- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
De miután kijavítottam a dhcpcd service beállításait az ntp kliens nem működik, azt írja DNS hiba miatt nem éri el a time servert, pedig net megy normálisan. Most lecseréltem openntpd-re, de ez lehet hogy csak time server és nem működik kliens módban, ezt nem tudom, majd jobban utána nézek.
-
Shyciii
veterán
aki33
Az is fent volt asszem, de ami leírást találtam ott nem a qt5ct-t kellett beírni új environmentként, hanem gtk2-őt. De már mindegy. Lecseréltem a Notepadqq-t, VLC-t, qbittorrentet, Flacon-t, Xnview-t is már. Persze ezekkel együtt sok felesleges qt dependecies is lement. Máris kevesebb telepített csomagom lett
Notepadqq --> Sublime 3-as lett
Xnview --> feh számomra megfelelően beparaméterezve
qbittorrent --> transmission
Flacon --> split2flac (de ezt még nem próbáltam)
VLC --> mpv (ettől fostam, mert évekóta VLC-t használok, de ez az mpv még jobb is)vargalex
Nem tom, hogy a Transmission mennyi threadet képes használni, de alatta is 16MB/sec-el jöttek le most a filmek. Pont ugyanúgy, mint qbittorrent alatt. A gyorsaságot amúgy nem a letöltési sebességre értettem, hanem a használatra. Gyorsabban reagál a transmission. Mondjuk ez nem meglepő, mert eleve kevesebb erőforrással is beéri.
Egyébként meg nem mindegy, hogy böngészőt nyitok meg. 4GB-os notebookom van. A böngésző legyen bármelyik kicseszettűl zabálja a memóriát, míg a natív program nem. Így is sok fül van nekem megnyitva, nem kell még egy, ráadásul olyan funkcióra, amit az alap programmal is el lehet intézni. -
Shyciii
veterán
aki33
Tudtommal az önmagában kevés, ahhoz kell környezeti változót beállítani, hogy mely gtk-s témát használja. Ezt próbáltam, de nem foglalkozott vele.
vargalex
Igen, ezt olvastam, de azért, hogy pár dolgot megnézzek azért még külön böngészőt indítani...A vicces az, hogy a qbitorrent fejlesztői magukat barátságos embereknek vallják magukat, és figyelembeveszik a felhasználókat. Közben már évekóta belexa..ak, hogy rengetegen kérik a sötét témátMindegy. Átálltam a Transmission-re, és ahogy nézem gyorsabb, mint a qbittorrent, és a rendszert is jobban kíméli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen autót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest