Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tesla Smart Pet Feeder - zabagép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
addikt
Akkor várható lesz ennek az AMD-s megfelelője is. Vagy épp van is már?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
bitblueduck
senior tag
És ennek annyi értelme lesz mint mobilokban a raytracinges gpu-knak vagy esetleg használható is lesz valamire?
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
S_x96x_S
őstag
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
> Akkor várható lesz ennek az AMD-s megfelelője is. Vagy épp van is már?
A phoenix APU
- valamikor a közeli hónapokban várható tömegesen,
- mobil, erős RDNA3 GPU, erős 8 magos CPU + AIEhttps://prohardver.hu/hir/ces_2023_amd_zen_4_rdna_3_ai_gyorsito.html
"újdonság viszont az AIE kódnevű egység, ami az Artificial Intelligence Engine rövidítése, és alapjaiban a Xilinx technológiájára épít. Az AMD a dizájnra XDNA architektúraként utal, a tényleges márkanév pedig Ryzen AI lesz. Az új rendszerchip az első olyan x86/AMD64-es fejlesztésnek számít, amiben dedikált, gépi tanulás gyorsítására optimalizált részegység található, és a Microsoft támogatni is fogja a hardvert."https://prohardver.hu/hir/ces_2023_amd_prezentalta_xdna_dizajn.html
Szerverben meg jön az MI300A
https://www.theregister.com/2023/06/01/amd_june_event_preview/
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
válasz
bitblueduck #2 üzenetére
Persze, Computexen ha jol tudom StableDiffusiont gyorsitotta, de ott van a Photoshopban a Firefly AI is, gondolom ezek miatt lesz jo.
-
tibaimp
nagyúr
És akkor ennek a Meteor Lake-nek nem lesz asztali változata, ez már tuti?
Hanem a Raptor Lake Refresh jön LGA18xx-el?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tvar
csendes tag
Beszélgezzem kicsit az egyik AI-al erről a témáról hogy mire is jó, ha az gépi tanulást a host gépekre hozzák.
Röviden:
A nagy AI modellek használatakor komoly infrastrukturát használnak. Az nyilván megmarad.
Viszot a gépi tanulást finomhangolhatja az ember a saját igényei szerint helyben, hatékonyan AI gyorsító funkciókat használva. Ez módosítja kissé az AI viselkedését. Ez nyilván nem lesz automatán visszaépíthető a nagy AI modellbe ami már ki van képezve. Tehát csak ott helyben lesz hatása. Szóval az egyéni igények helyben való finomhangolásához tud hardvert és gépi tanulás funkciót adni. Képfelismerés, hangfelismerések, bármi.
Na mondom felvetem neki:
"Huh, már látom a gondolataimban a reklám marketingek következő generációját ahol az emberek saját számítógépe HW-esen gyorsított gépi tanulással segíti a személyre szabott reklámok elhelyezését a reklámszolgáltatóknak."
Totál egyetértett, de kiemelte hogy ezesetben fontos lesz a felhasználói adatok kezelése és az adatvédelem is kulcsfontosságú lesz.
Szóval ez is egy opció amit magában rejt a téma.
Kicsit ijesztő. -
ricsip
addikt
de kiemelte hogy ezesetben fontos lesz a felhasználói adatok kezelése és az adatvédelem is kulcsfontosságú lesz
Azt b+ kiemelheti! Mikor már szószerint minden héten kapom a hírt h. most épp melyik nagy gyártótól, cégtől, ipari szereplőtől, banktól került ki 1-10-100 millió ügyfél minden adata, mert a kiba. AWS datastore-on nem volt bekapcsolva hitelesítés, így az egész világ tudta olvasni anonym-ként is.
De a felhasználói adatok kezelése és védelme a bolygó összes cégénél kulcsfontosságú! Huhh, akkor megnyugodtam.... nem.[ Szerkesztve ]
-
-
Komplikato
veterán
"Ez nyilván nem lesz automatán visszaépíthető ..."
Ez miért és mennyire biztos? A Stable Diffusion-höz kezdetben volt egy, ma meg már több olyan segédlet, amivel az ember saját trainingeket etetehetett meg vele a meglévőek mellé. Ráadásul az így elkészűlt új bővítményt meg lehetett osztani bárkivel. Most meg a web tele van tutoriallal, hogy saját gépre miként lehet telepíteni AI szoftvereket, meglepne ha ezekkel készűlt training ne lenne tovább passzolható. Innentől egy lépés, hogy csináljanak pár HUB oldalt, ami mindent is gyűjteni fog."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Dr. Akula
nagyúr
Azt lehet tudni, hogy az IGP mennyit fog gyorsulni a jelenlegihez képest?
-
Akármerre nézek, fordulok.. mindenhol: Ai, ai, Ai, ai és Ai..
Mindenképpen jöjjön most már akkor az ítélet napja isSétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
tvar
csendes tag
válasz
Komplikato #8 üzenetére
Ez egy hosszasabb beszélgetés volt tele elvi állításokkal a lehetséges fejlesztési irányokról.
Nekem is ez volt az első gondolatom szép szép az elv, még logikus is hogy nem közvetlen hagyják a központi AI-t feltrainelni mindenféle edge szeméttel automatán, de kétségtelen hogy meglesz a szándék és a kiskapu is. -
tvar
csendes tag
Épp erre céloztam. Egyértelmű hogy az adatbiztonság mint olyan hivatalosan nem lehet más csak kulcskérdés, a gyakorlat viszont baromira nem ez. Állandóan elveszitik azt a kulcsot :-D
Ennek is lehetnek szintjei, de 1-1 incigens kapcsán kapjuk majd a híreket hogy 1-1 SW frissítése lehalgatta automatán és megfigyelte a tulajt és az AI gyorsító segytségével kapott egy dedikált szokás megfigyelő kémet.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Mindegyik érkező modell kap AI feladatokat gyorsító VPU-t.
- Dell notebook topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Politika
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Házimozi haladó szinten
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest