- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
BaLinux
tag
De jó látni hogy van még rajtam kívül ember aki az ilyen szimulációkat szereti :)
A több labdás probléma már egy komoly dolog. Tavaly írtam egy 2d-s fizikai szimulátort c++-ban, ami támogatja a kör és poligon (konkáv is!) alapú ütközést. Egy lassan készülő kis játék fizikai motorja lesz amúgy. 2-3 hétig agyaltam rajta szüntelenül, összesen 77k kód.
A kör alapú, ami neked kell, még nem olyan bonyi, mert egyszerűen meghatározható minden labda-párra az az idő, amikor a jövőben adott aktuális sebességükkel ütközni fognak. A poligonos viszont már bonyolult, és pontatlan is, de azért működik.
Az ütközés számításához kell egy kis fizika (pl. én figyelembe veszem a tömeget, tehetetlenségi nyomatékot és rugalmasságot is).
Az ütközés csak abból áll, hogy az abban résztvevő objektumok sebessége megváltozik az adott összefüggések alapján.
A #13 hozzászólást intéző kollega által javasolt módszerrel kellene továbbvinni a programod, mert a tiéd a cos/sin miatt lassú, viszont közel ugyanolyan pontatlan, tehát nem sok előnye van.
Ha érdekel, szívesen segítek.
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Tesla topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ!! GARIS G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Apple iPhone 17 Pro Max 256 GB Deep Blue - Bontatlan - HIVATALOS európai Apple viszonteladótól!
- Philips Hue Gradient Lightstrip hibás
- Killer 1650x Intel AXN 200NGW
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi