- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
rox1818
csendes tag
válasz Mr.Skynet #12100 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. De akkor azt mondd meg, hogy a haverjaim notebookainál miért nincsenek ekkora hézagok? Náluk szinte teljesen hozzásimul az LCD-hez.(Acer, MSI), s az előző ASUS notebookomnál se tapasztaltam ekkora hézagokat. Nálam a mikrofon könyékén van a hézag, akkora hogy belátok az LCD és a LCD körül levő műanyag keret közé. Szerintem az egyik műagyag csatlakozó vagy eltörött az összeillesztéskor vagy hibás.Most jutott az eszembe, hogy a kamera melletti 2 csavar alatt is totál eláll az a műanyag keret. Ezeket az esztétikai hibákat vettem észre. Gondolkodtam , hogy leveszem azt a műanyag keretet, de félek, hogy még eltörném.
petike4ever -nek pedig az a gondja, hogy a keret egész alsó része eláll 5-6 cm-rel a LCD-től.
Szerintem 5-6 cm-re nem lehet azt mondani, hogy hajlás vagy csavarodás miatt van. Le kéne fényképezni a problémás részt, sokat segitene! -
nemzavarsz
csendes tag
-
rox1818
csendes tag
válasz nemzavarsz #12102 üzenetére
Igazad van. Elnézést, félreértelmeztem olvasáskor! :S...
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz rox1818 #12101 üzenetére
Jó-jó már értem "hol a hiba" csak picit nehéz a felfogásom , jobban megnézve a K52JR gépemmel ugyan ez a helyzet, szóval leszedtem a kijelző burkolatának a keretét megnézni mi a helyzet. Az biztos, hogy jól volt összerakva, a helyén volt minden kis pöcök és természetesen semmi nem volt benne eltörve sem (by MSI ), szimplán arról van szó, hogy:
- talán a legnagyobb hiányosságnak mondható dolog, hogy az lcd panel fém kerete és a műanyag keret közt meglepő módon sehová nem tettek 2oldalú ragasztót...
- egy picit "U" alakban meg van hajolva a keret, viszont szerintem ez kizárható ok, mert brutál erősen össze van pattogtatva körbe, a volt Msi-Fuji-Acer gépeim ehhez képest már attól szétestek volna, hogy rájuk nézek... (szvsz a mostani 150-200körüli Acer-ek már rendben vannak ilyen téren)
- a bal oldali zsanér és a mikrofon közti részhez szerintem kellene +1 karmocska, talán ezért lifeg picit, illetve a mikrofon lyukától ~1cm-rel jobbra lévő köröm konkrétan semmit sem tart össze, alig értem hozzá és kiakadt, a fentiek ehhez képest szét sem akartak jönni, legalább 3-4percig babráltam mire sikerült esztétikai sérülés nélkül kiakasztani őket...
- pl. Acer-el ellentétben a fedlap és az lcd panel közt nincs "távtartó" szivacs (ajánlott az olyan teszterek ellen, akik a gép fedlapját nyomkodják, mert szerintük ebből derül ki, hogy mi milyen minőség ), ezért lehet simán beljebb nyomni az lcd-t mondjuk középen alul / felül ~3-4mm-ert is...
