- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
dc++ helyett én a valknutot ajánlom. kicsit meg kell szokni, de gyakorlatilag mindent tud, amit a dc++.
doc: iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE ezzel (vagyis majdnem ezzel) nagyon megszívtam. mondjuk úgy, hogy az iptables-hez absz nem értek... az ''alap'' eszközt adtam meg neki (nálam eth1) ppp0 helyett. onnantól kezdve nem volt netem... de ezt megpróbálom.
amúgy hogyan lehet kultúráltan kiszedni egy iptables sort? mert iptables -L -v után nézegettem, és amire azt írta, hogy failed, azt kiszedegettem... de nem igazán jött össze.
nézegettem az init szkripteket is, de nem sikerült rájönnöm, hogy melyik része hozza fel az iptables-t. azt tudom, hogy init 1-ben nincs (háló se), init 2-ben van, de a különbségükben nem jöttem rá, hogy hol van (a hálót is leállítottam init 2-ben, de lehet, hogy nem eléggé?). -
doc
nagyúr
nem kell proxy, ha a kernel tudja az ipforwardingot, pár sor beírásával kész lehetsz...
először is kell egy
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
hogy engedélyezd a csomagtovábbítást, aztán:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE
ez elvileg a belső hálóból érkező csomagokat továbbítja a net felé megfelelően maszkolva
rengeteg infot találsz a guglival, keress rá az ''ip forwarding, masquerading, nat'' szavakra -
GD
őstag
megoldható természetesen, bár a dclinux-hoz nem értek, de használják itt is többen
a netmegosztás is megoldható, de arra ne számíts hogy olyan módon hogy ''kitt katt next next ok..kész..''
config file-kat kell szerkeszteni (kézzel írni bele, módosítani) kötött formátumok szerint
sok utána olvasást igényel.. ha időd, kitartásod van, bártan vágj bele segítséget itt is biztos fogsz kapni
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest