Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • efem

    tag

    válasz orvil #12474 üzenetére

    nekem pont egy angol mondta minap(angliaban elek), hogy meg volt rola gyozodve hogy en angol vagyok - mivel ugyanugy hasznalom a leegyszerusitett angol nyelvtant, es a szleng szavakat is mint ok. Aki helyesen probal angolul beszelni az altalaba vagy dadog/makog/kijavitja magat, vagy olyan eros az akcentusa, vagy "oxfordi" angolt hasznal, egyszeruen letagadhatatlanul es vegervenyesen raragad a "kulfoldi" jelzo. Sokan ott rontjak el hogy az "oxfordi" angolt tanitjak, ami 50-60 eve volt definialva es rengeteg szohasznalat egyszeruen idejetmult.

    csak egy pelda: folks, buddy, dude, mate, matey, bro a hetkoznapi szohasznalatban gyakori(haver,teso,stb), ugyanakkor irasba szinte sehol nem hasznaljak ( es engem is arconutott az elso napokban, es fogalmam nem volt mirol beszelnek, es miert hivnak Mate-nak )
    Ha engem kerdez valaki, en azt ajanlhatom inkabb beszeljen/irjon nezzen filmeket angolul (angol felirattal) amennyit csak tud anyanyelvi szintu angolokkal/angolokrol, mintsem a konyveket bujja.
    Napi szinten beszelni wales-i, skot, eszak angol, kokni, indiai, pakisztani, portugal, nemet, francia, ir, amerikai, afrikai, lengyel, eszt, akcentusu emberekkel nem egyszeru... :DDD

    nemi humor igy a vegere, amit imadnak :P

    127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

Új hozzászólás Aktív témák