- bónusz érdekesség: ugye alap dolog, hogy a zsanérból felfutó 2 fém pálcához / lemezhez csavarozzák 2 oldalról az lcd-t, ez tök jól 4-4csavarral meg is oltották, majd az említett 2 lemezt a fedlaphoz is 3-3ponton rögzítették ez is tök jó. Még jobb, hogy az Asus mérnökei gondoltak arra, hogy a kijelző felső műanyag szélét merevítsék picit, ezt egy 4ponton a fedlaphoz csavarozott lemezkével oldották meg, nyilván nem várom el, hogy ehhez még hozzá csavarozzák az lcd-t hisz alul-felül nem lehet csavarozni az lcd-t, de ha az egyenes lemez helyett egy "L" alakút tettek volna be, akkor mint egy kerekbe ült volna bele az lcd és sziklaszilárdan állna a helyén benyomódások nélkül. Sőt ha alulra is tettek volna egy ilyen 10centbe sem kerülő lemezkét akkor már simán oda lehetne cuppantani a kijelző műanyag burkolati keretét is a kijelzőhöz azzal a szintén 10centes 2 oldalú ragasztóval...Összerakás után gyakorlatilag változatlan a helyzet, tehát annak az esélye, hogy ezt bárkinek szervizben garin belül javítják, szerintem elég csekély már csak azért is, mert ugye a gép működését nem befolyásolja és igazából csak barkácsolással lehetne megoldani, szóval ide egy kis ragasztót, oda egy kis szivacsot stb... szvsz nincs értelme foglalkozni vele, legalábbis nekem így is jó lesz
-
gypiero
tag
válasz nemzavarsz #12102 üzenetére
Valóban, én fogalmaztam rosszul, ez a helyes megfogalmazás. Talán 1-2 mm-t ha eláll, nem is ezzel lenne a gond, csak kotyog. Nyilván nem kell piszkálni és máris megszűnt a probléma, de egy 160e Ft-os notebooknál nem kellene, hogy ilyen összeszerelési probléma jelentkezzen. Már ha problémának számít és nem a szervízesek munkáját könnyíti a szédszedésnél.
Szerk.: Köszönjük a részletes bemutatást, Mr.Skynet! Így már picit érthetőbb a dolog és a nyavajgást is abbahagyom. Annyit meg valóban nem ér a dolog, hogy sufnibarkács módjára belepiszkáljak.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Gép 1 hónapig ült szervízben, levásárlást kaptam kiskernél, kértem másikat, AZ IS laphibás, így szériahiba, 3 napon belül nem kaptam cserét, mert a nagykernek be kellett vizsgálni, hogy tényleg szar-e (no comment), szerintük nem szar, teszteltem és tényleg szar, kisker írt papírt, hogy ha még mindig szar akkor a szervíz cseréljen, és most itt tartok.
Szánalom, de hát ez van. Most megpróbálom kilobbizni, hogy visszakapjam a pénzem mert egy másik szériahibás cuccal nem sokra mennék :
Anus ... soha többémellesleg a szervíznek írok majd egy mailt, hogy gratulálok, mert ők "1 napig terhelték a gépet és nem jött elő a hiba és biztos én vagyok a hülye" , de én elő tudtam hozni 4 kisebb progi installjával (msn,skype,etc) .... dilettáns barmok ...
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
Marmonkanna
tag
#57-es komment
http://href.hu/x/er69 -
rox1818
csendes tag
Mr.Skynet- köszönöm a bemutatást, az LCD burkolattal kapcsolatban.
Régebbi hozzászolásban olvastam a HDD Tune tesztet. Tegnap leteszteltem a HDD-m. Error Scan nem talált hibás szektort (quick scan nem volt kipipálva), igaz 2 órán át ment a teszt. Leteszteltem Benchmark-al is.Itt az eredmény:
Tesztelés közben lettem figyelmes, hogy film nézés közben gyakran beszaggat a kép és a hang is 1-2 másodpercre. Azóta jobban odafigyelek erre, s azt vettem észre, hogy mindig csinálja ezt a beszaggatást.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz rox1818 #12112 üzenetére
"Tesztelés közben lettem figyelmes, hogy film nézés közben gyakran beszaggat a kép és a hang is 1-2 másodpercre." Sebesség tesztelés közbe leginkább semmit se csináljon a gép, nem csoda ha szaggatott és ilyen ramaty mérést csinált a vinyód...
Szerk.: ilyesmi grafikon lenne a normális olvasási eredmény, írás is hasonló...
[ Szerkesztve ]
-
Neo*
csendes tag
Sziasztok!
Újabb opció Asus fórumon k52 problémájára, 3 gb/s-ről átállítani 1,5 gb/s-re jumperrel a vinyót, állítólag ez is megszünteti a fagyásokat, kérdés h teljesítményben mit mutat így...
-
lacko22
aktív tag
válasz spanyoll #12109 üzenetére
Hallo Spanyoll. Ezek még mindig nem jöttek rá hogy mi a fészkes ...... van a K52JE sorozattal? Eladják az embereknek aztán vagy visszaviszik a hibával hogy fagy, vagy nem veszi észre a pa.aszt? Nem ismerik be hogy egy kotu az összes ami lejött a gyártósorrol nehogy olyat bukjanak mint az Intel a Sandybridge-dzsel. vagy lehet csak vagy 100.000 rossz van a 250.000 ből vagy ki tudja. Tehát zsákbamacska. Nekem ha visszaadják az árát én azt fogom választani. Mert persze nekem is az alaplapra hivatkoztak hogy cserélik és lejárt az egy hónap úgyhogy csere vagy lóvé, vagyis lóvé mert nem szerelhető meg nem érkezett meg az alaplap stb duma is megvolt, dettó mint a többieknek.
-
Neo*
csendes tag
Sry, nem láttam a linket, de ha nem drasztikusan lassul le akkor még ez a legegyszerűbb megoldás, annak aki nem akarja cserélni, vagy visszavinni...
-
Mr.Skynet
senior tag
Nekem erről az a véleményem, hogy ha a fórumokon ez már téma, hogy jumper és minden ok, akkor ezt a szervizek is megcsinálhatták volna 1 hónap alatt és egy jumper nem egy ~80ezres alaplap, nyilván ők sem cserélik ki a gép lelkét ha nem indokolt... magyarán csak azt akarom mondani, hogy ennyire talán nem kéne lenézni őket, hogy majd egy jumper megoldja a problémákat, ha mégis akkor az bazi nagy cink lesz.
Szerk.: lacko22: spanyoll kollégának K52J gépe volt nem JE szóval így nézve akkor már a J is gagyi nem csak a JE? Kissé kezdünk elfogultak lenni, már a komplett K52 szériát neveztétek meg legutóbbi mint hibás szériát
[ Szerkesztve ]
-
Neo*
csendes tag
válasz Mr.Skynet #12119 üzenetére
Én nem nézek le senkit, csak próbálok megoldást keresni a dologra...különben mint tudjuk az alaplap csere nem segít, mégis cserélgetik, sőt vkinek visszaadták h semmi baja, pedig fagy rendre az is....szóval magukat minősítik sztem.
Szerk.:főként pedig azért foglalkoztat ez a téma, mert ilyen gépet akarok venni, eddig meg voltam elégedve az Asus termékekkel; idegesít, hogy pont ezzel van gond mit kinéztem magamnak.
[ Szerkesztve ]
-
csóri
csendes tag
Csak be-be nézek néha ide az Asus fórumra mert az Asus után vettem egy dellt (asus is megvan). Nekem is ez volt a baj a K50IN -el kifagyott össze vissza .Meguntam szervízbe kültem aplapcsere és proci csere is volt. 1 hét alatt megcsinálták azóta jó.Én is K52ij t akartam venni a Dell helyett de úgylátom hiba lett volna.Monjuk a Dell stabil mint gép de a csatlakozó elhelyezések meg sem közelítik az Asus-ét.Úgylátszik kis hullámvölgy van most az Asusnál a minőség terén....
-
lacko22
aktív tag
válasz Mr.Skynet #12119 üzenetére
Szia.
Nekem K52JE-EX225-ös gépem 'volt' de ha bármikor is elírtam akkor bocsi. Itt a fórumon beszélgettem pár emberkével privátban és mindenki akinek ezek a fagyások voltak K52JE sorozatúval volt baja. Látom az Asus fórumát is nézegetik, tehát a probléma nem egyedi csak kevesen írnak bele a fórumba. Sokan meg sztem tapasztalják ezt a fagyást csak nem tudják mi van, laikusak, azt hiszik a windows a rossz vagy ki tudja és természetesnek veszik, hogy hát lehet ez ilyen így kell elfogadni. De nekem ez hiba, ezt meg kell oldaniuk. De tudja sztem a szervíz is hogy valami nem stimmt ezekkel. De lehet csak kifogjuk, de pl. Spanyollnak kettőből kettő ugyanazt míveli az már tényleg gáz. Lehet földrengés volt Taiwanon mikor nyomtatták az áramkört.[ Szerkesztve ]
-
-
Neo*
csendes tag
válasz rox1818 #12124 üzenetére
Ha jól tudom az új HDD-ken jumperrel vissza lehet venni a sebességet 300 MB/s-ről 150 MB/s-re, hogy a régebbi alaplapokon levő sata vezérlővel is működjenek...ha nincs fönt a jumper akkor megy nagy sebességgel, ha fönt van akkor van leszabályozva. Hozzáteszem, nekem nincs ilyen vinyóm, úgyh nézz azért utána a sajátodnak.
-
vans?
őstag
-
spanyoll
addikt
vinyó kezeléssel van a problem, az a laphiba
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
legenda
válasz spanyoll #12132 üzenetére
kivéve, ha a merevlemez nem akarja, hogy jól felismerje/kezelje az "alaplap"...
persze ennek apróbb az esélye, de nem teljesen lehetetlen, volt már rá példa - és úgy rémlik, hogy ezen merevlemezes gyártó gyártott már fatális problémás szériát...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
spanyoll
addikt
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz spanyoll #12134 üzenetére
Ha már balhé lesz a notik miatt, akkor nyugodtan harcolj egy K52JR gépért, már ha még kapható egyáltalán . Ebbe kétlem, hogy csalódnál, konkrétan itt a fórumba sem tudom, hogy írt-e bárki, hogy gondja lenne vele. Mióta nálam van, egy rossz szavam nem lehet rá pedig aug. végén vettem használtan és az általam beletett 0 perces vinyó jelenleg 184 nap 21órát pörgött, az utóbbi 3 hónapot leszámítva szinte nonstop üzemelt betonstabilan...
-
tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Érdeklődnék a tisztelt forumozóktól, hogy ez notebookról mi a véleményetek. Érdemes megvenni, van valami hibája ennek a szériának.ASUS K52JT GAMER EDITION
Processzor: Intel Core i3-380M (2.53GHz, 3MB Cache);
Kijelző: 15.6" WXGA (1366x768) HD; LED megvilágítás;
Memória: 4GB DDR3 1066MHz;
Merevlemez: 500GB SATA 7200RPM;
Grafikus kártya: ATI Mobility Radeon HD 6370 1GB DDR3;
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11b/g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó 4in1; HDMI™; VGA; Webkamera; Bluetooth; LAN: Gigabit; üzemidő: 3,5 óra
Operációs rendszer: -
Billentyűzet: magyarVagy tudtok ajánlani hasonlót, a lenovótól?
“Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak, ha másutt élsz, élj úgy, ahogy ott élnek”
-
Kroni1
veterán
válasz Paladin1492 #12138 üzenetére
Jó kis noti! Én ajánlani tudom!
kali: Egyet értek, K52JR tényleg jó széria!
-
CSÜLKÖS
tag
Sziasztok!
Windows XP rendszerindításkor ezt írja ki:
Érvénytelen a boot.ini fájl
Rendszertöltés az alábbi egység használatával: C<Windows
Mi lehet a baj?
Mit csináljak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
CSÜLKÖSASUS F5 SR laptop
Csumidázom a bundeldódat CSÜLKÖS.
-
rizso
addikt
Helló Srácok!
Lenne pár kérdésem:
1. nagy gáz van, ha nincs kitöltve a laptop garanciakönyve?
2. nagy gáz van, ha nincs számla géphez?
3. van az ASUS-nak "warranty check" lehetősége?
4. lehetséges, hogy csak kisker garancia van egy gépre, vagy alapból mindegyik gyártói garanciás?És amiért ez érdekelne: barátnőm k50ab-je kicsit megbolondult. A dvd-t nem olvassa, csak a cd-t. 2009 decemberében vettük a gépet, és a fent leírtak jellemzik a vásárlás körülményét...
Előre is kösz a válaszokat!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
legenda
- elég nagy gáz! jobb esetben átveszik javításra, de azt az időpontot veszik figyelembe, amikor a notit forgalomba hozták - és tudja a fene, hogy mennyit pihent raktáron a kereskedőnél, lehet, hogy az általatok történt tényleges vásárlási időponthoz képest, hosszú hónapokkal rövidül a garancia!
- kifutott, de cserés típus, vagy a noti árának levásárlása/visszafizetése esetén kellene az illetékeseknek egy akkori, általad történő vásárlási ár, viszonyítási alapnak, és a számla hiányában jobb esetben csak megrövidültök némileg...
- hívd fel az asus telefonos ügyfélszolgálatot; +3615054561
- 2 év - korlátozott - nemzetközi gyártói garancia van!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
norbi333
csendes tag
Mi a helyzet a k52je gépekkel? Már akinek szervízben van? Történt valami előrelépés az ügyben?
Az kiderült már, hogy csak ezekkel a gépekkel van gond? Mert én is ilyen gépet néztem ki, de így nem merem megvenni. Azóta néztem a52je, k52de... Azokkal is lehet probléma, vagy csak a k52je-vel? -
xrvman
őstag
Van egy Asus F5V laptopom, s azt vettem észre az everestben hogy a proci állandó 14x szorzóval megy és ezáltal igencsak meleg a proci 60 fokos.
A asztali számítógépen, ha nem csinálok semmit, akkor a szorzót leviszi, de itt nem.
Mi lehet a gond?
Alap Win7 van fent, semmi power4 geart nem tettem fel.
CPU típusa Mobile DualCore Intel Celeron M 440, 1866 MHz (14 x 133)
holott
Min / Max CPU szorzó 6x / 14x
CPU 58 °C -
lacko22
aktív tag
válasz norbi333 #12144 üzenetére
Szia.
Inkább vegyél egy Dell N5010-est ne lutrizzál. Én már lassan másfél hónapja várom hogy levásárolhassam azt a roncshalmazt /K52JE-EX225D/ . A kisker nem 'kedves' hozzám, gyűjtik az elégedetlen vevőket, nem akarják előbbrehozni a cserét, köszönöm nekik.
Minőségibb gép a Dell megnéztem.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz xrvman #12145 üzenetére
a celeron procik nagyobb hányada sajnos nem támogatja az intel speedstep technológiát, az intel honlapján található leírás szerint a celeron m440 sem bír ezen képességgel; link
amúgy ha beállítás kérdése lenne, akkor bios alatt is be-, és kikapcsolahtó - lenne - az energiatakarékos mód, illetve oprendszer alatt a használt energiaséma - és annak beállítása - is számít, teljesítménycentrikus alatt alapban mindig maxon pörög, a másik két séma alatt alapban 5% és 100% közé van belőve az intervalum, és így megfelelően csökkentené a proci órajelét a rendszer, amikor nincs adott szintű terhelés![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Master94
tag
Üdv!
Múlt héten vettemASUS K52JE-EX225D notit!
Felraktam rá egy 64bites win7-et, tökjól ment, amig elnem kezdett kifagyogatni, és ezt ugy hogy amikor kifagy, a hdd led világit, ezt kb 5 percig csinálja aztán továbbmegy...
ez az k52je széria egy shit? vagy van erre valami megoldás?
Update: próbáltam 32bites rendszerrel is, ....ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
I love Maluch!
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz Master94 #12149 üzenetére
Üdv a Klubban!
- ha érdekel mi a gond ~100-150hsz-t olvass vissza....
- ha megoldható, esetleg próbáld meg a vinyódat lebutítani sata2-ről sata1-re, ez talán megoldja a problémát
- ha a vinyó butítás nem segít, akkor kezdheted felvenni a kapcsolatot az Asus-al garanciázás miatt sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest