- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz SunMount3r #81751 üzenetére
ebben az esetben tökmindegy szerintem.
-
Steve_Brown
aktív tag
válasz SunMount3r #81749 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem éri már meg az RX470-590 és a köztük lévő kártyák. Az egész széria bányászatról volt híres. Ráadásul már nem is olyan combos széria RX6500XT erősebb náluk.
-
törölt tag
válasz Steve_Brown #81753 üzenetére
egyetértek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Steve_Brown #81753 üzenetére
Ezt még értelmezni kéne, mivel mire gondolsz. Hogy ezek használtan mind leharcoltak lennének, vagy hogy jön ide a bánya?
RX6500XT erősebb náluk.-> Ja, meg gondolom (nem csak annyival) drágább is. Eléggé árérzékeny a kérdésem...[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz SunMount3r #81755 üzenetére
Szerintem arra célzott, hogy szinte ezekkel az rx-ekkel bányásztak a legtöbbet. Talán egy gtx 1060 ebből a szempontból egy fokkal bátrabban választható, de azok 5-10 ezerrel drágábbak. Az is olyan erős mint az 580, de 6 GB-os.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
Gabesz87
veterán
Tudnátok segíteni abban, hogy az Asus GPU Tweak II-ben hogy lehet beállítani, hogy Silent mód legyen az alapértelmezett? Mindig azt látom, amikor megnyitom, hogy OC módban van. De mivel nem (nagyon ritkán) játszom, fölösleges, hogy "pörögjön".
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok e, ha nem akkor elnézést.
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy pc ami display porton keresztül rá van kötve egy monitorra, és hdmi-n keresztül egy plazma tv-re. Eddig Forza 3 játékkal játszottunk a fiammal, és első telepítés után, minden beállítás nélkül a tv-re tette ki a játékot. Viszont a napokban tettem fel a Forza 5-öt, de ez a monitoron indítja a játékot. Be lehet valahol állítani, hogy melyik kijelzőn induljon el egy játék? Konfig ha számít: B450M Pro4f, Ryzen 5 2600, Sapphire rx570 itx, legújabb Radeon szoftver, win10 pro. Nagyon nem vagyok képben játék téren, ezért elnézést ha láma a kérdésem. Ha rossz helyen vagyok, kérelek írjátok meg hol érdemes feltennem a kérdést. Köszönöm. -
juust
csendes tag
Sziaszok!
Van egy coil whineos RX 570-em. A kérdésem az lenne hogy eladáskor ezt fel kell tüntetni egyáltlán? Hiszen nem hiba hanem egy jelenség amit szmiplán az elektromosság okoz.Meglepően kevés az érdeklődő így hogy bele van írva a hirdetésbe pedig kicsit áron alul is adom.
Köszönöm. -
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Szerintem inkább ezzel van probléma:
"1 nap próbagaranciát adok rá."
Ez majdnem olyan mintha nem is lenne!
Én pl. inkább vennék olyan kártyát, amire semmi garancia sincs mint ilyen 1 naposat (még az 1 hét is kevés).
Ui:
Valahogy olyan érzésem van tőlük, hogy csak azért van ennyi, mert "hőkezelést" kaptak.
Ugyan ez előítéletnek számít, de ennek az előítéletnek van alapja.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
juust
csendes tag
válasz ElektrikusDE #81769 üzenetére
"Ez majdnem olyan mintha nem is lenne!"
Pont annyival több, hogy le lehet futtatni egy 4-5 órás stressz tesztet, amin már sok minden kibukik. Ha összeomlik akkor mehet vissza a kártya a feladónak.
Hogy mi értelme ha elvileg hibátlan kártyát veszel?
Ha pl competitív címekre volt használva a kártya, lekorlátozott fpsel, akkor nem volt koppra járatva, így akaratlanul is eladásra kerülhet hibátlanul hirdetve egy max terhelésen már össze-összeomló kártya.Én legalábbis így látom.
A kérdés itt az volt, hogy a coil-whinet fel kell-e tüntetni.
[ Szerkesztve ]
-
richie8
csendes tag
Szépestét Mindenkinek!
Adott egy Gainward GTX770 2GB Phantom VGA. A gép code 43-al leállította, a windows és gpu-z szerint is 0MB a memóriája. Nem szemetel, nem csíkoz, nem fagy, nem indul újra. VGA BIOS-t frissítettem, driver a legfrissebb (DDU-val tisztítva előtte). Valakinek valami ötlet a megoldásra?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Inner peace.
-
válasz richie8 #81771 üzenetére
Nekem volt egy ilyen kártyám, pont ilyen hibával. [link]
Gpu forrasztás engedett el, de már a masodik sütésnél (260 fok smd állomással) inkább feladtam mert egy hetet bírt csak. Úgy adtam el hibásként hogy müködik de haldokló állapotban volt. Gpu reballal javítható de nekem nem ért annyit.
Remélem nem aprón vetted hibátlanként.[ Szerkesztve ]
-
richie8
csendes tag
válasz MasterDeeJay #81775 üzenetére
Neeem, ugyan itt vettem aprón de hibásként. Utolsó reményem a hőlégfúvómban volt, kapott rendesen szegény, de most úgy tűnik rendben van. Unigine Valley lefutott hibátlanul, max 55 fokos volt a kártya. A paszta nem volt túl friss a hűtő alatt, azt átkentem mx4-el. A mem chipeken a gap padok egész jó állapotban vannak, még puhák és nyúlósak Tesztelgetem, játszogatok, meglátjuk meddig bírja.
Inner peace.
-
richie8
csendes tag
válasz MasterDeeJay #81775 üzenetére
Még az is lehet, hogy ez a te kártyád volt bár a képeidet elnézve, most sokkal viharvertebb állapotban vettem át. A hűtő lamelláit igazgatnom kellett, és a hűtőkeret is ütött-kopott. De ugyanez a kártya.
Inner peace.
-
-
richie8
csendes tag
-
Owo
kezdő
semmi
[ Szerkesztve ]
-
username156
csendes tag
Sziasztok
Jelenleg egy GTX1050Ti-t használok egy i5 3570 mellett. Ha lecserélném a VGA-t egy RTX3050-re lenne barmi érdemi előrelépes játékokban, vagy kevés már ez a proci hozzá? -
juust
csendes tag
válasz username156 #81781 üzenetére
Egyértelműen visszafogná a 3050-est.
Persze így is több fps-ed lenne.
Én azt csinálnám hogy lecserélem a vga-t, utána meg egy fél egy év múlva a gépet izgazítom a vga-hoz. -
VW
aktív tag
Ha a VGA (RX 6600, monitorhoz) mellé, biosban (Asrock B250 pro4) engedélyezem az intel GPU-t (TVre).
Működik is szépen a képernyő kiterjesztése, viszont kikapcsoláskor nem állnak le a ventilátorok (táp,proci,ház).
Ha letiltom biosban ,megjavul a dolog. Kikapcsol ahogy kell.
Milyen beállítással lehet gond? Energiagazdálkodásban már turkáltam, de nem sikerült megoldásra lelnem.
Monitorom és tv-m is hdmi csatis, vga-n viszont csak 1 hdmi, és 3 display port van.
Próbálom megspórolni egy DP-hdmi adapter árát, de lehet muszáj leszek venni.[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
Csupingo
veterán
-
VW
aktív tag
válasz Csupingo #81785 üzenetére
Átállítom csak vga-ra vagy lehúzhatom az alaplapról hdmi csatlakozót, sajnos nem befolyásolja. Nem kapcsol ki a gép normálisan.
Biosban letiltom rögtön rendben minden.
Gyors rendszerindítás off.
Talán biosfrissítés, ránézek majd.20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
korcsi
veterán
Az alany egy His 7870 ICEQ X.
Bios-ban van kép.
Ha van telepítve driver és a kimenet a kártyán van, akkor windows indulás után pár másodperccel kép elmegy, gép lefagy.
Ha IGP-n van a kimenet, és van AMD driver akkor windows indulás után úgy fagy le, hogy a kép kint marad a monitoron.
Ha nincs telepítve driver, akkor megy, de driver telepítés közben ugyanúgy lefagy a masina.Tehát, amint behúzza a rendszer a meghajtót a kártyához, azonnal megfagy a rendszer.
Hasonló hiba, tapasztalat valakinek, vélemény?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Doyle
tag
Sziasztok!
Lehet nem ez lesz a probléma topicja de a segítségeteket szeretném kérni!
Adódott egy olyan problémám hogy minden különösebb előzmény nélkül elment a kép a gépen filmet néztem csak másnap bekapcsolásnál már nem jött lép viszont a rendszer az megy és a boot képernyő és a bios is rendesen működik.
A kártya MSI Radeon RX 470 Gameing 4G
Megpróbáltam az újra telepítést a telepítés alatt is tökéletesen van kép majd driverezés után szintén el megy a boot után.
Ugyan ezt a lapot amiben a probléma adódott kipróbáltam egy másik kártyával is azzal viszont szépen megy de a próba kártya jelentősen kisebb kategória ( MIS 8600 GTS) kevesebb energia igénnyelA kártyát kipróbáltam egy másik konfigban csak az alaplap és a processzor változott viszont akkor tokéletesen futott driverel is.
Szerintetek az alaplap lesz a hibás vagy esetleg valami másban keressem a hibát?
Esetleg a táp nem ad megfelelő energiát?A konfig
Alaplap ASUS P8P67 Delux
VGA: MSI Radeon RX 470 Gameig 4G
Táp: LC Power LC5550 V2.2 550WKöszönöm szépen
Egy komoly gép összerakásához nem az új több száz ezres cuccokra van szükség hanem kellő tapasztalatra.
-
Csupingo
veterán
Talán érdemes lehet kipróbálni másik táppal is, mert ez nem egy elit darab.
Hülye kérdés, de másik kijelző nincs a kártyára kötve? Nem arra küldi a képet a win indulásakor? Vagy ha nincs rákötve más, akkor pl. egy hdmi-s tv-t is rátehetnél, hátha ott van csak jel. Engem vadi új kártya szívatott már meg így. Esetleg ha a monitoron és a kártyán is van másik csatlakozó, azt is ki lehetne próbálni.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Doyle
tag
válasz Csupingo #81792 üzenetére
Volt rákötve de azt levettem és az újra telepítés után már csak a monitorral próbáltam
Nekem is felmerült a táp kérdése sajnos abból nincs még csere darabom amivel ki tudtam volna próbálni a másik lapban amiben jó volt a kártya az meg szintén kiesebb kategória és az sem mindegy gondolomEgy komoly gép összerakásához nem az új több száz ezres cuccokra van szükség hanem kellő tapasztalatra.
-
Benhill
senior tag
Nem konkrétan megjelenítő probléma, de nekem olyan volt egyszer, hogy a megnyitott alkalmazások nem jelentek meg a tálcámon, hanem a valamiért a másodlagos megjelenítőn, ami az alaplapba volt dugva.
Azért volt érdekes jelenség ez, mert a biosban ki volt kapcsolva az IGP, mégis ott nyíltak meg az alkalmazások.Próbáld meg mindenképp, hogy minden egyéb megjelenítőt kihúzol a gépből a monitorod kívül, majd biosban a PCI-E legyen az elsődleges , ne legyen pl Auto-n.
-
Sonja
nagyúr
GeForce GTX 1650 Super kártyám van. Monitort a DP-on használom, és mellette HDMI csatlakoztatva van egy 4K-s TV HDMI 2.0b kábellel. Sajna mindig a HDMI-re adja ki a jelet a kártya a gép bekapcsolását követően. Amikor az oprendszer betölt, onnantól kezdve már a monitor az elsődleges, és ott is van a kép. Szerintem hülye egy megoldás. Sehogy nem lehet ezt megváltoztatni? Eléggé zavaró ez így.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
Új hozzászólás Aktív témák
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs