Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz attilav2 #7981 üzenetére

Sway konfigom feltölhetem neked a pastebin-re, de sokra nem mennél vele, mert egy majdnem teljesen stock Sway config, amit elérsz a /etc/sway/config vagy /usr/share/doc/sway/ alatt.

A konfig egy része amúgy is az én felhasználásomra van, keybind-ek, pl. meg billkiosztás, egyes hardverek pollrate-je, ID-je, ezzekkel semmire nem mennél. Ráadásul én a Sway-t és az i3-at is tabbed layoutban használom szinte kizárólag, nem tilingban, semmi extra layout, semmi gap, semmi cicomázás, nincs ablakkeret, nincs fejléc, nincs semmi, szerintem a falnak mennél tőle. Tehát a Sway konfigom egyik része neked teljesen irreleváns lenne, a másik része meg teljesen default, az i3-as konfig meg már meg sincs.

De igen, ezt nem hitted el, hogy a minimalizmus nem csak gyenge hardveren kamatozik. Az egész futási teljesítmény, lagok hiánya, prociterhelés, stb. is egész más, más használni a gépet. Ezek a KDE szintű monstrumok annak lettek kitalálva, aki modern, erős hardveres használja, windowsos desktop mentalitással, és nem akar azon a szinten túllépni, hogy egérrel kattintgat ikonkra. De hogy ilyen cast, szerver, meg hasonló spécibb dolgokra is van használva, ott már kijön a tiling meg a minimalizmus rugalmassága, aki ehhez hozzászokott, már nem fog visszatérni hagyományos DE-kre, mert túl korlátosnak, lassúnak, rugalmatlannak fogja érezni.

Új hozzászólás Aktív témák