Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
d.véderjoe
tag
-
luw2win
őstag
válasz d.véderjoe #451 üzenetére
ha átírjuk egy nappal a dátumot akkor még izgalmas is lenne de igy nem
olvass vissza kicsim.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
sniper elite
senior tag
Kaptam egy fülest hogy jövő héten lehetnek már 2GB-os kártyák, elvileg több tíz darab! Hogy ebből lesz valami, az más kérdés 1 meg a 2 gigás között nagy a különbség nem? Mármint gyorsaságra értem!
-
FragMaster
addikt
válasz sniper elite #455 üzenetére
Nagy felbontáson agyon képjavítózva, meg gta4-ben alapon biztos
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Med1on
aktív tag
válasz janos666 #445 üzenetére
Az ilyen szobatársat azonnal ki kell rakni...
Enyhén érdekes a Stalker körül kialakult helyzet. Oroszországba októberbe megindul a forgalmazása. Mi akkor meg nézhetjük a youtubeon, hogy Szása vigyorogva tolja full hd-be DX11-el és még tesszellálja is a Stalkerek fejét?Gbors:
Itt nézd meg szavazás eredményét.[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
zack
nagyúr
Értem én , de jelenleg csak azt tudjuk összehasonlítani ami már van. Ami "majd lesz" azt nem igazán. Majd ha kijön egy játék displacement mappinggel fűszerezve, akkor majd lehet le fog esni az állunk. De ahogy a dolgok állnak, kétlem hogy ilyet 2010 Q2-Q3-ig látni fogunk. Talán a Crysis 2-be beleteszik...ha van egy kis eszük.
Igazából eddig kicsit olyan szaga van ennek a "DX11 hype"-nak mint a DX10 vs. DX10.1 között ami volt...látványban majd hogy nem nulla volt a javulás, és sebességben is volt ahol jobban ment volt ahol kevésbé. Amikor az ATi elkezdte beépíteni a DX10.1-et a kártyáiba emlékezzünk vissza mekkora volt a hype...nem most volt, még a 3xxx szériánál. Aki megvette, jóformán a 4xxx széria debütálásáig alíg tudott játszani DX10.1 játékkal. És így hogy eltelt 2 év, még mindig azt tudom mondani, hogy amiket eddig kiadtak DX10.1-es játékokat...egyik se ér egy kalap xart se. Hiába a HawX igényes látványvilága, ha a vége felé már dög unalom a játék. STALKER CS...hiába DX110.1 ha elfelejtették optimalizálni. Olyan mintha nem is lenne. Battleforge? Stormrise? Pffff.... Hiába minden, ha a játékok össze vannak csapva, mert ezen még a látvány sem segít.
Ellenpéldaként még mindig a Crysis DX9 módját tudom felhozni, ill. még ide tartozik a Dead Space is. Sok mai hiper-szuper DX10 játékot szorít maga mögé látványban még mindig és sztem ez így is fog maradni a Crysis 2-ig.
Ott van a kezükbe a fejlesztőknek a technika....de nem élnek vele. Ez a szomorú valóság. Értem én hogy sok pénz... de nem éri meg? Crysis + Crysis WH hányszorosan is hozhatta vissza az árát? A mai napig is veszik, és nem rosszak az eladási statisztikák, pedig nem mai játék. Miért? Mert egy minden szempontból igényes alkotás lett, ami hiányzik az azóta kiadott játékok 99%-ból...[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Dare2Live
félisten
Egyértelmű, hogy a teszaláció, DX11 csak bónusz jelenleg, sokra nem mész vele.
Persze van pár ritka kivétel, de még jó idő mire átlagos lesz ez:
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
WesTM
őstag
Látom nagy a kavar az árakkal kapcsolatban.
Megpróbálok gyorsan egy ártáblázatot csinálni, hogy tiszta legyen a kép.
Jelenleg az ATi kártyáinak ára 4850-től felfelé.
Legolcsóbb az xfx 4850-e, mely brutto 25.493 Ft -ba kerül.
Teljesítményben kb. a gts250 szintjét hozza, ami szinte hajszálpontosan ugyan ennyibe kerül.
Ha nem nézzük a dx10.1 támogatását az ATinak eddig nincs is nagy baj.Jön a 4870 1gb vs. gtx260 összehasonlítás.
A legolcsóbb 1gigás 4870et szintén az XFX kínálatában találjuk meg, ez 37.824 Ft-ot kóstál.
A vele egyszintű legolcsóbb beszerezhető 260as a Zotactól származik, azt sajnos nem tudom hogy a 216sp-s verzió-e, de az ára 40.058Ft.Következő szint:
4890 vs. 275-285 vs.
XFX HD4890: 46.957 Ft
GIGABYTE GTX 275: 51.493 Ft
GIGABYTE GV-N285UD-1GH 285GTX: 80.074 Ft
5850: várhatólag 70-75kHa eddig nézzük elmondható hogy az nvidia hasonló árakon adja hasonló teljesítményű kártyáit, de azzal nem lehet szvsz. vitába szállni hogy hosszabb távon az ATi olcsóbb kártyáival lehetünk el.
Viszont itt jön a képbe az 5850, ugyanis amire szánták (ergo. elverje a 285öt) annak maximálisan eleget tud tenni, tudja a dx11et, jó a hűtése, így már nem is tűnik olyan drágának a 285ellen. Ha a 4890el hasonlítjuk össze már nem ilyen rózsás a helyzet.
Kicsit öngól szaga van a dolognak így elsőre.Na de nézzük meg a nagyokat.
4870x2-295gtx-5870 1gb
GAINWARD 295: 110.339 Ft
Sapphire 4870X2 2GB GDDR5 : 73,500 Ft !!!!
5870: ~90e ft
Ha ezt nézzük, akkor levonható az, hogy az 5870 megint egyértelműen legjobb vétel lesz kategóriájában.
Mivel kizárjuk vele a cf esetleges hibáit, a jelentős többletfogyasztást, és nagyobb teljesítményt kapunk mint a 4870x2-vel, így kijelenthető hogy jobb nála.
295el összehasonlítva, kiderül, hogy az 1 gigás verzió, és a még kiforratlan driver néhány esetben még kevéssé teszi a gtx-el szemben, de ha a 110k-s árát vesszük, és azt hogy az sli-sem tökéletes, nincs dx11 támogatás, és fogyasztása is sokkal magasabb, és azt hogy a jövőben messze le fogja körözni, így itt is győzelmet arat a 295.Ha átnézzük a kis irományt, levonhatjuk a következtetést, hogy RELATÍV, és ezt kihangsúlyozom, nem lettek olyan vészesen drágák a kártyák, hisz ugyan annyi, esetleg kevesebb pénzért nagyobb teljesítményt kapunk, és dx11et, a többi áldásos dologról nem is beszélve.
Az árakat az iponról néztem. Esetleges tévedésekért elnézést kérek. Használt, és bazáros árakkal nem foglalkoztam,mert az átlag user általában nem ott vásárol.
u.i.: az még elfelejtettem hogy az 5850/70 erősen HIGH END kártyák, ennél olcsóbban nem adhatják egyelőre szerintem. Az már túlzás lenne, ők sem hülyék.
[ Szerkesztve ]
-
FragMaster
addikt
Ha ennyire zavar a dx11 akkor nem kell még olyan karit venni és kész. A helyzet meg nem javul ha ez le lesz újra meg újra meg újra írva.
Amúgy ez nem (csak) neked szólt. Csak egy kicsit tré, hogy az egész topic arról szól, hogy "hú de drága" (a hasonló teljesítményű konkurens termékekhez képest pedig nem), meg "hú de felesleges a dx11". Hát lehet akkor szaladni a 4000-es radeonért meg a vele megegyező geforce kariért minnél olcsóbban csak ne legyen ugyan az leírva már három postonként. Na kidühöngtem magam"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
WesTM
őstag
válasz FragMaster #464 üzenetére
Így van!!! Semmivel sem drágábbak ezek a kártyák, ha teljesítményüket viszonyítjuk az árukhoz, mint a 4es sorozat kártyái voltak. Itt azért elég brutál craft van.
-
zuchy
őstag
Jól látszik a különbség, egyrészt a katona maszkjánál, rendesen megy a teszeláció.
Másészt észre lehet venni, hogy a fa árnyéka DX11-ben a tövénél a legerősebb, míg ahogy megy felfele az árnyék, úgy "mosódik". DX10-ban végig ugyaolyan, ami kicsit fura. Sajnos ehhez szoktunk hozzá az évek alatt, a tűéles árnyékokhoz, ami a valóságban nem létezik. A te ártyékod se éles ha háttal állsz este a napnak a fejednél, hanem el van "mosódva". Csak a lábadnál élesebb valamennyire.PC-STYLE.hu
-
FragMaster
addikt
Más, magasabb teljesítménykategóriában indultak az 5000-es kártyák eleve.
Meg azt is vedd figyelembe, hogy ez a felmérés amit linkeltél nem az indulóárakat vette figyelembe, hanem a jelenlegi newegg árakat. A régi kártyák meg még szép, hogy olcsóbbak.[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
tlac
nagyúr
-
keIdor
titán
A Crysis rá az élő példa sajnos, hogy mi van, ha nem használják a DX10-et.
AA-nál ugye letűnik az EdgeDetect, AF-nél meg a POM tűnik el.
Az a játék maga a kompromisszum sajnos, remélem a 2-nél mindent lehet használni, és rendes DX11 lesz. Amúgy még a Far Cry 2 volt DX10.1.sniper elite: Fogadni mernék, hogy westlake vitte el egyből a kártyákat...
americanidiot: Bundás-t banolták, de újraregisztrált Bluegene néven, a két nickname ugyanazt a személyt takarja.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
vergilx
őstag
ahogy a tesszelációs képeket nézem,ez az egész arra jó,h a polygonokat fölbontja több kisebb poly ra,igy rajzolva szebb képet?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ő ... Az AF-nél a POM nem tűnik el csak az AF szűrés nem lesz teljes. Értsd a 16x, kb. 4x-nek látszik, persze az erőforrást levonja a rohadék. Ez amúgy csak LOD utasítással kalibrálható, ami DX10.1-től van. Az Edge Detect helyett is lehet használni DX10.1-ben Multisample Accesst.
Amúgy a POM-mal nem lesz több probléma. A legtöbben dobják az eljárást és Detail tesszellálás lesz helyette. Ezen nem para az AF, ráadásul kétszer gyorsabb is.
Persze a problémák majd ott kezdődnek, hogy az AMD elmegy "kötsögbe", és a tesszellátort nem engedélyezi a régi kártyákon.vergilx: Arra is jó. Sok funkciója lehet. A lehetőségek eléggé korlátlanok egyelőre.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
zack
nagyúr
Ezt kizártnak tartom. Ha ezt megcsinálja, sok júzert fognak bukni. Nagyos sok RV770/RV790 talált gazdára az elmúlt 1 évben, hiszen jó volt az ár/érték arányuk. Sztem óriási botrány lenne egy ilyen lépésből, mert ezzel burkoltan arra köteleznék a júzereket, hogy váltsanak kártyát, hiába van hardveresen tesszelátor a 4xxx sorozatban is. Patkányság lenne ha szoftveresen letiltaná az ATi.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze ... A sebességhez pedig, ha nő a poligonszám, akkor nyilván lassul a dolog, de ha tesszellátor nélkül oldanád meg a High poly-t, akkor az sokkal lassabb lenne.
Med1on: Egyelőre annyi konkurens van a láthatáron, mint eszkimó a trópuson. Nyilván ha nem szorul a hurok a nyakon mennek a "kötsög" irányba.
A Dirt 2-ben és az AVP-ben jó eséllyel DX11 only lesz a tesszelátor. A STALKER kérdéses, mert a ruszkik szeretnek buherálni. Amúgy ez az objekt tesszellation jó dolog, de lesz itt sokkal fájóbb is, amit nem kell nagyítóval keresni.
Tesszellátor nélkül, még normal mapot sem kapsz a felületre.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
vergilx
őstag
igen,azt gondoltam,h átlagkörülmények között high poly val lassulna a dolog,csak még nem nagyon vagyok képbe ezzel a tesszelálással kapcsolatban,aliens es képeket is néztem,ott sem találtam sok értelmét,max ezt a poly-s dolgot
zuchy:de az AMD még nem Intel(lehet sose lesz olyan szinten),még nem teheti meg,hogy igy pofáncsapja a vásárlóközösségét,nincs akkora befolyásul/részesedésük a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
A te ártyékod se éles ha háttal állsz este a napnak a fejednél, hanem el van "mosódva"
Nem tudom mit tolsz, de mára már igencsak elég lesz!Abu: Persze a problémák majd ott kezdődnek, hogy az AMD elmegy "kötsögbe", és a tesszellátort nem engedélyezi a régi kártyákon.
Hú, de kurva jót fogok röhögni, ha így lesz. Volt, aki már a HD2900XT-jénél is azt hitte, de jó lesz az egyszer. Ezt évekig emlegetni fogom, ha így lesz.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
zack
nagyúr
Jelen pillanatban a PC hanyatlófélben van, és ezt kellene megfordítani, reklámozni, júzereket megtartani, és átcsábítani a PC-s játékvilágba. A konzolok erősek, egyre erősebbek, és ha ezt meglépi az AMD akkor ez még inkább a konzolok irányába fogja terelni a júzereket. Hozzáteszem...jogosan. Nehogy a nagy harácsolásnak csúnya vége legyen.
-
Zsubi
őstag
Úgy nézz ki hogy tudok szerezni pár darab (ha még nem vitték el őket ) Sapphire HD5850-es karit az egyik nagykerből névre szóló garanciával és számlával
Sajnos árat csak 21 óra körül tudok írna ha valakit érdekel[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Dirt 2-nél és az AVP-nél nagyon úgy néz ki. A STALKERt nem tudom ... az elvileg nem hivatalos/vásárolt AMD játék, a ruszkik maguktól álltak DX11-re. Na most a Tesselation SDK lehetőséget ad a régi Xenos-os tesszellátor használatára ... aztán, hogy használják-e, azt nem tudom. Egyelőre akinek nincs zsetonja HD 5800-ra, annak várni érdemes a kisebb modellekre. Szerintem a HD 4800 most elkapkodott vásár.
Bár a várakozás, mindig jó javaslat.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
keIdor
titán
Sose voltam a híve annak, hogy a régi generációból vásároljak, amikor itt az új.
Sokan így tesznek, mert lenyomja az árakat, de ez cumizással járhat...
Meghirdetem a HD4890-et, hogy a HD5870-ig mit fogok használni azt még nem tudom. (még drága nekem)[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Med1on
aktív tag
"Sztem óriási botrány lenne egy ilyen lépésből, mert ezzel burkoltan arra köteleznék a júzereket, hogy váltsanak kártyát, hiába van hardveresen tesszelátor a 4xxx sorozatban is."
Pontosan ez a célja az AMD-nek. Az új szériára is szeretnének vevőket találni és így lesz is rá vevő. Az más kérdés, hogy milyen húzás ez (szerintem is nagyon síípszóóó..).
Vagy megint bevásárolsz vagy marad a Youtube ahol látni fogod az új eljárásokat.Abu85:
Köszönjük a híreket de ezt talán nem kellett volna. Jó lenne ha ma már nem írnál többet de ha mégis abba pls. ne szerepeljenek a következő szavak: tesszellátor, AMD, ATi, HD, vga DX11...[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
Lacika001
aktív tag
2GB-os 5870 teszt van már?
Egyáltalán gyorsulhat még a több memóriától vagy csak hatalmas felbontásban egy-két százalékot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Novemberi hardverkavalkád
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest