- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Ujratelepitettem a wint es az xbmct is. Azota a filmek beszede halk, de az efektek meg brutal hangosak igy meg elvezhetetlen a film. Mi lehet a gond? Szuz win7 es 13.2 frodo. nincs otletetek?
-
drdr
senior tag
Kipróbáltam egy viszonylag új IGP-t (i5-4670). YC-be nem is tudtam állítani, rgb-n mindig alacsony fekete szintet kellett beállítani. Teljes színtérrel (gondolom ez lehetett 0-255), fényerő 38, kontraszt 98. ekkor tűnnek el a 16 alattiak, a fehérek 235 felett is elkülönülnek, a kontraszt szinte hatástalan.
Ha a színtér csökkentett, akkor fényerőt 56 fölé kell vinni, és akkor is a 17 éppen hogy látszik, már a háttér is világít, a kontraszt 100 körül jó, de itt is 235 fölé megy kicsivel...
Szóval egy régi és egy új intel igp-vel nem lehetett beállítani olyan pontosan mint amd-vel...
Siralmas
-
törölt tag
Neked melyik jött be? Feltételezem full RGB, PC-n alapesetben ezt lenne ildomos küldeni a megjelenítő felé. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ezt különböző tévék milyen módon konvertálják oda-vissza, miként képesek megjeleníteni. 2-3 eszköz plusz erősítő 1 HDMI out esetén a kényelem is beleszól, főleg ha a tévé nem képes automata módban feketét állítani, hiszen BD-n kötelező YC-t küldeni, míg PC estén előfordulhat, hogy csak RGB OK.
Egyébként szép munka Egy biztos, limited mód nekem sehogy sem tetszik, megjelenítőtől függően YC 4:4:4 vagy full RGB kimenet lesz helyes.
-
cekkk
veterán
válasz bigdady #24801 üzenetére
Szerintem dobd ki az a htpc-t és vegyél egy mp-t
Viccet félretéve, esetleg az erősítőben nem állítottál el valamit, vagy előző wines telepítésnél nem állítottál el semmit amit utána mással kompenzáltál? Én a helyedben még a erősítőt is resetelném, biztos ami biztos alapon.
-
drdr
senior tag
válasz #75912448 #24803 üzenetére
RGB a játékok miatt lenne jó, de ez htpc, webezés, film... Esetleg fotók nézegetése, gondolom ott is rgb lenne a megfelelő.
Viszont, rgb-ben mindig marad egy kicsi homályosság. A filmek egyébként is YC-ben vannak, azt is kipróbáltam és ott tisztább a kép, a színek is élénkek. (Sajnos nem jött meg az alkatrész a colori meterhez, a végső döntést az fogja meghozni). Az stb-t kis trükközéssel meg rá lehet venni, hogy elinduljon (ugye van ez a handshaking probléma), ill. írok a gyártónak, hátha javítják....
-
Peak
addikt
Ha TVn nézed, akkor figyelni kell arra is, hogy felhasználói képüzemmódban menjen és a pixelélességet is hozzá kell állitani a forrásjelhez a legtökéletesebb kép érdekében.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz #75912448 #24820 üzenetére
Nekem is LG TV-m van, ezért is javasoltam, de nem elég csak annyit állitani, a pixelélességet is be kell lőni, nálam pl. 24Hz-en a gyári preset egy okádás. 60Hz tűéles. De még ott is van mit állitani.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
-
okiman
tag
Segítséget kérnék. Van 1 olyan problémám, hogy TMT5 alatt az m2ts lejátszás akadozik. A hanggal semmi gond a kép akadozik. Szerintem a vas elég hozzá (W7U 32bit, Q6600, 4Gb RAM(a rendszer 3.5Gb-ot lát belőle és 2x2Gb-os 667-es DDR2 RAM-ok) HD5450 1Gb passzív kártya 13.12 catalyst-al valamint 1 xonar d1 hangkártya Az Op rendszer SSD-n van. Valami TMT5, vagy Catalyst beállítást rontok el?
