-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
válasz FoxiestFox #102550 üzenetére
A mostani kártyát a gépemben így javítottam meg kb 2 éve, azóta megy. De van olyan kártya, ami csak pár hónapot ment. Meg az első pár próbálkozást el fogja hibázni az ember, úgyhogy érdemes olyanon próbálkozni, amiért nem nagy kár, mert kell hozzá némi rutin, meg ki kell ismerni a trükkjeit.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
RollandCG
csendes tag
válasz FoxiestFox #102513 üzenetére
Isten hozott a klubban :-)
Eddig nálam is ez a csúcs! Főleg, hogy shadow mask-os!
Pedig sok crt monitort láttam már életem során! De ennek a képminősége eszméletlen jó!
Garatula
-
RollandCG
csendes tag
válasz FoxiestFox #102513 üzenetére
Emuzni tökéletes!
50Hz-re (PAL) simán le lehet vinni! A kép minősége tökéletes
CPC, c64, zx spectrum, amiga introkat és demokat nézek, így a kép a hanggal szinkronban van
A lényeg, hogy nem szaggat a "scroll"
-
nagyúr
válasz RollandCG #102552 üzenetére
Tudtam én, hogy sokat tud (án nem használnám ki sosem kb.), és FoxiestFox-nak pont ilyen kell.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
félisten
-
Gondoltam megnézem a GTX560Ti- hoz hogy van-e valami gyártóspecifikus util. Rákeresve, be is dobja a letöltési oldalt, de regelni kell, reg után pedig nem tartja a termék linkjét, választómenübe visz, ott ez a régi típus nincs már. Katasztrófa ez az oldal.
EVGA oldala barátságosabb, de a standard drivereket húzza be(GTX1650).
Összességében : keresgéltem, de simán elég az NV oldalára menni, aztán letölteni a szimpatikusabb drivert.
Egyedül az Asus 1650- hez kaptam DVD- t, melyen van spec util.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
válasz DarthSun #102536 üzenetére
DOS7.1 teszt az ultraoverkill GTX560Ti- al.
DVI-DVI - digitális csatlakozás, kép középen, széleken fekete sávok, eredeti jel/4:3 kényszerítés is hatástalan, kép jó, de az arány nem beállítható. DVI-I-->DSub - mindjárt más, minden a helyén, kép nagyon penge, emiatt jó a DSubbal ellátott LCD. Game tesztek kihozatala hasonló mint a HD6850 esetén, a legtöbb általam kedvelt cím kifogástalan.
Elsöprő sebesség(de itt is szépen skálázható akár XT szintre) :
Tesztelt drive : 500GB Samu SATA SSD, DOS alá asszem elfogadható a sebeségeFentin is látszik, de az alábbi txt kivonatból is, hogy a modernizált DOS7.1 minden drivet lát a gépben, a PCIe-NVMe 1TB- os SSD- t is :
Gép így rendben, jó sokáig tartott. Áttérhetek a próbapadon tanyázó Zen2 véglegesítésére, szintén retrósítás szempontból, ott a Win98 a lényeges. Ha kész, felszabadul a próbapad, jöhet rá valami vas, mellyel a V2SLI csúcsot döntöm majd meg.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
törölt tag
-
Nem fontos küzdened vele, komplett menüzött imageket töltöttem fel, csak fel kell írni penre vagy HDD/SSD- re.
DOS6.22 SBEmu- val
DOS7.1 SBEmu- valszerk : @PMoon , csak nem a válaszra kattintottam.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tényleg, ki akartam próbálni, hogy vajon SBEMU működik-e a PCMCIA Audigy 2-vel.
-
Asus p5w dh deluxe. 8gb ramot nem címzi. Elvileg kellene neki.
Prociból kezeli a quadokat is.[ Szerkesztve ]
-
válasz FoxiestFox #102561 üzenetére
Töltsd le valamelyiket, aztán próba. Vagy a topikjában utánanézhetsz, vagy ha írsz a fejlesztőnek, lehet hozzáteszi a kódot.
-
Pikari
addikt
válasz MasterDeeJay #102562 üzenetére
talán csak valami relokáció a biosban félre van állítva. talán cmos reset megoldja
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #102562 üzenetére
Ilyet se láttam még, hogy 7GB-ig látja
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
Pikari
addikt
válasz MasterDeeJay #102566 üzenetére
Csak hogy 100% legyen, ha elindítasz egy 64 biets linuxot, az se látja?
várj: pentium D. Az lehet, hogy csak 4 gigát tud.
Physical Address Extensions
32-bit[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Pikari #102567 üzenetére
De 64 bites oprendszer alól megy vele a 8gb is állítólag. A bios valószínűleg csak 32 bites.
-
válasz Pikari #102567 üzenetére
Pentium d 930 már bőven 64 bites. De azértis raktam bele másik procit.
Megnézem van-e frissebb bios. Majd q8300 lesz benne egyébként.
Rakok bele másik ramokat is, van egy fiókkal, lehet az is döglenek meg lassan.
975x chipset van rajta amúgy. Az tudom hogy a 965 biztosan kezel 4x2gb ramot.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz MasterDeeJay #102570 üzenetére
Azt tudom, hogy 64 bites, de előfordulhat, hogy 32 biten csak 32 bites címbuszt használ a 36 helyett. Csak gondoltam, hogy ezt megemlítem a biztonság kedvéért. De nem biztos, hogy ez a baja, csak gondoltam, érdemes lenne megjegyezni ezt is.
[ Szerkesztve ]
-
Valami bugos.quadot nem írja ki.
4gb rammal is kevesebb van mint kellene. Igp ezen nincs ami leszedhetné. Keresek biost.[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #102572 üzenetére
Bios update után fagyott is 4gb ram felett. Memory remap enable után már működik szépen!!
bár proci órajelén még állítani kell.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz MasterDeeJay #102573 üzenetére
Akkor mégiscsak a beállítások között volt valami zavar az erőben.
-
envagyok
veterán
válasz MasterDeeJay #102573 üzenetére
Azzal a memory remap dologgal a korai 775 lapoknál én is szívtam.
Nem volt általános a 2GB feletti ram.
64 bites oprendszert nem dokan használtak. -
Az biztos ddr2 ből nem is volt gyakori a 2gb-os.
Mondjuk én akkor x64-es xp-t is használtam de csak a szívás volt vele. -
válasz #78522999 #102569 üzenetére
Ha cél HDD- t USBtoIDE-SATA kábelre csatizod modern gépen, akkor a mellékelt USB_Image_Tool- al rá tudod karcolni. Ha nincs ilyen kábeled, akkor gépen belül kell ráklónozni valamivel, ami ismeri az img felírását. Partíció alignálást ne használj, arról nem indul a DOS.
szerk : a 7.1 verzió optikára is kiírható, univerzális Linux loader rántja be az MBR- t. Optikáról a hátrány viszont hogy nem tudod a DOS índító fileokat szerkeszteni(a saját gépedhez).
[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #102577 üzenetére
Előfordul azért, 2db tuningos 2- est kaptam a P5Q- val, Phenom-II- ben meg van 2 sima 2GB+2db kínai 4GB, ami Samu a címke szerint, de Aliról jött.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
válasz #78522999 #102580 üzenetére
Az jó. Persze, jöhet a tapasztalat, Linux dd is gondolom ok, régebben foglalkoztam a Pingvinnel, most lemaradásban vagyok. Én több gépen próbáltam, hozzáfaragtam(viszonylag újabbak, amiket a menü kiír), de elvileg régebbi gépen is működnie kell, ha Crazii kódja feloldja a kártyád erőforrásait.
Kész lett teljesen a moddolt Zen2, 1200 alaplapival szól mint atom - valamint SBLive is, erről jön majd a riport lassan.szerk: az USBIT- ben be kell pipálni, az összes HDD- t, mivel az USB to IDE a külső chipsettől függően vagy USB vagy fixHDD dedikáltnak látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Nekem is van 4 modulom is, de nem tudom, mikori gyártásúak. 2009-ben a DDR3-as gépemben voltak 2 gigás modulok, úgyhogy én is úgy gondolom, hogy nem lehetett gyakori az elején a 2 gigás DDR2, kifutóként inkább. Sokáig életképes volt a Core2, megérte fejleszteni.
-
-
-
Nem találtam meg a QFX3450(6800GS) kártyámat, elvitték a manók, vagy esetleg nemtom hova tettem. Az lett volna a Zen2- ben a Win98- as. Szerencsére a PCIe/3 x4/x4- ben éppen elfért a PCI konverter, a sima 7900GS mellett- ami PCe x16/2->x4. Siralmas a Zen kiosztása az X99- hez képest.
Végülis nem gond, működik és sokkal nagyobb órajelekre képes mint a Quadro, ez mondjuk rendhagyó, mert a Quadro szokott lenni a stabilabb, megbízhatóbb.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Pikari
addikt
válasz DarthSun #102586 üzenetére
Szokott lenni időnként hardveraprón, de mostanában nem láttam.
Nem javaslom senkinek se, hogy rohanjon megvenni, mert csak 939-es, és hasonló gépekben megy, ott is csak 2+1+2+1 formában (mivel a legtöbb konzumer DDR-es alaplap biosa állóra fagy 6 giga fölött).A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
törölt tag
Valakinek közületek van tapasztalata "mt32-pi" midi-synth emulátorral?
-
-
-
KROK640
nagyúr
64 bites XP-t messzire kerültem. Nem mintha akkoriban gyakoriak lettek volna a 3+ GB RAMok.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Pikari #102584 üzenetére
Ez nekem is rémlik.
Azt tudom, hogy a maga idejében az 1GB-os DDR1-es modulok ritkák és keresettek voltak.
Sajnos pont azért van olyan nagyon sok 256-os modulom most, mert az 1GB-osat egyből elvitték horror áron is, az 512-eseket is vitték mint a cukrot, a 256-osokból meg 1-1 ha elment.
1db 512-esem maradt, a több mind 256-osInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Pikari
addikt
válasz KROK640 #102592 üzenetére
Ja, ott egy elég nagy ugrás volt. Emlékszem, hogy a gépekben lévő, éveken át használt kb 1 gb ram hirtelen nem volt elég az embereknek, és egyből átmenet nélkül 3-8 gigákat akartak bepakolni.
-
KROK640
nagyúr
válasz Pikari #102593 üzenetére
Hát nem tudom... azért a 4GB elég sokáig hódított, 2009-ben már a jobb gépek 4GB DDR2-vel jöttek, és 2014-ben még bőven divat volt az olcsóbb gépeknél a 4GB, de akár a 2GB is. Igaz ezek már nem DDR1-esek voltak egyik sem, hanem inkább DDR2/3.
Nekem pont az 1GB volt viszonylag rövid, hiszen 2006 tavasza és 2008 januárja között tartott mindössze.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Pikari
addikt
válasz KROK640 #102594 üzenetére
A 4 giga az általam említett 3 és 8 között van
Én azt figyeltem meg, hogy a 32 bites gépek még 512-1 gigával mentek a vége fele (athlonxp, korai p4-ek és társai), aztán a win7-64 bit korszak beköszöntével hirtelen az általad is említett 4-8 giga jött be a divatba.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Sikerült rögzítenem az SB0060- at - a PCIe-PCI fogadó slotját, a kártyával együtt. Pont elfér a táp és a HDD öböl között. Utolsó tesztek. Win2000 demo XP alatt csak 1280, 98 alatt 1920 is van, állat a kép.
-
válasz DarthSun #102596 üzenetére
Kész, felszabadult a próbapad. Bejött a gép a bűnbarlangba, bekötöttem, itt is rója most a 3DM2000 a loop demo köröket/W98/7900GS, brutál példány, alapon hideg, nemcsoda, óriási tuningot tud, asszem a leggyorsabb GS.
Live kimenet a lényeges csak, 1 rear bezelt szabadon hagytam, ott kivezettem. Ha kell bármi más, az is kifér ott. A slot talp ragacsvédőt nem vettem le, 4 oldalról rögzítettem amorf kötözővel, stabil, meg sem moccan.
DOS(XT- től)-W98-XP-W10/11, abszolút átfogás, a 3 retró oprendszer a modern moddokkal, teljes értékű retrót produkál, felesleges a retró armada sok tagja, jó hát a pár modern gép mellett meghagyok azért korszakonként 1 retrót, kb 10 gép, így akkor 40- et eladhatok/ajándékozhatok.Konfig
Asus B450 Gaming Pro
R3800X/DeepCool torony
4x8GB GSkill DDR4 3600 CL19
Asus GTX1650 Gaming OC 6pin táp
MSI 7900GS
Sound: alaplapi+LiveSB0060+XFi HD
Kínai PCIe-PCI konverter
HDD : 2TB SATA Toshiba
SSDs : Kingston A400 960GB+480GB, SPCC 256GB, Patriot 128GB
Asus DVDRW
Giga 650W táp
Sharkoon ház
DOS/W98/XP/W10/11, moddok: Crazii SBEmu, Loew SATA AHCI/TBPlus, CPUSpd, KernelEx, UOSP, Fernando AHCI, X58 moddriverek, USB moddriverek, XP membankolt kiterjesztés, Loew W98 memdriver, XP Integral kiterjesztések/SATA AHCI/NVME driverek.
ON/OFF szint, komponensek szerint, de az egész ON lehetne, mert lefedi a legkorábbi naptárat is.Következik : valami olyan gép, amelyen még az órajel növelésével, a PCI freki is nő, a V2SLI világcsúcsot szeretném megdönteni.
-
Pista0001
addikt
válasz Pikari #102584 üzenetére
Gyakoriságról volt szó, nem létezésről
#102587: sajnos 2 magos 939-et nem tudtam annó szerezni, pedig nagyon szerettem volna. Végül csak 3700+-ra lett fejlesztve a 3000+, a 2×512 mellé tettem még 2×512-t, bőven elég volt a 2 giga. Sima 32 bites XP-vel használtam végig. Az AM3-ast aztán már 2×2 gigával raktam össze, és egyből Win 7 64 bitest tettem rá. Aztán ez ment tovább a Lynnfieldben, az valamikor 2012 vége felé kapott 2×4 gigát. DDR3-ból azóta sincs 8 gigás modulom, csak 4 gigásaim vannak, illetve so-dimm-ből van 2 gigásom is még. DDR1-ből lett aztán 1 gigásom 4 darab, DDR2-ből is 2 gigás, de a maguk korában a legjobb ár érték arányú az előbbinek az 512 megás, utóbbinak az 1 gigás volt szerintem, és ennél nagyobb nem is nagyon kellett. Általános használatra 2 modullal, játékra/munkára 4 modullal az esetek nagy részében ennyi elég is volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest