- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7time
senior tag
válasz adidas4death #46348 üzenetére
Nem lehet hogy a Biosban az alaplapi IGP van beállítva elsődlegesnek?
-
adidas4death
aktív tag
Rosszul fogalmaztam bocsánat. Így értettem, ahogy "ezen" a képen látszik, csak ezek szerint nem tudtam értelmesen megfogalmazni.
cinkoxid: Ha nincs benne akkor ad képet csak az integrált, mert a BIOS-ban a PEG van alapértelmezettnek beállítva.
7time:
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
asvald
senior tag
válasz adidas4death #46352 üzenetére
pci az egyik a másik pci-e foglalat vagy egyik se? xD
Mindenesetre érdekes ez a ritkult foglalat
[ Szerkesztve ]
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
7time
senior tag
Nem lényeges a hiányzó lábak nem fontosak, szóval Bios reset az alaplapról volt?
-
Csabesz666
aktív tag
Én nemrég jártam úgy, hogy ugyanolyan alaplap, csak a 2 alaplap között kb 1 év gyártási külömbség van, és az újabb lapban nem indul el, a HD 5770-es videókarim. mindkét alaplap, és videókari, más alaplapokban tesztelve, tökéletesen működik.... Én sem akartam elhinni, hogy ilyen létezhet.... aztán mégis...
-
cinkoxid
senior tag
akkor próbáld ki a tápot másik gépben az erősebb vgával. Lehet nem bírja az az áramfelvételt leadni.
-
trancemusic
senior tag
Sztem nem lényeg a ritkult érintkezők,mert valószínű csak spórolás a gyártó részéről (520-as nem egy csúcs vga,elég neki a x8-as vagy x4-es pcie sebesség ) így egyszerűbb a nyák,de az is lehet a gpu-ból nincs is mit kivezetni a sínhez,lehet mindegyik butított chip ilyen.
Ilyet még amúgy nem láttam. -
Tournament
aktív tag
válasz Csabesz666 #46355 üzenetére
Kapcsolo véletlenül nincs a karidon a hátulján ? /// Anno a 3870x2 a lapomba berakva átkapcsoltam mert nem ohajtota felismerni máskép
[ Szerkesztve ]
-
adidas4death
aktív tag
Meglett közben a hunyú.
BIOS update 3 verzióval régebbi volt rajta, amint rákerült a legújabb, már vitte is a karit mint a szél.Köszönöm mindenkinek a segítséget, de ez most erős user error volt.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
MK VII
veterán
válasz adidas4death #46359 üzenetére
A lényeg a végeredmény!
-
Adebayor
aktív tag
az intel mire fel adja olyan drágán a procijait mint az amd? nemhogymá annyival királyabb legyen.....
összehasonlitottam két random procit. ár szerint. 40ropis kategoriába.amd jobb mag-ba
cache-be
sebességbe. de mindkettő 40k....
na nehogymá.nem kell leszólni. ugy hasonlitottam össze mintha egy átlag ember nézné. pl hány mag.
oké. irják hogy jobb. de hogy ennyire? sztem a márkát veszem meg pluszba... mint pl nike vagy adidas cipó se jobb, de hát adidas, és drága.Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
nonsen5e
addikt
válasz Adebayor #46361 üzenetére
Egy - ez egy nem VGA-s téma.
Kettő - a cache, meg a mag meg az órajel (sebesség alatt erre gondoltál) közel sem minden - lehet, hogy az átlag ember így hasonlítja össze, de ugyanaz az adott átlag ember azt sem tudja mi van a gépében, csak ár szerint rábök a madarasteszkóban egy gépre, "no, hogy ezt kérem."
Tesztek alapján kell összehasonlítani a processzorokat.Pont tegnap nézegettem régebbi processzorokat:
adott egy
AMD Sempron 64 2600+
és egy
Intel Celeron D 331 (jó kis Netburst alapú Prescott cuccos)
Az előbbi 1.6ghz-en jár és emellett alig fogyaszt 59 wattot, míg az utóbbi 2.6ghz-es és 84 wattot eszik - de az AMD emellett minden tesztben leveri, pedig még egy évvel régebbi modell is.[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
MK VII
veterán
Mivel átlag emberként hasonlítottad össze ezért nem is szólunk le.
Viszont nem jó össze hasonlítási alap a ruha/cipő...
Igen az Intel ennyivel jobb.. Az AMD csúcs processzorát az Intel közepes azaz i5 processzorával lehet összemérni. Ami az AMD-nek a csúcs az az Intelnek a középkategória. Ami az AMD-nek a közép az az Intelnek az alsó közép..."amd jobb mag-ba
cache-be"
Igen jobb magba,mert a több maggal tudja elérni azt a teljesítményt mint az Intel kevesebbel.
Nem véletlenül drágábbak az Intel processzorok mint az AMD-k..... Annyival is többet tudnak!Amúgy igen. Az előző hozzászólóval egyet kell értenem. Ez nem VGA-s kérdés.. Lehet félrelőtted a hsz-ed!
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
Előttem szólók mindeggyikének igaza van.
Nekem volt p3,p4,athlon64,athlon x2,core2quad,sandy i5 procijaim,van összehasonlítási alapom.
Egy órajelciklus alatt nem mindegy,milyen és mennyi számítást végez a processzor.
Összemérhetetlen pl. Nortwood p4 3ghz egy Haswell 3ghz,egy magot nézve is.
Szerény méréseim alapján kb. 4-4,5x gyorsabb a haswell azonos órajelen,1 magon nézve.
Plusz ott a négy mag,szóval elképesztő a különbség!!!Jelen pillanatban az Intel processzor azonos órajelen sokkal gyorsabb.
Többel,mint ahány %-val magasabb az Amd proci órajele alapon.[ Szerkesztve ]
-
zsinor008
tag
válasz Apollo_21 #46338 üzenetére
Most rakta össze a gépet úgy hogy 12 voltos ágról átalakítóval oldottam meg a VGA 2X6 pin-es energia ellátását.Rendesen bekapcsolt eddig kb 30 perce működik de volt hogy csak 3-4 óra használat után kezdett el gondokat produkálni.Természetesen minden vissza állítottam.
(#46339) trancemusic
Köszönöm a buzdítást az új kártyához most már csak pénz kellene hozzá .A processzorral meg előre gondolkoztam még úgy 2-3 évig szeretném minimum használni mielőtt cserélném. -
Adebayor
aktív tag
kösz a válaszokat
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
demmer123
őstag
Szerintetek mikor jön a radeon 300x videókártyák,tavaszal várható vagy ősszel ?
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
egy jó kérdés: vajon VLB VGA működhet 16 bites ISA foglalatban?
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
norbert1998
nagyúr
Az mennyire normális egy xfx fekete kiadás 7950-tol,hogy alapon nagyon rossz teljesítménye van, csak power limit emeléssel a teljesítmény bneleillik az elvartba, de a rohadtul hangos 100%-os ventik 93 fokig engedik menni?
A ház nem túl jól szellőző. Felső tapos 120-as,oldalt befelé két 120-as és elől kifelé egy 120-as. (tudom, nem ez a lrgjobb) -
nonsen5e
addikt
válasz norbert1998 #46370 üzenetére
Még olyan ház mellett is nagyon nem normális, hogy 100% alatt 93 fokos... Feszültséget mennyire durván emeltél (ha tettél ilyet), pasztázva mikor volt utoljára - ha volt meg szétszedve is - jól lett rá visszaszerelve a hűtő?
-
norbert1998
nagyúr
válasz nonsen5e #46371 üzenetére
semmit nem emeltem semmin sem, a power limitet tettem +20%-ra, mert alapon (0%-on) nagyon gyenge volt a kártya ( 3/4-e a tuningolt 7850-emnek), így viszont normális volt.
Nem hiszem, hogy volt szétszedve, de ma jött, használtan vettem egy 200+-os(és 0"-"-os) embertől HA-n.
rákérdezek, volt-e ilyen. van mx-02-m, megpróbálhatom, ha nagyon muszáj -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
azt vettem észre az MSI GTX 660TI PE kártyámon, hogy nagyobb fordulaton pörög a venti. Megnéztem és az egyik ventilátor nem pörög.
Amikor elindítom a gépet akkor egy pillanatra elindul a venti utána megáll. Ha lefogom kézzel a ventit és úgy indítom el érzem hogy egy pillanatra kap áramot. A két venti közös helyről kapja az áramot szóval szerintem venti probléma lesz mert különben a másik sem pörögne, lehet hogy vezérlése döglött meg a ventinek?
A kártyán a Twin Frozr IV -es dual 8cm-es ventilátorral.. Ehhez honnan tudok új ventilátort szerezni?
-
zolee06
tag
Msi r9 290 Gaming 4gb / 70 E /kártya mennyire ajánlott játékra??
I7-4770 CPU 3.40Ghz 2*8-2*4gb Ram Geforce GTX970 Epic: Zotyius
-
tomo1998
csendes tag
Üdv!
Most akarok másik alaplapot venni. Ha egy lap (pl MSI 970A vagy Asrock 970) támogatja az AmdCrossfire-t, akkor az nvidia kártyák (két régi GT 9800) működnek benne SLI-ban?
Másik kérdés mennyivel gyengébb ha az egyik PCIE 16x, a másik csak 8x, mintha mindkettő 16x lenne? -
nonsen5e
addikt
válasz tomo1998 #46379 üzenetére
Ahhoz, hogy az SLI működjön, azt külön kell támogatnia a lapnak, a CrossFire támogatásnak ehhez semmi köze nincsen.
8x slotban lassabbak a kártyák, de ha 9800 GT-t szánsz bele, akkor mindegy, mert azt még nem fogja belassítani a sebesség. Már ha jól értelmeztem, hogy a PCIE x16 slot sebességére gondolsz, és nem egy fizikailag x8 slotba próbálnád behelyezni a kártyát - mert az nem fog menni.D4: hunPH, nonsense#2596
-
Apollo_21
addikt
válasz tomo1998 #46379 üzenetére
Nem lesz olyan h az egyik x16ba megy a másik x8ba....
Ha nem drága lappal tolod a bringát..akkor általában a legfelső ugye x16os..de 1kártya esetén..ez több karinál eloszlik és a felső is x8ba fog menni ahogy az alatta levő is...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
tomo1998
csendes tag
válasz Apollo_21 #46381 üzenetére
OK. Köszönöm. Akkor inkább Asrock 990fx alaplapot veszek, drágább, de Amd Crossfere és nvidia SLI támogatása is van és mindkét PCIE 16x. Már csak egy kérdés. Jó a crossfire kábel (az most van) a SLI-hoz vagy kell egy másik SLI kábel? Tökéletesen rárakható a kártyákra.
-
tomo1998
csendes tag
válasz Khaosz55 #46383 üzenetére
Szia! Bocs, hogy beledumálok.
Rendeltem pár ezer forintos dolgokat Kínából, Hong Kongból. Semmi nem jött. Mindig csak várjak, hosszú a szállítás (huszonegynehány-harmincegynehány nap), ne adjak rögtön negatívot, majd letelt a 2 hónap és utána már semmit, még negatívot sem lehet adni. Ne rendeljetek onnét semmit! Csábító az alacsony ár. Persze lehet szerencséd is. Legyen így! -
ThodEE
őstag
válasz tomo1998 #46384 üzenetére
ebayről rendeltem elég sok mindent, eddig egy db 300Ft os karlánc nem jött meg, irja az oldal hogy megjön pl dec 20 - jan 15 közt, várok 1hetet ha nincs itt dobom neki a negativat hogy nincs csomag, akkor ir hogy vissza utalja a pénzt, megvárod még paypalra megérkezik, aztán kérelmezed hogy megváltoztathasd a véleményed, megy neki hogy pozitv, korrekt eladó.
Eddig egy akkumulátor és egy pumpa jött meg 1 hónappal az igért idő intervallum után, a többi vagy időn belül vagy 2-3nap csúszással
Szerk: Off
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
enginev3.0
félisten
SZiasztok
Terhelés alatt elzöldül a kepernyo és megfagy a gép, ez melegedesi probléma vagy gyenge a 450wattos táp az R9 270x-nek?
Eddig játékok alatt csinálta, de multkor egy 4K filmnel is sikerült neki
Fsp táp, vapor-x kártya
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
nonsen5e
addikt
Eddig nekem is csak pozitív tapasztalataim voltak ebayről. Csupa több százezer pozitív értékelésű embertől rendeltem, olyan 60-70 rendelésből minden megérkezett. És ha azt nézem mennyibe kerül egy termék akkor nem panaszkodom, hogy 1 hónap alatt ér ide, így is fizikai képtelenség, hogy ez megérje nekik.
-
ThodEE
őstag
válasz enginev3.0 #46387 üzenetére
3570k+290x konektorbol 460w ot vesz fel komoly terhelésnél, tehát 12V 400W kb, szerintem nem a táp kevés
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
trancemusic
senior tag
Én aliexpressről rendeltem,eddig mindig megjött.
Gertrius: Hazai ár így áll össze egy terméknél: (dolgoztam logisztikai cégnél)
Gyártó:100 egység
Forgalmazó nagyker: +20
Áruház: +20
Garancia: +20
Áfa: +27
Ez simán akár duplája is lehet annak mint az ebayről.
Ha nem EU tagállam ott van a vám: 60% körüli asszem.
Ezért érthetetlen pl. Kínában gyártott termék ennyire olcsó az üzletben is.[ Szerkesztve ]
-
codec
senior tag
válasz enginev3.0 #46387 üzenetére
Szia!
Ez a hiba inkább a VGA-hoz kapcsolódik.
A kártya melegedésére tippelnék.Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
Chris0321
addikt
Kiderült, hogy kezd tönkremenni a videokártyám és az ATI R5230 1 Gb-t ajánlották helyette. Megéri ezt megvenni, nekem eddig csak GeForce kártyám volt, nem ismerem az ATI-kat.
Ez a jelenlegi konfigom:
Alaplap: P5KPL-AM EPU
Processzor: Pentium Dual-Core E5400, 2.7 GHz
Ram: 2x2 Gb DDR2
Videokártya: GeForce 210[ Szerkesztve ]
-
tomo1998
csendes tag
válasz nonsen5e #46388 üzenetére
Kicsit off már a dolog.
Nekem is jó tapasztalataim vannak az e-bay-ről. Rengeteg minden tökéletesen, olcsón ment. Csak az irány a gond. USÁ-ból, UK-ból minden OK. Kína, Hong Kong nem jött be. Én onnét többet nem rendelek, pedig lenne mit. Főleg a free shipping tételekkel kell vigyázni. Kacérkodtam a gondolattal, hogy Athlon X2 négymagosítható AC jelű procit rendelek (csak úgy, 4 ezer valamennyit megérne, free shipping), a képen az van, de biztos vagyok benne, hogy a ferdeszeműek simán küldenének egy AE-t, ami aztán semmit sem érne. Petrsze, ha egyáltalán jönne valami. -
törölt tag
válasz enginev3.0 #46394 üzenetére
az FSP inkább csak közepes/jó minőség, mert szeret spórolni itt-ott (hűtés - kis borda & erős venti, kondik), az én tápom is FSP és mégis megette a VGA-mat (kiszáradt kondi és elmászott a fesz 14V-ra). szóval érdemes lenne belekukkantani és rámérni multiméterrel...
ha melegedne, akkor előbb throttling aztán kapcsolna / fagyna. monitorozz hőmérsékletet.
ez vagy driver-hiba, vagy ha van bármilyen tuning, akkor az nem elég stabil (közvetve okozhat problémákat, pl. anno 7800-ak Black Screenjére néha orvosság a CPU feszt piszkálni). ezeket meg lehet próbálni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz trancemusic #46396 üzenetére
az LC-Powernek is van 80 Plus Silveres tápja, de attól még továbbra is kula. a 80 Plus besorolás nem sokat jelent.
[ Szerkesztve ]
-
tomo1998
csendes tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy SLI-hoz vegyek-e másik kábelt? Az R9 280-hoz kaptam crossfire kábelt. Tök úgy néz ki, mint egy hirdetésben a SLI hídnak nevezett (pontosan azok a felíratok). Tökéletesen rámegy az nvidia kártyákra. Kell másik? Sajnos még egy R9 280-am nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- További aktív témák...