- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz tibcsi0407 #81349 üzenetére
Ha nem a vga ramja a rossz, és a szoftver részen rossz, akkor azt hagyományos módszerekkel nem tudod monitorozni.
Aki a programot készítette, az tudná, hogy nézi a forráskódot. -
tibcsi0407
félisten
válasz bobalazs #81351 üzenetére
Igen, de ugye a hibát én tudom reprodukálni, Ők nem.
Gondoltam, hogy esetleg az ultrawide lenne a probléma, a korábbi monitoraim is 21:9-esek voltak már és az ablak skálázás a gond.
Valamilyen Nvidia topikban olvastam az NV oldalán, hogy át kell állítani, hogy a gpu skálázzon. Az sem segít.
A problémám nem szokványos, de már nem tudom kihez forduljak, ami elég bosszantó.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
pecccccccca
őstag
válasz tibcsi0407 #81352 üzenetére
Szia.
Esetleg nincs lehetőséged egy AMD vga-val kipróbálni a programot?
Lehet az NV és a program viszonya nem tökéletes.Humorban nincs helye tréfának!
-
fasirTTT
őstag
-
tibcsi0407
félisten
válasz pecccccccca #81353 üzenetére
Minden kolléga NV-t használ, Náluk nincs ilyen gond. Ebben a tervezői szektorban sajnos az AMD VGA nem túl jó választás. Elég lassan térnek át az alkalmazások DirectX-re, mintha az őskorban lennénk, 1000 éves OGL implementációkat használnak és abban sajnos az AMD gyengébb.
utdetailing.hu
-
pecccccccca
őstag
válasz tibcsi0407 #81356 üzenetére
Értem. Sejtettem, hogy valami ilyen lesz a háttérben.
És a vga-t egy Inteles gépben? Vagy akár egy AMD-be csak másikban ugye.
Nem tudok én se nagyon mit mondani. Egy próbát megér.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Borisz76
veterán
válasz tibcsi0407 #81356 üzenetére
A te és a kolléga gépében cseréljétek meg a vga-kat.
Ha a hiba továbbra is fent áll a gépében lesz a bibi.
Ha a gond a kolléga gépen jelentkezik , akkor a VGA a ludas....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
tibcsi0407
félisten
Lehet futunk egy ilyen kört is.
utdetailing.hu
-
törölt tag
Szia
A videón látható hibajelenséget régebben én is tapasztaltam. Nálam a memória modulok között volt az egyik hibás. -
törölt tag
válasz fasirTTT #81354 üzenetére
mi volt az előzménye a dolognak? overclockoltál esetleg valamit és azóta csinálja? vagy teljesen random egyik napról a másikra kezdte?
ahogy más is irta, próbáld meg a memóriamodulokat próbálgatni (egyesével külön külön tesztelni őket mindegyik foglalatban) és ha úgy sem javul meg (ÉS hdmi-n müködik) akkor lehet haldoklik a DP portod vagy a vgán vagy a monitoron. -
Cadal
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a gond, ha rengeteg kicsi zöld pixel villog halványan össze - vissza mindenfelé a képernyőn? Egy GigaByte GTX1070 OC 8GB kariról van szó. Telóval megpróbáltam lefotózni.. Ugye nem akar elhalálozni a VGA..
-
C4mp3r
addikt
-
Csupingo
veterán
Esetleg előbb kipróbálhatod másik kábellel, vagy dp helyett hdmi-vel, stb. Milyen felbontáson, milyen frissítéssel használod? Nem feltétlen kell biost cserélni, gondolom akár msi ab-vel is lejjebb lehet venni a gpu, vagy a mem. órajelét. Így biztonságosabban próbálgathatod. Gyakran segít, bár valószínűleg nem tart azért örökké.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mzso
veterán
Helló!
Nekem akad némi gondom a videókártyával az egyik ventillátor kicsúszik a helyérő idővel. És ma azt is észrevettem hogy be is állt. Visszatoltam és működik.
Mit érdemes ezzel csinálni? Nyomjak egy kis ragasztót a tengelyére?