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
okiman
tag
Be van kapcsolva, és Auto deinterlace módban. +SIM HD settings : Display mode nincs bepipálva, automatic nincs bepipálva, processed with CPU van bepipálva, Upscaling Enable van pipálva, Resolution= Adaptive.
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
okiman
tag
Kiválaszthatom a GPU-t (ami ATI HD5450 1Gb passzív) de: A proci mint írtam Q6600 ( Intel® Core™2 Quad Processor Q6600 (8M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB)) : Csodálnám ha ez a proci nem lenne elég.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz okiman #24828 üzenetére
Mi gátol meg benne, hogy levetkőzd a félelemeidet és az előítéletedet és kipróbáld a GPU gyorsítást? Évek óta azt javasolják a CPU helyett. Lehet nem az a baj, de elsősorban ha van alkalmas gpu akkor azt kell használni, nekem egy A4-es APU van a gépemben, ami nem erő bajnok, de mégis tökéletesen működött a TMT a GPU-s gyorsítással.
Persze ha nem valami otthoni elrontott m2ts fájlokról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Vincsó
aktív tag
ilyesmiben gondolkodom akkor: ASRock E350M1 4gb mem + SSD ehhez jönne még idővel külső hdd vagy esetleg NAS (gondolom ez lenne a jobb megoldás) ehhez kéne egy picopsu. Honnan kéne megrendelni és mekkorát?
-
törölt tag
Igen, szerencsére ma már tévék 90%-a OK gyárilag, vagy nagyon minimális 1-2 egységnyi állítást igényel. SD anyagnál lehet feljebb tolni ízlés szerint.
Cekkk
Felmerült bennem egy elméleti kérdés a felett tárgyaltak miatt. Mi van ha régi procid van, mint pl Q6600, de lehet régi AMD is, ami tuti nem támogat 23,976Hz-et, ellenben a VGA mai modern és GPU számol.
Feltételezem ennek ellenére a proci miatt 24p-s lejátszás közben frame dobás-duplázás történik (attól függően .976 alatti vagy feletti a proci), emiatt a szokásos ismétlődő piciny akadások láthatók lesznek.
-
okiman
tag
Ok. Ki lesz próbálva. Az m2ts file-ok pedig a DTS Blu-ray Music Demo Disc 1-8-ig Stream mappájából kimásolt tartalmak. De kiváncsi vagyok mit hoz GPU gyorsítás beállítása. Kösz a segítséget. Ha valakinek van még ötlete a témával kapcsolatban az kérem ne tartsa vissza.
-
canniball
nagyúr
válasz Vincsó #24832 üzenetére
Ehhez szerintem a kapható legkisebb is elég lesz; itthon én ezt a boltot ismerem vagy nézz körül az ebayen.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cekkk
veterán
válasz okiman #24834 üzenetére
Miért másolod őket ki? a TMT tud menüt lejátszani ezek a lemezek pedig azzal rendelkeznek. Vagy mountolod a iso-t és akkor úgy indítod el, vagy kicsomagolod a iso-t és akkor úgy indítod el a lemezt.
Ha csak erre akarod használni akkor így jó az xbmc sőt az még isoból is lejátssza menü nélkül.[ Szerkesztve ]
-
okiman
tag
válasz #75912448 #24833 üzenetére
Lehet ebben a Q6600 processzor 23.976 támogatásban valami. Kipróbálom és reagálok. A mókás az egészben az, hogy a processzor 1 C2D 1.86Ghz-et váltott ami nem vitte a TMT5-öt és azért ez lett, mert az alaplap és a bios (DELL GX 745-minden változtatásra bepofázik). Ezzel a procival stabil és gyors a rendszer.
-
okiman
tag
Nem kell az összes zene (pld Lady Gaga-t zsigerből utálom) csak 1-2db track. És nem XBMC-t használok hanem Mediabrowser-t aminek az external playerében beállítható, hogy milyen kiterjesztésű file-okat milyen lejátszóval szeretnék lejátszani.
-
törölt tag
válasz okiman #24837 üzenetére
Hülye vagyok hozzá, ha egy mai dedikált AMD VGA számol, akkor mennyire szól bele a mellette lévő proci, ami lehet pl egy korábbi AMD Phenom, Athlon II vagy az említett Intel.
Az általam felvetett apró képi akadásnak a te problémádhoz nincs köze, csak elméleti kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
-
cekkk
veterán
válasz okiman #24838 üzenetére
Értem, és vált frakit így a külső lejátszó? Az is lehet gond, valamint én pl azt vettem észre hogy HD filmeknél teljesen jó a XBMC is, viszont a TMTnél lehet javítani a SD anyagokon , de nekem az olyan túl művi képet csinál.
De lehet ez másnak tetszik, mert ha nem így lenne akkor kivették volna már belőle(#24842) Celtis
Ahogy látom máshol a hszeit ezt a gépet még valami almás streamre is használja szóval nem csak htpc(meg kitudja még mi van ott), van egy olyan érzésem, hogy tele van telepítve minden hülyeséggel és azért nem úgy mennek a dolgok. De mindjárt ezért is megkapom a magamét, hogy mekkora F vagyok, hogy ilyet merek mondani[ Szerkesztve ]
-
Vincsó
aktív tag
válasz Celtis #24841 üzenetére
Igen Csak HTPC leginkább zene + néha film. Pico PSU a hatásfoka miatt tetszik, ez szerintem a kapott hang minőségben is megmutatkozna a mostani gépem is egy csak egy jobb tápkábelt kapott és jobb lett hangzás.(de ez inkább HI-Fi része a dolognak)
Amúgy windows server 2012 core edition - el szeretnék majd idővel megpróbálkozni, szóval lehet lesz egyszerre több op rendszer is rajta... ezért az ssd.
A 4GB-re meg azért gondoltam elsősorban mert foobar, Jriver elsősorban memóriából fogja a zenét lejátszani.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Celtis #24842 üzenetére
Win megosztasban streamben megy rola itthon még ipaden mese a gyereknek. Itthoni halozatban tokeletes wines otthoni halozati megosztassal. Ezt az openelec tudná?
Cekk: egy media szerver klienst raktam csak probaként ra hogy kivulrol is tudjon nezni pl kocsiban mesét 3g-n de a Brazos 100 szazalekon porog es nem gyozi a kodolast igy akad a film ilyenkor az ipaden illetve telefonon stb-n. Szoval erre már gyenge a Brazos vas
-
Celtis
veterán
válasz bigdady #24845 üzenetére
Samba share-t tud az Openelec. Az ugyanaz, mint a windows fileshare, ugyanúgy látszik más gépeken.
Érdemes lehet kipróbálni. Akár egy pendrive-ra is telepítheted 3 perc alatt, és megmarad a telepített win.Nemrég csináltam egy ilyen HTPC-t E350M1 lappal. Pendriveról 30 másodperc alatt bootol az Openelec (teljes üzemkész állapotig), pedig azon nincs is USB3, mert ez a fajta már nem kapható.
-
bigdady
nagyúr
válasz canniball #24846 üzenetére
Tudsz ilyen megosztast/programot ami kivulrol kodolas nelkul lejatszik stream videot brazos nelkul? Mert a kliens gep csak halozaton belul jatszik le kodolas nelkul. Azzal nincs is gond.
Celtis: samba belso halozaton tokeletes is, van is ilyen kliensem ami kodolas nelkul stremben lejatszik. De samba megosztast elerni kivulről egyaltalan? Nekem olyan kéne amit elerek. Egyelore openelec akkor ugyanazt tudja csak mint win (fontos hogy winen tudok wol-t meg torrent fut meg net)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mini PC
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gaming notebook topik
- Túra és kirándulás topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest