Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz #56573440 #29565 üzenetére

    Persze nyom a latba, de nem ugy, ahogy Te azt gondolod. Nem kell leirnod az okat, en mar leirtam elotted, mivel tisztaban vagyok vele. Erre irtam, hogy az a 150 lo az nem azt jelenti, hogy minden 150 lovas eroforrassal szerelt azonos tomegu auto ugyan ugy megy. Arra akartam ravilagitani, hogy hiaba a 115kg-s sulytobblet, ugyan akkora loerovel is siman lehet sokkal gyorsabb egy auto. Mint ahogy az latszik is az adatokbol.

    Es itt megjegyzem, hogy ez ennel egy kicsit meg bonyolultabb is. Nem mind1, mennyi ero all rendelkezesre mekkora tomeghez. Mert ha 4 embert beultetsz egy 1.0-as Swift -be, azt megerzed. Ellenben egy 300 lovas, de alapbol is 600kg plusszal rendelkezo autonal mar nem, es idoben is a +3 ember olyan +0.1s -es elterest hozhat.
    Nezd meg mennyi a kulonbseg az 1er, 3er es az 5er gyorsulasi ertekeiben, es a tomegben. A nagy kulonbseg csak a 7er -nel fedezheto fel.

    Ellenben a versenypalyan nem azert herelik ki az autokat, hogy jobban gyorsuljanak, hanem azert, hogy agilisabbak, kezelhetobbek legyenek a kanyarokban. Elo pelda a Honda S2000, ami egy atlagos versenypalyan, atlagos egyenesekkel siman tartja a lepest a V10-es M5-el, ami tobb mint ketszer olyan eros, de nem ketszer nehezebb annal(1320kg vs. 1830kg). Ezt egy sima altalanos iskolas newton elmelettel nem tudod leirni. Legellenallas hol marad a kepletedbol?

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák