Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark11 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
-
joshua7
veterán
válasz
jones965
üzenetére
Szerintem reális tess on eredmény.
Tegnap néztem a botot, mielőtt föltettem, és találtam pl. ezt, ami szerintem tess off volt.
A kollégáé 1150/1250 vs a linkelt 1160/1360, szóval hasonló gpu-k mellett:
GT1 nagyon hasonló: 76 vs 75.38 fps
Aztán egyre nyílik az olló:
GT2: 83 vs 93.96
GT3: 108.8 vs 123.68
GT4: 50.8 vs 60.66 -
MastR
tag
Jól bírta a ref hűtő!!! Viszont ami az én fülemet illeti...az már más kérdés.
Igazából a 290X hűtője nem rossz vagy gyenge, hanem pöppet hangos amikor belelendül
( Egyébként az internet népe kicsit eltúlozta ezt a 290X hűtője hangos dolgot.) persze a jelenség létezik, és tényleg tud hangos lenni.. de nem katasztrófa.(#7393) ffodi:
Remélem 290 vagy 290X lesz a kártyád!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az első 290X fecske.
Húzzál bele, mert vannak előtted bőven.
-
-
ST05
őstag
"Better than 86% of all results " -- ez ismerős volt, és nem véletlen..
nagyjábol májusi eredmény 3770k-660ti vel volt akkor 86% os
nemtudom mennyire reprezentatív, mindenesetre érdekes -
Ybron
senior tag
-
Hoorus
őstag
Kérném listára amennyiben megfelel a követelményeknek
Asus HD7870 CF 1185/1400
i7 3770K 4,6 GHz
16 GB Corsair 1866 MHzValid: [link]
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy adatlapomon lévő konfiggal 8500 pont az nem kevés?
A rendszerre ráférne egy újratelepítés ez tény, de nekem olyan kevésnek tűnik.
Mások 10000-ret is kaptak ugyan erre a cpu+vga kombóra.A CPU-m mérések alapján nagyon maximum 60%-on képes kihajtani a VGA-t... de általában 50-55% között mozog. Más eredményei ennél jobbak. Nem értem mi a baj. 3.8-ra van húzva.
Előre is köszi!

Szerk.: Elfelejtettem, hogy alap beállításokkal 3DMark 11 Basic HD-ban...
-
Sontir Fel
őstag
-
-
jones965
Modder
Kibogozódott a rejtélyes anomália a multi gpu-s titanoknál. Régi jól bevált verziójú bench futott, ami viszont nem szereti az nvidia rendszert. Upgrade a legfrissebre, és láss csodát, 4700 mhz-es cpu-val több pontszámot értem el, mint LN2 alatt 5400 mhz-en.
Egyelőre nem kérem listára, a napokban ismét LN2 alatti procival megnézem. Kár hogy már csak 3 kártya van nálam.

-
Hoorus
őstag
Sima 7870-től ez egészen elfogadható eredmény, nem?
1200/1400-on ment..

Bónusz kérdés: Miés csak 8x-an megy a PCI-e slotban, mikor 16x-n kellene neki?? Asrock Z77 Extreme4 a lap és 3770K a proci.. Csak az 1.1 vált át 3.0-ra a sor végén, de a x8 marad ugyanúgy terhelésnél is...
-
jones965
Modder
válasz
laca000
üzenetére
Minden napos használatra még a 2 is sok, ezek most a tesztelés miatt kerültek össze. Sajnos tuningnál még inkább beszűkül az sli híd sávszélessége miatt a különbség. Legalábbis erre a következtetésre jutottunk. Különféle alaplapi bios-ok, driverek mind mind hiábavaló erőfeszítésnek tűntek.
Egyedül win8 alatt fire strike extrémben domborított a rendszer.
Ott viszont odatette magát rendesen. -
jones965
Modder
Annyira korrekt tápot, hogy a szemem teljesen kikerekedett, mikor a fogyasztás mérőre ránéztem.
Sajna alul méreteztük a titanok áraméhségét, mivel 3dm13 extremben WR dobogós közeli eredmény volt gpu és cpu score-ban, viszont kombined tesztben már nem bírta kiszolgálni a konfigot, és 1700W pillanatnyi fogyasztásnál kikapcsolt.
joshua7: gpu boost 1202 Mhz, a hűtés hybrid volt: 1.H2O-2. stock-3.H2O-4. stock
Mind ebben a tesztben, valamint vantage-ban rosszabul skálázódott, mint 2 gpu esetén.Holnap megpróbálom orvosolni a valószínűsíthető hibát.
Mod: ami viszont örömteli,a cpu-ból még mindíg jön ki a további tartalék, most ( bár nem ezt a tesztet) már 126bclk-n 5560mhz-nél tartunk, ami -140°C-on stabil.
(#7349) helkis: pontosan ez bosszatntott a legjobban, mert ma reggel még a 3 gpu-s rendszerrel, 4700mhz-es cpu-val 29619 pontot hozott.
-
jones965
Modder
Ma nekifeszültünk 04ahgy barátommal, hogy ismét próbáljunk jelentősebb eredményeket elérni, de mint extrem tuningnál általában lenni szokott, most sem mentek zökkenőmentesen a dolgok. Talán a win, talán az alaplap bios-ának a támogatása, de egyszerűen a 4 gpu titan nem skálázódott.
4 way sli Titan & 4930K@5460Mhz/Ln2
P32989 Magyar 4gpu-s nvidia rekordnak megteszi.

-
jones965
Modder
Egy régi eredményemet sikerült ma megdöntenem: single HD7970 OC & 4930K @4800Mhz, minden vízzel hűtve. Érdekesség, hogy 400 mhz-el alacsonyabb órajelen járó új proci jobban megpörgeti a vga-t, bár a driverek fejlesztése is tesz hozzá.
P13349
HD 7970 4cfx alap eredmény
P22294
MOD: most nézem, hogy rossz default órajelen futtattam az utóbbi tesztet, így ennek a frissítését nem kérem.
-
jones965
Modder
válasz
joshua7
üzenetére
& Helkis
Köszi!
Single:1228mhz, sli 12515mhz.subaruwrc:köszi, a teszt előtt nagyjából arra kalkulálva, hogy a proci hozza amit kell, a 34k-ra számítottunk. Viszont 2400 mhz-es ramokkal roszabbul skálázódott, amire nem jöttünk rá, így maradt az alacsonyabb órajel.
Köszönöm! -
helkis
veterán
válasz
jones965
üzenetére
szép eredmények! grat!

most pl frissítettem volna a hd6990 alap eredményem, felraktam 1600-ra a ramokat és még bebootol, de aida64 ramread-ba belefagy.. minden auto-n van, csak a ramsebességet fixáltam...
tehát igazából alapon 1333-al képes csak üzemelnimi lehet ez?

1. szar az alaplap biosa (legfrissebb beta van fent, de a stabil-al sem volt jobb) vagy maga az alaplap?
2. szarok a ramjaim (dominatorGT 2000 CL8)
(korábbi 3770k-s eredménynél is látszik, hogy tudnak 2600 CL10-et is..
)
3. a proci memóriavezérlője lenne ilyen szar?
-
jones965
Modder
Sajna pontosan a 3dm11, ami szereti a quad chanelt, valamint a sávszélesség növelését.
Az alap eredmény ennél a prinál már hivatalosan 1866mhz-es ramokkal mehet.
Nekem igaz nem extrem lapom van, de az IVB-E proci tökéletesen jól érzi magát.Gtx titan/chiller + 4930K/LN2
P17418
Gtx titan sli. Sajnos az nvidia multi gpu-nál a physics teszt mindíg egy pici akadással indult, így a cpu score nem skálázódott úgy, mint pl AMD kártyák esetén.
P27022
A végére hagytam a négykártyás eredményemet, ami jelenleg abszolútban WR 7. Természetesen tessz off-al készült a teszt, amit szerettem volna tesszelációval is megismételni, de a kevés LN2 bekorlátozott.
P34511
-
helkis
veterán
cpu és gpu is h2o-val volt hűtve:

sajna már nincs meg a kártya..
cpu és gpu is h2o-val volt hűtve: gpu-boost: 1306mhz

sajna nincs értelmes bios r4e+ivy-e-hez még, ezért nem nagyon bírom stabilizálni a ramjaim 1600mhz felett..
(erre ötleteket is várok, hogy lehetne megoldani..
)és végül egy alap eredmény: cpu-n víz, kártyán stock cooler:

sajna ez a kártya sem egy tuningbajnok, de talán egy hidegfront hoz majd némi előnyt..
-
helkis
veterán
válasz
BlessedElroy
üzenetére
vcore? gpu, vrm, külső hőfokok? ill. boost-órajel?
érdemesebb lenne kisebb lépésekben haladnod, amíg megy felfelé, ha túl sok, akkor a védelmek úgyis visszavesznek a feszekből, ergo nem tudod egy bizonyos szint fölé vinni, a +150mhz már lehet több mint kellene, szóval próbáld meg 100mhz-el kezdésnek, majd 10mhz-el emelgesd.. -
helkis
veterán
válasz
BlessedElroy
üzenetére
power-limitet megemelted?
-
BlessedElroy
senior tag
Hali!
Magyarázza már el valaki, hogy egy bizonyos órajel emelésével miért nem emelkedik a pontszámom?
Alapon kapok kb 9900 pontot, +70MHz-el kb 10300-at. De hiába futtatom le a tesztet +150MHz-es órajel emeléssel(ami konkrétan 1333MHz), nem kapok több pontot. Mintha "elfáradna" a kártya, vagy nem tudom
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
nem is játékokra gondoltam, ha már dmark topikban vagyunk. a HT dologba meg ne menjünk bele, mert csak az mond ilyeneket, akinek nem i7 van.
-
Rexcor
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz. Pl. BF4 elég szépen használja a 8 szálat nálam.
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
ha a listára kerülés a célod, akkor nem jó a kép....
nem rossz a 670-ed, csak kéne alá egy i7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Crimson Desert
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Blu ray írás és írási hiba
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti TURBO OC 11GB GDDR6 (GV-N208TTURBO OC-11GC) Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tegnap néztem a botot, mielőtt föltettem, és találtam pl.

Igazából a 290X hűtője nem rossz vagy gyenge, hanem pöppet hangos amikor belelendül
( Egyébként az internet népe kicsit eltúlozta ezt a 290X hűtője hangos dolgot.) persze a jelenség létezik, és tényleg tud hangos lenni.. de nem katasztrófa.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)