Új hozzászólás Aktív témák
-
Buldex
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #3600 üzenetére
Van, amikor a lehető legegyszerűbb megoldás a legjobb. ;)
Egy barátom lemezcsíkból hajlított egy kis tartót és odacsavarozta a 8 centis ventit a ház pereméhez. Így pont a videokártya élére fújta a levegőt, ami egészen hatékonyan hűtötte a memóriákat mindkét oldalon. Persze le volt szerelve az oldallap. -
Buldex
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3510 üzenetére
Köszi, Rönk, én is nagyon bírlak téged!
-
Buldex
csendes tag
válasz
Create. #3498 üzenetére
Csatlakozom. Nemrég nekem is voltak hasonló problémáim egy másik alaplappal. A BIOS-frissítés csodát tett a géppel.
Valaki már írta, hogy talán nem szereti ezt a kártyát az alaplapod. Ez is előfordulhat.Nekem egyszer volt egy ECS K7S5A alaplapom. Az állandóan fagyott az ATI kártyákkal. Mivel akkoriban csak egy gépem volt itthon, azt hittem, minden ATI kártya ilyen problémás. Pedig csak az alaplap nem szerette valamiért. Aztán vettem egy másik gépet használtan, abban is K7S5A volt, de már egy újabb BIOS verzióval, és láss csudát, gyönyörűen szuperált benne a Radeon 9600XT!
Szóval hajrá!
-
Buldex
csendes tag
Azért, drága barátom, hogy össze tudjam hasonlítani a korábban mért értékeimmel.
A másik: Emlékszem, micsoda csalódás volt számomra, amikor hülye fejjel lecseréltem anno a Gf4 Ti4200-es kártyámat egy síma FX5700-esre, és megmértem az eredményeket 3DMark2001-gyel is. Mert ugye, akkor a 3DMark03 volt az új. És abban a DX9 támogatás miatt persze sokkal magasabb pontszámot kapott az FX5700. De ez csak parasztvakítás volt, ami a 3DMark2001-ből azonnal kitűnt. A játékokban is érezhető volt, hogy lassabb, mint a Ti4200. Ismerek olyan fickót, aki a mai napig leteszteli minden új kártyáját a régi 3DMark verziókkal is. Nincs ebben semmi különös.
Nem mondtam, hogy a 03 nálam a favorit. Viszont amit azzal mértem, azok az eredmények még mind megvannak nekem minden kártyámról az utóbbi pár évből.Hogy miért nem játszom inkább?
Nem mondom, hogy nem szoktam soha, de a fiaim nyomják elsősorban. Én itthon amolyan rendszergarázda vagyok. Gépeket rakok össze, alkatrészeket cserélek, telepítek, fejlesztgetek, tesztelgetek. Mindenkinek lehet valami heppje.
-
Buldex
csendes tag
válasz
barnam_ #3443 üzenetére
Értem. De valahogy csak rá lehetne szerkeszteni egy nagyobb ventillátort arra a bordára. Úgy tényleg lenne értelme burkolat nélkül.
Van egy másik gépünk itthon, abban egy Asus 7600GS dolgozik passzív hűtéssel. Én meg azon gondolkodtam, hogy rá kellene rakni egy ventit, mert rohadtul melegszik. Csak még garanciás. Nem akarom, hogy meglátszódjon rajta. Az is lehet, hogy elcserélem, ha sikerül beszámíttatni viszonylag elfogadható áron. Mert amúgy nem rossz kari, de szeretnék valami gyorsabbat abba a gépbe is. -
-
-
Buldex
csendes tag
Ha nem is az űrtechnológia, de hidd el, sokat kísérleteztek a gyártók is vele, mielőtt piacra dobták!
Persze attól még biztosan lehet tökéletesíteni rajta, de nem úgy, hogy "kiheréli" az ember. Vagyis egy alapvető alkatrészétől fosztja meg.Burkolat nélkül az a ventillátor szinte semmit nem szállít a bordákra.
Nálam a 7.11-es Catalist-tal produkál némi grafikai hibákat a Crysis. Mémely ládák villóznak, másokba meg bele lehet látni.
Ezt leszámítva nincs vele gondom. -
Buldex
csendes tag
Az a műanyag fedél nem véletlenül van ám rajta. ;) Így most szerinted merre fújja a levegőt a ventillátor? Csak ott pirickázik a borda mellett. Ez most olyan lett, mintha egy centrifugál szivattyúnak szétverted volna a házát. Mindenfelé csapná a vizet, csak arra nem menne, amerre kellene.
Ha ennek ellenére azt tapasztalod, hogy jobb lett a hűtés, akkor megvan a véleményem a gyártóról. ;) Úgy lenne tényleg hatásosabb, ha tennél a borda tetejére egy nagyobb axiál ventillátort. -
Buldex
csendes tag
Pár napja vettem: HIS HD2600XT IceQ turbo 256MB GDDR3 ~30000HUF
Nekem is fejtörést okoztak pl. a 3D Mark lefagyások, de erre nem térnék ki, mert ki lett vesézve a téma és már csak ezért is érdemes volt végigolvasnom a topicot. Köszönet érte minden hozzászólónak!
A kártyát meg kellett rendelnem, és az üzlet tulaja ismerősöm, a megérkezéséig nagyvonalúan kölcsön adott egy noname (CAPTIVA) GF 8600GT 512 MB-os karit.
Ez kiváló lehetőség volt számomra, hogy objektíven összehasonlíthassam a mostanival.
Pár adat, benyomás a fent nevezett kártyáról, hátha valakinek tudok még újat mondani:
Kinézetre megnyerő, tekintélyt parancsoló és mit tagadjam, szép.
A hűtése kimondottan hatékony. A borda hatalmas, a ventillátornak gyakorlatilag nem hallható a hangja. A meleg levegőt a házon kívülre fújja, cserében elfoglal egy PCI bővítőhelyet, aminek nem örülök, mert már csak egy szabad helyem maradt az alaplapon.
GPU: 830MHz, Memória: 1920MHz. Arra számítottam, hogy gyárilag ki lett hegyezve, már nem tudok tuningolni, de tévedtem. A GPU órajelét mondjuk nem sokkal tudtam emelni, a PowerStrip-pel 864-ig sikerült. Feljebb nem engedi, pedig alig melegszik
és teljesen stabil. A memória órajelet 2200MHz fölé húztam és semmi rendellenességet nem vettem észre. Semmi gyanús melegedés, szemetelő kép, stb! Majd később kitapasztalom a határait, ezzel egyelőre maximálisan meg vagyok elégedve.Pár teszteredmény tájékoztató jelleggel, összehasonlítva a 8600GT-vel:
(AM2 4600+ proci, 2X1GB 800MHz-es DDR2 RAM, Catalist 7.10)3DMark 03 default: 8600GT: 13270 pötty. Némi tuning után: 14228
HD2600XT: 14613 / 14723
Úgy tűnik, az Ati eredményén nem dobott túl sokat a tuning.3DMark 06: 8600GT: 5030 Tuningolva: 5377
HD2600XT: 6005 / 61041024 x 768 felbontáson mértem alapbeállításokkal és AA nélkül, hogy tudjak viszonyítani. Amúgy is általában így szoktam játszani.
Összeségében úgy érzem, jobban jártam, mintha 8600GTS-t vettem volna, amit eredetileg akartam.
Meg kell jegyeznem, hogy a kölcsön kapott Captiva GF8600GT ár/érték viszonya még jobb, mivel 22800Ft-ért vesztegették... De nem bántam meg. Elégedett vagyok a kártya teljesítményével, tudásával. Remélem, az újabb driverek erre még rátesznek majd egy lapáttal.
Végül egy kérdés: Ki tudja, mit lehet állítani a jumperrel a kártya elejének felső részén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Windows 11
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Mobil flották
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest