Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
M3kk
őstag
[link]
Kis penryn teszt. -
subaruwrc
félisten
[link]
erre varjatok gombot.....

-
MadBlade
tag
A3588-as és a 3590-es kérdéseimre nagyon köszönöm a korrekt válaszokat
, de a másik két kérdésem válasza is nagyon érdekelne, még akkor is, ha hülye kérdések!
KÖSZI !!! -
MadBlade
tag
akár egyszerű 10e forintos(1024MB) Kingmax ramokkal is ( akár800MHz / akár1066MHz-es ) ???
-
MadBlade
tag
válasz
MadBlade
üzenetére
Bocsi, de kicsit surmó vagyok a szakzsrgonhoz!
Ha jól értem , akkor ha veszek egy E6420-ast , akkor nem kellenek sem spéci tuning ramok, sem mindenféle programok, csak a Bios-ban átállítom a szorzónak az értékeit + dobok rá egy normális (már említett) ventit és szevasz??? 
-
MadBlade
tag
Amúgy az E6xxx sokkal jobban melegszik, mint az E4xxx-es???
Egyik haveromnak most raktuk össze az új gépét egy E4400-sal, és az everest 50-55 fokokat mért rajta agyári hűtővel mindenféle állítások nélkül. -
MadBlade
tag
Csá skacok! Nagyon köszi a tippet a procihűtőre
( Cooler master Gemin II ) , de azt még mindig nem tudom hogy milyen procit ajánlotok???
( Core2Duo E4300, E4400, E6300, E6400, E6320 vagy E6420 ) Az lenne a lényeg , hogy egy megfizethető 2,8 - 3,0GHz körüli procit szeretnék, ami nem fog kigyulladni ''3 hét'' után !!! Ráadásul azt sem tudom , hogy ha tegyük fel az E6420-ra esne a választás és felhúznám (valahogy?
) kb. 3.0GHz-ig akkor elég lenne-e 2db ''mezei'' 1024Mb-os Kingmax 800MHz-es vagy 1066MHz-es RAM??? 
Előre is millió THX a segítségeteket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsitomi88
üzenetére
mi a reálisabb. 58/58 fok vagy 74/74 fok orthos teszt alatt 3 gigán?
-
subaruwrc
félisten
hát nemvok elájulva.... idle 46/42 fokosak a magok.(3ghz)mingyárt jön az orthos.......
-
denes242
aktív tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
ja, hogy te akkor valoszinuleg nem a mag homersekletet nezted (lasd coretemp, everest 1./2. mag) hanem az alaplapi erzekelot.
hat ha az alaplapi 10 fokkal mutat kevesebbet mint a maghomerseklet (marpedig ez realis) akkor kb. hiheto is a durvan 75 fokos maghomerseklet 1.6 voltnal (es valoban eleg huvos ezen a feszen).
viszont az alaplapi homersekletet hiaba nezed, mert a maghomerseklet alapjan kapcsol be a maglassulas meg a proci lekapcsolas. -
-
Superman
nagyúr
508-as FSB: [link]
Sajna ez is csak hatos szorzó mellett.
CPU Vcore: 1.43V (Win alatt 1.41)
NB Vcore: 1.65V
SB Vcore: 1.2V
SB (SATA, PCIE): 1.75V
DDRII: 2.1V
Lap: Asus Commando -
-
subaruwrc
félisten
hamár így elhűtősödött a topic akkor egy kis segítséget kérnék.az a helyzet h sehogysem bírom előhozni az infinitymből a vadállatot.újrapaszta után sokat javult a hűtési képessége de tegnap megcsináltam a csavarozást h ne az intel pöckök fogják és most megint melegszik terhelés alatt mint a franc
mi lehet a gáz? megint újrapaszta vagy húzzak még a csavarokon? 
-
haralambusz
tag
Thermalrightok is nagyon jók!
Cssk nem nekem valók... Ha én csinálok valamit az azért van mert reggel ez jutott az eszembe...
Pl: -Huh uj chipsetcooler! Megyek délben megveszem és kipróbálom!
Nah a Thermalright az pont nem ien
Az olyan hogy felhivom hogy van-e persze nincs és kb 1 hét mire lessz stbstb...
Deh a Thermalrigh IFX-14et akor is megvárom![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link]![[kép] [kép]](http://console.hardocp.com/images/articles/1174980255w0uIOiNW7Z_2_2_l.jpg)
-
VinoRosso
veterán
válasz
haralambusz
üzenetére
Ebben nincs ez a gemini, de azért érdekes teszt[link]
-
-
1ed
csendes tag
válasz
MadBlade
üzenetére
Hello!
Bár személyes tapsztalatom még nincs, de elég sokat olvasgattam mostanában a témában. A két alaplap között túl nagy különbség nincs. Aki komolyabb tuningot akar az talán inkább P5B Delux választja a jobb feszültésgellátás és a több lehetőséggel rendelkező BIOS miatt.
Volt itt egy teszt core2-es alaplapokról, köztük a két asusról:
[link] szerintem érdemes elolvasni. Javaslom még a [link] topikot (itt az első hozzászólásban van egy két tipp a a tuninghoz, majd ha már szükséged lesz rá).
Mivel nem a szozót, hanem az FSB-t kell állítani a tuning során ezét fontos a megfelelő memória processzor páros kiválasztása (a memória órajele függ az FSB-től). Egy nagyobb szorzójú proci kihajtásához elegendő lasabb memória is, mint egy kisebb szorzójú, alapból nagyobb FSB-jű proci esetében. [link]
Remélem tudtam segíteni. (ha valamit nem jól írtam javítsatok ki)
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
Sztojcsi
üzenetére
Az 1.5V a mért valós feszültség, vagy a BIOS által jelzett és ott beállított érték?
Mert nem mind1... Ha BIOS érték, és jó a hűtésed - tehát 70 fok alatt van a CPU
hőfoka teljes terheléssel is - akkor nem lehet gond. Ha ez valós érték, szerintem
akkor sem lehet gond, csak a hűsebben tartásához már nem biztos, hogy elég
lesz léghűtés.
Arra is számíts, hogy a rendszer egésze hűtve - szellőztetve legyen -, mert ilyen
esetben minden alkatrész fokozott igénybevételnek és melegedésnek van kitéve.
Persze gondolom, stabil a rendszer, mert abból adódhat probléma. Igaz, az nem
a CPU élettartamát érinti.
-
Sztojcsi
tag
3534 pls
-
szasanyi
félisten
válasz
haralambusz
üzenetére
Igen, az még +3k, valamint 2.5k posta kltsg. Asszem maradok a Hyper TX-nél.
Majd ha kapható lesz mindenhol kb. 6-7k-ért... addig nem is gondolkodok rajta.
Azért köszi.
-
just
aktív tag
válasz
haralambusz
üzenetére
és ez nem akad bele pl tápba vagy valamilyen más dologba? Hyper TX összehasonlítás engem is érdekelne

-
haralambusz
tag
válasz
haralambusz
üzenetére
Válaszolok magamnak

A #3542-es hozzászólásból kimaradt
hogy csak ugyanazt a két Sunbeam 1200rpm-es ventit használtam mind a 3 coolerhez!
Meg hogy ezek az én eredményeim
Szerintem ahány ember annyi főmérsékletérték érték, vélemény! -
szasanyi
félisten
válasz
haralambusz
üzenetére
És egy 5k-s Hyper TX hűtőhöz viszonyítva mennyivel jobb? Az ár/érték arányt
már meg sem merem kérdezni... -
haralambusz
tag
válasz
haralambusz
üzenetére
A Scythe hűtő nagyon jóltelljesített, ő volt az első amit kipróbáltam, akor még csodálkoztam mennyivel jobb mint az Intel, biszont mivel ien hatalmas Asus Striker Extremen pont körülöleli a heatpipeos chipsetbordát, igy azzal csökkentve ott a légáramlást... Sajnos ''rohadt'' forrónak mondható a lap ienkor terhelve.
A Tunic Tower pár fokkal veri csak meg a Scythe Intinityt cpu terén viszont a chipset jo 6-7fokkal hüvösebb alatta, feltehetően mert magasabban vannak az első lamellák, ergo több hely marad hogy szellőzzőn. Rossz hír viszont, hogy nincs hivatalos magyarországi disztribúció, nekem is külföldre kelett mennem érte, vagyis ismerőst megkértem hogy hozzon, hamár arra jár
A CM GeminII... ledöbbentem... egy ventillátorral simán megelözte a Scythe Infinity-t! Két ventivel a Tuniq Tower-t is nagyon magamögött hagyta! 2 ventivel jó 10-12 fokkal volt jobb mint a Infinity! A chipset... a langyos állapotot épphogy elérte...
Érdekes volt viszont hogy 2
paszta között mekkora külömbség van a GeminII esetében! Sebbenzint használok lemosónak és zsírtalanítónak a réz és egyéb fémfelületeken, így ez nem befojásolhatta:
Saját pasztálya és az Arctic Silver 5 között jó 6-7 fok külömség van és a CM paszta javára
Kipróbáltam az Infinity-n is (addigra már nem volt meg a Tuniq Tower), de ott max 1 fok eltérés volt a két paszta között! Magamse hittem el, de ahányszor felraktam a külömböző pasztákkal... mindig ugyanaez volt a szitu!
Lényeg a lényeg: Coolermaster GeminII igencsak jól szerepelt!
Ajánlom mindenkinek!
Asus Sriker Extreme-re ovatosan kell felszerelni, külömban a cooler heatpipeja hozzáért a mosfetek heatpipejához és eltolja a mosfetről a bordát!
-
just
aktív tag
válasz
haralambusz
üzenetére
nekem nem jön be a coolermaster link, de itt egy másik [link] amúgy télleg brutál

-
-
TaMat
csendes tag
Üdvözletem!
Lenne egy kérdésem. Adott egy Giga DS3-as lap egy E6300-as c2d-val. PCI-E fixen 100MHz-en, RAM-ok visszavéve, feszültségek Auto-n. Win alól emelem az órajelet simán viszi (pl 300-on) gond nélkül, terhelés alatt sincs hiba. Ha BIOS-ba beállítom, be se bootol a gép, még csak fel se csippan az alaplap...Mi lehet a gond? 
-
Sztojcsi
tag
A tartósan nagy fesz csak a hőmérséklet miatt tesz rosszat a procinak vagy amúgy is?
Konkrétan hogyha hidegen birom tartani akkor pl 1.5v-on is járathatok egy core2-t a nap 24 órájában? -
szasanyi
félisten
válasz
haralambusz
üzenetére
Akkor oszd meg a jelentős időráfordítással megszerzett tudást: melyik a legjobb
CPU hűtő C2D procikhoz (és milyen szempont alapján)?
-
MadBlade
tag
Bocsi, de most leléptem a melóból, délután jövök! Addig is köszi a segítséget !

-
MadBlade
tag
válasz
haralambusz
üzenetére
Vagy ASUS P5B-hez, vagy a P5B Deluxe-hoz, attól függ, hogy most akkor melyiket tuidom majd tuningolni !

-
MadBlade
tag
Újabb kérdés: azt olvastam, hogy az allandle magos core2-es procik (E4xxx) energiatakarékosabbak és kevésbé melegszenek, mint a conroe magosak (6xxx).
Ha mondjuk egy 6420-ast felhúzunk, akkor az nem fog túlmelegedni?
Természetesen nem gyári ventillátorral értve !
Mellesleg a gyári venti helyett mit tudtok ajánlani megfizethető kategóriából, ami JÓ is!?
[Szerkesztve] -
MadBlade
tag
válasz
haralambusz
üzenetére
Elméletileg jól tudod, mert most meg nem mondom neked, hogy a PCWORLD-ben olvastam-e vagy máshol hallottam, de én is így emlékszek
! -
MadBlade
tag
Azért THX haralambusz!
(amúgy már lassan jó reggelt
) Most viszont a témával kapcsolatban lenne néhány nagyon komoly kérdésem! 
Nagyon please, hogy aki tud segítsen!
Előre is köszi mindenkinek!!!
Akartam venni 1új gépet: ASUS P5B + Core2DuoE4400 + 2*1024MB Kingmax / 800MHz +ASUS 7600GT... DE:
A régebbi írásaitok közt írt westlake egy oldalról (http://www13.plala.or.jp/setfsb/) ahol ez az alaplap nem szerepelt! Akkor most ez azt jelenti, hogy ez a lapocska nem kamázza a tuningot? Ráadásul ha megnézitek a CPUTuning honlapján(http://cputuning.net/index.html),akkor az e4400-at sem húzogatja senki!!! Akkor most mégis mit csináljak, mert azért a gatyámat nem szeretném rákölteni egy e6600-ra meg egy méregdrága lapra! (bár a P5B Deluxe még beleférne) Ráadásul halvány lila gőzöm sincs a tuningolásról!!!
Nekem akiket eddig megkérdeztem mindenki csak a szorzók BIOS-ban való átállításáról magyarázott, programokat egyikük sen említett !!! Most akkor hogy is van ez ?!? Előre is mégegyszer köszi mindenkinek! 
-
haralambusz
tag
Hamár ittvagyok...
C2D-t Intel chipsetes lappal jobban lehet húzni mint egy hasonló szintü nVidia chipsetessel? Vagy ez független?
Elnézést, nem értek hozzá csak hajt a kiváncsiság
Lehet ez másnak természetes...
-
haralambusz
tag
válasz
MadBlade
üzenetére
Én nem nevetlek ki. Segítek! Énvagyok segítő Miki! mind1... Ilyen későn, kinek korán már alig látok!
Amugy regisztralas utan eloszor nekem is gondot okozott a jelszócsere, vagyis annak megtalálása!
Bal oldalt a menüben rányomsz a forumra... és akor átalakul az oldalon tetelyén a felső csík!
Jobban mondva más szövegek lesznek benne! Ott az ''adataim''... és onnan már menni fog!
[Szerkesztve] -
MadBlade
tag
Ekkora Lámát, mint én!

Rájöttem már
, amúgy meg bocs az off miatt! -
MadBlade
tag
Légyszi srácok nevessetek ki nyugodtan de már 10 perce keresem , hogy hol lehet megváltoztatni a jelszavamat!
help! THX
[Szerkesztve] -
Muton
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
köszi!

ahogy ígértem, itt a video: [link]
e6600, 431 fsb (~3900), bios 1,45V (kimérve 1,445), nem orthos stabil
remélem kivehetőek az értékek, sajnos jobb felvételt nem tudtam csinálni
az 1,55V-ös bootteszt csúszni fog az új ramok megérkezéséig és a proci/borda polírozásáig -
Superman
nagyúr
Akinek nem ment a tuning, annak mondom, hogy sikerült - úgy néz ki - stabilizálni a rendszert 7x500-on, azaz 3.5GHZ-en. Manapság az orthos előtt, mindig ki szoktam próbálni a 2x32M-es Super PI-t, mert ha ott elbukik, akkor konec....
Minden teszt simán lefutott és ez érdekes feltevésre vezetett: eddig az északi híd feszültségét és a CPU Vcore feszültségét együtt próbáltam emelni, de simán lefagyott a rendszer, ha egyáltalán bootolt.
Megpróbáltam emelni az NB Vcoret és csökkenteni a CPU Vcoret, de nem vált be. majd fordítva: növeltem a CPU Vcoret és elég radikálisan csökkentettem az NB VCoret.
és ez bevált. Legalábbis úgy néz ki. Majd írok egy részletes tesztet és feszültség értékeket. -
apro
senior tag
válasz
denes242
üzenetére
hali
igen azt néztem a Link Widht is 16X-on van és a Max Suported is. azt irja,a Cpu-z és everest
én amikor vettem ezt a kártyát kérdezösköttem a vidikari egyik forumán, és én akor már arra gyanakodtam ( ami most is a gyanum) hogy ez a kártya nem valami király ezzel van valami gond, már akkor is irogattam és nekem gyanus a szin kezelése is olyan halvány,
és az Ati hoz (a régi ATI-volt)kápest nemtűnik anyira kitűnönek mint amikat írtak eről a kártyáról, én az enyémről beszélek!
Lehet hogy a kártya a ludas?
hali
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
szerintem azert olyan alacsonyak a homersekletek, mert nem coretemp 0.95-tel nezed, hanem regebbi coretemp-pel vagy everest-tel.
vagy nezted mar alapon idle-ban, hogy esetleg szobahomerseklet alatti hot mutat?
u.i.: de persze lehet hogy tevedek, es tenyleg olyan hideg, bar eleg bizarul hangzik -
apro
senior tag
hali
segítsetek már egy kicsit!
miért van hogy a 3DMark 06-os ha elinditom sokat szaggatva müködik, és nekem nagyon gyanús hogy ilyen alacsony értéket mér(3232)
pedig a vidi kari is húzva van aGeforce 7600gt /638mhz,1.55Ghz megy ez nem kevés nagyon
választ elöre is köszi
hali -
VinoRosso
veterán
Na hétfőn vettem egy új retail 6600ot, amig nem találok valami jobbat vagy el nem jön júli 22 ez lesz,mert a 6400emet is elviszik. Ugy elősszörre meg másodszorra is elég antituingnak tűnik, 3 Ghz alapfeszzel és 3,55 1,6V-tal, viszont egyetalán nem melegszik. Silent Knighttal 66°C-os, 1,6V-tal 3,55 gigán Orthos alatt, Infinityvel 73°C. Most mondthatám hogy nem jobb az Infinity, de az ESemnél 1-2 °C -al jobb volt a Silent Knightnál. Ezt annak tudom be, hogy az sokkal jobban melegedett( szintén 3,55-tel volt stabil 1,55V-mellett 82-83°C, és ez a vicc, hogy még ennyire antitunigos prociból is ki lehet hozni +550 Mhz-t / az ES 3,3 Ghz-t ment alapfesszel / ) ez viszont kevésbé, és itt jobban kijön az, hogy a Silent Knight full Cu hűtő, kevésbé számít a hőkapacitás, és gyorsabban el tudja vezetni a hőt.
3,6Ghz- né mintha elvánék a procit, itt nem megy feljebb 1,62 re és 1,65re ( beállított feszek tehát van drop ) sem, valamiért alapban nem stabil, pedig itt se túl meleg. Valszínű hogy a kupakja elég jól sikerült ennek a cpu-nak, viszont a lapkával igen csak spórolhattak. Ja amugy 2006 40. heti a proci, 6os stepping.
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Ingatlanos topic!
- Kompakt vízhűtés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

KÖSZI !!!
Ha jól értem , akkor ha veszek egy E6420-ast , akkor nem kellenek sem spéci tuning ramok, sem mindenféle programok, csak a Bios-ban átállítom a szorzónak az értékeit + dobok rá egy normális (már említett) ventit és szevasz??? 
Egyik haveromnak most raktuk össze az új gépét egy E4400-sal, és az everest 50-55 fokokat mért rajta agyári hűtővel mindenféle állítások nélkül.
( Core2Duo E4300, E4400, E6300, E6400, E6320 vagy E6420 ) Az lenne a lényeg , hogy egy megfizethető 2,8 - 3,0GHz körüli procit szeretnék, ami nem fog kigyulladni ''3 hét'' után !!! Ráadásul azt sem tudom , hogy ha tegyük fel az E6420-ra esne a választás és felhúznám (valahogy?
az kéne.csak fölösleges ha belegondolok h alig használom
a fanatizmus.....

Az olyan hogy felhivom hogy van-e persze nincs és kb 1 hét mire lessz stbstb...

Ajánlom mindenkinek!
pedig ha 15k alatt lenne lehet beneveznék egy ilyenre ![[kép] [kép]](http://www.aquariusdist.com.au/images/awards/medal_gold_2006.gif)
![[kép] [kép]](http://www1.coolermaster.com/product_common_images/fc95b93c2cde64c934ff17b4b470a133.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.recline-ridge.bc.ca/images/silver.gif)
![[kép] [kép]](http://images.tomshardware.com/2005/06/07/10_mammoth_cpu_coolers/tuniq_tower.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.recline-ridge.bc.ca/images/bronze.gif)
![[kép] [kép]](http://www.scythe-usa.com/product/cpu/024/images/scinf1000-main_400x400.jpg)