Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt Komáromban a TESCO-ban vettük

Emlékeim szerint volt a Kauflandban is, de ott nem volt akciós, ott talán 19,9 EUR volt az ára.
A TESCO áruházban volt olyan akció is, hogy a Bozkov rumokat egységáron árulták. Vagyis a 7 decis kávés, az Exclusive és a SoleraSystem is egyaránt 13,9 EUR volt. Rögtön behúztam 2 üveg SoleraSystem rumot

-
-
A solera system azért nem ugyanaz, mint egy valóban 1990 óta érlelt ital, de azért kiváló minőségűek az ilyen italok

A grúz Sarajishvili brandyből a 7 *-os minőség volt a legjobb, amit eddig ittam (az európai picra szánt termékeik vannak VS-VSOP-XO jelöléssel ellátva, a keletebbi piacokra meg a csillagos jelölést használják), hát az nagyon finom volt. Az XO meg gondolom, hogy legalább ilyen, vagy még jobb.
Az örmény Ararat brandy szintén más jelölést alkalmaz, ott az érlelés éve van jelölve, abból a 15 éves volt a legöregebb, amit eddig ittam. Egy 10 éves meg pont a múlt héten fogyott el, az is bőven pariban van egy VSOP-XO francia konyakkal

Hónapok óta fel van bontva egy VSOP Courvoisier cognac, hát az az istennek se akar elfogyni, semmi élvezetet sem találok benne

Pörköltfőzés közben iszogatom...

-
Azt mondják a szakértők, hogy az igazán öreg (30-40 év feletti) italok esetében már nagyon hasonló a brandyk és a rumok íze, mert az eredeti ízeket felváltják a hordós ízek.
Sajna nekem 23 éves volt a legörgebb rum, amit ittam (Matusalem), az is nagyon jó volt.
Egyébként gratula a topikodhoz, magam is jobban kedvelem a konyak-brandy-rum vonalat, mint a whisky vonalat.
Mondjuk konyakot a hype miatt kialakult irreálisan magas ár miatt ritkán iszom, de a szerintem a világ többi részén is (Görögország, Grúzia, Örményország, stb.) tudnak olyan brandyket készíteni, amelyek bőven felveszik a versenyt az eredet francia verzióval

-
Dr.Zoo
őstag
Túlvagyok a Cortel kostolón, sajnos azt kell hogy mondjam, nekem nem ízlett.
Amivel össze tudom hirtelen hasonlítani, az a Metexa 12*, az viszont fényévekre van tőle, annyival jobb.
(Cortell 8000ft vs. Metaxa 12* 9700ft)
Egy fél üveggel megittunk belőle Zoli bácsival, a maradékot odaadtam a Faternak, aki elszopogatta. Szerinte kiváló.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más.
Idén black friday alkalmából, megleptem magam egy palack Henessy XO-val, tekintve, hogy a "sima" verzió 49eft körül van most, az 54eft-os 1 literes kiszerelés jó árnak tűnt.
2020 júliusában megyünk Kefalóniára, ha lesz az ottani duty free shopban akciós 12*-os Metaxa, azt hiszem veszek pár palacot. Ott ugyanis literest árulnak.
-
Dida104
tag
Martellt még nem kóstoltam, bár - többek szerint - az az igazi konyak. A Delamaint azért szeretem nagyon, mert finom szőlőíze van. Hasonló hozzá a Giboin VSOP, ami ár-érték arányban is nagyon jó, bár érezni rajta, hogy kissé fiatal (már majdnem azt írtam, hogy icipicit karcos, de nem az), viszont jóval olcsóbb.
Van egy konyak, amit - szerintem - mindenképpen érdemes megkóstolni, a Rémy Martin 1738 Accord Royal. Elképesztően komplex ízű nedű ez, gyümölcsös, mazsolás, vaníliás, fűszeres-tölgyes ízek kavalkádja és egy kis füstös aroma, ugyanis kiégetett tölgyfahordóban is érlelik. Mikor megkaptam, a felét "elnyalogattam", annyira ízlett. -
Dida104
tag
Szia!
Szerintem nyugodtan felbonthatod a Vespert, bár ízlés dolga, de én még nem találtam nála finomabbat. Tavaly, fekete pénteken sikerült szereznem elég jó áron egy Curvoisier Emperort, ami igen jó portéka. Viszont nekem a Vesper még ettől is jobban ízlik. Egy biztos, a Delamain konyakokban nincs az a krémes-vajas íz, ami a többiben megvan, nekem talán ezért jön be. Más, mint a többi, egyedi. Pale and Dry-om is volt, el is fogyott hamar.
Csak hogy ne legyen egyszemélyes a topic.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Projektor topic
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Fedora Linux
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hálózati / IP kamera
- Formula-1
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)