- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
FatMonster #34654 üzenetére
Azért, mert 8pin kellene neki és eddig bírta
-
kisza25
félisten
válasz
FatMonster #34651 üzenetére
Mintha lenne 1db molex to 6+2-es vga is, vegyél másik tápot
-
kisza25
félisten
válasz
FatMonster #34649 üzenetére
Van molex elosztó
-
kisza25
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #34561 üzenetére
Nagy a család
-
kisza25
félisten
válasz
Kolbi_30 #34559 üzenetére
Konyhán volt, hogy 50 fokot mutatott a hőmérő és a saválló asztal olyan forró volt, hogy nem lehetett megfogni...
Ami körbe vett egy 25 nm-es konyhán:
2db 10 literes olajsütő 170 fokon, egy 20 literes olajsütő 170 fokon
1 nm-es öntöttvas rostlap 180-200 fokon, 2 aknás pizzakemence 350 fokon,
hogy legyen egy kis gőz is a melegen tartó 90 fokon, meg ugye a tűzhelyen ez meg az
Ja a szalamandert majdnem elfelejtettem -
kisza25
félisten
válasz
FatMonster #33161 üzenetére
Elbírja, de a proci mellett csak malmozni fog
-
kisza25
félisten
válasz
Dr. Student #33157 üzenetére
Nem ér bele valami az egyij ventibe? Új a kártya?
Az egyik ventit lefogod a másik 2x olyan gyorsan forog -
kisza25
félisten
válasz
rantotthusi #33124 üzenetére
Takarítva mikor volt a kártya?
-
kisza25
félisten
válasz
mihellers56 #33009 üzenetére
szia bfv-re egy beállítás ami nekem bevált, így 80-110 FPS van pályától függően és nálam +-5FPS-t droppol
dx12
motion blure : off
Vsync : off
Future Frame Rendering: off
H
H
L
L
L
H
H
L
TAA high
HBAO
lowkártya alapon freesync on
-
kisza25
félisten
válasz
Mycielski #32764 üzenetére
Én is jártam már így, elképzelni sem tudom hogyan lehet valaki annyira igénytelen, hogy full retkesen adjon el valamit, nálam alapból nem lesz az (porszűrők), de ha az, akkor kitakarítottam és úgy kapja meg, mint új korában.
Ja csak full retkes, meg bányásztam vele egy mondatban a rendesnek tűnt-tel? -
kisza25
félisten
válasz
F.B.I. #32707 üzenetére
45 eFt új rx 570 2db játékkal?
Igaz gyengébb, de jól megindokolható az asszonynak, szinte ingyen adják -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Pécsi gyerek #32656 üzenetére
+1
-
kisza25
félisten
válasz
viperabácsi #32653 üzenetére
Volt már róla szó többször, én sem magamtól tudom
Amúgy neked is írzak már róla -
kisza25
félisten
válasz
arsfunr08y #32627 üzenetére
igen
viperabácsi: gyári órajelek, alacsonyabb fesz, halkabb és hűvösebb, alig lassabb -
kisza25
félisten
válasz
arsfunr08y #32623 üzenetére
Mit értesz silent mód alatt?
Kikapcsolt gépnél a bios kapcsolót tudod átkapcsolni oc és normál mód között -
kisza25
félisten
válasz
zolee1984 #32600 üzenetére
Én nekem utoljára amd CPU a phenom volt, onnantól i5-6600- ig intel, azóta ryzen 1200, 2200, 1400, 1600x, mindegyik teljesen jó ár/érték
Az 1600x 45 eFt, mellé csapva egy rx 570 még 45 eFt, 30eFt a 16GB RAM+ 12 eFt egy 240-es SSD, 25 eFt egy lap, ~160 eFt egy patent gép játékra (kb egy konzol ára), szerintem AMD az most jó ajánlat CPU és GPU oldalon is -
kisza25
félisten
válasz
kago akira #32580 üzenetére
Ês 1600x-el lehet fogni még 15eFt-ot
-
kisza25
félisten
igen, de az oka az, hogy az itx a gyárinál alacsonyabb órajeleken van (1244/6000Mhz), alacsonyabb fesszel, míg az rx 580 nitro+ meg a gyárinál magasabb órajeleken van és magas feszültséggel, meg ugye több shaders-el (1411/8000Mhz), a feszemelés hatására amúgy nagyon megugrik a fogyasztása a kártyának
A gyártó is <150W-ot ad meg az rx 570 ITX-nek és <235W-ot az rx 580 nitro+ -nak -
kisza25
félisten
válasz
Silεncε #32526 üzenetére
én egy FSP 460-al használtam, max átkapcsolod a sima bios-ra, úgy sokkal hűvösebb és kevesebbet is fogyaszt, szerintem simán elbírja. A ryzen 2600 alapon van használva?
Mankó: mondjuk az rx 570 ITX és az rx 580 nitro+ a két véglet azonos hőfokot tudott a hűtőjük a házamban, de van közöttük egy pici méretbeli különbség -
kisza25
félisten
Mondjuk, ha 60eFt, akkor már 63eFt az rx 580 nitro+ 4GB, fullHD alá még pont jó.
Nagyon jó ár/értékben vannak most ezek a kártyák
tudom tudom 3d mark, de mindig futtatok egyet (Graphics Score-t kell nézni)
rx 580 nitro+
rx 570 ITX
GTX 1060 3GB
rx 560 4GB -
kisza25
félisten
válasz
traktorgumi #32474 üzenetére
azzal az a baj, hogy visszaveszi az órajeleket
-
kisza25
félisten
válasz
traktorgumi #32466 üzenetére
nekem is ez van, de már az OC-s bios állásban is fűtt rendesen, mondjuk sokat már nem lehet rajta húzni, én elengedtem a tuningját
-
kisza25
félisten
válasz
diegho #28274 üzenetére
Az a helyzet, hogy én még ennek az órajelét is visszavettem 1200Mhz-re, mert bfv majdnem minden high is voltak tüskék a GPU terheltségben és FPS beesések
Így visszavéve minimális van csak, ryzen 3,8Ghz-re húzva, de így pályától föggöen 70-90, vagy 100-120 FPS FreeSync on
PUBG textúra ultra, meg AAA ultra a többi low így 100-140
FPS van, de egyértelműen mindkét esetben a CPU a kevés nálam, mindkét játék zabálja.
Nekem pont elég lett volna a butíott 570 pulse, mert most nézegethetem az 1600x-et, ami amúgy 45 eFt nem is lenne rossz vétel(csak most baromira nem akartam gépet fejleszteni napokban jön meg az autó amit ki kell csengetnem)
-
kisza25
félisten
válasz
kago akira #28108 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Alpból most 1411/8000Mhz megy a kártya, gondolom ez az emelt bios? Mijen programmal érdemes állítgatni Windows alol? AMD WattMan? -
kisza25
félisten
Most nézegettem a kártyát (rx580 nitro +) és van rajta egy picike bios kapcsoló, az mit tud pontosan?
-
kisza25
félisten
válasz
hundai #28063 üzenetére
Bf5, 3,2Ghz alapon full CPU limit, most 3,6Ghz és egy csomó dolog ultra/high, de nem megy a GPU folyamatos 100%-on
3,8Ghz a plafon gyári hűtővel, de azzal fagy a bf5, pedig 1 évet úgy használtam, még finomhangolom
Elötte GPU limit volt 1050-el 70-90 FPS, most átlag 100-120 van, de nagyon ingadozik amit látok is, majd belövöm a freesyncet -
kisza25
félisten
Na 3. Helyről rendeltem kártyát, valahogy sehonan sem akar ideérni, de végül egy rx 580 nitro+ lesz, azt néztem 8+6 pin azanyja, legalább a lábam nem fog fázni télen
AQUA-ban csalódtam... -
kisza25
félisten
sziasztok, a sapphire pulse itx rx 570 4GB az valami butított verzió, vagy miért kerül az csak 50k-ba?
-
kisza25
félisten
válasz
füles_ #18145 üzenetére
powerlimitet lejjebb vettem 50%-al és nem segített, amúgy bf3/4/1-el játszom, multival, fullHD low, látótáv ultra beállításokkal.
Ezen a beállításon annyira CPU limites volt az rx 470-el, hogy kevesebb volt az FPS, mint 1050ti-vel.
Persze ultrán változik a helyzet, meg high-on, csak éppen multihoz nekem úgy nem adja.
Ennyire dobálta a GPU terheltséget, ugyanez volt az első rx 470-el, de akkor jött ki a kártya, betudtam az első drivereknek, de most is ilyen volt rx 470 nitro+-al (GPU load): -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #18142 üzenetére
volt még tavaly szeptemberben
meg voltam vele elégedve, csak hangos volt, gondoltam a nitro+ nem lesz az, nem is volt, de a táp igen, ami valószínűleg a platinum alatt is hangos volt, csak az elnyomta
Mondom nem is terveztem most a nitrot, csak így alakult, nem is volt most rá szükség, csak jó volt az ajánlat, de nem vált be, maradok a gtx1050ti-nél, úgy fest a 75W TDP az ami ebbe a kuckóban még némán lehűthető -
kisza25
félisten
ok akkor magyarázd el a tápomnak, hogy a +100W az nem csak a VGA, hanem 75W VGA +25W CPU, akkor biztos kevésbé fog melegedni
Egyébként szuperjó kis kártya az rx 470, csak a házat kellett volna cserélnem, na meg a tápot,
csakhogy azt az asszony egyből kiszúrja, így is feltűnt neki, hogy hangosabb a gépem
Idén már 4 hardver csere volt, most marad az 1050ti és meglátjuk mit hoz az 5xx széria AMD-nél
Meg hát még ryzen-em sem volt -
kisza25
félisten
válasz
füles_ #18133 üzenetére
mondjuk a rx 470 nitro+ 8pines és 175W-ot ad meg rá Sapphire,
korábban volt egy Sapphire rx 470 platinumom (ez azért megvolt pár hónapig), az rx 470 teljesítménye nagyon rendben van, de az meg nagyon hangos volt:
-
kisza25
félisten
válasz
füles_ #18128 üzenetére
egyik sem volt tápcsatis, mindkettő gigabyte volt mm-re ugyanakkora, ugyanolyan hűtéssel, 12 fokkal volt rx 460 melegebb
semmi baj nem volt a kártyával, de 50%-al lehúzott poverlimittel is majdnem ugyanaz volt a helyzet, akkor szerinted mennyit ért volna az alulfeszelés
nem beszélni magyar? írtam, hogy elcseréltem, papíron 45W-al eszik többet, nem gondoltam, hogy a valóságban 100W lesz a különbség és, hogy ez ennyit számít
Amúgy korábban már volt rx 470-em csak ref hűtős, nagyon jó az rx 470 teljesítménye és akkor azt hittem csak a kártya olyan hangos, de nem csak az volt az, hanem a tápom is, csak akkor a kártya elnyomta -
kisza25
félisten
nem állítottam semmit, megvesz, berak, működik, ez a dolga
ahogy írtam a teljes gép fogyaszt vele 100W al többet, a CPU is jobban tekert vele, de tök mindegy, már eladtam és úton helyette a gtx 1050ti, amúgy rx 460 is többet evett 1050ti-nél, az rx 470 több, mint 2x annyi SP, mint rx 460, megnézed 175W gyártó szerint, GPU-z szerint 150W-körűl kajolt,
fogyasztásmérővel 250W volt az egész gép (ebből lejön a táp hatásfoka) -
kisza25
félisten
válasz
leviske #18096 üzenetére
a 100W az nem csak a kártya, mert az 1050ti mellett 70-80% ment a CPU, az rx 470 mellett meg 100%-on
Nem unatkozom, eszem ágában sem volt cserélni a gtx 1050ti-t, pont jó volt, de egy ismerős rám írt, hogy cseréljünk gugabyte 1050ti (50eFt)-> rx 470 nitro+ (68 eFt) és csak 5 eFt-ot kell ráfizetnem, mondom egy próbát megér, de csak küszködtem a hő féken tartásával (raijintek metis kuckó) így eladtam és visszatérek giga 1050ti-re, de akkor már WF-re aminek egy kicsivel jobb a hűtése, mint az előző gigának (hőcső+ 20mm)
2eFt volt a cserebere, az is a posta miatt, de most tényleg leállok (hát persze)Nem lépi át a 100W-ot? az érdekes lenne, mert a ref sem nagyon bírja tartani a 120W TDP-t a nitro + meg 8 pines csatival, Sapphire 175W-ot ad meg rá
"A kártyák nagy része azonban a teljesítményre megy, a BIOS-uk csak mosolyog a 120 watton. Ilyen a nálunk járt MSI Gaming X szériás példány is, amin már a nyolctűs PCI-E tápcsatlakozó is árulkodó.
"
mérve is 100W a különbség nálam -
kisza25
félisten
válasz
MasterMark #18089 üzenetére
Azért a kártya melege is biztos közre játszott, de a hely is nagyon kicsi. A táp a ház alá fúj, ahol 1 cm a hely, 50fok nem sok a tápnak, de az SSD-nek már nem olyan jó
papíron ugye 75W vs 120W a tdp, gyakorlatban 100W a fogyasztáskülönbség, több, mint 2x anyit fogyaszt rx470 40% sebességért
rx460 is többet fogyaszt, mint gtx1050ti, olyanom is volt, azonos hűtéssel 10fok volt közöttük
Ami még zavart, hogy rx 470-el már nem volt hangtalan a gép -
kisza25
félisten
válasz
menpee #18085 üzenetére
nem közvetlen a kártya fűtött be, hanem a kártya fogyasztása miatt a táp, a ház alá, a ház aljában meg vannak az SSD-k és azoknak volt sok, a kártya fölött meg még rosszabb lett volna, máshol meg nincsen hely a gépben.
1050ti-vel 150W volt a max fogyasztása a teljes gépnek, az rx 470-el meg 250W -
kisza25
félisten
Na én rövidre zártam az rx 470 nitro+ karrierem, nagyon befűtött a metisbe,amúgy jó "kis" kártya volt
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest