- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
K.Sebes
újonc
Sziasztok! Nekem az lenne a problemam hogy van egy RTX 2060-om amin nem megy a venti es az lenne a kerdes hogyan lehet ezt orvosolni? Vagy esetleg szerviz?
-
failed
tag
Sziasztok!
Landolt nálam egy c728-as TV. Az van, ha összekötöm PC-vel HDMI-n, akkor a PC nem indul el . Ha kihúzom a VGA-ból, akkor a PC megy simán, mintha misem történt volna.
Megpróbáltam azt, hogy bekapcsoltam a PC-t, majd csatlakoztattam a TV-t HDMI-n, ez működőképes megoldás volt, de nem életszerű és nem is egészséges. Tehát a kapcsolat maga működik, viszont nem tudom, hogy a PC-t hogyan kellene rávennem, hogy ő működjön ilyen cselezés nélkül.
Sapphire nitro+ RX580-as VGA. Ennek van fancyLed-je, ami bekapcsoláskor pirosan világít és ha betölti a bios-át, átvált kékre. Na most, ha csatlakoztatva van a TV, és úgy kapcsolom be a gépet, akkor a gép maga bekapcsol, de se kép se hang - ahogy fentebb is írtam -, és a VGA csilivili ledje sem vált kékre.
update: kipróbáltam úgy, hogy a monitort átraktam dp-ra, de úgy is ezt csinálja. ha csatlakoztatva van a tv, akkor nem hajlandó elindulni a gép. Van még egy asus xonar dx hangkártya a gépben... alapból azon kapcsol a relé, amikor indul a gép. eddig már nem jut el a bootolásban. nem tudom, hogy lehet-e gond az, hogy hdmi-n is megy hang, és a hangkártyán is. ez nem igazán van lemenedzselve, csak így van, aztán működik. lehet ezek akadnak össze?
Valakinek valami ötlet?Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
failed
tag
válasz #72688384 #81908 üzenetére
Van még egy asus xonar dx hangkártya a gépben... alapból azon kapcsol a relé, amikor indul a gép. eddig már nem jut el a bootolásban.
Nem próbálgattam végig a portokat, mert nem láttam értelmét, hiszen nem megy végbe a bootolás folyamata, a VGA sem tölti be a bios-át
[ Szerkesztve ]
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
törölt tag
-
failed
tag
válasz #72688384 #81911 üzenetére
TV-n 4 port van. Átdugtam a HDMI-t a eARC 4k@120-ból, a common 4k@60hz-re (amúgy a kábel hdmi2.0). most így jónak tűnik. Csak annyi a bosszantó, hogy amikor be/kikapcsolom a TV-t, akkor p&p-ként új eszközként ismeri fel. Azt gondoltam, hogy folyamatosan küldi a jelet a tv-re, csak max "nem veszi" ha ki van kapcsolva.
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
MrKlay
újonc
Sziasztok!
Egy másik fórumon már kérdeztem, gondoltam itt is felteszem a kérdést.
Olyan kérdéssel/kéréssel fordulók hozzátok, hogy adott egy eladó Tony27.
https://hardverapro.hu/apro/msi_g1_gaming/hsz_1-50.html
Megvásároltam tőle a videokártyát, és 3 gépben próbáltam ki. Mind a 3 gépben ugyan azt produkálja. Alaplapi VGA led fehéren világít folyamatosan, van ,hogy eljut a windows aszalig, van ,hogy nem. Az ő szövege az volt, hogy nála megy a videokártya, rosszabb minőségű videón mutatja ahogy elindul nála a gép a kártyával és kontrollerek belép a Fifába és rúg egyet a karakterrel, ezért ő visszaküldte és ő nem veszi vissza. Eleve úgy kezdte a szöveget, hogy legalább 600-700W-os jó minőségű táp kell hozzá mert 500W-os tápok nem bírják el..végén már azt mondta frissítsem le a VGA BIOS-t.. Nem nyúltam hozzá, és nem is csináltam még olyat. Még a végén az én hibám lenne.
A videókártya: MSI gtx 970 G1 gaming 4gb.
Ezekben a gépekben volt tesztelve:1.gép
Alaplap: Asus Tuf Z390-pro Gaming
Proci:I9 9900K
Táp: Enermax Platimax1200W 80+ Platinum táp
Amit az én gépem hajt kártya: Zotac 2080Ti twin duo
Memória: 32Gb G-skill FlareX 4*8Gb QuadChanel.
SSD: Samsung 970 Evo plus
HDD: WD 4GB Black2. gép:
Alaplap: Asus ROG STRIX Z490-A Gaming
Proci:I7 11700K
Táp:Asus ROG THOR 850W 80+ Platinum
Ami ebbe van kártya: Asus ROG STRIX 1660Super 6gb
Memória: 16Gb HyperX Fury 2*8GB DC.
SSD: Samsung 970 Evo plus3. gép:
Alaplap: MSI A520M Pro / A-520M-A Pro (MS-7C96)
Proci:AMD Ryzen 5 1600 SX 6 Core
Táp: Zalman ZM700-TXII 700W
Ami ebbe van kártya: Asus GTX560Ti
Memória: 16Gb HyperX Fury 2*8GB DC.
SDD: Kingstone 240GBA 3. gép amibe legelőszőr lett vásárolva, kollégámnak próbáltam erősebb videokártyát venni.
Egyenlőre sikertelenül... A lényeg, hogy ebbe a gépbe amiket próbáltunk lehetőségeket:
-HDMI/DVI/DP kábel
-2db monitorral is.
-azért vette az Zalman tápot mert 500W-os tápja volt. Mind a 2-vel bekapcsolt de később driver telepítés után szintén fekete képernyőre.
-Régebbi Nvidia driver 472.12
-Tapasztalat mikor DVI kábelt dugtam a VGA kártya csatlakozójára átvezette az áramot, mielőtt összeért volna a csatlakozóval.
-Ezen a gépen a legutolsó BIOS volt felrakva, mint ahogy a többin is.
Hiba: A 3. és az 1. gép ugyan bekapcsolnak velük, közben világít az alaplapi VGA fehér led.
Volt, hogy első bekapcsolásnál míg felismeri kártyát megy a windows aszal, aztán mikor porbáltűk volna letesztelni játékkal csak a menüig jutottunk el, után fekete képernyő. Többszöri újra indítások után is ez volt, legtöbbször a belépésig sem jut el.
A 2. gép be sem jön vele a monitor. Csak fekete kép és világít az alaplapi VGA LED fehéren. mint az 1. gépen, csak az első gép volt, hogy belépett windowsba, de a LED akkor is folyamat égett az alaplapon fehéren.
Azt mondta, hogy az ő alaplapjával megy, nem veszi vissza, hogy ő jó kártyát ad el....
Eladó alaplapja: Asus Z97A
Beszéltem Szegedi szervizzel, ha kell bevizsgáltatom.
Az én gyanúm, hogy zárlatos a VGA, azért mehet esetleg nála mert nincs akkora védelem az alaplapon. Bár még azt is állítja már a végén, hogy 3 gépbe is próbálta, mindbe jó..
A végén mondtam neki vegye vissza adja el, nekem csak a pénz kell vissza. De nem akarja mert ő jó kártyát ad el...
Múlthét csütörtökön(03.17) vettem át és múlthét péntek(03.18) küldtem vissza neki a kártyát, hogy nem megy, egyik gépben sem. Visszaküldte, hogy nála megy..03.23-án kaptam meg a kártyát. Tegnap pedig (03.24) rengetek videót és leírást küldtem neki, hogy egyik gépben sem jó. Min: 20 videó és képek ahogy cserélem és mutatom az 1. és 2. számú gépben a kártyát.Azért írok ide, hogy rossz a kártya vagy nem? Vagy vigyem szervizbe és mérjék be?
Előre is köszönöm a válaszotok! (Tudom, hogy rossz vétel volt, csak a megoldást keresem).
Üdv.: Gábor
-
félisten
Üdv!
Adott egy VGA borda, réz csővel, és sűrű lamellákkal. Sajnos erősen beporosodott, amit ugyan letisztítottam, de egy jó réteg mikroszemcse egészen ráragadt a lamellákra.
Nem blokkolja a légáramlást, mert nagyon vékony réteg, ránézésre viszont egy hányás.Most isopropyl alkohollal kenegetem újra és újra, és próbálom egy minikefével súrolni, de nem sokat használ.
Ti milyen anyaggal, illetve eszközzel állnátok neki a takarításnak?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nagyúr
Tegnap egy szoftver miatt frissítettem a VGA drivert a gyártó által ajánlott legújabbra (512.15), azóta a képernyő bizonyos részei - konkrétan az Outlook betekintőablaka - időről időre feketére vált, majd vissza. Mivel eddig ilyet nem tapasztaltam, és tegnap cseréltem a drivert, elég valószínű az összefüggés. Tapasztalt vki hasonlót? Mi lehet a megoldás, tegyek fel egy régebbit? Eddig egy jóval régebbi driver volt fent azóta, hogy megvettem a VGA-t, azzal nem volt semmi problémám, nem is frissítettem volna, ha egy másik szoftver nem kérte volna.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz #82860288 #81927 üzenetére
Ahha, köszi, ezt még nem is láttam, most úgyis próbálgatom a drivereket, akkor ezt választom majd az express install helyett, köszi!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Kérdezek itt, mert már tanácstalan vagyok.
Van az a kártya, ami az adatlapomon van. Silent BIOS-ra van állítva. Ha a saját BIOS-a vezérli a káryát elindul, amikor meleg lesz, és leáll, amikor kihűlt. Csak a saját BIOS vezérlésével nem pörög fel 55% fölé, emiatt melegebb a kártya, mint kellene.
Ha bármilyen programmal (Argus Monitor, MSI Afterburner, stb) beállítok neki egy görbét, akkor elindul akkor, amikor melege lesz, szépen felpörög és jó hőmérsékletei vannak, viszont nem hajlandó visszaállni 0 RPM módba akkor sem, ha már a megfagyás határán van, 30 százaléknál nem megy lejjebb.
Bárkinek bármi ötlete van, hogy mitől van ez?
Köszönöm szépen!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
blendész
tag
Sziasztok!
Egy MSI MAG B550 TOMAHAWK alaplapon a PCI 1-es slotjába bekerülő vga pont az m2-es ssd-nél van, ami így a videókártya és a proci hűtőbordája közt rendesen tudja kapni a hőt. Terhelés alatt jól mérhető is az ssd-n. Nem tragikus, de jobban örülnék, ha hűvösebben tarthatnám. :)
A kérdésem az, hogy ha a 3. PCI slotba tenném át a videókártyát, ami jóval lejjebb van, az járna valamilyen hátránnyal? (Sebesség, stabilitás) Mintha a slot borítása kicsit eltérne az 1. számútól.www.meszlenyiandras.com
-
veterán
válasz Hegyirabló #81929 üzenetére
Frissítsd a VBIOS-t. Alapból nincs benne Zero RPM mód, ha jól emlékszem.
Valamint, ha több monitor van rá kötve akkor nem lehet Zero RPM sehogy.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
válasz blendész #81930 üzenetére
Az alsó slot az PCIe 3.0 verzió nem pedig 4.0 ahogy a leírás szerint olvasom.
Jelentősége minimális, ha nem hajszolod az utolsó csepp fps-t akkor nyugodtan rakhatod az alsó slotba a kártyán de ez nagyon függ attól milyen kártyát használsz. Egyedüli biztos ellenjavalat hogy ha X6500XT kártyád van mert az esetén erősen ajánlott a felső 4.0 slot.
Az a kérdés hogy mennyire is melegszik az nvme ssd.Borítás csak egy megerősítés azaz annak látszik de gyakorlatban csak dekoráció. Igen sok kártyát teszteltem, egyes kártyák igen nehezek voltak és sem a slot nem kopott szét sem deformációval nem találkoztam.
Ellenben maga a megerősítés segíthet akkor ha mozgatva van a gép de akkor amúgy is ajánlott a videókártyát/cpu hűtőt leszerelni.varmi2
Igazad van tényleg 4x slot csak, mekkora fail egy ilyen drága lapnál. Csak akkor mi a gyíkért ATX méretű a lap?
Nálam matx lapon 2db 16x és 1db 8x amik teljes értékűek.[ Szerkesztve ]
-
blendész
tag
Köszönöm az infókat, akkor marad minden a helyén. :)
www.meszlenyiandras.com
-
Hegyirabló
veterán
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Van benne zero RPM, mindkét BIOS állásnál működik. De nem is ez a gond, mert a saját BIOS-a így-úgy vezérli. A gond az, hogy külső programmal nem tudom vezérelni, mert nem reagál.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Rula
tag
Valószínűleg hülye kérdés, de a használt kártyákat hogy hogy ilyen drágán adják még mindig az emberek?
Pl. látok olykor RX 480/580 -eket 120-140e körül úgy, hogy pl .egy RTX 3050 jó pár helyen már 160e alatt van és ha jól nézem erősebb (Youtubeon csak gyors ránéztem pár side-by-side fps összehasonlító videóra, ha tévedek ne haragudjatok).
Olykor szembe jönnek velem 1-2 éves GTX 1660 (sima/super) vagy 2060 kártyákat, amelyeken már csak pár hónap garancia van, de csak 10 ezerrel olcsóbban, mintha boltból venné teljesen újonnan valaki.Így is megszokták venni az emberek ezeket a kártyákat vagy az eladók csak reménykednek abban, hogy lesz vásárló?
-
Ha esetleg valakinek kell és szeret barkácsolni, bár már nem annyira jó árú Radeon Mi8 alias R9 Nano akkor még van szlovák webshopban. (megbízható itt ph-n sokan rendeltek!) Sajnos már nem a múltkori 38eft-os akciós áron van hanem majdnem a duplája.
https://www.wstore.sk/amd-radeon-instinct-mi8/
Szokásos dobozos új. Refurbnak írja de eddig mindenki új bontatlan dobozos kártyát kapott.
Teljesítménye ismert, GTX1060 szint felett van, fullhd-val kompomiszumokkal el lehet vele játszogatni ma címekkel is, régieket meg amúgy is jól visz hiszen 2015-2016-ban volt AMD egyik csúcskártyája.
AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz MasterDeeJay #81938 üzenetére
Vagy van most aprón egy OEM HP RX 580 ITX.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
félisten
válasz MasterDeeJay #81940 üzenetére
Lehet, de nem kell mókolni, aprón meg lehet rá vadászni utángyártott hűtést... vagy rákötözni egy Noctua-t.
-
félisten
válasz MasterDeeJay #81940 üzenetére
Egyébként egy ilyen 580-ast mennyire lehet alulfeszelni?
TDP-je ugye 185W hivatalosan, de TPU pl. 150W-ot és alacsonyabb VRAM órajelet ír a HP OEM modelljénél. Ez hogyan lehetséges?
-
félisten
válasz varmi2 #81943 üzenetére
Most ezen törpölök, hogy megérné-e nekem az 580 teljesítménytöbblete egy 570 ITX-hez képest (amit 100W környékére le lehet vinni a tapasztalatok alapján), ha figyelembe veszem a fogyasztástöbbletet egy kompakt ITX házban?
-
válasz AxBattler #81942 üzenetére
TDP limitet szokták levenni a biosban ha gyártó csinálja. Hátránya hogy valamivel lassabb lesz.
Rosszabb esetben gyengébb a VRM is a kártyán. OEM kártyáknál lehetnek igen eltérőek a specifikációk. Maga az hogy OEM az nem rossz dolog, nekem az a tapasztalatom hogy az OEM kártyák jobb minőségűek, tartósabbak de tuningban gyengébbek.
Alulfeszt ki kell tesztelni, az hatékonyabb és messze jobb a kártyának.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz MasterDeeJay #81945 üzenetére
Lehet, hogy a HP gyárilag korlátozta a TDP-t, az általad leírt módon?
BIOS-ozáshoz nem értek, inkább kihagynám, maradna a feszcsökkentés."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
pecccccccca
őstag
Mert undorítóan pofátlan emberekkel van tele apró.
Mindenki egy termék árából akar meggazdagodni. A reális árak világa messze jár.
Illetve nem nagyon messze. Egy határt kell átlépni és normális árakon lehet vga-venni. Erdélyben él haver, szoktam vele beszélgetni. Kitérünk a vga-kra is.
1660 ti 95-100k, 1070 ti 85-100k, 5500xt 80-90k….
Közelebb lennék a határhoz simán átugranék egy vga-ért…Humorban nincs helye tréfának!
-
félisten
válasz MasterDeeJay #81947 üzenetére
De ha a gyári HP már 150W, akkor gondolom már nincs nagy mozgásterem.
#81948 varmi2
Igen, én is azt néztem, hogy 10% alatti a különbség, főleg ha mindkettő 4GB-os.
Köszi, akkor ez a dilemma megoldódott!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...