Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben2
aktív tag
Elmondanám, hogy csak egy véleményt közöltem és a saját véleményem megalapozottságát védtem, amikor pontosítottam, hogy szerintem mi a cikk témája és honnan kellett volna kezdeni a visszatekintést, de felesleges, mert ez már nem a hozzászólásomról vagy a cikkről szól, hanem a sértett önérzetedről.
Úgyhogy az lesz a legjobb, ha lejátszod magaddal a tükör előtt. -
ben2
aktív tag
Sulinet sztori: haverom vett sulinetes PC-t anno, beüzemelte, ment is egy darabig, majd a windows elkezdett random kékhalálokat produkálni. Először tápra gyanakodtak, kicserélték, ugyanaz. Oké, talán memória. Lefuttatta a memtestet, semmi.
Ráállította a memtestet, hogy egész este fusson, így már sikerült egy sor hibaüzenetet generálnia.
Megnézte a ramokat, kiderült, hogy a hologramos sulinet matricákat az IC oldal helyett a nyákra ragasztották és az véletlenszerűen összezárta a ram IC-k lábait.
-
ben2
aktív tag
"Másrészt bár viccesen, de nem véletlenül említettem, hogy mi a hír/cikk címe, aminél hozzászólsz. "
Amit néhány hozzászólással feljebb már más is megtett én pedig válaszoltam is rá. Ezért írtam, hogy write-only módban vagy, mert ezt a vitát már lejátszottuk, de Te ismét felhoztad jó sok emojival megtámogatva.
"Lehet más a véleményed, hogy minél lenne érdemes kezdeni, de nem ott kezdődött."
És mivel más a véleményem, ezért ezt le is mertem írni. Nem tudtam, hogy engedélyköteles.
"Harmadrészt a #185-ben már felhívta a figyelmedet pont erre más is, de téged ez nem érdekelt, még le is nézted a másikat, mert ő meg más indulóállapotot mutatott."
Hogy Te milyen hangulati elemeket vizionálsz mások hozzászólásaiba, az a Te személyes magánügyed. Ha szerinted valaki merészel ellenérvet felhozni mások hozzászólásaira az lenézés, akkor talán érdemes lenne elgondolkodnod, hogy nem véletlenül a Te mentalitásodat vetíted-e ki másokra.
"Sőt, ki is oktattad, hogy ez a téma nem az a téma. "
Nem oktattam ki, hanem érveltem. (Lásd a saját mentalitásod kivetítése problematikát.)
Szerintem az otthoni informatikai eszközökbe szánt CPU-knak van egy kerek története, ami a 80-as évek elején kezdődött. Nem kell ehhez visszamenni Turingig vagy a kőbaltáig. Megjelentek a piacon az első olcsó 8 bites CPU-k és ez tette lehetővé, hogy otthoni célokra is használható eszközöket gyártsanak.
Ha valaki nem innen indítja a sztorit, az az ő döntése, amit tiszteletben lehet tartani, ahogy azt is, ha valaki ezzel nem ért egyet. -
ben2
aktív tag
Látom neked se erősséged az olvasás (az emoji halmozás bizonyára túl sok energiát felemészt.)
Hátha most:
#184 ben2:
"Akkor elég lett volna a címet átírni 40 évre.
Onnantól van értelme a történeti visszatekintésnek, ha azzal jobban megértjük, hogy honnan és milyen lépéseken keresztül jutottunk el a jelenlegi állapotig.
Ebből a szempontból van csak értelme azokat a CPU-kat kiemelni, amelyek meghatározóak voltak egy korszakban.
A 68000 és a 486 DX nélkül nem igazán értelmezhető a Celeron 300A fontossága, mert pont a kontextus veszik el.
Ahogy a többiek is említették, valójában vissza lehetne (és kellene is) menni a 8 bites időszakba, és a 6502, Z80, 8088 CPU-kkal kezdeni a sort, mert azokkal kezdődött minden, aztán a 80816, 68000 és így tovább."Tehát: nyilván kell húzni egy határt, ameddig visszatekintesz és ha már az otthoni gépek legendás processzorai a téma, akkor érdemes onnan kezdeni, ahonnan a consumer számítástechnika indult.
-
ben2
aktív tag
-
ben2
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
Tévedés.
A modern CPU-k az Intel 4004-el kezdődtek és a 6502 majd a Z80 vitték le arra a költségszintre, hogy elindulhatott a home computerek forradalma.
Tehát nem az a kérdés, hogy egyáltalán az informatika honnan datálódik, hanem hogy az otthoni gépekbe szánt CPU-kat mikortól érdemes felsorolni. -
ben2
aktív tag
Akkor elég lett volna a címet átírni 40 évre.
Onnantól van értelme a történeti visszatekintésnek, ha azzal jobban megértjük, hogy honnan és milyen lépéseken keresztül jutottunk el a jelenlegi állapotig.
Ebből a szempontból van csak értelme azokat a CPU-kat kiemelni, amelyek meghatározóak voltak egy korszakban.
A 68000 és a 486 DX nélkül nem igazán értelmezhető a Celeron 300A fontossága, mert pont a kontextus veszik el.
Ahogy a többiek is említették, valójában vissza lehetne (és kellene is) menni a 8 bites időszakba, és a 6502, Z80, 8088 CPU-kkal kezdeni a sort, mert azokkal kezdődött minden, aztán a 80816, 68000 és így tovább. -
ben2
aktív tag
A sort kezdhettétek volna a Motorola 68000-es szériával, ami a 80-as évek közepétől a 90-es évek elejéig meghatározta a consumer informatikát.
A 486 DX-eket is kár volt kihagyni, mert pont azokkal vette át a vezetést az Intel a Motorolától.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard A2261, magyar billentyűzet iPad Air 11"/ iPad Pro 11" - 27% ÁFA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest