Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Far Cry 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Ubisoft "ügyeskedése" tovább folytatódik:
A franciák a vezérplatformjukat, a PS4 verziót is butítják.
Az új javítás eltörölte a PS4 kiadásból a God Rays effektet.
Videó -
huskydog17
addikt
válasz
Prosector
üzenetére
Én is meg fogom venni (valamikor a jövőben), mivel érdekel, de 5 eurónál többet nem fogok adni érte, az biztos.

#580: Nézd, nyár óta lehetett tudni, hogy az AC: U és a FC4 PC portját az ukránok csinálják. A kijevi stúdió ezt anno be is harangozta a FB profilján, tehát nem is volt titkos ez az információ és a külföldi sajtókban is megjelent a hír. Több hónap, majdnem fél évnyi idejük volt az előrendelőknek utána nézni, hogy pontosan mi is az a Ubisoft Kiev. Akit nem érdekelt ez az információ, az úgyis előrendelte, aki meg tudta, hogy kik azok, az talán többször is átgondolta (vagy inkább visszavonta?) az előrendelést. Ubi-s címek esetében én egyszerűen nem tudom sajnálni a PC-s előrendelőket, ők maguk vállalták a rizikót.
A legrosszabb azonban az olyan játékos, aki vásárlás előtt tisztában volt a veszélyekkel és mégis nyavalyog. -
huskydog17
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Nem értem mi a baj a Day0 és Day1 javításokkal, úgy állítja be őket, mintha a világ legnagyobb bűne lenne, ő azt mondja, hogy adják ki bugmentesen a játékokat. Ilyen nem létezik, sosem létezett olyan, hogy bugmentes szoftver, pláne ilyen komplex programoknál.
Technikai részeknél is mond néhány nagy butaságot, azonban mivel ő is már jó néhány éve látja a piac alakulását, számítania kellett volna arra, hogy sz*r lesz a két említett játék PC portja.
Jó persze, jogosan lehetne reklamálni, ha az ember sok ezer Ft-ot kiadott érte, de én úgy gondolom, hogy aki nem jár utána annak, hogy pontosan mit vesz, az sokszor így járhat. A videó készítője kizárólag saját magát okolhatja, hogy sok pénzt kidobott az ablakon, hiszen a megjelenéskor rengeteg teszt, beszámoló született, ahol lehetett látni, hogy nem kóser a PC port. Ráadásul sok esetben (az Ubinál ez hatványozottan igaz) nem a fejlesztők a hibásak, hanem a felső vezetőség, akik hozzá sem nyúlnak a kódhoz.
Már jó néhány éve teljesen világos a PC-sek számára az Ubi PC-hez való viszonya, tele van a szaksajtó vele és a fórumok is. Ezek után sokan megveszik szinte azonnal teljes áron a programot egy olyan csapattól, akikről köztudott, hogy kritikán aluli, siralmas PC portokat készítenek. Ezek után mégis mi a fenét várnak sokan? Csodára kár várni, pedig sajnos sokan arra számítanak, számítottak, legalábbis nem lehet máshogy megmagyarázni.
Még nem is ez a legnagyobb gond, hanem a tipikus 0 IQ-s általánosítások. 2-3 db rosszul sikerült PC port miatt az egész PC játékplatformra általánosít, hogy minden fejlesztő, legalábbis a többségük lesz*rja. Ez nem igaz. Igen sok, kiváló, nagyon jó minőségű PC verziók vannak AAA téren.Én csak azt tudom tanácsolni, hogy PC fronton (de lassan talán már konzolon is?) rendkívül alaposan utána kell járni, hogy milyen lett a végső produktum és mérlegelni kell, hogy az embernek megéri-e az a sok-sok bosszúság és szenvedés, ami egy Ubi-s PC porttal jár. Vásárlás előtt mindenképp érdemes lehetőség szerint informálódni a termék iránt. Ez Ubi esetében nagyon ajánlott, hiszen ők technikailag lemaradásban vannak a konkurens cégekhez képest és az a bizonyos olló csak egyre nagyobbra fog nyílni, ami még több és még súlyosabb technikai problémákhoz vezetnek. Szerintem az Ubi egyetlen lehetősége és esélye a hírnevének javítására, az a DX12 lesz (ha már úgy döntöttek, hogy a Mantle back-end-et nem teszik elérhetővé a felhasználók számára).
-
huskydog17
addikt
Rég hallottam ennyi baromságot, mint amit ez az ember összehord a videóban. Súlyos információhiányban szenved, ami miatt teljesen hamis és nagyon eltúlzott általánosításokat csinál az egész játékiparra. Az érvelései pedig egy nagy nulla. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek a sok összehordott hülyeségen. Legalább viszont most már tudom, hogy ezt az embert továbbra sem érdemes, illetve tanácsos figyelembe venni.
-
huskydog17
addikt
válasz
hdekakas
üzenetére
Szerintem tégy egy próbát ezzel, nem veszíthetsz semmit.
Miután letöltötted, az install.bat fájlt futtasd, utána a 4-6-9 gombokat kell megnyomni, majd a 8-assal le lehet ellenőrizni, hogy 0,5 ms-re állította-e.#antikomcsi: Nézd, tudom, hogy ez most eléggé szemétségnek hangozhat (senkit nem szeretnék megbántani!), de én úgy gondolom, hogy aki az Ubi-tól PC-re rendel elő, illetve rögtön megjelenéskor teljes áron vesz játékot, az vállalja a következményeket! Úgy értem, hogy az elmúlt évek alatt rengeteg és rengeteg hulladék PC portot adott ki a francia cég, bőven volt alkalom tanulni a lépéseikből, és a megjelenés előtt hónapokkal lehetett tudni, hogy az ukránok csinálják a PC verziót, akik még egyetlen értelmes PC portot sem tudtak lerakni. Gyakorlatilag garantált volt a sz*r minőség, vagyis sajnos számítani lehetett, illetve kellett is a rengeteg technikai problémára.
Nálam az egyik aranyszabály, hogy nagy kiadóktól (pl.: Ubi, EA) soha, de soha nem adok le előrendelést semmire és nem veszek teljes áron semmit, mert nem érdemlik meg (egyetlen kivétel a Rocksmith volt, mert ott úgyis kellett a RealTone kábel). Pont azért, mert az elmúlt évek alatt olyan sok hulladék PC portot adtak ki, hogy nem akarom magam szívatni sok pénzért. A türelmetlenségnek ára van, ami az Ubi-nál túlságosan is magas.
Ha a nagy stúdiókat nézzük, akkor én pont abba a csoportba tartozom, amit említettél, vagyis én inkább később megveszem néhány euróért a javított változatot. Ubi esetében ezt csak ajánlani tudom. -
huskydog17
addikt
A mikro akadások egyik lehetséges oka: a játék rossz Windows időzítéseket használ.
A Windows Event Timer alapértelmezetten 15,6 ms késleltetéssel működik és a játékok egyik feladata, hogy ezt az értéket a Win32 API segítségével megfelelő értékre módosítsák, akár 0,5 ms is lehetséges.
A Crysis 3-nál és a Ryse-nál is pont ez volt az egyik probléma, ami framerate problémákhoz vezetett, de a Crytek utólagos foltozással ezeket a hibákat kijavította.
Azt nem tudni, hogy vajon a következő hétre áttolt 1.4-es javítócsomag orvosolni fogja-e a Windows Timer értéket. -
huskydog17
addikt
A TXAA is a GW része, ha kikapcsolod a TXAA-t, akkor már nem NVIDIA beállításon vagy, vagyis nem minden GW effekt aktív.
De ez a TXAA is egy vicc. Már szinte SSAA szintű erőforrás-igény, pont a temporális zavarok eltüntetésere találták ki, aztán az SMAA, amely sokkal alacsonyabb gépigénnyel bír, a saját területén elveri a TXAA-t. A TXAA ebben a játékban egy rossz vicc. -
huskydog17
addikt
válasz
Cseneles
üzenetére
Köszi!
Szép, az NVIDIA beállítás, amely aktiválja az összes GW effektet rendesen megfelezi a sebességet, de van ahol még jobban lefékezi.
4K-ban két darab GTX 980-as SLI-ben éppen hogy ki tud sajtolni 30 FPS-t, ez igen!
Full HD-ban a 180k-ba kerülő GTX 980-as sem képes hozni a 60 FPS-t, miközben ugyanez a VGA sima Ultra-n hoz 97 FPS-t.
A GW simán megfelezi a sebességet.
-
huskydog17
addikt
60 FPS gameplay egy elmebeteg konfigon (Large Pixel Collider)
-
huskydog17
addikt
válasz
Cseneles
üzenetére
Köszönjük a videót!

A korábban linkelt teszt nem kamu, ők egyszerűen teljesen más test scene-t használtak. Ha összehasonlítod a két test scene-t, akkor látni, hogy a PCGH-nál sokkal több több számolást kellett végezniük a VGA-knak, hiszen nem csak nagy robbanások, de járművezetés is van benne, ami ugye a játék egyik legnagyobb gyengéje. Teljesen normális a sebességbeli eltérés a két teszt között, hiszen nálad egy jóval nyugodtabb test scene van.
Ezen felül a GW effektek simán okozhatnak olyat, hogy egy olcsóbb GF gyorsabb legyen alatta, mint egy drágább Radeon, hiszen épp ez a lényege a GW-nek, hogy még a fejlesztő sem látja, hogy milyen a kód, nincs beleszólása, az összes GW effektet az NV írja. Pontosan tudják, hogy a saját termékük hol tud jobban teljesíteni, mint a konkurens termékek. Érvényesült a papírforma, ez várható is volt.#325: Pffff, na ennyit a szabványos kódról. Kíváncsi voltam, meddig bírja ki az NV szabványos kóddal. Hát eddig.
-
huskydog17
addikt
válasz
Cseneles
üzenetére
Persze, hogy más eredményeket kaptál, amikor más test scene-t és más beállításokat használsz, mint a PCGH. A Godrays effektet amúgy miért nem raktad maximumra?
Triple Buffering nálad be volt kapcsolva a felvételnél?Amúgy a tesztben érdemes megtekinteni a videót, illetve elolvasni a szöveget is, sok érdekes információt találni itt. Például, hogy ha ki vannak kapcsolva a GW effektek, akkor a Radeon 290X máris hozza a GeForce GTX970 tempóját. Amúgy sok technikai hiba van még a játékban, legfőképp a rossz stream-elés miatti, járművezetés közben sűrűn előforduló micro-laggok feltűnőek, de a szélben lengedező zászlóknál is gond van.
Érdekes, hogy a kijevi stúdió az SMAA algoritmust kiegészítette egy temporális szűrővel, így amellett, hogy az SMAA adja a legjobb teljesítményt az élsimítási algoritmusok közül, még ez adja a legnyugodtabb képet is.
-
huskydog17
addikt
Itt nagyon szépen látszik a Gameworks nevű fekete doboz működés közben:
VGA Teszt -> 1.3-as verzió
A Radeon 290X a közelébe nem ér a két új Maxwell-nek és a 780Ti-nak.
Csak a három említett NV VGA képes maximális grafikán és SMAA mellett stabil 60 FPS-el futtatni a játékot.
Kíváncsi lennék hogyan teljesít az 1.3-as verzió GW effektek nélkül.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
huskydog17
addikt
PC vs. PS4 - grafikai összehasonlítás
Na itt szerintem nem igazán lehet eldönteni, hogy melyik a szebb.
-
huskydog17
addikt
Far Cry 4 PC verzió - technikai elemzés
Különböző grafikai effektek szintjeinek összevetése képekkel, érdemes megnézni, ugyanis itt látni, hogy a High/Very High és az Ultra között szinte nincs is látható különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Nintendo Switch
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Szinte Új Logitech ASTRO A50 Wireless Gen 4. Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- VILTROX NF-Z adapter ( Nikon FTZ II adapter ) - Új -
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- ASUS RX 6600 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)