Kb így nézett ki:Korábban is csinálta már: akkor le is húztam mert simán lejött:
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
A tengelyre talán a legrosszabb ötlet. Ha csúszócsapágy, akkor kapásból nem forogna. Ha kis golyós csapágy, abban az esetben is befolyhat nem forgó helyre és szintén megszorulhat. Keress olyan nem forgó részt, ami az ellendarabon lévő nem forgó résszel érintkezik és elég közel vannak egymáshoz, hogy össze tudd ragasztani. Akár magát a nyáklapot is lehetne a túloldali alkatrészhez, vagy az utolsó képeden lévő műanyag kúp (bal oldali fekete) szélére téve a pillanatragasztót, ha az hozzáér a másik darab belsejéhez (és az nem forog, azt meg kéne nézni), az is jó lehet. Ha elég nagy a hézag, akár egy réteg szigszalagot is lehet tenni a kúpra, talán akkor már megfelelő erővel megszorul és nem csúszik ki, vagy egy kevés papírlapot.
-
Csupingo
veterán
válasz bobalazs #81376 üzenetére
Szerintem szinte bármelyik pillanatragasztó kibírná, de lehet venni komolyabbat is, vagy aminek gumisabb az állaga, esetleg direkt rezgéstűrőnek készült. Gyanítom, az élelmiszerboltban kapható 300 Ft-os is bőven elég.
-
mzso
veterán
válasz Csupingo #81375 üzenetére
Gondolom ennyiből ami a képen látszik nem lehet megállapítani.
Mivel csak egy pöcök van ami látszik gondoltam a csapágy a motornál van ennek meg csak bele kéne szorulnia, de majd megnézem jobban, úgy látom a lényeg inkább a lapos felében van, nem úgy mint gondoltam.
Minek kéne fognia amúgy, hogy ne csússzon szét? Az a furcs amúgy, hogy az egyik felében van menetelés a másikban meg nincs párja.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Itt van pár kép. Ezek alapján, gondolom nálad azért csúszik le, mert kompletten nyáklapostól együtt elmozdul. Tehát nem a venti lappal van gond, azt talán a mágneses mező a helyén tartaná. Ha jól értem ezt a cikket, a nyáklap gyárilag is ragasztva van és a javítás után a cikkíró is visszaragasztja. Talán neked is ezt kéne tenned. Ezek után valószínűleg már a helyén marad a lapát is.
[ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Volna egy PowerColor RX570-em 8GB-os amitől mihamarabb meg akarok szabadulni. De egy csapágyas venti miatt lealkudnák úgyis a sárgaföldig. Tudnátok esetleg segíteni, hogy hogyan lehet ezt esetleg megjavítani? Vagy magyarországon intézve mihamarabb beszerezni új ventilátort?
Már minden magyar oldalon, aprón végig néztem de sehol nem találtam pontosan ugyan ilyet.
Borzalmasan hálás lennék a segítségért!
-
BogyóBP
addikt
Egy csomó oldalon irják hogy Sapphire 6700 XT Nitro+ (és úgy alapjában a legtöbb sapphire kártya) coil whine tól szenved ami nagyon elbizonytalanitott most holott mindenhol jónak mondják magát a terméket. Ellenben a powercolor red devil és hellhoundról nem igazán találtam ilyen cikket. Valaki szerint tápegység függő is a dolog már csak az a kérdés ez milyen értelembe értendő. Nemszivesen vinnék vissza majd egy közel 400 ezres kártyát egy ilyen miatt.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
törölt tag
válasz -Faceless- #81380 üzenetére
hardverapron vannak ventillatoros emberek
-
BogyóBP
addikt
válasz #72688384 #81382 üzenetére
Gondolod hogy csak ez volna a megoldás? Azért szerintem ennél összetettebb. Esetleg valami bizonyíték ami ezt alá támasztja? A gold minősítés mertnem jó?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
törölt tag
-
Csupingo
veterán
válasz -Faceless- #81380 üzenetére
87 mm-es az átmérője? Ezek csak példák, hogy azért csak lehet a világ végéről rendelni. Esetleg kérdezz be a kártya topikjába is, talán tudnak megbízható helyeket, ahonnan lehet szerezni.
Akár itt a HA-n is tehetsz fel olyan hirdetést, ahol ventit keresel. Biztos van pár halott 570, amin még jó a ventilátor.[ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
válasz Csupingo #81388 üzenetére
Igen 87mm-es ez amit küldtél. Csak most is van rajta 10k-nyi thermal paste, és pad. Csak próbáltam volna minél kevesebb befektetéssel megoldani már úgy hogy megszabaduljak tőle.
Sok helyen olvastam hogy gyári bajosak ezek a ventik szóval vagy zsír új lenne jó, vagy megcsinálni, mert használt nagyon jó eséllyel lesz ugyan ilyen. -
C4mp3r
addikt
válasz BogyóBP #81381 üzenetére
sajnos ezt igy nem lehet behatarolni, nekem volt amd referencia 6700 XT es red devil is. a devil csendes volt, de az amd-s nyekergett elegge. sajnos ez sok mindentol fugg, nemcsak a kartyatol. bovebb infoert nezz be ide AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat - PROHARDVER! Hozzászólások nagyon sok info van markakrol, tuningrol, coil whine-rol is. emlekszem valakinek a red devil is cicergett.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Hogyan lehetne egy 1650-es és egy 710GT NVidia kártyát egyszerre működésre bírni? A 710-nek csak 2D kártyaként egy monitort kellene hajtania, rajta a win desktoppal, és wines progik ablakaival.
4.xx drivere van a 710-nek, és 5.xx a 1650-nek. Amelyik drivert felteszem, a nem támogatott kártya le van tiltva. Kézzel feltettem mindegyikhez a saját driverét, de mindig az a kártya működik csak, amelyikhez való ControlPanel van a gépre telepítve.
(Eredetileg a PhysX-et is a 710-en szerettem volna futtatni, de úgy látom, hogy a Control Panelek nem vesznek tudomást a másik NVidia kártyákról, így ez sem tűnik megoldhatónak.)
Most indulok próbát tenni egy 1650+HD4350 párossal.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy ASUS G731GU gamer notebook. Ebben lapul egy 1660Ti 6GB VGA. Szert tettem egy Acer Z35P QHD ultrawide G-Sync monitorra.
Sokat játszom FPS-el, és ha már adott a lehetőség, akkor használnám ezt a featuret. Elvileg a dolog annyi lenne, hogy az NVIDIA Control Panelben a G-Syncet bekapcsolom. Csakhogy a menüben nem szerepel.
Google a barátom, aki szerint be kell kapcsolni a Control Panelben a V-Syncet és ezzel állítólag aktiválódik és/vagy egy restartot követően megjelenik a Control Panelben a G-Sync. Hát nálam nem jelent meg, de ha nem is kellenem megjelennie, akkor hol tudok megbizonyosodni róla, hogy aktív a funkció?
Valakinek volt hasonló nehézsége?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz #72688384 #81393 üzenetére
Gamer gyerek két monitort használ. Az egyik 133Hz-es, a másik 60Hz-es. Elvileg simább lesz a játékmenet, ha a két monitor két videokártyán van, mert nem konkurálnak a videomemóriához hozzáféréskor. (Ha a 60Hz-es éppen olvassa a saját képpuffer területét, akkor a 133Hz-es addig nem fér hozzá a memóriához.)
Van egy nemhasznált GT710-e, a tápja elbírná. Nálam csak a feladat van, hogy megpróbáljam összehozni, egyébként egy 1060-nal lesz majd összepárosítva.
A physX csak extra: ha sikerül a két kártyát működésre bírni, akkor ezzel is a kis kártya foglalkozzon, ne a nagy.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Metacska #81395 üzenetére
LAPTOP PC CONNECTED TO G-SYNC MONITOR:
Graphics Cards Supported: NVIDIA GeForce® GTX 980M, GTX 970M or GTX 965M GPU or higher.
Driver: R340.52 or higher
Operating Systems:
Windows 10 Windows 8.1 Windows 7
System Requirement: Must support DisplayPort 1.2 directly driven from the GPU.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs