- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ne_nezze
aktív tag
a pcie 1.1 sávszélessége pont fele a 2.0-nak.
az, hogy a kártya beéri 8 pcie 2.0 (azaz 16 pci 1.1 sávval) az meg egy másik dolog. (pont emiatt lettem volna kíváncsi a p55 chipsetes alaplapok tesztelésénél egy sli mérésre is, mert állítólag az nv kártyái sávszéléhesebbek)ps: a gyufát nem én húztam ki, szóval lekattanhatsz rólam.
ps2: mielőtt elfelejteném, no offenz! lol...Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
-
janos666
nagyúr
Pedig de, nyugodtan mondható, hogy 16x 1.x = 8x 2.x, vagy akár 4x 2.x = 8x 1.x. Vannak más eltérések, de gyakorlatilag ezeknél az eszközöknél nyugodt szívvel elhanyagolható, ha egyáltalán számít valamit.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
rup1u5
nagyúr
Csürhetjük-csavarhatjuk de 1db vga vs 1db vga és ez a lényeg. Tökmindegy hogy hány sziliciumlapka figyel rajta.
Jelenleg a legtöbb tesztben a 295 mögött láttam és ez távolról sem az az alázás amiről itt lebegtek a hírek. Persze béta a driver ésatöbbi de csodadriverben sem hiszek. Max 15-20%-ot fog javulni a legjobb esetben szerintem egy normális driverrel (ha lesz ilyen) és az pont arra lesz elég, hgy orrhosszal beelőzze a 295-öt. Az viszont nem alázás. Eljövendő dx11-es címekben biztos jobb lesz de arra alapozni.......szóval szerintem nem történt alázás. Azt vártam, hogy akkora port fog felverni mint annó a 8800GTX. Ez elmaradt. Ettől függetlenűl baromi impresszív gpu az szent!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
nixx-21
őstag
DX11-ben nézz majd teljesítményt
(#302) janos666 : ja TPU tesztben is a PCI-E 2.0 x8 - x16 között alig 1-4%-ig terjedő különbség volt összesen a végén
szal jól mondtad....alig számít..ismét egy atomOFF [előre is bocsi]
(#301) ne_nezze: nem érsz nekem annyit h leálljak veled vitázni nem alacsonyodok újonc szintre[ Szerkesztve ]
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
-
Bluegene
addikt
Az AMD a Radeon HD 5870 esetében 379 dolláros, míg a Radeon HD 5850-es változat esetében 259 dolláros ajánlott végfelhasználói árat állapított meg.[link]
tessék a 4850es induló ára 199, a 4870es 299
379-299=80 dollárral több
259-199=60 dollárral több
asszem az AMD pillanatnyi monopóliumát nézve, nagyon rendesek h csak ennyivel dobták meg, hozzá kell tenni az új 5800asok előállítása is drágább
szal nincs szó semmilyen vérszívásról; ellenkezőleg: rendesek
persze egy darabig, míg nincs elég darab a nagykerekben, a magyar kereskedők extra profitot tesznek rá, szal érdemes várni egy picit vele legalább 1 hónapot, de én a januárt mondom(karácsony utáni lecsengés, konkurrencia feltűnése)
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Corsa1
tag
abszolut nincs igazad hogy 1vga vs 1vga, ennyi erővel a 4870 vs 4870x2 is reális összehasonlítás nem??? hiszen 1vga vs 1vga.
de ugy is mondhatnám hogy akkor szerinted mind1 hogy 2ember huz egy szekeret vagy 1. a lényeg hogy ember.
teljesen rendben van az 5870 teljesíménye.nem tudom ti mit vártatok...üdv
-
tzsolesz
nagyúr
Meglehetősen igényes írás. gratulálok a cikk szerzőjének.
Mindamellett gondolkodásra adott okot, azzal kapcsolatban, amiről már hónapok, illetve lassan 1 éve szó van itt a PH!-án.Most értettem meg igazán miről regélt eddig Abu85. Az NV más irányba csoportosítja a tőkét. egy jövedelmezőbbe.
De az nagyon meglepett, hogy miközben mi itt azt hisszük, hogy az AMD kezében van a jövő grafikus megoldása, közben kiderül hogy még sem. A végén újra az NV fog nevetni az egészen.Mondjuk az elég merész kijelentés, hogy az AMD nem ellenfél a jövőben sem. Ezek vazze kiröhögik az egész világot, de legjobban az AMD-t, és valami azt súgja, hogy nem alaptalanul.
-
HZoli87
veterán
Nem tudom , hogy volt - e már : Sapphire HD 5870 Vapor-X . Csinos darab .
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Bluegene #266 üzenetére
"szerintem a 6800-as széria lesz olyan árazású mint a 4800as"
És mért árazná agresszíven az AMD a 6800at ha nincs érdemleges konkurense? Mert a DX11területen és 2010-2011be ne vár játék területén radikálisan mást én nem látom a konkurenciát.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
nagyúr
én a következőkre gondolok:
- driver fronton majd 1-2 extrém hülyeséget kijavítanak, de átlagosan a következő 9-12 hónapban ez 10-15%-nál többet nem fog hozni
- Med1on már írta, hogy a HD5870 arányai kísértetiesen emlékeztetnek a HD4850-ére (bár én nem az ALU:MEM arányt emelném ki, hanem a ROP:MEM-et), és az a kártya érezhetően sávszélesség-limitált volt - DX9-ben nyilván ez a helyzet a HD5870-nel is
- az interpolátorok átszervezéséről elég kevés az info, de nekem úgy tűnik, abba az irányba mozdultak, mint ami az nVidia az elavult (khmmm) G80-ában van. ha az interpoláció elvesz shader-kapacitást, akkor az jelenthet teljesítmény-csökkenést - ha tudok szerezni ilyen kártyát, akkor a Vegas-szal ezt kiderítem
- az is lehet, hogy a komplexebb játékmotorok esetében az ütemező nem bírja etetni ezt az iszonyú mennyiségű ALU-t - az ütemező ugyanis nem duplázódott#182 Abu: hogy a pékbe' lenne kiegyensúlyozott, amikor szinte minden unit duplázása után egyes esetekben csak 60%-kal gyorsabb a 4870-nél?
#262 janos: TPU teszteknek ne tessék hinni!
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Bluegene
addikt
válasz Dare2Live #321 üzenetére
én azt tartom valószínűnek hogy egyelőre egy csíkszélességcsökkentést hajtanak végre, hisz nem egyszerű dolog egy új GPU-t kifejleszteni hozzá megbízható drivert csinálni, kicsit emelik az órajelet azt csók, azonkívűl az AMD 256 bit sávszélesség fölé nem akar menni, kell egy kis idő míg a GDDR5 memóriák felfejlődnének arra a szintre h 256biten is ki tudjon szolgálni egy 3200sp-s szörnyet, ergo a logikus lépés a 28nm bevezetéséra az RV870@28nm(6800as széria)
a 28nm pedig közel van, eléggé begyorsult a gyártástechnológia fejlődés
ha ugyanakkora teljesítményű és olcsóbban félig meddig saját gyárban(28nm GF) gyártanak ugyanúgy megvan a hasznuk GPU-ként, ergo adhatják olcsóbban, hisz akkor több is fogy(profitmaximalizálás)
azonkívűl az 5800as széria is le fog olcsósodni elkerülhetetlenül arra a szintre hogy kicsi a hasznuk rajta így hát kidobják ugyanazt 28nm-en
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
WesTM
őstag
Remélem velős lesz,ahogy tőled megszokhattuk. Mindenre, ismétlem mindenre kíváncsi vagyok!
Gondolkoztam. Ha beér az 5850 kicsiny hazánkba ilyen 70k körüli árakon, és ennek a gtx 285 már nem tud alámenni, akkor kezdem megérteni hogy milyen szerepet fog betölteni az 5850. Gondlom sokan a gtx-ről át fognak állni az 5850re. Szerintem a vásárlók nagy részét ez a réteg fogja kitenni. Nem gondolom hogy az 5870 olyan jól fog fogyni, főleg nem kezdetben.. Na de majd az idő igazol, vagy megcáfol...
-
Bluegene
addikt
válasz Dare2Live #321 üzenetére
és ne feledjük lesz még 5890, ill 5870X2 is
ezekkel bőven meg tudják fogni az nv-t, akik 4 hónapot csúsznak, mikor kijön a GT300, az AMD válasza árcsökkentés és 5890
innentől az lenne a fincsi nekik ha tavasszal már mindezt 40nm+TSMC helyett, 28nm és GF-ben csinálnák, és olcsón kínálnák, boldog boldogtalan Atit venne
-
Oliverda
félisten
válasz Bluegene #325 üzenetére
Hol van még a 28nm? Attól hogy mutattak egy ostyát az még olyan messze van mint Makótól Jeruzsálom. Jó esetben is legalább egy év a következő generáció. Ráadásul attól hogy 28nm még nem lesz olcsó.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
AMATŐR
őstag
Írták már előttem,de szerintem sokakat érdekelne ha megnéznétek valamelyik régebbi procival mit teljesítenek az új karik. Anno volt itt a ph-n olyan teszt, amikor kiveséztétek az akkori karikat melyik proci hajtja ki.
[ Szerkesztve ]
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
Bluegene
addikt
válasz Oliverda #328 üzenetére
jól haladnak, jövő nyárra elképzelhető, ha nem is 6800-as széria, de egy 4770-hez hasonló kártya amin kipróbálják a 28nm-t
de ha az nv nem lesz túl versenyképes, lehet kihozzák a 6800-as szériát úgy ahogy mondtam
persze az idő mondja meg
-
tzsolesz
nagyúr
Jah, értem. Akkor nem magadnak szerettél volna kedvezni ezzel a kis kéréssel, hanem a többieknek. Én magamat a többiekhez sem venném egy E5200-al. Nagyjából 5Ghz-en kellene járatnom.
E7/8000 széria is elég ugyan úgy mint a q9xxx-ek é társai, ha a játék 2 magnál többet nem használ. Ez sem teljesen igaz, mert egy 4 magos konfiguráció alapból gördülékenyebb, és gyorsabb mint egy 2 magos. (háttérben futó alkalmazások, stb...)
-
AMATŐR
őstag
válasz tzsolesz #334 üzenetére
Nem mindig magára gondol az ember! Voltak egy páran, akik itt vacilláltak proci vagy VGA?
Fogalmuk sincs, hogy a mostani procijuk mit tudhat egy ilyen kaliberű karival. Nekik gondoltam egy kis segítségnek!Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz dangerzone #335 üzenetére
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
LackoMester
addikt
a következö karim egy 5870,teszteket elnézve nagyon jó kis kari
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Dare2Live
félisten
válasz Bluegene #333 üzenetére
"legyártottak néhány 64 Mbites SRAM chipet"
Az eddigi sokéves tapasztalatok alapján első SRAM chiptől jellemzően jó 1év mire beindul a gyártás. Jövő összel jöhetnek az első 4770féle bejáratós új AMDk, de ugye a a bejáratós 4770 és az 5870 közt is eltelt kis idő.
De a lényeg nem ez volt a hszemben, hanem, hogy (ha akár elörébb lép is 28nmre) mért adná 4870 féle szeretetsztolgálat olcsón?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz tzsolesz #334 üzenetére
felbontás meg játékfüggő. pl aki Crysisozik 1920ban....
amúgy kiváncsi vagyok a VGA-CPU választós cikkre jobban szükség van most rá mint amióta létezik kb bármikor.
-
nagyúr
ja, majd elfelejtettem, a jövő
ellenben, azt értem, hogy DX11-ben a ROP-ok jelentősége csökkenni fog, és ezáltal elég lesz kevesebb sávszélesség is. viszont nekem a tesszeláció is sávszélesség-intenzívnek tűnik - ez hogyan lesz áthidalva?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
janos666
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A tesszellátor on-the-fly működik. A sávszélességet csak az eredeti modell terheli, ami amúgy is terhelné. Persze a shadereket a Hull és a Domain kódok terhelik, de jelen esetben pontosan erre megy ki a játék.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Tolkarius
tag
wááááá, ez nagyon király Ilyet nekem
-
Szergei
tag
Abu85: habár egyértelműen fogalmaztál ebben a hozzászólásodban, a gyakorlatban is készpénznek vehető, hogy pl. egy Radeon HD 5870-en kivétel nélkül MINDEN (DX9.0c API-ra épülő) deferred renderinget használó játékban működni fog az RGSSAA, driverből ráerőltetve?
(Többek között ezekben: Grand Theft Auto IV, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Call of Juarez: Bound in Blood, Overlord II, Wolfenstein, Dead Space... stb.)
Valamint a(z OpenGL-re épülö) The Chronicles of Riddick: Assault On Dark Athenaban, SSAO mellett is menni fog a supersampling?
A választ kösz előre is!
-
VinoRosso
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez lenne az elgondolás lényege. Én ugyan még nem teszteltem, de az AMD is ezért építette vissza az SSAA-t. Persze a sok előny mellett ott van az a hátrány, is, hogy két pofára zabálja a Fill-rate-et, így a sebességen, meg a 2xAA mód is keményen meglátszik. Mondjuk van elég kraft a karikban.
VinoRosso: egy kártya nem fogyaszthat többet 300 wattnál. Ez a feltétele a PCI-SIG 2.0-nak. A HD 4870 x2 még a legcombosabb konfigban is 500W alatti fogyasztást eredményez. A HD 4870 x2 800 watt alatt van simán. No persze nem mintha megfelelőek lennének ezek az értékek, de az 1000 watt az túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz VinoRosso #347 üzenetére
Nem biztos, hogy azonos frekin jön az x2... A gtx295 mintájára vehetik lejjebb is a frekit és a feszt. Persze, majd kiderül.
Egyébként a techpowerup teszt szerint nem vészes a fogyasztása, főleg nem a 4870-hez képest, amiből szintén volt x2.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest