- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Aktív témák
-
total90
veterán
-
forceberg
veterán
válasz skublics_ger #34806 üzenetére
Valahogy nem az igazi. Sok szerintem rossz árnyék van rajta, de majd a jobb portrésok megmondják...
Teszek én is kettőt:
Véleményeket szívesen fogadok!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
máyköl
veterán
Én sem vagyok nagy portrés, de ez most valahogy nekem sem.
Ez a szemüveg engem kimondottan zavar, talán jobb lenne nélküle...
Valamint a sálat azért jó lett volna előtte letakarítani, mivel ott van rajta a levél... -
törölt tag
Szerintem egyszeruen ehhez a fotozasi stilushoz (ertsd fekete hatter, fenyek, studio feeling) ilyen talalasban nem illik a modelled. Kellett volna valami toltelek a kepbe, mert igy tulsagosan a hibakra fokuszalsz, talan ezert nem birjak eldonteni, hogy most miert is nem, meg lehet hogy a szemuveg, vagy falevel, vagy ezmiez(?), viszont ha lenne mogotte mondjuk valami tajreszlet elmosva, mar nem tunne fel peldaul a level...
-
bigmasterg
addikt
válasz Steve-0 #34812 üzenetére
Szvsz nagyon sarokban van a lány, jobb lenne, ha 1-1,5 lépésnyivel beljebb lenne (, esetleg feljebb is valamennyivel). Így úgy néz ki, mintha belesétált volna véletlenül valaki a félrefókuszált szobor/ tájképedbe. Az ember szeme automatikusan a szoborra téved...
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#34812) Steve-0: gondolom a háttér lesz a fő téma, és a lovasszobor + a ködös táj. A kiscsaj csak kapóra jött, hogy az előtérben legyen valami... sztem nem rossz. Talán a kiscsajt is FF-be kellene konvertálni, hisz a háttér olyan FF.
Valóban elhelyezésileg akkor lenne ideális a leányzó helye, ha olyan távol lenne a bal oldaltól, mint a szobor a jobb oldaltól. Akkor kiegyensúlyozná a képet. Így balra dönti az egészet...(#34810) bigmasterg: nekem elsőre az kaliforniai Állatrendőrség jutott az eszembe. Néha olyan piti dolgokat is állatkínzásnak titulálnak (persze vannak durvák is). Szóval nehogy feljelentsenek állatkínzásért ("ÚR ISTEN! LÁTTÁTOK! HAVAS A KUTYA!")
(#34808) cOxeR: ha kihívásokat akarsz, akkor itt az első. Nem az a nehéz, hogy nátriumlámpás sárgás képeket csinálj. Hanem az, hogy normális színeket csalj ki belőle. Eleinte nekem is tetszettek a pisa színű képek, de mára már nem találok bennük kihívást. Normális színeket kreálni ilyen sárgás szintérben, kevés zajjal, minőségromlás nélkül... az igen. Azt úgy kell fényképezni.
(#34807) forceberg: a második témára kellene ráfeküdnöd... az a háttér... olyan amilyen.
(#34806) skublics_ger: szerintem is. Hiányzik egy jó adag smink, aztán még egy jó adat PS. A szemeket jobban ki lehetne emelni. Ezt a környező színekkel lehet elérni. Pl.: fehér sapi, fehér sál, fehér háttér. Nem tudom, hogy néz ki szemüveg nélkül a modell, lehet furi lenne. Biztos, hogy két fényforrás volt? Ugyebár min. annyi a megszokott.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
cOxeR
Ármester
válasz kiskornel #34815 üzenetére
Jó-jó értem én hogy kerek, de még is szögletesnek fotózod, na de hogyan, jöhet a megoldás kulcsa is.
Valamint ha már kihívásról van szó, akkor hogyan lehet pl. megfogni egy olyat, hogy esik a hó, és a lámpa fényében megcsillan a vizes hópihe, és úgy néz ki, mintha csillámport szórna valaki... -
sztyui2
őstag
Szerintem is több sebből vérzik a kép. Tényleg nem illik ehhez a fekete háttérhez ez a levelekkel tarkított sál.
Meg nekem az se tetszik, ahogy a szemüveg optikája megtöri az arc vonalát és lekicsinyíti a szemét is.
Bár nem vagyok benne teljesen biztos, de nagyon úgy tűnik, hogy az arcot csak egy fényforrás világította meg. Ez nem is lenne annyira baj, nem kell mindig a két fényforrásos szabályokhoz ragaszkodni, de ennél a képnél konkrétan baj. Nagy orrárnyék se valami szép szerintem. Úgy látom hogy még hátulról a sapkát is megvilágítja valami, lehet az volt a másik fényforrás? Ebben az esetben akkor 3-at kellett volna(plusz egy fill hiáynzik az arcról).
Nemtom ezt a fekete hátteret nem PS-ben raktad be? Mert valami szobaszerűség tükröződik a szemüveg jobb szélén, persze ettől függetlenül még lehetett fekete vászonháttér, de ahogy a többiek is mondták, ehhez a képhez nem illik.
Valahogy a komopzíció meg az arckifejezés, így összességében a "póz" sem szerencsés.
Ha már szemüveges női portré, mutatok egy sajátot,hátha segít:[link]
Itt egy másik is, ezt tegnapelőtt csináltam. Többi kép még nincs retusálva erről a fotózásról, ezt az egyet a kedvedért gyorsan megcsináltam.
Ez stúdióban készült, szintén szemüveges csajról:
(Egyben erről akkor már szívesen meghallgatom mások véleményét is)
Ha ez segít, ezen egy Beauty Dish-el világítottam balról, egy softbox-al jobbról, egy minimum intenzitásra levett vakuval villantottam a háttérre, és egy csupasz vakuval felülről még hozzáadtam egy kis hajfényt. -
aldebaran
őstag
Találtam egy ilyen cikket: [link]
A hozzászólásra tudtok válaszolni? Érdekelne.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
kiskornel
addikt
válasz aldebaran #34818 üzenetére
Hát én találtam benne valami furcsaságot. Először is azt írja a napot fotózta, és azok a kis pontok a nap. Ehhez képest az árnyékok azt mutatják, hogy hátulról jön a fény. Lásd.: bal alsó sarok - fotós árnyéka.
Ha már valaki ennyi munkát fektetett bele, akkor nem igaz, hogy nem tud arra figyelni, hogy minden tökéletes legyen körülötte, és senki se tudjon belekötni.Ugyanezt a kitartást látom a csillagászoktól. Némelyik kép évekig készül, több éven keresztül ugyanoda állítják be a Huble-t, majd expo. Következő évben megint, aztán összerakják az adatokat egy képbe...
(#34816) cOxeR: a fehéregyensúlyt kell beállítani ott helyben. Utólag a sárga fényforrással megvilágított zöldet nem/természetellenesen lehet zölddé változtatni. Ilyen monokróm szinten a fénymérés se jó. Az egyik csatorna elmászik. Szvsz az a kihívás, ha sikerül sárgás fényből normál fényeket csinálni... Még ott a helyszínen...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
csakb
őstag
válasz aldebaran #34818 üzenetére
Melyik hozzászólásra? Az eredeti cikket innen kopipésztelte a zindex, de a technikai leírást kihagyták:
http://hirek.csillagaszat.hu/aktualis_egi_esemenyek/20101216-analemma-lat.html
A hetinyálas a zindex által már degradált információkat szűrte még tovább. Tanácsos az eredeti cikket elolvasni, minden kérdésre ott a válasz benne.
-
Bulitt
addikt
Kérdezném a szakikat, hogy macro képekhez milyen obit ajánlotok Nikon géphez? Amatőr vagyok szóval nem ilyen 100-200k környékire gondoltam valami amivel ismerkedhetek ezzel a részel is
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hova írjam, ez tűnt a legjobbnak:
Van olyan keretem, amibe 5x5 cm-es képek kellenek. Hol tudnék ilyet csináltatni? Úgy értem, a képek eredetileg nem négyzet alakúak, de nem találok sehol olyan előhívási lehetőséget, hogy 5xAkármi, hogy legalább ki tudjam vágni...
[ Szerkesztve ]
-
-
aldebaran
őstag
válasz Mauzes #34827 üzenetére
Kiválasztod a kivágás eszközt, majd felülre beírod a kért értékeket. pl: 2500px X 2500px. Kivágod a képet, és kész.
Nyomtatáshoz úgy kicsinyítik ahogy akarják, azt már meg tudják oldani.Remélem, jól értettem, hogy mit szeretnél.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
törölt tag
-
Mauzes
addikt
válasz aldebaran #34833 üzenetére
Úgy szeretném, hogy odaviszem a fájlokat, aztán azonnal kinyomtatják, és jó lesz meg boldogság. Tehát, ha 5x5 cm-es képet akarok, akkor az jó módszer, hogy van egy 1500x1000 pixeles fekete képem, amibe beillesztek egy 500x500 pixeles képdarabot, amit előzőleg vágtam ki egy normál képből, és kérem, hogy 15x10 cm-es méretben nyomtassák ki? Aztán otthon kivágom.
Bocs a sok hülyeségért...
-
Magnum_
nagyúr
olyan szép a fánk, de a kép nem adja vissza [link]
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
máyköl
veterán
válasz #31757056 #34838 üzenetére
Köszi a választ!
A baj az, hogy jelenleg a legalacsonyabb obim, a fix 50-es, így azzal voltam kénytelen lekapni, így is alig tudtam belerakni a képbe, amit látsz, de igazad van, lehet, hogy jobb lenne egész ablakokban, majd ha tudom, kipróbálom úgy is.
A torzítást észre se nagyon vettem, de majd figyelek erre is! -
brumi1024
veterán
Hollandiaban voltam latogatoba es lottem par kepet a deventeri Dickens fesztivalrol. Ez lenne es a kovetkezo ket kep is az. Mi a velemenyetek roluk? utomunka nincs sok, nem volt mar erom hosszu volt a visszaut.
Szerk.: a flickr elszurja a linkelest, a bejovo kep elotti 3rol lenne szo.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz Magnum_ #34845 üzenetére
Fánk? Amúgy lehet, hogy nem ártana, ha közelebb mennél szerencsétlen zöldséghez, próbálj belemászni, kreatívkodj vele valamit.
(#34846) máyköl: 50mm croppos vázon, mint legszélesebb obi? Derék, az barátok között is 75mm.
szerk.: öhm illetve Nájkonnál van 1.5ös crop, nálad az 80mm lesz[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
Aktív témák
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mazda topik
- Autós topik
- Orvosi kérdések
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest