- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Joci?? #39300 üzenetére
Nézd meg a 3870CF tesztemet, mielőtt átvered magad! 3DMarkban ugyanis, kellő meghajtás esetén, jószerivel kijön a dupla teljesítmény a 2 VGA-ból, játékokban viszont max 80% (ami ritka), de inkább az alatt, ált. 15-80% között mozog. A fogyasztás így a duplája, a hőtermelés meg szintén dupla, de a környezet terhelését tekintve relatíve még több, mert nem mozog annyira a levegő a házban, ráadásul két VGA-hőközpont is lesz.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
loree69
aktív tag
sziasztok!
Találtkoztam egy problémával csak nemtudom mi leheta gond!
config:
c2d e6750
msi P6 Diamond
4*1gb ddr2 800 kingmax
hd3870x2
csillivilli neonokkal tele + ventilátorokkal
+ raid(0) 2 400 samsung hddés ezt egy 500 tagan táp
fps leesik egy pöttyet
lehet hogy nagyobb táp kéne aláb 650-700?
loree
-
senior tag
Huhh!
Megindító a sok segítő user!
Ati cat.cont.cent.-ben húztam 765mhz\1094mhz-re....gondolod gázos? Alapon: 27-30-33fok, terhelve: nem megy 45fok fölé...
Fogok csinálni teszteket CF-be is csak most 1enlőre sok a 2 vga között a távolság és az is marad kb.:1 hónapig."Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"
-
katt777
félisten
válasz loree69 #39302 üzenetére
Mi a probléma?
Ez egy remek hibajelentés: "fps leesik egy pöttyet" Pontosan meghatároztad, milyen alkalmazásokban, és milyen mértékű a visszaesés.
De ha a tápod nem tetszik, húzz le róla pár fogyasztót, egyből látni fogod ez eredményt. Egyébként határeset.
WesTM: Egész jó a lábad, ahogy szaladgálsz a topicok között!
[ Szerkesztve ]
-
WesTM
őstag
válasz loree69 #39308 üzenetére
Hát próbaképpen egy új drivert érdemes feltenni, mert a bia val voltak problémák amikor megjelent,és ezt új driver orvosolta. Talán hotfixben is volt valami hozz, de ebben nem vagyok full biztos.
Hozzáteszem az 1920as felbontás már kicsit magas.
Katt: Hát a térdem még nem felismerhető. De már rá tudok állni. Doki is ijesztget hogy 2X6hét. Mondom neki doktor úr én nem futni akarok, elég nekem hogy a tópartig ki tudjak menni, mert tombol a csuka szezon.[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
Visszatekintő II. része elkészült, akit érdekel nézzen bele: [link]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
gtasystem
őstag
válasz loree69 #39312 üzenetére
nekem ram optimalizáló okoz ilyet hogy nem tér vissza stand by-ból..
elvileg a tápnak elégnek kellene lennie bár ez a csili-vili neonok+venti hegyek miatt a franc tudja.. meg az a 3870x2 is zabál rendesen nameg gondolom a proci is meg van húzva..
táp topikot javaslok
lehet hogy nem elég a táp..
[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
katt777
félisten
válasz loree69 #39308 üzenetére
Így az adatokból azt mondom: nem kapcsol fel 3D-be a kari, szerintem a srác kilőtte az ATI hotkeys pollert. Monitorozta a frekvenciákat?
Vagy esetleg cache v. RAM-hiba, elcseszett tuning, egymásra installált driverek, széttöredezett lapozófájl, ha a visszaesés nem állandó.
Megnézhetnétek azért az extra fogyasztókat leszedve a tápról. Az 500W elég, ha jó a táp, azaz szépen, elosztva legalább 17A-t le tud adni a 12V ágakon, de ha csak valami osztott vacak, vagy kisebb áramfelvételre kalibrálták, lehet kevés. De én nem hiszem, mert a táp gyöngesége esetén elmenne a kép, nem az FPS zuhanna a mélybe.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
Joci??
senior tag
válasz Borzoló #39303 üzenetére
megköszönném ha majd nyomatnál akkor egy tesztet!
a memo szerintem sok lesz az enyémből kiindulva nekem 1026-on megy és a fölött már ki is fagy szal próbáld meg 1000-ig lehúzni és onnan elindulni 10-esével fölfelé hogy meglásd mikor kezd el szemetelni!"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
-
aleister
veterán
Szerintem is magas lesz a ram freki. 1050-nél nagyobbra csak a mákos kártyák képesek.
Bocsánat az Uraktól, kissé megcsúsztam a beígért MSI 3850OC teszttel az irl meló miatt. Kárpótlásul beleteszek egy Grid tesztet is, ha elmondjátok, hogy miképp tudom elérni a beépített benchmarkot...már ha van ilyen. Nem vagyok nagy szimós, nem vágom, csakhát ez van itthon jogtisztán.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
04ahgy
nagyúr
Most néztem csak, jócskán felmentek az árak... A GDDR4-es 3870 nem is nagyon megy 30e alá.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
adorjant
őstag
válasz 04ahgy #39324 üzenetére
én tegnap rendeltem egy msi 3850et,256 megás kivitel,15-16 körül ígérték.ennyit nekem megér,4600szériához képest ennyivel nem rosszabb
túl nagy elvárásaim nincsenek vele kapcsolatban,1680ra nagyjából elég lesz.
nem sokat olvastam viszont erről a kártyáról még,van valakinek tapasztalata vele? -
katt777
félisten
válasz adorjant #39328 üzenetére
Hogy te mit gondolsz, az egy dolog. 1680x1050-ben kevés a 256MB-os 3850, sebességben és RAM-ban is. Ha simán ment minden a 3650-en, maradhattál volna annál. Ha ugyanolyan beállításokkal játszol egy 3850-nel, annak megint nem sok értelme. Mindemellett a kari tényleg olcsó (éppen azért, mert kevés a mai játékokhoz, ha magas minőséggel akarsz játszani), de egy 512MB-ossal jobban jártál volna.
Mellesleg a GRID-et a 3870-em élsimítással vitte gond nélkül 1680-ban, de ha megpróbálsz 10 új játékot, nagyon rosszakat fogsz tapasztalni.
Az nekem mindig tetszik, amikor valaki azt mondja: ez + ez + ez nincs rajt a grafikán (pl. AA, AF, stb.), de amúgy minden maxon.
[ Szerkesztve ]
-
adorjant
őstag
válasz katt777 #39331 üzenetére
azért nem maradtam a 3650nél,mert már elvitték elég rég,most átmenetileg egy 2400xt van,de hát hd-hoz jó,másra nem igazán,ekkora felbontásban.
4600 széria egy ötössel hosszabb lett volna,annyit nekem nem ért most.
de úgy általában véve azért nem mondanám gyengének a 3850etegyébként az 1680as felbontás tényleg vízválasztó...
-
gtasystem
őstag
válasz katt777 #39331 üzenetére
na azért hülyeségeket nem kell itt osztani..
amíg nem volt 4-es sorozat (nem is olyan rég) addíg a 3800-as volt a felső kategória most meg már szar..?itt egy teszt a 3850-esről 256-al és 512 mb-al amiben pont arról van szó hogy nem éri meg az 512-es.. ráadásul 1600x1200-as felbontásban is mértek úgyhogy azért mert vettél egy 4800-as kártyát azért még nem kell össze-vissza fikázni a többit..
vagy legalább a ph-tesztekkel legyél összhangban..ilyet nem is tudom hogy lehet mondani hogy 'maradj a 3650-nél'.meg 'hogy te mit gondolsz az egy dolog'...ez kicsit olyan bicskanyitogató szöveg.. vagy nem?
az amúgy minden max az a felbontásra vonatkozik általában és a 'sallangra' fura hogy ezt nem tudod..
van aki észre sem veszi az élsimításbeli különbségeket..http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
katt777
félisten
válasz gtasystem #39334 üzenetére
Akkor mit is keresel itt?
Fikázni te szoktál (főleg azokat, akik tudnak valamit, amit te nem), én soha. Egyszerűen a 3850 256MB-tal kevés az új játékokhoz 1680x1050-ben, magas grafikai beállításokkal.
Mindig mulattatnak a régi, elcseszett driverekkel (főleg 8.5 előtt) készített tesztek (ill. ezek belinkelői), főleg, hogy anno a mai programoknak még hírük sem volt. Aztán amikor direkt nem tesztelnek olyan beállításokkal, amelyekben a kisebb VGA jelentősen lemaradna... Persze nem te vagy az első user, aki látott 1 helyen 1 tesztet, aztán azt mantrázza, még ha az egész világ elmegy is mellette.
Szerencsére nem vagyok összhangban az elavult tesztekkel (azt már rég megérthetted volna, hogy soha nem igazodom senkihez, mert csak a tények érdekelnek), még kevésbé a manipuláltakkal. Anno rendes tesztekben világosan megmutatkozott az 512MB-os és a 256MB-os 3850-ek közötti eltérés, ahol pont 1680-tól maradt le a kevesebb RAM-mal szerelt kari. Esetleg visszaolvashatnál pár hónapnyira, ahol éppen erről szólt a vita, és nem véletlenül ajánlották még a 256MB-os 3850-tulajok is az 512MB-os változatot mindenkinek, aki még nem vásárolt ilyen karit. Abszolút irreleváns, hogy ki mit "gondol", csak a tények számítanak.
Ne állíts olyasmit, amit nem mondtam! Kicsit rühellem az efféle félremagyarázásokat. Sehol nem mondtam, hogy maradjon a 3650-nél, csak annyit jegyeztem meg, hogy ha az a VGA mindent vitt (ahogy ő állította), akkor felesleges volt 3850-et vennie. A smiley sem véletlenül volt ott, persze nem feltétlenül ismeri mindenki a jelentésüket.
A MINDEN a magyar nyelven azt jelenti, hogy minden, nincs kivétel. Grafika esetén a "minden grafika maximumon" nyelvtanilag egyértelműen minden grafikai beállítás maximumra állítást jelenti, azaz a szűrőkét is. Már megpróbáltátok 1x megmagyarázni, hogy a minden az valójában nem minden, de már akkor sem sikerült, mert én tudok magyarul.
Gyengén látók vizuális képességei nem mérvadóak a VGA-kártyák teljesítményét illetően.
Persze mindig az ostobák zsebében nyílik a bicska, mert az egyszerűbb, mint gondolkodni. Ezért is sok a sánta ember.
[ Szerkesztve ]
-
válasz gtasystem #39334 üzenetére
Majdnem 1 éves tesztekre azért nem alapoznék. De tény, sokkal jobb egy 3850, mint az eddigi kártyái. Csak éppen a kevesebb fedélzeti memória pont megakadályozhatja azt, hogy teljesen ki tudja aknázni a kártyája számítási kapacitását az újabb játékokban.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
gtasystem
őstag
válasz katt777 #39335 üzenetére
én azért vagyok itt mert 3850-es kártyát használok. ha jól tudom te nvidiát használsz vagy 48-ast úgyhogy inkább azokban a topikokban oszd a hülyeségeket..
lehet hogy úgy érzed hogy nagyon faszán fogalmazol de szólok hogy nem így van..
te vagy aki fikázol, és olyan stílust engedsz meg magadnak ami még egy szakembernek is erős..
még ebben a hsz-ban is..
nem magyaráztam félre semmit sem.. olvasd el amit írtál ha nem vagy képben.gratulálok hogy tudsz magyarul..
most már csak a finom fogalmazást kell megtanulnod és oké is lesz..egyébként písz..
-
válasz katt777 #39335 üzenetére
"A MINDEN a magyar nyelven azt jelenti, hogy minden, nincs kivétel. Grafika esetén a "minden grafika maximumon" nyelvtanilag egyértelműen minden grafikai beállítás maximumra állítást jelenti, azaz a szűrőkét is. Már megpróbáltátok 1x megmagyarázni, hogy a minden az valójában nem minden, de már akkor sem sikerült, mert én tudok magyarul."
Ebben azért szerintem nincs feltétlen igazad, mert a MINDEN-t nagyon sokan a játékon belüli beállításokra értik (AA és AF nélkül), ráadásul nem is mindig lehet a szűrőket állítani játékon belül, sőt, ha minden igaz egyre ritkább.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
gtasystem
őstag
-
aleister
veterán
Skacok a Dirt-ös, benchmarkos kérdésemre semmi válasz? Nincsen nekije beépített timedemo-ja?
Katt:
Tudtommal nálad is voltak Dirt tesztek, azokat külső progival mérted?[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
katt777
félisten
Nem érdekel, hogy ki mire "érti", mert ebből csak annyi nyilvánvaló, hogy az illetők saját anyanyelvüket sem értik. Ha az emberek 95%-a nincs tisztában a nyelvi fogalmakkal, attól még nem nekik lesz igazuk. Az is nyilvánvaló, hogy amennyiben a körülmények bizonyos beállítások használatát nem teszik lehetővé, akkor ezen beállítások nem részei a "minden beállítás" halmaznak. Ha viszont lehetővé tennék, mégsem használja azokat valaki, akkor egyszerűen nincs minden a maximumon. Ennyi az egész.
gtasystem: A szövegértelmezési együtthatód nagyon alacsony, ezt funkcionális analfabetizmusnak hívják. Segítek: "Ha simán ment minden a 3650-en, maradhattál volna annál. " Ez nyilvánvalóan egy tréfás smiley-val jelölt, ironikusan eltúlzott, ráadásul feltételes megjegyzés. Erről azt állítani, hogy én szakmailag azt javasoltam, maradjon a 3650-nél, a fenti megállapítást támasztja alá (ahogy sok más hsz-od is), amivel önmagában lenne semmi baj, csak érdekes válaszok jönnek ki, amikor reagálni próbálsz egy-egy meg nem értett mondatra.
Megalapozott szakmai érved soha nincs, most sem volt.
A stílusommal semmi bajom. Érvekre érvekkel válaszolok, "szerintem"- és "úgy vélem"-típusú felvetésekre meg ezek szerint. Tehát ha valaki "úgy gondolja", hogy egy VGA ezt és ezt tudja, arra nyilván azt mondom, hogy bármit gondolhat, az nem mérvadó, csak ha azt mondja: ezt és ezt mértem, ilyen és ilyen tesztbeállításokkal. A belinkelt ósdi VGA-tesztekre meg más is megmondja, aki ért a hardverekhez, hogy semmi értelmük.
Ha valakit személyesen sért egy megállapításom, cáfolja meg. Én még sosem sértődtem meg, amikor valaki (pl. te) lehülyézett, mert nem is foglalkozom olyanok véleményével, akik többszörösen bizonyították, hogy nem lehet rájuk adni, így nem is sért.
-
katt777
félisten
válasz aleister #39342 üzenetére
Fraps-szel. De sajnos nem nagyon voltak különbségek, akkor a driver még erősen nem tudott mit kezdeni a programmal, illetve azért is hanyagoltam, mert néha gondolt egyet, és lezuhant 8-10FPS-re, és úgy is maradt (miközben fullon is szépen vitte a 3870), hiába töltöttem be mentést, vagy állítottam át a beállításokat. Szóval anno a játék tökéletesen alkalmatlan volt normális tesztelésre.
-
gtasystem
őstag
válasz katt777 #39343 üzenetére
ha nem vagy tisztában a szavak jelentésével akkor inkább ne használd őket.. a funkcionális analfabétizmus nem ezt jelenti..
nem kell kötekedni mondtam hogy písz..
én se megyek a régi kártyám topikjába fikázni.. mert valszeg nem örülnének neki..ha bajod van a PH-tesztjeivel az a te dolgod talán jelezd nekik..de ez egy Ph-s fórum talán nem pont itt kellene fikáznod a Ph-s teszteket..ez csak tipp..
én még nem hülyéztelek le..se téged se mást..mindössze azt mondom hogy néha hülyeségeket beszélsz.. és ehhez jogod van..de ez két külön dolog..
ha lehülyézlek azt észre fogod venni..
-
katt777
félisten
válasz gtasystem #39345 üzenetére
Figyelj már egyszer és utoljára: én tisztában vagyok a szavak jelentésével, te nem. Ez tény.
A funkc. an. az, amikor el tudja olvasni valaki a szöveget, de nem érti meg (mint te).
A fikázás: méltatlanul ócsárolni valamit, és én ezt sosem tettem. A 3850 256MB-tal egyszerűen jóval gyengébb az 512MB-osnál, 1680-as felbontástól, ez egy bizonyított tény.Nekem semmi bajom a PH tesztjével, egyszerűen tudom a helyén kezelni, hogy miért, mire, és mikor készült. Ugyanígy a saját régebbi tesztjeimnél is megjegyzem, mikor, melyik driverrel készültek. A 8.5-össel még újra is csináltam minden régebbi tesztet, mert az volt az első használható driver a 38xx szériához.
Tekintettel arra, hogy majd' 1 évig volt 3870-em, ráadásul CF-ben is, elég alapot ad arra, hogy itt legyek a topicban, és segítsek olyanoknak, akiket mások - akárcsak tudásuk hiányossága folytán - megtévesztenek. Mellesleg éppen az elszaporodott téves információk miatt keresnek már sokan privátban, akik tudják, hogy lehet adni arra, amit mondok, mert első kézből vannak tapasztalataim.
+1 kis magyar + logika: hülyeségeket hülye mond.
"ha lehülyézlek azt észre fogod venni" -ez a megjegyzésed a saját szellemi képességeid oly mértékű túlbecsülését jelenti, amely gyakorlatilag szánalmasan csekély értékű kifejezéssé teszi a végtelent.Ja, písz... pssszz....
[ Szerkesztve ]
-
szitaati
aktív tag
válasz katt777 #39343 üzenetére
,,Ez nyilvánvalóan egy tréfás smiley-val jelölt, ironikusan eltúlzott, ráadásul feltételes megjegyzés" - Ironikusan eltúlzott <= itt a lényeg. Elég sokszor vagy ilyen ironikusan eltúlzó, és ezzel meg is bánthatsz másokat. Ezt vedd figyelembe.
Más totyikban előbb segítenek, ha tudnak, aztán ha irtó marhaságot terjeszt a júzer, olyankor szokták leoltani ilyen ironikusan eltúlzott megjegyzésekkel. Oké, hogy Neked kicsit erősebb a stílusod, kerek-perec megmondod a frankót, csak a legtöbb embert ez bánthatja, mivel nincs ott a neved mellett a ,,használati útmutató katt-hoz " hogy értse, hogy csak a stílusod ilyen, amúgy segítőkész vagy. Szóval egy picit több diplomáciai érzék, szvsz. Node nem akarok nagyon belefolyni, csak hát hakossal lassan hetente osztjátok egymást, és kicsit uncsi.... gondoltam akkor már ugassak bele én is.[ Szerkesztve ]
"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest