- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz MasterDeeJay #81450 üzenetére
Vettem én egy ilyen karit, kiváncsi vagyok. Mennyi kb a szállítás, hogy hogyan jön, postán vagy futárral?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
varmi2
nagyúr
válasz MasterDeeJay #81452 üzenetére
Jött is a gls-től, hogy feltették, és tervezett kiszállítás 14-e.
-
-
pecccccccca
őstag
válasz MasterDeeJay #81454 üzenetére
Az se rossz. Manapság már téglát szerezni sem egyszerű.
Humorban nincs helye tréfának!
-
varmi2
nagyúr
válasz MasterDeeJay #81454 üzenetére
Valyon ez a másik minek felel meg? R9 290?
[ Szerkesztve ]
-
válasz varmi2 #81456 üzenetére
linked nem jó de kitaláltam. [link]
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/firepro-s9170.c2744
R9 290X csak sok vrammal, de mondjuk 32gb vram csak az áramot zabálja a kártyán, gyakorlati haszna nincs. Ilyen kaliberű kártyákra elég a 4-8gb vram.
közel 100eft-ot nem ér meg egy 290x, akkor sem ha ekkora bazi nagy ramja van.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz pecccccccca #81455 üzenetére
Szeletelt téga felrakásában jó vagyok (lásd a blogom
Miyconst szétszdős képeén úgy látom thermopad van a GPU-n RAM-okon és a VRM-eken is. Előbbi 2-re nem lenne jobb csak paszta?
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
Sziasztok
Vettem tegnap este egy használt PNY GTX 1080-at innen HA-ról.
Hazaérve és átvizsgálva megláttam, hogy valamilyen folyadék van a nyákon, aminek ráadásul Jägermeister(!!) (vagy valamilyen kräuter-keserű) szaga van:
[kép] [kép] [kép] [kép]Be sem kapcsoltam, jeleztem az eladónak, aki nagyon normális, írta hogy szerinte ez valószínűleg a thermal pad-ekből származó olajos szivárgás, "izzadás", le kell törölni és nem okoz gondot, de szívesen vissza is veszi ha szeretném. Utánanézve tényleg létezik ilyen.
Mit gondoltok erről? Ti visszaadnátok?
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
-Faceless-
őstag
Szerintem teljesen egyértelműen lehet látni ha leveszed a hűtőt. Jó eséllyel nem sértesz már vele garanciát.
Amúgy ha lefele a PCIE csati fele folyt akkor ezzel bányásztak előtted. Elég erősen kétlem hogy egy ilyen esztétikus kártyát vertical slot-ba raktak volna valaki gépébe, azon kívül meg fektetett mining rig-ben folyna csak arra lefelé. -
Gyakori az ilyen izzadás, nem egyet láttam a padokból. Illetve gyárilag is előfordul hogy folyás szerűség van a pcb-n amikor a gyártás folyamán nem tisztítják le rendesen.
Viszont szagának nem kellene lennie, ilyenre nem emlékszem.
Teszteld pár óra superpositionnal.Faceless
Esélyes az is sajnos. Viszont olyan szempontból jó jel lehet hogy nem biztos hogy javítva volt a kártya mert azért ilyet le szokás tisztítani.[ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
válasz MasterDeeJay #81462 üzenetére
Ez pont friss, és olcsóbb thermal padnál jön ki. Simán lehet, hogy ultrahangos után rajtak rá új padokat, és stresszteszt alatt nyomott ki ennyit.
-
válasz -Faceless- #81463 üzenetére
Őszinte leszek, padokat nem cseréltem soha sem. Egyszerűen nem volt még olyan kártyám ahol gond lett volna a gyári padokkal. Bár most lehet szükséges lesz egy projekthez ahol a HBM alacsonyabb mint a mag.
Mindegy ha ad rá valamennyi garit pár hetet az alatt ki szokott derülni ha gond van vele.[ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
válasz MasterDeeJay #81464 üzenetére
Én inkább laptopokat buherálok, de ilyen izzadást egyetlen egyszer valami noname szutyok paddal láttam csak. Már Arctic legolcsóbb méreterese se izzad be, komolyabbak amiket GPU-ra kellene rakni azokat meg soha nem láttam hogy folynának.
Szerintem környezet függő. Az biztos, hogy az a pad a legolcsóbb kínai valami, és nagyon friss. Másképp már leszáradt volna, vagy drágább nem is kezdett volna folyni. Folyási irányból meg arra tippelek, hogy vagy test bench-be, vagy mining rig-be volt. Én egy kicsit féltem attól, hogy nehogy valami olyan baja legyen a kártyának amit csak ideiglenesen foltoztak be a próbaidőre, de ezt neki kell eldöntenie, és ő látta kitől vette.
-
Wyll
őstag
válasz -Faceless- #81465 üzenetére
Az eladó bányászott vele egy hónapot, ezt meg is mondta előre, szóval nem titok, de nem őrült bios-hákolós módon csinálta, hanem "normálisan", felelősen. Egy hét próbagarit adott rá (tegnaptól).
Én haloványan a visszaadás felé hajlok, és ha jól értem akkor Faceless is, hiszen jobb félni.
A kérdés hogy teszteljem-e és az alapján döntsek, vagy egyből vissza..
Nem tudom számít-e bármit, hogy nem PC-ben használnám, hanem laptop mellé eGPU-ban, és kizárólag Fortnite-ra kell.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Tudtok linkelni gpu fan átalakítót sima házventi csatira? Én bárhogy keresem, nem találok itthon. Alin persze igen, de a vám miatt nem jöhet szóba.
-
kenand
veterán
válasz varmi2 #81467 üzenetére
Nincs vám az alin csak áfa, azt meg kifizeted ott. Ha nem akarsz bajlódni a postaval és vámolási díjjal (400-800 ft), akkor aliexpress standard shippinget ( picit dragább de gyorsabb, expessone hozza) vagy saver shippinget ( Belgiumba megy onnan posta hozta) kell választani. Így nem lesz egyéb díj
[ Szerkesztve ]
-
codec
senior tag
Valahogy nem erőltetném ezt a kártyát.. Tényleg ennyire erős VGA kell, egy laptop mellé Fortnite-ra? (Akkor vannak bajok azzal a játékkal) Egy garis 3050 nem lenne elegendő hozzá? Lehet nem lenne 250+ fps, de a gari azért megnyugvás mindenképp, és kb árban hasonló.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
Wyll
őstag
Visszaadtam tegnap a kártyát
Egy RX480-ról szeretnék feljebb lépni, nem mentem bele hogy mi az amit még kimaxolna a laptopom (lásd adatlapomon). De egy 3050 olyan 190-200k körül van, az 1080 meg lejött már 160-170 környékére miközben teljesítményben meg bőven jobb. Gari nincs, ez tény.
-
Balu972
aktív tag
Sziasztok!
A monitoromon (ASUS PA329C) három gép lóg:
- asztali gép display port
- munkahelyi notebook hdmi
- PS5 hdmiAz asztali gépen rendszeresen kapok "no signal"-t. Gép megy, korábbi monitorral is eljátszotta ezt időnként. UEFI-s alaplap, nvidia 960 félpasszív vga
amit próbáltam:
- átcseréltem hdmi-re --- egyszer bejött aztán ezen is no signal
- ps5 lekapcsolása (hátha az alvó mód valamit beleszól) ---- nincs különbség
- számtalan újraindítás
- vakon jelszó gépelés, amikor eljut az op rendszer bejelentkezéséig ---- nincs változásplease help!
Azért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
De4d
őstag
Üdv 2060rtx-ről érdemes váltani 3060-ra? Esetleg TI-re?
Ha esetleg igen, van olyan amit a 3060ok közt érdemes kerülni? Rossz hűtés, rossz vram, hamar melegeszik stb. ok miatt?
Valamint egy 3060 vagy 3060 ti-vel lehet már érdemben használni az rtx funkciót?Minden jó, ha a vége jó!
-
Csupingo
veterán
válasz Balu972 #81475 üzenetére
Nem az a gond hogy altatásba megy a gép (sleep) és nem tud felébredni? Esetleg altatás helyett a sima monitor kikapcsolást kéne használni, hátha akkor nem csinál ilyet.
Esetleg vga driverek cserélgetése.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
lenoma
aktív tag
VGA hdmi dugó tönkre mehet vagy a kábel lehet a ludas inkább? 750ti hdmi-ről egyik napról a másikra nem adott képet de dvi kábellel igen viszont az rövid.
-
Balu972
aktív tag
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz MasterDeeJay #81448 üzenetére
Erről van szó:
[https://logout.hu/bejegyzes/masterdeejay/amd_radeon_instinct_mi8_jatekra_atalakitasa_r9_nan.html]
Jó hogy nem vártam az ebayra!
Mivel végül kb. 63000Ft lett a licit vége.
Volt egy refurbished kártya is, az meg 48000Ft. lett a licit végén.
Pedig én nem is licitáltam!
Persze átszámoltam a dollárt forintra.Ui:
Most már a refurbished kártya is 199 dollárról indul + szállítás. (Ebay-jon)
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
válasz ElektrikusDE #81480 üzenetére
Furcsa, azt gondoltam hogy azért nem száll el az ebayes ár mert egy ilyen felkarú nano azért nem ér ennyit.
-
válasz varmi2 #81451 üzenetére
Megérkezett. 9.én rendeltem 14-én érkezett GLS hozta.
Igényesen becsomagolva, gyári dobozát is megőrizte bontatlanul.
Egy szavam se lehet, 38eft-ért egy új kártya teljesen jó még úgy is hogy ha gond lenne vele akkor szerintem nincs rá garancia. (bár eu-n belül is van garancia valamennyi)
Majd tesztelem bár ennek a kártyának előbb kellett volna jönnie ilyen áron.
Hűtésre már van ötletem. Egy DP portos de amúgy is mindegy mert másik kártyán keresztül használom majd.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz MasterDeeJay #81482 üzenetére
Na gratula. Ha kész van a project szólj aztán megnézem élőben, hogy hasít.
Humorban nincs helye tréfának!
-
varmi2
nagyúr
válasz MasterDeeJay #81482 üzenetére
Nekem is megjött. Működik, tehát nem téglát kaptam. De én nem tudtam feltenni a nano biosát. hibát ír ki. De igazából nincs szükségem a dp portra benne.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz MasterDeeJay #81485 üzenetére
Igen átkapcsoltam. De sajnos nagyon sokat fogyaszt. Falból mérve 230-240W körül. Így, amire terveztem nem tudom használni.
-
-
kenand
veterán
válasz varmi2 #81486 üzenetére
Abban nem csak a kártya van.... TDP 175 W a nano/Mi 8-nak.
R9 280x 6+8 power csatis TDP250 W A gép evett nekem egy 4Ghz-ra húzott x5670-es VGA-val full terhelésen 430W-ot . De egy 2620-as V3-aS all core turbos Xeonnal CSAK 370w-ot
Szóval egy régi VGA eszi a rendszer javát, de egy NANO nem olyan vészesDe ki fogom mérni ha ott tartok...
Itt egy régi prohardver teszt mérése (2011-es lap 4 GH-zn)
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz varmi2 #81489 üzenetére
Fura lenne (ha csak nincs a BIOS meghackelve), ügyel a 175W-os TPD limitre, és a linkelt képen is látod a teljes rendszer fogyasztást terhelés alatt overclockolt 2011 v3-as mellett. (140w a TPD-je 5960x-nek)
1x8-as power csatin nem is tudsz többet adni biztonsággal, mint 175WNa nem lényeges, nem új kártya, de ár/értékben jó, nem fogunk vele 0-24-ben bányászni, az hidegen hagy
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz kenand #81490 üzenetére
Nem a nano biosa van rajta, hanem az eredeti. Mert nincs szükségem a dp kimenetre. Falból mértem fogyasztásmérővel, amin csak az a táp volt rádugva, ami a kártyát etette. A rendszer többi része egy másik tápról ment. És érdekes, de a hwinfó 130W körül mutatta, ami nekem nem is lett volna gond. De gondoltam, hogy lemérem igazi fogyasztásmérővel is. És ekkor azért eléggé szép meglepetés ért.
-
varmi2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #81492 üzenetére
Bronz hatásfokú a táp.
Nem grafikai számítással, hanem egy krypto coin bánbyászatával. De vissza véve volt ennyi. 930Mhz gpu, és 970mV-on. A tdp keret +5%. Tehát bőven nem hajtottam ki, még is ilyen eszeveszett fogyasztást produkált.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
varmi2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #81495 üzenetére
kb igen.
De a vissza vétel működött, a hőfokból láttam. 65C körül volt vissza véve, visszavétel nélkül 84 fokig elment. De akkor még nem volt rajta a fogyasztásmérő.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #81495 üzenetére
A 80+ bronz hatásfokú tápoknál az 50% kihasználtságnál 85% a hatásfok, és a szóban forgó táp, az CM G550m táp, tehát közzel 50% kihasználtsága volt. Így mért a fogyasztásmérő 230-245W között.
-
varmi2
nagyúr
válasz tibcsi0407 #81498 üzenetére
Én sem, de ez csak a kártya fogyasztása, vissza vett állapotban. Összerakhatom ismét és levideozhatom.
-
válasz varmi2 #81494 üzenetére
Kifejezetten örülök hogy nem jó bányászatra azaz ezek szerint fogyasztása miatt nem éri meg vele bányászni. A cikket azoknak szántam akik játszani szeretnének a leírt kompromisszumokkal.
Szerencsére a több kártya amit közzétettem (K20 és M40) sem jó bányászni.
Amúgy nem veszítesz vele semmit, ha nem jó bányászatra akkor apróra rakd fel akár többért is, simán meg fogják venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...