- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dízelracer
őstag
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a kapható legjobb olaj, ami ajánlott 318 tds -hez?
Jelenleg Valvoline 10w -40 van benne, de alapjáraton elég kopogós ezzel a hangja. Még a korábbi régi olajjal sem volt ilyen, amivel vettem, bár azt nem tudom milyen típus volt.
Ár mindegy, csak a legjobban hozzávaló érdekelne, meg ami a legajánlottabb ebbe. 97 -es évjáratú, ha ez számít vmit. -
Tálydi
senior tag
-
aero.
veterán
-
-
mh197
őstag
válasz tomcsi23 #12010 üzenetére
Köszönöm, legalább vmi tanács, ez is nagypn jól jött.
Jelenleg a Valvolinnak a Maxx Life olaja van benne, amiből 5L volt 13 ezer Ft. Azt írták arra az olajra, hogy pont az ilyen idősebb dieselekhez ajánlott, de pl a BMW én is úgy olvastam, hogy a Castrolt ajánlja gyárilag, illetve ha jól tudom azt is tesznek bele alapból.
Jelenleg bemelegedve kissé kopogós a hangja, azért gondoltam, hogy vmi más olaj kellene. A Castrolból meg asszem nekem a 10W 40 lenne az igazi, mert a másik annyira vékony, hogy egy ennyi km-et futott diesel, lehet meg is enné a gyűrűk mellett az olajat.
Ha más is megosztana velem még ilyen irányú tippeket, tapasztalatokat, azt szintén köszönöm. Tudom nem egy mai BMW-m van, de forma világában nekem ez jött be leginkább, és szeretném jól karbantartani, hogy sokáig jó autó legyen. -
tomcsi23
veterán
Ha a 10w40-et nem eszi, akkor az 5w40-et se fogja elhörpinteni. Max kicsivel többet fogyaszt belőle szvsz.
A kopogósság meg egyáltalán nem biztos, hogy az olaj miatt van. Simán lehet a frankó üzemanyag okán is. Persze, cserélhetsz olajat, aztán meglátod.
Amúgy nincs olyan, hogy legjobb olaj. Mindenki másra esküszik, de a másik oldal is igaz, hogy nagyon nem tudsz mellényúlni a márkás olajok terén. Megnézed, mely szabványokat teljesíti, meg mik az elvárások a motor részéről, s a kettő közös halmazából választasz valamit.
A benzines talicskámban Castrol Edge Sport 0w40 van, elégedett vagyok vele....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
mh197
őstag
válasz tomcsi23 #12012 üzenetére
Az idősebb autók olajfogyasztásáról vmelyik tesztben olvastam, és ott írták, hogy a vékonyabb olajat könnyedébben megeszik már. Az ok annyi volt, hogy a többet futot motorok esetén az olajlehúzó gyűrű is kopotabb már, és marad a henger falán a vékonyabb olajból, ami szépen elfogy az üzem során.
Na mindegy, ez még annyira nem is érdekelne, mert úgyis cserélem 8-10 ezer km-enként. Ami zavaróbb, hogy a kopogó hang inkább olyan szelephang, és emléxem volt annó a szülők seat toledó-jában is ilyen Valvoline egy kis ideig, és ott is pont ilyen csattogós szelephangot produkált ez a márka. Pedig az sem volt gagyi olaj belőle. Aztán csere volt Castrolra, és azóta sincs ilyen gond vele.
Eddig úgy vagyok vele, hogy a következő olaj sztem tuti castrol lesz, hamarosan, mivel ez egy vétel utáni 2-3 ezer km utánni átmosató olajcsere lesz, szóval addig kibírom. A legjobbat meg úgy értettem, hogy esetleg a BMW-khez melyek a legjobban bevált olaj típusok, bár igaz ebből is ahány ember annyi vélemény, de hátha lehet belőle vmit levonni.Néztem még ilyen kopogásgátló adalékokat, amik mondjuk nem drágák, 1-2 k-ért lehet kapni a diesel-hez. Na meg eszembe jutott a prolong is, ami lehet parasztvakítás, vagy nem, nem tudom. Egyáltalán érdemes BMW-be ilyen adalékot tenni? Gondolok itt a prolongra?..
Amit a BME-n tanultam, nemigen csodaszer, meg a legtöbb jobb minőségű olaj ugyanazt tudja, de hátha vkinek akad itt ilyennel tapasztalata?!Ja, az 5w-40-től mondjuk azért is tartok, mivel idős kocsinál a szimeringek sem a régiek, szóval a vékony olaj akár ott is mehet már kifelé.. Bár lehet próbát megér így is.
-
Vangelis
félisten
Nekem castrol 0/30w ből semmit nem evett meg 7ezer kilométer alatt.
Ott állt a nivo ahol feltöltöttem.
Habár ez már csak történelem
[ Szerkesztve ]
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Vangelis
félisten
Tudok olcsón olajat
-
Vangelis
félisten
Kezdek sírni
[link]
2milla + ragdó... és még annyi extra sincs mint az enyémben...Hiányzik a verdám:==(((((
-
mh197
őstag
válasz Vangelis #12016 üzenetére
Bár nem tudom mennyiért ment el az autó, de egyik hsz-ben olvastam, hogy 1,7 körül. Annyit egyébként ha nem vettem volna egy hónapja autót, sztem én is adtam volna érte, igaz nekem az csak banki hitelre ment volna részletre, nem Kp... Az meg lehet neked nem lett volna már jó, mert bajlódni kell vele. Remélem azért többért sikerült eladnod, mint 1,7 mert annyit tuti megért a képek/leírás alapján..
Én annó ezen gondolkodtam sokat: [link][ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
Ez is szép darab: [link]
-
kmisi99
addikt
Az igaz hogy a bmw-k be drága az alkatrész meg a szervíz meg minden? Mert maguk a kocsik használtan elég jó árban vannak aztán jó lenne egyszer venni valami 95-2000res évjáratút!
-
-
Gebriel
veterán
válasz MPowerPH #12031 üzenetére
Igazából nem döntöttem még el, nem eset még ki a 7s a kosárból Tulajdon képen az lenne a legfontosabb, hogy gondos előző gazdája legyen. Nem szeretném más mocskát takarítani.
Meg egy kicsit beijedtem az itteni beszólásoktól, hogy így elromlik meg úgy elromlik. Nekem egy 7s BMW-él ne kelljen már ettől tartanom. Vannak kötelező dolgok amit megkel természetesen csinálni,de azon felül?! Lehet én élek álomvilágban
[ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
Nyugi az újnál is
Azért látni, hogy minek milyen gazdája volt.
Én ha veszek legközelebb tuti egy 7 est fogok venni.
Igaz ez ki tudja mikor lesz.
Kit fog érdekelni a fogyasztás, úgyis hobbi autó lesz majd.
de ez még lehet sok sok sok év lesz.
-
Gebriel
veterán
Ezek a bálna BMW-k legrosszabb esetben is 7 max 8 évesek.
És nehogy má'. Azért bírja már jobban mint a többi.
BMW is 7s is.Vangelis
Nekem viszont nem hobbi autó lenne, bár igaz havi 1500-2000km többet nem nagyon megyek. Előző fél évben nem mentem 10.000km többet.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Gebriel #12048 üzenetére
Na, ez nem rossz. Ráadásul Li kiadás, a hátul ülőknek is van hely dögivel. Szép verda, érdemes lenne megnézni. Nekem is rohadtul tetszenek ezek, Bangle legjobb munkája az órmótlanabbik fajtából. Annyira csúnya, hogy már szép. Csak a fenntartási költségektől fosok. Pont azért mert 7-es... Tudod, minél több űrtechnika van beépítve, annál nagyobb a meghibásodási arány.
Egyébként ez tényleg faján néz ki. Idrive-tól meg fogsz őrülni, hehe.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs