- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
faster
nagyúr
...a tervezett 32 renderelő futószalagból pedig a legtöbb esetben csak 16-ot lehet munkára bírni.
Én nem tudok róla, hogy az R520-at valaha is 32 pipe-osra tervezték volna, persze pletyka volt róla bővel, de ilyen pletyka volt a G71-gyel kapcsolatban is. A chipről készült fotón jól elkülöníthető a 16 pixelfutószalag, nincs nagyon helye ott kikapcsolt egységeknek. Szerintem az lett volna a legegyszerűbb, ha az R580-ba nem plussz shadereket, hanem plussz pixel quadokat pakolnak bele. Én inkább tervezési döntésnek érzem azt, hogy inkább a shaderalu-k számát növelték, nem a pipeok számát, amiről majd meglátjuk, mennyire volt bölcs döntés. -
faster
nagyúr
Nagyszerű, akkor már csak azt kéne eldönteni, hogy a 16 pipe / 48 shader alu / 16 ROP konfiguráció, ami több tranzisztort igényel, mint a 24 pipe / 24 shader ALU / 16 ROP, szóval, hogy akkor mi indokolja azt az állítást, hogy az ATI nem képes 20 - 24 pixel pipeos GPU-t elállítani.
-
faster
nagyúr
Igy van, ez kivolt valamelyik reviewban kockazva anno, jo nagy nagyitassnal lehetett latni kulonbseget
Tévedsz, azért említettem a Far Cry-t, mert ott nagyon szembetűnő. Az egész táj tele van növényekkel, meg a fák a leveleikkel, amik transzparens textúrák, és nagyon látszik, főleg a távoli fák levelein. Ha nem hiszed, nézd meg magad, én megnéztem. -
faster
nagyúr
Viszont a Xenos piacon van (bár nem az ATI gyártja), működik, gyártástechnológiai fejlesztéssel, és az északi híd funkciók kidobásával (esetlegesen az EDRAM méretének csökkentésével), egy magra is rá lehetne integrálni, olcsóbban gyártani, és akkor talán PC platformra is ki lehet hozni, de abban egyetértek, hogy ez nem valószínű, hogy jövő tavasszal fog megjelenni.
-
faster
nagyúr
válasz
Bernardo20 #17 üzenetére
3GHz-et először a Samsung legyen képes feltornászni, talán akkor majd a GPU is képes lesz meghajtani az ilyen ramokat. Maga a GPU esetében kizártnak tartom a 3 GHz-et, még 800MHz sem igazán reális. Egyébként is, az R580-ról beszélünk, amiről kábé annyi biztos, hogy az ATI szerint jajdejó lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest