egyike: Vettel vétett nagyobb hibát.
Hörcsög Powa'
-
Oliverda
félisten
-
Ijk
nagyúr
válasz Peat;) #14759 üzenetére
Webber ment egyenesen mint a csőlátású anyós a trabanttal, még akkor is amikor látta, hogy közeledik centikre felé Vettel. Neki is beljebb kellett volna húzódnia, még ha neki is van igaza, mert elkerülhette volna a biztos ütközést (Vettelnek Webber akkor holttérben volt). Erre csapaton belül méginkább figyelnie kellett volna.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
PazsitZ
addikt
Most tűnt csak fel: Petrov futotta s leggyorsabb kört.
Nem is nyomja olyan rosszul, se ő se a renault.- http://pazsitz.hu -
-
JJános
addikt
Webber jövőre nem fog munkát kapni a Red Bullnál. Sztem.
2007-05-06 óta itt!
-
addikt
válasz HERR Z #14765 üzenetére
Ha az egyik kocsi azonnal belassul,de mennyi idő alatt szólsz rá a másikra,hogy ne előzd meg?Meg ne is tűnjön csapatutasításnak.
Emellett még a 3. Hamilton se előzze meg őket.Szóval a csapatvezetők nem hibáztak.Elképzelem az estet,Webber belassul Vettel ép megelőznék mikor mondják neki el fog fogyni az üzemanyagod lépj a fékre.
Hamiltonra is rászólnak,Vettelnek nem szabad megelőznie Webbert,de te aranyos fiú vagy,te se előzd meg őket,csak vonatozz mögöttük.Írd már le hogyan látod te az esetet,csapatvezetők alapján
-
JJános
addikt
Horner nyilatkozata:
„Mindig azt szoktuk kérni a versenyzőinktől, hogy hagyjanak egymásnak elég helyet. Ma ezt egyikőjük sem tette meg, aminek az eredménye sok pont elvesztése lett.
Mark is sokat bukott ezen és Sebastian is. Emiatt pedig mindenki veszít.”2007-05-06 óta itt!
-
Peat;)
veterán
Webber védekezett azért ment egyenesen és azért hogy megtartsa a helyét. Az ütközés egy másik pilótán kézmozdulatán és makacsságán múlott, Webber betartotta a szabályokat, nem kacsázott ment egyenesen mert még mindig sokkal kedvezőbb helyzetből fordulhatott volna utána rá a kanyarra, Vettel már rég elvesztette a csatát amikor Webber meglátta. A biztos ütközésben a biztos jelzőt ma Vettel szolgáltatta. Az ausztrál akár jóval tovább is mehetett volna így, semmi és senki nem tiltja. Rengeteg olyan eset van, hogy a támadó előrébb kerül mint a támadott mégis elbukja a csatát, ez nem más mint a helyes védekezés eredménye, amit ma is láttunk. Amit ti ma kritizáltok az egy élmenő pilótai adottság, amivel ha nem rendelkezne egy pilóta akkor Trullit kapnánk meg végeredményként.
-
-
HERR Z
veterán
válasz grabber #14774 üzenetére
tudtommal senki se kérte meg vettelt hogy azt a 1.5-2mp-es hártányát dolgozza le, én ott szóltam volna rá hogy őrizd a poziciókat
1-2-be más csapatnál ment/megy az hogy amilyen sorrendbe vannak az marad a verseny végéigvettel szopóágon van mondjuk 3 verseny óta szóval valamilyen szinten az ő része is érthető lenne, de akkor meg szedje magát jobban össze szombaton
[ Szerkesztve ]
-
uszkart
tag
Egyetértek!
Pár napja még isten volt, most meg biztosan úgy néznek rá mint a véres rongyra.
Ez a szomorú ebben a sportban!Én azért voltam Hakkinen, később Raikkonen szurkoló, mert ők csendes zsenik voltak.
A mai nagyokkal (pl. Hami, Lonzi, Vettel) valahogy nem tudok szimpatizálni! -
Peat;)
veterán
válasz Oliverda #14768 üzenetére
Te maradj nyugodtan, szemlátomást nem a földön vagy ma, én mindig is azt írtam hogy Alonso az egyik legagresszívebb pilóta ezért is szurkolok neki és sosem mondtam sem gondoltam hogy Massánál nem volt az. A mai első hozzászólásomban is inkább dicsértem Hamit is meg őt is. De maradj nyugodtan, te ma magyart nem értesz, ezt negyedjére bizonyítod a mondataiddal egy órán belül
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
ez a vita megint kezd személyeskedésbe torkollani...
miért kell mindig így történnie?!
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Ijk
nagyúr
válasz Peat;) #14777 üzenetére
Webber jogosan tartotta a vonalat. A kilalakult helyzetért Vettel a hibás, a balesetért pedig Webber.
Vettel már nem látta hol van Webber amikor elé került, ugyanakkor Webber pontosan látta, hogy ráközelít Vettel és volt több mint egy másodperce, hogy elkerülje a biztos ütközést. Ehelyett ment egyenesen, hogy majd lesz valami alapon./人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
válasz HERR Z #14772 üzenetére
Aki vigyázhatott volna az Vettel, nem előzte meg Webber-t, és már akor kihúzta az autóját jobbra...azaz kényszerítette Webber-t hogy ha nem akar ütközni akkor ő is húzódjon.
Webber meg nem kellett hogy számítson rá..miért akarna valaki jobbra húzódni ha még nincs meg a helye?!
Webber vissza támadt volna ez biztos, és valószínűleg sikerült is volna, mert Vettel sem véletlenül igyekezett volna vissza a gumizott ívre, a poros íven elcsúszott volna a kanyarbelsőről.
Mégis azt kellett volna megpróbálnia ahelyett hogy nekimegy Webber-nek.
A Button-Hamilton csata gyönyörű volt, Button gyors volt, és Hami pedig tudatosította hogy ezt a versenyt megvívta, és megvívja vele is.
Visszavette Vettel-től a rajt után, támadta Webber-t, aztán a kerékcsere bakija után támadta Vettel-t, és akár mi okból előzte meg Button, az első helyet megvívta vele szemben is.
Petrov-t sajnáltam, nagyon szépen ment..nem tudom miért jó a Renault, de meglepő volt hogy Petrov partiban volt a Ferrari-val és a Mercivel is. -
7Heads Drago
veterán
válasz PazsitZ #14594 üzenetére
Te miről beszélsz?
Ki mit nem enged? A Vettel volt előrébb. Vagyis pont Webber a ludas.
Petrovnak meg nem volt nehéz leggyorsabb kört futnia. Neki ki kellet mennie egy szett új gumiért az Alonso-s esett után.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
törölt tag
válasz 7Heads Drago #14788 üzenetére
Nem előzte meg Webber-t, ezért a pozícióját sem védi semmi, ez pedig pont azért van hogy ha valaki kamikaze módra beesik a másik mellé két autóhossz távolságból, akkor nehogy már azt mondhassa hogy ő volt előrébb, és a másik jött neki kívülről pedig az elől lévő autót védik a szabályok....
Mert nem volt előrébb az autója, nem valósult meg az előzés. -
uszkart
tag
Azt azért szerintem leszögezhetjük, hogy ebből csak akkor nem lett volna baleset, ha egy gokartot előzött volna. Szerintetek Hami, vagy Lonzi, vagy tökmindegy, akárki elkezdett volna azon nyomban jobbra húzódni, mikor Vettel fél autónyival előrébb van? Kétlem!
-
darál0w
Jómunkásember
előrébb volt...és? nem volt övé az 1. hely...épp versenyben voltak érte és vettel volt a szarabb íven...
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
PazsitZ
addikt
Én már azon csodálkozok egész évben, hogy ott tart a renault, ahol, sokkal siralmasabb teljesítményre számítottam tőlük, Petrov meg újoncként eddig nem tűnik rossznak, ennyi.
Ha összeütköztek és nem Webber irányváltása miatt, akkor én úgy érzem, hogy bár előrébb volt (a rosszabb íven), de nem volt meg az előzés nevezetű manőver.
Ennek ellenére ő elindul befele, ütköznek, amiről Webber tehet, mert el kellett volna engednie, hisz ő a Vettel. Jól értem?[ Szerkesztve ]
-
stvnppp
senior tag
válasz uszkart #14790 üzenetére
Igen, mert ők a tiszta íven maradnak, és csak onnan szorítják le az ellent, hogy az ne tudjon befordulni, ők pedig majd' tökéletesen. Ellenben az Webbernek már nem az első ilyen, már 2005-ös japán futamon is csinált ilyesmit Alonsoval, meg az elmúlt pár évben is dorgálták emiatt...
Mindegy, a RedBull hozza a formáját, legjobb autóval szerencsétlenkednek.
McLarennél remélem nem lesz nagyobb baj, az a páros tetszik náluk, múltkor sem volt önzőség a pilóták között, mikor Button nyert. -
ABE
őstag
Én úgy látom Webber fedélzeti kamerájából, hogy amikor már mellé ért Vettel, akkor már nem húzta rá, hanem ment egyenesen, és Vettel húzta rá, miközben ment volna jobbra. Vettel nem számított rá, hogy Webber keményen védeni fogja a pozíciót, Webber meg arra nem számított, hogy Vettel ennyire erősködni fog. Tekintve, hogy Vettel nem az ideális íven volt, nem "volt meg" neki még Webber, hiába volt előrébb, így inkább Vettelt mondanám hibásnak, mivel versenyről van szó.
-
joshua7
veterán
A korábbi videókon látszik, h Vettel kissé, de folyamatosan jobbra tartja a kormányt, míg Webber menne egyenesen előre. Vagy Webber-nek automatikusan satuféket kellett volna nyomnia és letakarodnia a pályáról, mert jön a Nagy Vettel?
Semper Fi
-
Ijk
nagyúr
válasz PazsitZ #14792 üzenetére
Szerinted hány olyan előzés van amikor teljesen párhuzamosan mennek az autók egymás mellett? Hányszor van az, mikor valaki mellett éppen elhalad a gyorsabb és kicsit arrébb teszi?
Webber látta, hogy biztosan összefognak érni, ennek ellenére nem korrigált. Vettel olyan mint egy pulikutya, nem várt volna még egy keveset, rögtön előzni akart, és türelmetlenül be akart jönni, de nem látta hogy pontosan milyen messze van a másik autó. Webber látta, ennek ellenére inkább bevállalta az ütközést, amellett hogy jogosan tartotta az irányt. 0:50
Most az a kérdés hogy ha te látod hogy jön az a hülye rád, és el tudod kerülni az ütközést, akkor elkerülöd, vagy szarsz rá?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
madstunt
addikt
nah ebbe a topikba se érdemes benézni futamok után. minden verseny után elbaszott viták mennek 2-300 hszen keresztül a végén személyeskedésbe torkolva. biztos bennem van a hiba de nem értem hogy élvezitek ezt
-
bdav
őstag
válasz joshua7 #14795 üzenetére
hát nemtom a legtöbb versenyző sztem kerüli az ütközést ha tudja, mert elég csúnyán megszívhatja még ha nem is ő a hibás. az meg kevéssé vigasztaló ha a futam után megbüntetik a másikat miközben mindketten fagyiznak a boxban
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest