- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fel se léptek addig... Egyelőre tiszta buktát látok az azóta kijött kategóriatársakban:
#1 drágább, nem is kicsit és.nem csak forintban
#2 0effektív többletteljesítmény, 0 plusz RAM(!) - vagy kvázi a régi csúcskategória árakon (~600€) van 8GB...
#3 rövidebb üzemidő
#4 picit tovább tartó töltés
#5 no JACK. -
D55
senior tag
válasz
this is life #108 üzenetére
"jön a wifi6"
Akkor az visszalépés az A52s szintjére -
tutis
őstag
amúgy azt néztem szolgáltatónál annyira túl vannak árazva a telefonok. S21FE 270ezer ft szolgáltatónál, boltba 170-től van. A53 172ezer szolgáltatónál, boltba 121ezer..
Szóval nem várok semmi jót A54 ár fronton..
Valszeg érdemesebb megvenni sima boltból egy készüléket mint szolgáltatónál.. -
Akkor bátran veheted. Feleségemnek vettem nemrég. Egy hétig én nyomkodtam (nem költöztem bele). Szerintem nagyon jó cucc. Ha hirtelen kellene telefont venni magamnak, ilyet vennék. Igaz, nem újat 200 ezerért, hanem garanciás, karcmentest 130 ezerért használtan. Annyiért ajándék.
-
tutis
őstag
Amúgy ha nem A54, akkor ti mit ajánlanátok helyette? S21FE pl?
-
+1. Csak ugye sokat számít, hogy nem egy standby-ban is vastagon energiazabáló kacat chipset van benne.
#141: ha az a52s-em "lejár", kb 4év múlva (lehet még akkor sem: az s7e-met másodtelóként még mindíg nyúzom, ez is fog bírni annyit), akkor megnézem majd az aktuális pixeleket. Kamerában azért kétségtelen, nagyon ott vannak.
5g-t meg én is inkább kikapcsoltam, a tesztek szerint egyelőre valami 10+%-al több akksit eszik. Amibe nagyon kéne, az az otthoni modemünk - de eltart még egy ideig, hogy 5G modemroutereket vágjanak az emberhez ebayen-marketplace-en 15-20€-ért.
-
Qtyii
aktív tag
válasz
Luck Dragon #29 üzenetére
jó az a telep ami az a52s-ben van ...bővel 5-6 óra felet van az üzemidő... kb 6-8 óra... annyi bőven elég ahhoz, hogy nem nézem napközben hogy áll a töltöttség. Este meg még van 40-50% benne az biztos.
-
Teljesen természetes olyan terméknél, ami #1: nem hiánycikk (=fél évet vársz rá, mint egy új
trabacorsára), #2: zillió hibalehetősége lehet, amit lehetséges egy órányi mustrával nem szúrsz ki. Ilyennél mindíg ott motoszkál az ember fejében a "miért is adja el?" kérdés.Pláne, hogyha az ember feltételezi h mások sem hülyék és nem vesznek meg új telót, laptopot, stb pár hétre hogy 20%-ot bukjanak rajta.
-
1dude
senior tag
válasz
antikomcsi #104 üzenetére
Vagy veszel refurb készüléket garanciával. Az ár az nem normális, az meg még viccesebb, hogy megveszed az 1000€ telefont, kibontod a dobozból és már csak 800€ -t ér
-
uaz lesz, amin az s7edge-el végigmentem. Ha a oneplus árai nem szálltak volna el, már rég márkát váltottam volna. Az a52s kizárólag nem-exyfosch telefonra lesz leváltva, erős preferenciával a 3,5mm jacket tartalmazók irányába. Mivel utóbbit 101%, hogy nem hozza vissza a csamcsung, így részemről búcsú várható...
-
kareszkaresz
tag
Mire az a főverzio kimegy majd a divatbol addigra lecsereled egy masikra a telefonod ugyis. (cc 4-5 év)
Nekem innen bar anyaghasznalatot nem néztem ugy tunik hogy hacsak nem játszol telón, akkor kb teljesen jo az a hardware ami a52s-ben van, a54 innen nézve csak parasztvakitas 200K+ - ért. Lényegesebb pontokban megegyezik. Kijelzo, Wifi , Memoria tárhely, proci másra teljesen elég, lencsék egy átlagos felhasználásra.- -
-
Noukoum
veterán
válasz
kareszkaresz #130 üzenetére
Az A52s már csak 1 Android főverziót fog kapni és 2.5 év biztonsági frissítést. Valamint kialakításban, anyaghasználatban sokat fejlődik az A széria csak ez specifikációban nem látványos. Kamera szintén.
Persze kétségtelen hogy visszavett a Samsung.
-
válasz
kareszkaresz #130 üzenetére
Hivatalosan nem is volt itthon a 8/256-os
-
kareszkaresz
tag
Nekem innen ugytunik hogy semmi ertelme az A54-nek ár/érték arányban. De legalább jo kis lehúzás-blöhh
Compare Samsung Galaxy A52s 5G vs. Samsung Galaxy A54 - GSMArena.com
Max annyi hogy idehaza már nem elerheto sehol csak az alap 6gb 128Gb verzio ami elég karcsú lehet biz esetekben. Sehol 8gb 256GB verzio itthon. :/
-
válasz
antikomcsi #121 üzenetére
De arról nem a Samsung vagy a Mercedes tehet, hogy szar itthon az életszinvonal. A Mercedes mindenhol annyi, amennyi, nincs nagy különbség árakban, de van ahol arányaiban mégis sokkal többen meg tudják venni, mert sokkal nagyobb az életszinvonal. A felsőkategóriás mobil (mint ahogy a kocsi is) luxus Magyarországon, azt tudomásul kell venni.
-
-
válasz
Luck Dragon #117 üzenetére
Megértelek , szintén zenész. Hét éve használom az androidot, a metro design-t pedig hurcolom magammal, sokan nem szerették, de nekem anno a kedvencem lett és az is maradt. [kép] .
-
válasz
pusszycat #113 üzenetére
Se ez ,se az akkor hova sorolnál?
this is life
Lumia(ák) azért vannak , mert még mindig nagy fan vagyok .
Samu az meg csak van , valamiért fennmaradt a rostán a sok Xiaomi alatt/ mellett .
De a fő készülék most egy iPhone , szóval mindenhova tartozom ,de még sem ( szürke zóna ) -
Fall-N
veterán
Bánná a fene, ha 30%-os béremelés lett volna idén alsó hangon! (Inkább 50%).
Ehelyett lett a fele. De mivel mindennek 1,5x-2x-es ára lett a tavalyihoz képest joggal háborodik fel mindenki, mert egyre kevesebb pénz marad telefonra is. Főleg ha nem sürget a csere és unalomból cserélnének csak az emberek. Ráadásul szinte semmit nem fejllődnek a telefonok, így nem nagyon vesz rá senkit egyik gyártó sem a cserére. Ezért is pang az ipar.
Őszintén én sem cserélem le még a Poco X3 Prót, mert minek? Semmivel sem adna többet egy X4 vagy a most jövő X5 Pro. (AMOLED-et nem szeretem, kábé ennyi "előny" lenne). MIUI 14 nemsokára jön erre is.
-
válasz
hardver1985 #102 üzenetére
Miért merült volna fel a csere egyáltalán egy alacsonyabb kategóriás készülékre?
-
válasz
Luck Dragon #112 üzenetére
Gondolom a lumia ,kamera és funkció telefon, mert smart oldalról meg vannak a maga korlátai.
A note 8 vsz ma is megállja a helyét, lényegében a mai középkategóriának felel meg a hat évvel ezelőtti vas.
Hasonló hw-el a néhai telefonom a mai napig használatban van, nem panaszkodik rá a tulajdonosa. -
pusszycat
nagyúr
válasz
Luck Dragon #112 üzenetére
Másodtelefonok nem játszanak, csak az elsődleges. És az IOS sem, mert ott tovább tart a frissítés.
-
-
Ricardo
titán
válasz
t72killer #107 üzenetére
"De ha a paraszt A3xxx kategóriát feldrágítják akciós pixel szintre akkor 0 kérdés, h melyik legyen."
Ezzel egyetértek. Nem vitás , hogy azonos áron melyik a jobb vétel.
Feltéve, ha egy összegben le tudod tenni az árát.
Nálunk azonban a legtöbb telefont, még mindig szolgáltatókon keresztül értékesre, és ugye nálunk nincs hivatalos értékesítés. Emiatt a nagy elektronikai üzleteinkben sincs.
A másik hátránya is eből fakad, és ez pedig a garancia érvényesítése.
Emellett az emberek egy jó része aztsem tudja milyen jószág az a Pixel. -
válasz
pusszycat #109 üzenetére
A frissítések hiánya ami leginkább motiválja az embert, de azt el lehet nyomni, a telefonomra is jó fél év késéssel raktam fel az új android verziót.
Az előző telefonomtól is az EOL státusz után fél évvel búcsúztam, a jelenlegi telefonom nyáron tölti be a három éves kort, ahogy elnézem egy jó darabig megmarad. Ha csak nem lesz valami kihagyhatatlan ajánlat valamelyik gyártó részéről. -
pusszycat
nagyúr
válasz
this is life #108 üzenetére
Nem sok értelme van cserélni, ha jól működik és nem érzed lassúnak, csak az a fránya frissítés vagyis annak a hiánya, ami vásárlásra készteti az embert. Szóval ha lejár a 3 év szinte mindenki a cserén kezd töprengeni.
-
válasz
Az A53-hoz képest van egy hangya bokányi fejlesztés.
Vélhetőleg optimalizáltak a cortex magokon, jön a wifi6, frissebb sw és a tovább tartó update ami az A54 mellett szól, az ára nem, de ez minden friss eszközről elmondható.Az emberi ár a múlt homályába veszett, ez van ezt kell szeretni.
Vigyázni kell a meglévő eszközökre, hogy minél tovább szolgáljanak, a mostani ajánlatokat pedig kenjék a hajukra gyártótól függetlenül. -
-
válasz
Idén, amikor már 400 ezernél kezdődik a csúcskategória, egyáltalán nem számít olyan drágának.
-
antikomcsi
veterán
Az a 54 is olyan fejlesztés lesz, mint az 53 az 52-höz képest?
Amúgy lehet itt felhozni mindent, de ez az ár akkor sem normális egy közel sem csúcs készülékért. Lehet túlzok kicsit, de emberi áron már csak szemetet lehet kapni.
-
-
hardver1985
tag
S22 maradok inkább.
-
Gerybut
tag
Kit érdekel....ájfont kell venni 1 millióért.
-
Dilikutya
félisten
Na, nekem ez pl. már egy érv lenne, hogy megnézzem közelebbről, de ilyen értékű eszközt látatlanban nem rendelgetek külföldről.
Az SoC teljesítménye középkategóriában már elégnek kéne lennie évekre, abból nem indokolt nekem a csúcs. De a fotós képesség lényeges, kényelmesebb, mint még egy kütyüt magamnál tartani, ráadásul a kompaktok nem is hozzá ezt a szintet, komolyabb gép meg nagyobb méret és ár. DSLR meg még drágább és nagyobb, és az kihasználva meg már nem lenne. -
Dilikutya
félisten
Ennyiért külföldről már nem kényelmes vásárolni, és a gari is macerásabb.
Egyébként valaki végre forgalmazhatná itthon a Pixel-t, én kíváncsi lennék rá közelebbről még így 10 év kizárólagosan Samsung okosteló után is. Ha jobbat ad, miért ne. De azt tudjam előtte megnézni élőben is. -
GEPESZ66
veterán
Kíváncsi leszek, hogy az A34 tudja-e majd az AOD-t.
Jelenleg A51-et használok céges telefonnak.
A33-at kaphattam volna augusztusban, de abban nincs AOD.
Az A53-ra nem akartam ráfizetni 50 ezret.
Ha az A34 lenne majd a céges telefon, s lesz benne AOD, akkor azt választom.
Ha nem lesz benne, akkor is előfordúlhat, hogy már azt választom, mivel az A54-re gondolom ismét sokat kellene ráfizetnem.
illetve az A51 újabb androidot már nem fog kapni. -
tutis
őstag
valószínüleg promóban szolgáltatónál hozzácsapnak egy buds2 pro-t, és akkor már "jó vétel" lesz. Nem örülök az árképzésnek, lehet marad az A52 így, max akksicsere...
-
-
-
-
-
bostone
addikt
Talán nem is az a legnagyobb probléma, hogy kimondottan magas árakon nyitnak ezen készülékek, hanem az átlag vásárló, aki nincs képben a termékekkel kapcsolatban picit meg van vezetve.
Mivel amikor lecseréli a jó öreg A52S-t a legújabb modellre, azt hihetnő az illető, hogy az összeg nem csak az inflációt, hanem az innovációt is tartalmazza, holott ez nem így van. Több pénzért kevesebbet kap, mint két éve. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
t72killer #71 üzenetére
Most meg ennyi a 128gb-os verzió.
Egyébként én azon sem lepődnék meg ha sok gyártó direkt elkezdi emelni majd az 1-2 éves modellek árát, hogy ne érje meg megvenni adott esetben.
Azért az a52s idén már 2 éves lesz, már lassan kifutó modell, elvileg az árának csökkenie kellene. -
-
nem mintha cserélni akartam volna, de megnyugvással tölt el, hogy a kb 120eFt-nyi fabatkáért vett a52S-em normális SoC-vel szerelve jó vétel volt hosszabb távon.
#70: ja, ha amerikai v japán. Exyfoscht kenjék a hajukra.
#67: nincs kizárva, hogy nem lesz több csamcsungom - drágán jobbat is kap az ember.
-
Faternak vettem A53-at anno promo kuponokkal, úgy jó az ár teljesítmény mutató, mondjuk nem használja agyoní így nem laggol, de a kamera az viszont tényleg lassú még egy A52-höz képest is. Viszont az, hogy ismét egy low kategóriás exynos lesz és magas ár.... Ez lesz kb a Worst buy... Felháborító....
-
Exelsior24
aktív tag
Szia!
Nem csak a Samsung jöhet szóba, amúgy pont a Pixel 7 és Pixel 6a volt még, amiket nézegettem nemrégiben, de hamarosan jön a Pixel 7a is, szóval azok is szóba jöhetnek majd.
Illetve Samsung-nál még esetleg az S21 FE, mert ha ilyen árral jön az A54 lehet még az is jobb vétel lesz helyette.Igazából ami számomra fontos lenne, hogy legalább 3-4 biztos támogatás és frissítés, illetve dual SIM-re szükségem van, de mivel Telekom-os vagyok így megoldható, hogy az egyik kártyám helyett e-SIM-et kérjek és másik topikokban azt olvastam Pixel-eknél már nálunk is működik az e-SIM bizonyos szolgáltatóknál, mert korábban úgy tudtam, hogy nálunk még nem működik velük és azért korábban a Pixel mobilokat nem is igen nézegettem.
-
1dude
senior tag
A54 S22 áron
-
D55
senior tag
válasz
#74992384 #54 üzenetére
"A magyar "jómunkásember" fizetésének a vásárlóértéke nem a Samsung dolga/problémája."
Dehogynem, hiszen itt vannak a magyar piacon is, innentől pedig érdekük a minél nagyobb profit itt is. Az pedig ugye mindig sokkal kevésbé függ az árrés mértékétől egy sorozatgyártású termék esetén, mint sem az eladott mennyiségtől.
Tehát példaként ha elad 100Ft árréssel 120Ft-ért 100db terméket, az 10000Ft profit, ha viszont leadja 25Ft-ra az árrést, tehát 45Ft-ért adja a terméket de emiatt a kategóriában verhetetlenül az övé lesz a legjobb ajánlat és elad a 100db helyett 500db-ot, akkor már jobban járt a 12500Ft-os profitjával. Vagyis ez rossz példa, mert ha kevesebb, mint az átlagos ár fele alá bevágnak, akkor ott általában nem csak 5x-ös, hanem akár 50x-es forgalom is simán reális lehet.
-
mhydas99
senior tag
válasz
Exelsior24 #48 üzenetére
Csak a Samsung johet szoba nalad? Csak mert az a54 araert mar kapsz pixel 7-et is ami nem kicsot jobb mindenben. Persze kulfoldrol veve. Ha van kint elo ismerosod akkor sima ugy. Pixel 6 vagy 6a meg meg olcsobb nem beszelve az erkezo pixel 7a-rol....szoftverben es kameraban, teljesitmeny en kivalo telefonok. 5 ev szoftverfrissitessel. De ha a Samsungot a szoftveres reszeert szereted akkor neked kell tudni. Ar-ertek aranyban egyszeruen jobbak a Pixelek merfoldekkel ennyiert. Oke, 120Hz kinelzo nincs bennuk. Ennyi ami minusz. De 90Hz van.
-
ProEvoFan
nagyúr
Ennyiért biztos nem kell.
Inkább még mindig az a52s...
Vagy ha már ennyire drága, akkor ugyanennyiért s21 fe....ez nem is kérdés. -
Nem csak forintban emelkedett az ára, anno az A52s 5g 410 £/450 € nyitott, ebből lett 550 €, forintositva nem az infla jön le, hanem az árfolyam kockázat. Ami érthető egy ennyire jól teljesítő játék pénznél.
Talán még bele is férne hápogás nélkül, ha nem a két évvel ez elötti vasat érné be tudásban a friss készülék. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
#74992384 #54 üzenetére
Hát igen, kinek mit intézett: [Árfolyamok alakulása az Euróhoz képest]
-
válasz
this is life #45 üzenetére
Egy éve ez 150+ lett volna, csak azóta volt közel 30%-os infláció. Erról mindeni hajlamos elfeledkezni.
-
törölt tag
Magyarországon vannak ilyen árak a 27%-os rekord ÁFÁ-val, meg a jó keresztény konzervatív forintunkkal, aminek a béka segge alatt van értéke. Nem javít a helyzeten a kétszer magasabb infláció az uniós átlaghoz képest.
Kinek mit intézett a kormánya...🤷
Funfact: A magyar "jómunkásember" fizetésének a vásárlóértéke nem a Samsung dolga/problémája.
-
janeszgol
félisten
válasz
aprokaroka87 #46 üzenetére
A QC most szinte mindenhol stagnál, csak a csúcsban nem. Úgy látszik fontosabb neki a presztízs, hogy a csúcskategóriában a legjobb legyen, mint az, hogy mindenhol normális, modern SoC-t adjon.
-
Exelsior24
aktív tag
Csalódottan olvastam a cikket, mert idén cserélni szeretném az 5 éves telefonomat, és az A54-ben gondolkodtam, persze majd ha már hivatalosan is bejelentik és lesznek róla tényleges adatok is, utána dől el végül mit is választok.
Az A52S jó kis telefon volt, tetszett is, de akkor még nem akartam cserélni a jelenlegi készülékem, az utódja az A53 nekem nem jött be, főleg az elődjéhez képest visszalépésnek éreztem mind hardveresen, és még árban is többe kerül.
Nagy valószínűséggel ebben az A54-ben pedig tényleg ez az új Exynos 1380-as chip lesz, jobban örültem volna valami Snapdragon lapkának 778G+ -nak vagy 780G -nek legalább, vagy ezek valami újabb utódjának, Snapdragon 7 Gen1-el még simán el is fogadnám. Persze nem tudjuk még, hogy teljesítményben hova helyezkedik majd az 1380-as lapka, nagyon kíváncsi leszek az A54 teljesítény értékeléseire és hazai árazására. -
sagit
veterán
A53-al büntet a cég, reméljük az A54 procija jobb lesz mert ez az A53 botranyos
-
válasz
aprokaroka87 #43 üzenetére
Lehet abban valami amit írsz. Nincs is vele gond, az árazás ami beteges 778g/780g képességű exynos 1380, bevezető áron 200+ .
-
DrKapocs
őstag
válasz
aprokaroka87 #43 üzenetére
Jó is az, A52s-ben jól teljesít. Számomra elég bőven. Zéró melegedés, jó teljesítmény.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
this is life #41 üzenetére
Vagy egyszerűen csak ki akarják pörgetni a még meglévő készleteket.
Qualcomm-nál ahogy nézem mostanában a 778g a sláger SOC. -
válasz
aprokaroka87 #38 üzenetére
A kimovill szerint a Xiaomi Civi 2, Xiaomi 12 Lite 5G NE és az Oppo Reno 8 pro kapja, kapta a 7 gen 1 SOC-ot. Valamiért hanyagolt chip, vagy az árával, vagy az elérhetőségével lehet gond, ha tippelnem kellene.
-
Ricardo
titán
válasz
aprokaroka87 #39 üzenetére
Ebben egyetértek. Spórolnak a gyártók ahol csk tudnak, és ennek mi felhasználók isszuk meg a levét.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
this is life #36 üzenetére
Egyáltalán van már olyan telefon piacon olyan telefon amiben a 7gen 1 van?
-
Ricardo
titán
Sajnos mindennek irreálisan elszállt az ára. Miért pont a telefonok lennének ezalól a kivételek.
Az új S széria legalapabb tagja 410.000FT
Az A54 nagyjából a fele.
Ez eddig is így volt. Annyi történt, hogy az egész elcsúszott felfele.
Ez normális? Egyáltalán nem. Ahogy az ezer forintos kenyér sem az. -
válasz
Luck Dragon #27 üzenetére
Túl jól sikerült telefon lett anno az a52s 5g, azóta csak fing reszelés megy a Samsung részéről egyre magasabb áron. Vsz ha az a54 sd 7 gen1-et kapott volna, kevesebb elégedetlenkedő hang lenne, mert valami pluszt is kap az ember a plusz pénzért. Majd az A55-el talán korrigálnak. 🙄
-
hegedus001
aktív tag
válasz
Danipicur2 #2 üzenetére
Nyílván a drágulásnak nem lehet örülni. Viszont! Ez nagyon sokat segíthet a rejoy és az ehhez hasonlító kezdeményezésekhez, esetleg a használtkészülékek piacának. Ennek ennek örülök, kevesebb szemét keletkezik akkor ha az emberek meg sem tudják venni az eleve szemét, fabatkát sem érő kínai vackokat. A samsung is teljesen elrontotta az "A" szériát. Nagyon nagy kár érte, kiváló telefonok voltak, a családban is volt több. Kompromisszum mentesek voltak, ma meg már úgy kell vadászni őket, hogy ebben a kiadásban a kijelző a mocsok, a másikban a proci... hatalmas vergődés volt másnak A szériás Samsungoz ajánlani karácsony előtt is. Dráguljanak csak, majd veszünk 2 éves garival ellátott 1-2 éves csúcstelefonokat.
-
worxland
addikt
válasz
nünüke1975 #26 üzenetére
A71 új ára 130 volt akciósan (ne előfizut hasonlítsunk már össze bolti árral).
-
szemy94
senior tag
Csak nem akaródzik eladni az S10Lite-ot, 8GB RAM, nem melegedő anno csúcs QC proci, talán az első okostelefonom, ami marad, amíg ki nem purcan, többit 1 év után cseréltem (régiek mentek a családba, majdnem mind működik még)
-
csonkadavid
tag
A54 az S21Fe árszintjén vagy drágábban. Ez még viccnek is rossz.
-
clon
senior tag
Az A52s5G hozta szokásos trendet, hogy csinálunk valami ütőset majd évekig "utódtelefont" semmi fejlesztéssel jól megemelt áron megpróbáljuk rásózni azokra akik elhiszik "utód" telefon.
A bérek sehol nem nőttek ennyit "jómunkásember" szinten (nem vezetők esetén) mint a középkategória telefonárak emelkedtek. Ugyan 3 év támogatás van az A52 esetén de szerintem ennyi nem lesz elég ahhoz, hogy a következő használható "ütős" készülék kijöjjön ár/érték arányosan. -
pusszycat
nagyúr
válasz
Luck Dragon #29 üzenetére
Sokat kocsikázol elvileg, ott meg töltheted. Akkor miért jobb egy vastagabb és nehezebb készülék?
-
Bár nekem a teljesítmény szinte másodlagos szempont, inkább az akkumulátor vagyis az üzemidő a legfontosabb számomra a rendszer stabilitása mellett.
És ha jól tudom az A52 S esetében csak 4500 mHa telep került a készülékben, minimum 5000 mHa teleppel szerelt készülék jöhet szóba. -
DrKapocs
őstag
válasz
Luck Dragon #27 üzenetére
Pontosan! Az A52s a best buy.
-
válasz
this is life #11 üzenetére
Szóval A52S-t most éri úton teljesítményben , cuki .
Ettől függetlenül kiváncsi leszek az újdonságra. -
nünüke1975
aktív tag
2021 ben vettem az A 71 et 100 ért előfizuval. Most az A53 150 szerintem annyival nem jobb. De 200 ért? Pfff
-
saca23
aktív tag
Ha csak az a53-ból indulunk ki és megnézzük az a54 specifikàciójàt ,szerintem semmi túlzàs nincs a véleményembe , a màsik dolog meg hogy évek óta az A széria egy szappan tartó anyag minőségével egyezik meg az is egyértelmű , persze ehez hasznàlni kell napi szinten ilyen telot. Persze tokba teszem , de kétszàz felett màr lehetnek elvàràsai az embernek szerintem😉
-
-
bostone
addikt
Karalábét kell enni nyersen...
-
Teo.
aktív tag
Ez az árazás elég meredeken hangzik. Az elődeik fényében minden képpen.
-
D55
senior tag
válasz
this is life #11 üzenetére
Ja, de ettől be fog ám dőlni az egész piac, mert az új eladásokat (vásárlásokat) kellően tömeges számban mindig az ösztönözte, hogy kétszer jobbat kapok idén annak a pénznek a feléért, mint tavaly. 2022-ben aztán ez megfordult és jelenleg több pénzért sem kapok jobbat, mint amim már van. Innentől meg egyszerű, mert addig nem fogok venni másikat, amíg ez jól működik és felőlem csődbe mehetnek. Ja és én amúgy az vagyok, akinek a kötelező kiadásain felül lenne kényelmesen pénze felesleges dolgokra is elszórni és szerintem ezzel nem a többséget képviselem, akik egy új készüléket csak részletfizetésre tudnak megvenni vagy ha előre félrerakosgatnak rá hónapokon keresztül... Vajon akkor közülük a legtöbben miért is költenének többet a meglévőjükhöz képest egy butább/gyengébb modellre? Csak hogy ne menjenek a szegény gyártók csődbe? Kétlem...
Az élelmiszerek ára meg egyébként annyira emelkedett, hogy ma amikor szóvá tettem a pénztárnál, hogy a gép annál is többért vitt valamit, mint amennyiért ki van írva, hozzátettem azt is félig viccből, hogy innentől amúgy is csak csökkenteni szabad az árakat, mert további emelést nem tűr el már egyetlen vásárló sem onnantól, hogy a kereskedelmi szektor tavaly rekord (pofátlan) profittal zárt és mellette az alkalmazottak bér(emelési)igényeit pedig jellemzően szinte minden szektorban jól lealkudták. Erre fogta az egyszeri pénztáros és beütötte kézzel a kiírtnál is olcsóbb áron a megpanaszolt tételt, hogy teljesen igazam van, megkapom még annál is olcsóbban! Észhez is kellett kicsit térnem, mert valahol pislákolt bennem a remény, hogy az embereket a józan ész és a jó érzés ráviheti egyszer, hogy nyíltan szembeforduljanak ennek a képtelenül káros inflációnak, de hogy ez már el is jött és ennyire direkt mód beavatkozik a világ gépezeteit mindeddig csendben és szorgosan működtető felelős munkavállalói réteg, az kicsit már-már félelmetes is...
-
adam1991
tag
Kuponnal remélem ez is megáll 100 környékén
-
Hulladék Exynos-szal ennyiért, kösz nem.
-
saca23
aktív tag
Tényleg megérdemelnék a gyártók , hogy nullával megegyező legyen az új telefon eladásuk. Mit ad az a szar samu processzoros műanyag hulladék , hogy bárki is rohanjon érte több mint kétszázért. Látszik már amúgy , hogy a vásárlási kedv nagyot csökkent, konganak a szolgáltatók boltjai a pálzákba , medimarkba is lézengés van , megérdemelne jó pár telo gyártó egy nagy pofára esést.
-
D55
senior tag
"az A54 már majdnem hozni fogja egy iphone 13 pro max szintjét"
A sötét oldal felhozatalát annyira nem követem, hogy tudjam pontosan mivel ér fel náluk egy ilyen 13 Pro Max, de ahogy olvasom most, az A54 szerencsés esetben házon belül épp utól fogja érni teljesítményben és featuresetben a két generációval korábbi elődjét, a még Snapdragonnal szerelt A52s-t.
-
SkyLine3000
addikt
Remélem, az összes rájuk rohad.
-
A kenyér ára is sokat emelkedett 3 év alatt .
Amúgy csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy tendencia szerűen emelkedik évről évre a kütyük ára, sokkal nagyobb mértékben mint a hw-ek, rendszerek fejlődési üteme.Luck Dragon
Exynos 1380 kb qsd 778/780 szint, mind a három SOC egy kicsit gyengébb mint a qsd 855. -
Lehet tudni , hogy Exynos 1380 chipp melyik “Sznapival” vagy MediaTek Dimensity lapkájával egyenlő megközelítőleg ?
Amúgy arról volt szó több portálon is, hogy március közepén fogják őket bemutatni .
-
pusszycat
nagyúr
válasz
this is life #3 üzenetére
"Három éve 150 körül volt a középkategória teteje" azóta több a fizetésed vagyis ugyan ott vagy.
-
red13
tag
Idén úgyis le kell váltanom a Redmi 9-et, a A54-en kívül meg nem tudok más értelmes alternatívát. Várok 3-4 hónapot, olcsóbban megveszem, aztán ha szerencsém lesz akkor nem váltok telefont vagy 4 évig. Ilyen árak mellett most sem szeretnék, de a Miui 13 már kifejezetten szar lett a Redmi 9-en.
-
sfefe
addikt
Marad még bőven az s10e-m....
-
törölt tag
Tök 8, az A54 már majdnem hozni fogja egy iphone 13 pro max szintjét, meg úgyis beesik 3 hónap alatt az ára. Az A53at is hozzádvágták 120 ezerért árukeresőn, sztem ez is elhozhato lesz 150-160 ezerért igen gyorsan
-
válasz
Danipicur2 #2 üzenetére
Három éve 150 körül volt a középkategória teteje, most 200 alatt nagyítóval kell keresni.
Öt éve a mi mix 2-öt vettem 130 000-ért, három éve a mi note 10 lite 140 000-be fájt.Az ide árak pedig wtf kategória.
-
Danipicur2
tag
Hát nem éppen az árcsökkenést hozza el 2023, ha a többiek is így fognak árazni, a középkategória már felcsúszik 200-250 ezerre és 100.000 Ft alatt nem lesz értelmes belépő ajánlat?
-
Ezek szerint az idei év is a még nagyobb árakról fog szólni: középkategória 200+ ezer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest