Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz -v- #34091 üzenetére

    Olvass utana. Informaciot nem fogsz errol talalni, mert nagyon uj. Amikor a diesel a divattjat elte, akkor senki nem beszelt a koromrol, es az egeszsegkarositasrol. Aztan jott a DPF, es azzal egyutt a megzoldebb dieselek, lasd hofeher zsebkendo teszt. Aztan kiderult, hogy a dpf-el csak rontottak a helyzeten, mert uriteskor a korom sokkal kisebb szemcsekben aramlik ki, tovabb a levegoben marad. Ellenben legalabb nem a varosban teszi.
    Nekem a fenti cikk alapjan az jon le, hogy a kozvetlen befecskendezesu benzinesek jelenleg sokkal karosabbak, le vagyon irva, es nem egy hetvegi muhely csinalta a tesztet. Es amig nincs rajtuk dpf, a varosban akadaj nelkul aramolhat a korom a kipufogobol.
    Az enyem a palyan kiuriti magat, ott joesetben nincs lakoovezet sem par km-es kozelben. Amig meg nem teszi, addig mindenfele koromkibocsajtas nelkul fut a varosban, es a 3L-es motorbol annyi CO2-ot aramlik ki, mint egy sz@r 1.6T -bol.

    Egyebkent en linkeltem. Most akkor Te linkelj valamit, ahol vegeztek meredeket, es az egesz ellenkezoje jon ki. Mert ugye ahogy en sem, ugy Te sem vegeztel otthon fuggetlen mereseket egyikkel sem.

    Most meg lapul mindenki ezzel kapcsolatban... Egeszen addig, amig a hibrid vagy az elektromos autok el nem tetjednek jelentosebb mertekben. Akkor majd jon a pofon, hogy a kozvetlen befecsis benzinesek a 4 kereken gurulo halalhozok, es dobjak az egeszet. De most meg nagy a lobbi, nem fog sor kerulni ra. A diesel is sokaig huzta.

    Es sokminden nem valtozott a cikk megjelenese ota, a benzinesek meg a mai napig varnak a dpf-re, a diesellel meg mar csak az adblue -val lehet javulast elerni. Jobb egyik sem lesz, a kepzodo korom mindegyik technika rakfeneje.

    A lenyeg pedig az, hogy mar nem lehet azzal a badarsaggal jonni, hogy "azert van benzines autom, mert en felelossegteljesen gondolkodom, es nem mergezem embertarsaimat". Pont ugyan ugy, vagy jelen helyzetben amig nem kerul az autokra DPF, meg jobban szorja a szutyok 1.4-1.6 -os csodaturboval a finom reszecskeket, kozvetlen az emberek orra ala.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák