- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
rigo88 #10296 üzenetére
Nem ismerem ezeket az eszközöket, de linuxokkal már műveltem ezt-azt, szóval megkérdezem, hogy a samba semmiképp nem jó? Linuxon mindegy, hogy eszköz vagy mappa, ugyan úgy kezeli mindkettőt az op.rendszer, ha az eszköz csatolva van (vagyis fájlként, de ezt én se értem, valami átfogóbb leírást olvastam egyszer a linuxon használt fájlrendszerek működéséről, angolul, lehet ezért nem értem). A lényeg, hogy egy pendrive-ot becsatolsz mondjuk /mount/pen alá a PC-n, ha ezt állítod be samba megosztással, akkor mindegy neki, hogy ez egy pendrive, vagy egy könyvtár a HDD-n, el tudod érni egy másik eszközön. Csak azért említem, mert tudtommal a samba-nak nincs köze a routerhez, elég, ha van. Én Arch Linuxon állítottam be ilyet több gépen, igaz ott a nautilus-szal érem el, ott IP cím se kell, csak a host név, sőt Milestone-om is gond nélkül kapcsolódik rá, bár ez is grafikusan, de smbclient-tel is megoldható elvileg, ugyan azokat kell megadni, mint a Nautilusnak kéne, host, felhasználónév és jelszó, de utóbbi kettő elhagyható, scriptekkel pedig akár automatizálható is a folyamat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest