- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Megerősítést kapott a kompakt csúcsmobil OnePlus 15T érkezése
- Sötétvörös iPhone 18 Pro, ezüst-fekete iFold?
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2026: Xiaomi termékdömping lesz szombaton, ezek a cuccok érkeznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janna01
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap: Gigabyte GA-880Gm-D2H
Arra lettem figyelmes, hogy Win10-ben az óra 5-6 órával előrébb van és a dátum is a következő napi.
Restart, Bios-ba belépve az óra perc-számlálója 2mp alatt ugrik egyet, a másodperc meg úgy pörög hogy követhetetlen. Hiába állítom, ugrik nyomban tovább.
CMOS reseteltem, CR2032 elemet kicseréltem. A régi elem feszültsége is rendben volt 3.15V, de biztos ami biztos csere.
Gép bekapcs, Bios-ban az óra és dátum szépen visszaállva alapértékre, a másodpercek is rendben peregnek, időt és dátumot beállítottam.
Win10-be belépve is a rendes időt mutatja.
Ca. 2 óra kikapcsolt állapot után a Bios-ban a dátum és idő megint megállíthatatlanul pörög.
Oprendszerrel időt és dátumot vissza lehet szinkronizálni, de ha kikapcsolom 2 óra után megint rossz az RTC.
Procit, memóriát, tápot is cseréltem már próbaképp, Bios-t is frissítettem de ugyanúgy rossz.
Az biztos, hogy oprendszerhez nincs köze, mert az összes periféria lehúzása után is elállítódik a rendszeróra.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Talán a 32.768 khz-es RTC kristály cseréje az alaplapon megoldaná a problémát?
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5300U I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest