- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
s775-ből/AM2/AM2+/AM3-ból pl. több lehetőség is van. s1366-ból is, de IGP nincsen.
Intelnél az IDE tudtommal egyik esetben sem natív, külső chip adja, ha ez számít, AMD-nél natívan a déli híd adja, pl AM3-nál az SB710-es.
W10x64 mindegyiken megy (még legalábbis), későbbiekben kehet hogy régebbi BUILD ver kellhet.
Konkrét lapokat is tudok mondani, ha pontosítod az elvárásokat.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pikari
addikt
válasz #94257664 #101653 üzenetére
Az usb floppy átalakító elfogadható kompromisszum. Tud akár dost is bootolni, ha épp arra van szükség.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #101652 üzenetére
Nekem úgy van megoldva, hogy van egy 386, egy 486dx2 vlb, egy s939 agp/pci msi, egy s370 bx440, egy lga775 kis asus lap egy atx, egy at táp.
Ez kb befér egy kis dobozba, és azt húzod elő egy hungarocell lapra, ami kell ép.
386/486 dos-al, s370 win98-se-vel, s939 az újabb agp karikhoz win xp, a lga775 lap xp/win7/win10 multiboot-sl -
félisten
Átpakoltam a modern gépem egy Chief Scorpionba (magyarán csináltam belőle egy sleepert), de zavar, hogy a bekapcs gombhoz is nyitogatnom kell az előlap ajtaját... sajnos ez a legtöbb hasonló házon így van...
Tudtok nekem ajánlani retro gépház típusokat, amelyek megfelelnek alábbi kritériumoknak?
- ATX
- bézs, fehér
- legalább 3, de inkább 5 db 5.25 hely ajtó nélküli megoldással (csúszkás ajtó pl lehet, de rendesen nyíló, könnyen letörhető megoldás nem)
- legalább Chieftec / Antec szintű szerelhetőség
- jó anyagminőségLegszívesebben vennék még egy ugyanolyan házat, mint amiben a PIII van:
De ilyet azóta sem láttam eladót.A cél a modern gép retrósításával, hogy felkerülhessen az asztalra a CRT mellé, és ne üssön el a színe tőle.
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #101656 üzenetére
Dragonom van ilyen ajto nelkuliben De nem elado, abban lakik a barton.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Pista0001
addikt
Gondolom, a teljesítmény itt másodlagos, úgyhogy én is az AM3-at mondanám. Szerintem egy 785G-ben egy Phenom2 mindenre is elég lenne, mATX lappal sok helyet se foglal, 4 foglalatos lappal olcsón lehet benne 16 giga ram, általában 1 16× pcie, 1 1× pcie és 2 pci a felhozatal (vagy két 1× és 1 pci), van ide, floppy.
-
félisten
Nekem most ebben van a modern gép:
Illetve van egy ilyenem, szép állapotú lett egy kis Cif szeánsz után, de az ajtaját meg kell javítanom, illetve ez is ajtós (pedig imádnivalóan néz ki):
Igazából mindkettőtől meg kellene szabadulnom, ha sikerülne szerezni a modern gépnek valamit, ami megfelel a kritériumoknak.
Ezeknek az a baja, hogy ha leszeded az ajtót, tök bénán néznek ki... pedig tágas, könnyen szerelhető házak. -
arn
félisten
válasz envagyok #101655 üzenetére
Epp ezt akarom elkerulni, hogy minel kevesebbet kelljen a regi hweket csesztetni, megbontani. Bar mindenbol lehet vmi olcsot talalni, ami bealdozhato.
Osszeirom, hogy mikor tuntek el, illetve melyik hw tamogatta oket utoljara:
isa ~2002
vlb ~1996
agp ~2005
pci
pata
floppy
stbAztan hogy hol lesz a vallalhato es hasznos keresztmetszet. Ahogy latom elsosorban a driveokra fogok fokuszalni, mert az egyszerubb, es hasznosabb - a tobbi kivitelezhetetlen. Vagy vmi testbenchre kell epiteni, hogy a kritikus hw cserelheto legyen atfedesekkel. A masik, hogy nem is nagyon kell mindent tesztelni, mert olyan ritkan fordul elo - azert olyan sok hw nem esik be manapsag, inkabb a tobbi gep karbantartasa a cel vhol. Azt mar ennyi ev tavlataban is latom hogy hullanak az alkatreszek.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz #94257664 #101653 üzenetére
Jo hogy irod… ez a cucc? [link]
Vegre lehet vele rendesen amigas floppykat irni? Amikor megvettem az amigat ilyen meg nem volt… szeretem a regi gepeket az eredeti allapotukban megtartani, amibe a floppyzas is beletartozik.
-
MSI KA780G AM2+ sztem ilyen célra. Van rajta IGP, floppy, IDE, SATA, PCIe. Amiatt is kedvelem, mert ezen már szilárdtest-kondik vannak, talán nem fognak eldurrogni még kb 10 évig. Fekete házban, nem sárgul , bár engem az sem igen zavar, ha hupililára színeződne. Pakoltam bele kártyaolvasót is, aztán lehet SD- re is klónozgatni a retrókat.
Intel alapon meg a P5Q, bár azon nincs IGP, hogy valami képet adjon, ha nem indulna a PCIe kártya.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
zotyesz66
őstag
válasz Pista0001 #101658 üzenetére
Nekem egy ASRock M3A790GMH/128M lapom van erre a célra beépítve egy Phenom 2 X2-vel. Low profile házban van, az integrált VGA is elég. Viszont kéne rá valami csendesebb low profile hűtő, mert ami van rajta, az elég hangos még úgy is, hogy a proci eléggé vissza van véve. És AM3-ra nem találok.
-
arn
félisten
Egy ilyesmi hazikoba belemegy egy uatx, dvdiro meg egy floppy
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
arn
félisten
Nah ez egy erdekes lap… ide, floppy van rajta, z77 alapon. Ivy bridgeig megy bele proci.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Nem tudod elkerülni teljesen.
AGP is van millió féle, és megszivathatod magad a univerzálissal (nem megy benne, pedig jó)
Nekem kb 5 éve vannak ezek, egyedül egy s370 lapom szállt el, pedig sokszor volt hogy konkrétan kigyulladt tesztelendő ramom, videókártyám.
És néha így is elő kell kapnom más hardvert ezeken kívül, pl processzor teszthez. -
arn
félisten
-
-
Kössz
Idő jobbra nem gond, a nagy karakterek sima Pascal kód(viszont egyszerű és szemléletes mint az összes forrásom), relatíve eltolással. csak az X- et kell variálnom.Összeállítom a bin/source/fordító ZIP- et, aztán megy privátba a link.
Kis türelem, mert Vogonsra most fotóznom kell egy ritka procit konverterrel együtt, persze a fotózás gyors, csak a proci előkeresése 1000db- ból nem éppen egyszerű.[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
nagyúr
Volt ilyenem, nem volt problémás.
XP alatt mindegy mit raktál az AGP slotba, Vista/W7-nél csak nVidia megy hivatalosan, ha csak azóta nem írt az AGP-s Radeonokhoz nVidia GART drivert, amivel mennek rendesen.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
frescho
addikt
Jó a cucc, én még a v1-et tákoltam össze, mert tudja amit a PC-vel nem lehet kezelni (pl. Amiga, korai Apple). Ez ahhoz képest már nagyon fancy, mondjuk v7, tehát ez el is várható.
DarthSun: Nem jelent semmit, ez teli van sima SMD elkóval. Azok meg alattomosan alul eresztik el a lét.
Nekem egy 1155-ös gép van műhely célokra. Van rajta floppy, a PATA-t meg átalakítom SATA-ról.
https://frescho.hu
-
válasz frescho #101686 üzenetére
Nem jelent semmit, ez teli van sima SMD elkóval. Azok meg alattomosan alul eresztik el a lét.
PhúHFfff...Mondjuk ezért is jó hogy RyZenre és a modern kínai X99 lapra megoldottam a DOS6.22->>Win11 kompatibilitást, ezek újak, talán később fröcskölik ki a lét.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
envagyok
veterán
-
arn
félisten
válasz frescho #101686 üzenetére
Epp elovettem az a500at, most hogy van ossc. Olyanokat nem ismer az a500, mint hogy keves a memoria, lemez nem olvashato meg ilyenek?
Pl volt a hatuljan egy kapcsolo, azt sem tudtam mi az, aztan sok sakkozas utan rajottem, hogy a memoriabovites kapcsoloja. De vmelyik jatek se kep se hang… 1mval meg megy, marmint ahol be tudja olvasni a lemezt, mert szvsz a lemezek es/vagy meghajto nem jo.
Az ossc amugy jonak tunik, de csak 2x modban megy a monitoromon, ugy meg kicsit ergya a kep az oleden (pcn 1280x800/960 a valos felbontas dos alol). Nagyobb szorzoknal a monitor mar nem ismeri fel.
-
Pista0001
addikt
válasz DarthSun #101689 üzenetére
Olyan vga-k fizikailag sem férnek bele, low profil bővítőkártyáknak van csak benne hely.
Magát az igényt úgy tűnik kétféleképp értelmezzük. Nekem úgy tűnik, alapvetően egy olyan gépet szeretne, amin merevlemezeket, floppy-kat, cd-ket, dvd-ket, pendrive-okat tud előkészíteni a retró gépekhez. Retró hw tesztelés inkább csak merevlemezekre szorítkozna, egyéb hw-ekhez kell a korabeli alaplap is. A processzor nem is kérdés, agp-hez is régebbi lap kell, ahogy memóriához is. Szóval nem tesztelni akar szerintem elsősorban, hanem használható, modern, biztonságos oprendszeres gépet telepítőket, drivereket, leírásokat, tutorialokat keresni amivel azért még floppy-t vagy ide memrevlemezt is tud kezelni Erre alkalmas platformok 2008-2010. körül voltak, ezek még Win 10-zel is elmennek, de talán Linux-szal még használhatóbbak.
-
frescho
addikt
Így van, az 50 pines SCSI vinyókkal konstans bajban vagyok
Amigánál az a baj, hogy a programok teljesen át tudják venni a vezérlést. Gyakorlatilag az OS-nek csak a magja van ROM-ban, abban meg nincs hibakezelés, főként, ha nem rajta keresztül mallocol a fejlesztő. Pedig simán lekérdezhetné, hogy mi van a gépben és lekezelhetné a hibát, de nem tették. Vagy láttam olyat mi megtette volna, de a crack intrónak kellett a hely és a program eleje áldozatul esett...
OSSC-ről jut eszembe: Taknyolom a műhely gépet, hogy beférjen az NVENC miatt a 1050, a digi kártya, a kábelek a floppyhoz... Szép nem lesz, kérdés elég-e a PCIe x1 a digitalizálónak 1080p-hez.
https://frescho.hu
-
Hosssszu
őstag
válasz FoxiestFox #101659 üzenetére
Szia!
Kösd rá a kulcsos részre a poweron pineket és akkor úgy kapcsolod be, mintha egy autót indítanál.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest