Hirdetés

Aktív témák

• Tsaba

csendes tag

Azért ez a probléma sokkal összetettebb. Sajnos ma egy magyar Egyetemnek, melynek repedeznek a falai és kevés a tanár, mert azokat sem tudják megfizetni, nincs pénze millió forintos software-k liszenszét több száz példányban megvásárolni, hogy minden hallgató otthon jogtiszta progit használjon. Dörömbölhetsz akár a dékán ajtaján is, mert ő is csak széttárja a karját és azt mondja nincs rá keret. Ezek után két lehetőség van.
    1, Nem csinálom meg a feladatokat, mert az én erkölcsi érzékembe ütközik a software lopás. -> Nem lesz meg a tantárgy-> nem lesz diplomám

2, Kiküzdöm, hogy esetleg ne kérjenek olyan feladatot, amihez nem tudnak progit biztosítani. Ekkor viszont tanulhatok kőkori software-ken, melyeket már sehol nem használnak -> nem lesz korszerű, használható ismeretem -> sz@rt sem ér a diplomám.

Nekem az a véleményem, hogy ezeket a progikat (Photoshop, 3DMax, AutoCAD) üzleti célra fejlesztették (tehát cégeknek, hogy pénzt keressenek vele). Ha valaki ilyen célra használ illegális software-t azt tényleg keményen büntetni kell. De ha pl. én otthon a kis házimat megcsinálom vele, azzal senkinek nem okozok kárt, hiszen nem haszonszerzés céljából van a gépemen, nem is én vagyok az a vevőkör akit megcélzott a fejlesztő.

A játék másolás az kicsit más dolog. Szvsz. ha egy gamét az ember sokat nyúz, tehát sok örömet okoz neki, esetleg évekig játszik vele, azt illik megvenni, már csak a fejlesztők iránti ''hálából'' is, mert a munkájuk sok élvezetes órát okozott, és ezt azzal díjazom, hogy megveszem legálisan, fizetek érte. De azt a játékot, amit havonta 1x indítok el, a büdös életben nem fogom megvenni. Én először megszerezem illegálisan a cuccot, játszom vele, és ha tényleg bejön, megveszem. Amúgy soxor jártam már volna úgy, hogy kidobtam volna 10ezer pénzt valami selejtért.

Aktív témák