Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Aktív témák
-
Vertic
aktív tag
Milyen disztribet használsz win alatt? Én a miktex-et ismerem, de az elég nagy, viszont legalább sok szar van benne... editor win alá winedt-n kívül hasonló funkcionalitással létezik?
Ja, egyébként tényleg nem éri meg a tanulást ha csak szöveg van és semmi képlet meg ábra, de akkor is sokkal szebb az output. :)
Ha már ilyen sokat foglalkoztál vele lenne egy kérdésem hátha te tudod. Miért olyan siralmas a dvi->pdf konverzió? Legalábbis amit nekem sikerült eddig alkotnom, az a nyomtatásban ugyan szép volt, de acrobat readerben ''szőrős'', pixeles, gusztustalan girbe-gurba betűk látszottak. Viszont .ps-ben teljesen jól néz ki ugyanaz... csakhát az acrobat reader elterjedtebb ugye. -
khalox
őstag
Viszont ha a munkád csak szöveget tartalmaz, akkor nem biztos, hogy megtérül a megtanulásába belefektetett 2 nap energiája. Arra jó lehet a Word is.
Akkor érdemes váltani, ha nagyon sok a képlet és a kép (pl. írtam olyan 40 oldalas dolgozatot valakinek, amiben csak a kötőszavak voltak emberi nyelven. A többi logikai rizsa volt meg geometriai szerkesztések. Ilyenre a word alkalmatlan.)
A kedvenc diztribem az 37MB betűkkel mindennel. -
khalox
őstag
Akarom kötekedni: Windows alatt is csodálatos LaTeX disztribúció van, szerintem még jobb is, mint a Unix/Linux-os, mert gyorsabb és fele annyit sem kell vele szenvedni. Én azt használom. (Eddig 2 diplomamunkát írtam vele magamnak, most egy adatvizualizációs témájút írok, de szoktam másoknak is 'gépelni').
Akkor érdemes használni, ha nagyon sok a képlet meg a kép. Abban a Wod megdöglik.
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Fujifilm X
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS ROG Strix G6 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest