- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz Vincsó #24844 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagy különbség van a paneltápok hatásfokában. A 12V a legterheltebb ág, és azt csak kapcsolniuk kell, hiszen a bejövő feszültség is 12V. Szabályozás azon a körön nincs.
(Persze van olyan picoPSU, ami a 12V-ot is szabályozza, más is az ára, és az alkalmazási területe)A tápkocka hatásfoka lehet érdekes, de az meg úgyis kb. 80% lesz. Legfeljebb baromi drágán pár százalékkal jobb.
Az említett ház semmiben sem rosszabb, mint egy átlagos tápkocka+picoPSU, csak sokkal olcsóbb, és még jól is néz ki.A tápkábel hangminőségre tett hatását inkább meg sem hallom. Nekem ezektől feláll a szőr a hátamon.
Felesleges magyarázni, hogy hallod a különbséget, mert ezirányú kétségem nincs, csak a jelenség magyarázatában van gyökeresen más nézőpontom. -
Celtis
veterán
válasz bigdady #24849 üzenetére
A win fájlmegosztás hogyan működik az interneten keresztül? Úgyanúgy meg a samba is.
Ha távolról akarom elérni a fájljaimat, akkor az nekem NAS kérdés, és nem HTPC. A HTPC, mint a neve is mutatja egy házimozi eszköz.
Ettől függetlenül íme egy link Plex media szerver addon Openelechez. Fogalmam sincs, hogy mire jó és mennyire működik.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz Celtis #24853 üzenetére
1: Akkor nas-sá kene alakitanom a htpc-t vagy hogy erhetem el kivulrol a win/samba megosztas fajljait szerver program futtasa nelkul? Ilyen kloens keresek amivel elerném ezt a megosztast neten keresztul.
2: Ez az openelecet elrném tavolrol, tudnám ebreszteni, neten bongeszni ill elinditani torrent fajlt illetve letoltest?[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz bigdady #24854 üzenetére
Itt sok különböző dologról van szó.
1. Azt javasoltam, hogy ha a Brazost csak HTPC-nek használod, akkor az Openelec bőven jó rá, kár windowssal küszködni.
2. Kérdezted a windows fájlmegosztást és torrentet, amit ez a rendszer is tud.
3. Vannak extra igényeid. Távoli ébresztés - ez nem oprendszer függő. NAS funkciók, távoli elérés - Rossz topicban jársz. -
FishAir
senior tag
Na kész a masina. Egyelőre usb-ről megy openelec 3.2, mert a6 6400k-n más nem megy. Nagyon pöpec. Nem ugrál nem rögöc semmi. Már csak a távirányítót kell kibírnom, hogy megérkezzen kínaországból. Egy kérdés: amíg be nem jön az xbmc, a képernyő ilyen szép színes csíkokkal van tele. Ezt hogy lehetne megszüntetni?
iDontcare
-
canniball
nagyúr
válasz bigdady #24851 üzenetére
Én csak itthon használom, kívülről fogalmam sincs miként lehet megoldani. De ez szvsz hálózati kérdés, ha kintről ugyanúgy eléred a fájlokat mint otthon akkor gondolom ugyanúgy is működik mint otthon.
MÁS.
Ha már offolok, van itt jó angolos? Ez:
SATA power delivery is rated as follows for any combination of hard drives and/or optical drives:
• 5 V rail: up to 3 A
• 12 V rail: up to 1.5 A
mit jelent pontosan?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
bigdady
nagyúr
Na úgy néz ki odáig jutottam, hogy levettem a kliensekben a minimumra a minőséget és így simán tudok streamelni 720p-ig akadásmentesen interneten keresztül kivülről is. Közben a Brazos elviszi a hátán a kódolást 95%-on ketyegve 10 perc strem kb 50 mega
Ugyan sd minőség de legalább működik és nem kell az ipadre másolgatnom semmit a gyereknek ha elmegyünk valahová
Kösz mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz radi8tor #24860 üzenetére
Köszi! Nem akarok tovább offolni, úgyhogy folytatás itt, ha valaki tudja a megoldást.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Pgabor79
aktív tag
Antec fusion-hoz hasonló HTPC házat keresek. Miket ajánlanátok?
(lehet hogy eladó lesz a DUO! )[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Warter #24861 üzenetére
Ha a gúnyos megjegyzés helyett visszaolvastál volna 24801-ig, akkor látod, hogy lejátszási problémával indult a dolog. Konkrétan erre a problémára javasoltam az Openelecet. Utána kérdés volt hogy igen ám, de helyi hálózaton tudja-e a fájlmegosztást, erre is válaszoltam, hogy igen tudja, aztán jött a távoli ébresztés, streamelés, stb, amit továbbra is tartok, hogy nem a topic témája, inkább NAS kérdés.
Ha még sokkal visszaolvasol, akkor azt is megtalálod, hogy milyen kalandosan jött össze bigdady brazosa. Mennyien próbáltunk (magam is) segíteni éleszteni azt a gépet. De az emlékezet rövid...
[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
Srácok! Tudom hülye kérdés, de mennyiből lehetne kihozni egy használható HTPC-t? Dune DUO-t váltanám ki vele, tehát azt a szintet minimum üsse meg. 3D nem érdekel. FULL HD filmek MA hanggal menjenek! Esetleg néha játék is előfordulhat. Hangkártya mennyire fontos? Egyáltalán hogy oldjátok meg? Videokártya HDMI portja van a HM erősítőre csatlakoztatva és azon megy ki a hang is, vagy külön hangkártya kell? Láma vagyok a témában, de egyre jobban foglalkoztat....
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz radi8tor #24876 üzenetére
Én nem akarok bele menni, de azt nem jelenteném ki, hogy mondjuk két eszköz digitális kimenete teljesen ugyan azt produkálja.
Ki kell próbálni, ha megfelel a kollégának akkor jó, ha nem akkor nem jó neki. Mondjuk szerintem jobb minőséget nyújt a htpc mint egy ilyen egybe mp-t. -
Pgabor79
aktív tag
A "kolléga" jelenleg Egy HK 255 - JBL ES 5.1 szettel rendelkezik....
Alapjában véve meg vagyok elégedve a Dune-vel (mint egybe mp-vel, bár szerintem azért nem sorolandó egyértelműen a kommersz mp-ek közé...) de több lehetőséget látok most már én is egy HTPC-ben. A Dune ki tudja meddig bírja még kezelni az egyre csak megújuló médiatípusokat. Frissítések sem úgy érkeznek mint vártam volna....
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
"xbmc webkiszolgáló indítása meghiusult"
Hmm, épp az emlegetett chieftech imonját akarok rávenni arra, hogy az xbmc üzeneteit kirakja a gép elejére,sikertelenül...eladó topping dac
-
robim
tag
válasz bajnokpityu #24880 üzenetére
Toobee-nak is azt hiszem hasonló gondja volt Win2012 alatt, és neki a 80-as port foglalt volt, azért nem ment a webkiszolgáló.
Pgabor79: nekem pont ilyen házam van most feketében (HM-03B-OP) [moderálva][ Szerkesztve ]
-
robim
tag
válasz bajnokpityu #24883 üzenetére
Uh, igen, én még nem mertem elkezdeni az imon beállítását, úgyhogy az nálam egyelőre nem megy. Szóval ha sikerül életre kelteni, akkor a megoldás engem is érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
-
Pgabor79
aktív tag
Na szóval mi az a konfig amivel már szépen mennek a Full hd filmek? Milyen konfig ajánlható HTPC-hez? i3 proci 2x2G RAM megfelelő?
-
Tonyo
őstag
XBMC-ben lehet hangot eltolni valahol?
-
robim
tag
-
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #24880 üzenetére
Ezzel működni fog. De most nem tudom, hogy az első hszben lévő jó lesz-e, én is töltöttem fel ide olyat ami tuti, hogy működik.
Közben látom megtaláltad(#24886) Pgabor79
Intelnél figyelj oda, hogy melyik alaplapot veszed, mert van amelyiknél nem lesz 24P ha jól emlékszem a 77esektől van már.[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz Pgabor79 #24886 üzenetére
Kicsit visszaolvasol, épp most csináltam egy teszt videós "kalibrációt". Végülis intel (2 proci, egy régi és egy új 4670-es) tudott mindent, csak épp a szürke skála alja hiányzott. Amd apu-t az utóbbi 2 évben teszteltem 3-at is. Valójában nekem az amd apu képe szebb és a szürke skála filmekben látható része is teljes. Nvidia-ról nem tudok nyilatkozni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest