Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• forceberg

veterán

válasz skublics_ger #34806 üzenetére

Valahogy nem az igazi. Sok szerintem rossz árnyék van rajta, de majd a jobb portrésok megmondják...

Teszek én is kettőt:

Camp Nou:

Snowflake:

Véleményeket szívesen fogadok!

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

• máyköl

veterán

Én sem vagyok nagy portrés, de ez most valahogy nekem sem.
    Ez a szemüveg engem kimondottan zavar, talán jobb lenne nélküle...
    Valamint a sálat azért jó lett volna előtte letakarítani, mivel ott van rajta a levél...

törölt tag

Szerintem egyszeruen ehhez a fotozasi stilushoz (ertsd fekete hatter, fenyek, studio feeling) ilyen talalasban nem illik a modelled. Kellett volna valami toltelek a kepbe, mert igy tulsagosan a hibakra fokuszalsz, talan ezert nem birjak eldonteni, hogy most miert is nem, meg lehet hogy a szemuveg, vagy falevel, vagy ezmiez(?), viszont ha lenne mogotte mondjuk valami tajreszlet elmosva, mar nem tunne fel peldaul a level...

• kiskornel

addikt

(#34812) Steve-0: gondolom a háttér lesz a fő téma, és a lovasszobor + a ködös táj. A kiscsaj csak kapóra jött, hogy az előtérben legyen valami... sztem nem rossz. Talán a kiscsajt is FF-be kellene konvertálni, hisz a háttér olyan FF.
    Valóban elhelyezésileg akkor lenne ideális a leányzó helye, ha olyan távol lenne a bal oldaltól, mint a szobor a jobb oldaltól. Akkor kiegyensúlyozná a képet. Így balra dönti az egészet...

(#34810) bigmasterg: :)) nekem elsőre az kaliforniai Állatrendőrség jutott az eszembe. Néha olyan piti dolgokat is állatkínzásnak titulálnak (persze vannak durvák is). Szóval nehogy feljelentsenek állatkínzásért ("ÚR ISTEN! LÁTTÁTOK! HAVAS A KUTYA!") :))

(#34808) cOxeR: ha kihívásokat akarsz, akkor itt az első. Nem az a nehéz, hogy nátriumlámpás sárgás képeket csinálj. Hanem az, hogy normális színeket csalj ki belőle. Eleinte nekem is tetszettek a pisa színű képek, de mára már nem találok bennük kihívást. Normális színeket kreálni ilyen sárgás szintérben, kevés zajjal, minőségromlás nélkül... az igen. Azt úgy kell fényképezni.

(#34807) forceberg: a második témára kellene ráfeküdnöd... az a háttér... olyan amilyen.

(#34806) skublics_ger: szerintem is. Hiányzik egy jó adag smink, aztán még egy jó adat PS. A szemeket jobban ki lehetne emelni. Ezt a környező színekkel lehet elérni. Pl.: fehér sapi, fehér sál, fehér háttér. Nem tudom, hogy néz ki szemüveg nélkül a modell, lehet furi lenne. Biztos, hogy két fényforrás volt? Ugyebár min. annyi a megszokott.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

• sztyui2

őstag

Szerintem is több sebből vérzik a kép. Tényleg nem illik ehhez a fekete háttérhez ez a levelekkel tarkított sál.
    Meg nekem az se tetszik, ahogy a szemüveg optikája megtöri az arc vonalát és lekicsinyíti a szemét is.
    Bár nem vagyok benne teljesen biztos, de nagyon úgy tűnik, hogy az arcot csak egy fényforrás világította meg. Ez nem is lenne annyira baj, nem kell mindig a két fényforrásos szabályokhoz ragaszkodni, de ennél a képnél konkrétan baj. Nagy orrárnyék se valami szép szerintem. Úgy látom hogy még hátulról a sapkát is megvilágítja valami, lehet az volt a másik fényforrás? Ebben az esetben akkor 3-at kellett volna(plusz egy fill hiáynzik az arcról).
    Nemtom ezt a fekete hátteret nem PS-ben raktad be? Mert valami szobaszerűség tükröződik a szemüveg jobb szélén, persze ettől függetlenül még lehetett fekete vászonháttér, de ahogy a többiek is mondták, ehhez a képhez nem illik.
    Valahogy a komopzíció meg az arckifejezés, így összességében a "póz" sem szerencsés.
    Ha már szemüveges női portré, mutatok egy sajátot,hátha segít:[link]
    Itt egy másik is, ezt tegnapelőtt csináltam. Többi kép még nincs retusálva erről a fotózásról, ezt az egyet a kedvedért gyorsan megcsináltam.
    Ez stúdióban készült, szintén szemüveges csajról:
    (Egyben erről akkor már szívesen meghallgatom mások véleményét is)

Ha ez segít, ezen egy Beauty Dish-el világítottam balról, egy softbox-al jobbról, egy minimum intenzitásra levett vakuval villantottam a háttérre, és egy csupasz vakuval felülről még hozzáadtam egy kis hajfényt.

Aktív témák