Hirdetés

Aktív témák

• Bazsesz

őstag

Na itt vagyok, mint örökös celeron tuninger. :D (Én mondtam el ezerszer, hogy hogy kell meg mit kell figyelni, szal kaphatnák egy ilyen rangot. :D )

Szal elősször is hány MHz-s memóriáid vannak? Ha 266-os, akkor csak a csoda segíthet abban, hogy bírják a nagyobb sebességet. Viszont ha 400-as, akkor lehet valami plusszra számítani.

Pontosabban a Te esetedben valahogy így megy, hogy az adott memóriánál hány MHz-re tudod az FSB-t a BIOS-ban állítani.

DDR PC2100 (266MHz) -> csoda kell hozzá sajna. :(
    DDR PC2700 (333MHz) -> 333/266*100=125 (ez 2750MHz-t jelent elviekben)
    DDR PC3100 (400MHz) -> 400/266*100=150 (Ez pedig 3300MHz-t elviekben)

Azért mondom, hogy elviekben, mert sok mindentől függ. Például hogy milyen hűtés van rajta (Ha gyári intel, akkora sztem nem lesz sok esélyed, hogy elérj sokat), hogy kell-e neki feszt adni (nekem ahhoz, hogy a 2GHz-s 3-on pörögjön kellett), meg ilyesmik.

Szal ha valami normálisabb hűtő van rajta, akkor ezt kell tenned:

Megtudod, hogy hány MHz-s RAM-jaid vannak. Ha nem tudod, akkor jön a neheze.
    Belépsz a BIOS-ban a Freq.. Controll vagy valami ilyesmi nevű menübe, ahol találsz egy olyasmit, hogy CPU FSB. Itt az áll, hogy 100 (alapesetben). Na ezt szépen elkezded tornászni mondjuk 5-ösével felfele (105; 110; 115; stb), minden egyes lépésnél egy CPU-t kihasználó progit ráeresztessz, és figyelsz, hogy fagy-e. Ha fagy, akor lépj vissza az előző, még normálisan működő sebességre..

Körübelül ennyi. Ha elég merész vagy, akkor adhatsz neki feszültséget (Ha a lapod engedi), de csak óvatosan, és ne emelj neki túl sokat (Tán 1,65V a max, amit még elvisel, és 1,525 az alap).

Ha kérdésed van, írj nyugodtan.

Üdv: Bazsi

Aktív témák