- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frigetrus
aktív tag
Szakik!
Capture NX2-ben van valami mód arra, hogy a képnek csak egy bizonyos részletén szűrje a moiré-t?
Mert van olyan képem, ahol van egy minimális moiré, és a szoftver nagyon szépen kiszedi, viszont a kép más területén, ahol nincs is valójában moiré csak a program azt hiszi, ezért ott is belepiszkál, ezáltal elrontva azt a bizonyos részt.
Vagy tud valaki valami más megoldást? -
Frigetrus
aktív tag
Nikon gépekhez ez a legjobb program, már próbáltam több progit is, de ez adja a legjobb eredményt. Bár az újabb Photoshopokban is egész jó eredményt el lehet érni.
Win7-es dologban nem tudok mit mondani, majd talán valaki más.És a 10-es hozzászólásra válaszolnék, bár már nagyon régi, de hátha valaki olvassa, és érdekli a válasz:
Zajszűréshez nekem a színzajszűrés vált be, Általában nagyobb élességűt választok 8-9-10 körülit, és úgy max 10%-os szűrést alkalmazok de kevesebb is elég sokott lenni. Edge noise reductiont nem is használom, mert az mossa a részleteket.
A színzaj szűrése pedig tökéletesen eltűnteti a színes foltokat. Így zajos képek esetén csak egy kis szemcsézettség marad, ami hasonlít a filmes képi világhoz, és nem zavaró, annyira óriási mértékben mint a színzaj. -
Frigetrus
aktív tag
Nos, van benne valami. Az én konfigurációm leírása olvasható a profilomban. 2.8-as kétmagos (bár nem éppen új) és 3 giga ram. És nálam is elég lassú a program bizonyos funkcióknál. Bár azt vettem észre, ha nem terhelem a számítógépet a program használata előtt, és mondjuk nem futtatok háttérben egyéb programot, akkor valamivel jobb a helyzet, továbbá volt, hogy a windows újra telepítése is segített a dolgon valamennyire.
De tény hogy más szerkesztő programokhoz képest kicsit lassú, bár megjegyezném hogy az adott funkciótól függ hogy mennyire. -
Frigetrus
aktív tag
Értem, köszönöm mindekttőtöknek. Jöhetnek még ilyen hasznos hozzászólások, a program további menüpontjairól.
Még valami. Miért működik úgy a progi, hogy ha a képet az elején elforgatom, vagy retusálok rajta, és ha utánna kezdem el feldolgozni, akkor mindent visszaállít, és csak a utánna lehet újra aktiválni az elvégzett módosításokat? Ezt miért nem szabhatom meg én? Mondjuk retusálás, meg ilyenek még nem olyan zavaró, de ha efordítom a képet álló formátumra utánna zavaró hogy mindig visszafordítja. Nem mindha nem lehetne úgy is dolgozni a képpel, de én szeretném látni az álló képen végzettt módosításokat.
Nem lehet ezt valahogy bekapcsolni, hogy maradjon álló, az általam elforgatott kép?? -
Frigetrus
aktív tag
Kicsit be kéne indítani ezt a topicot. Tippek, trükkök leírása, miegymás. A fenti linkek valóban jók, de kiváncsi vagyok mások mi hoznak még ki a progiból.
Én is Capture nx2-őt használok, elég jó kis progi, jó dolog, hogy van benne egy retusáló ecset, amivel még raw állományban kiszedhetünk dolgokat. Én pl előszerettel használom a szenzoron összegyűlt, és ezáltal a képeken látható por eltűntetésére. Szerencsére eddig csak pár porszem akadt a szenzoron, úgyhogy a retouch ecsettel csak pár kattintás.
Jó volna ha valaki ismertetné részletesebben a progit, mert vannak olyan részei, amiket nem negyon tudom mire kell használni. Persze idővel azért rájövök.
Például vagy ugyebár az unsharp mask az élesítésre, de van külön sharpening, oldalt a Camera settings\ Picture control menüben. Bár ez a sharpening csak low, medium... stb-t tud. Akkor melyiket használjam? lehet láma vagyok?
Szóval nekem ilyen problémáim akadtak.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen alaplapot vegyek?
- OTP Bank topic
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged