Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moric
aktív tag
Ha minden igaz, Voodoo3 3000.
-
ahavasi
tag
-
Moric
aktív tag
Régen volt egy programom, amivel a videolejátszást lehetett gyorsítani. A videot nem a proci kódolta ki, hanem a videochip (is). Tudja valaki a program nevét?
Xp alatt most melyik a 'legjobb' driver? Nekem az utolsó whql driver van most fent. Egy kis OpenGl támogatás nem ártana. -
Májsztró
addikt
[link]
Kész is , ha a szöveg össze van csúszva , akkor az a tárhely frissítése miatt van ! MEgnéztem saját apache-ről , jó ! Tetszik ?
-
mazda626
addikt
Sziasztok! Most hogy olvasgatom ezt a topict kedvet kaptam régi gépem összeszereléséhez!
Intel Pentium 166Mhz, 64Mb EDO Ram, 3DFX Glide 8Mb gyorsító+S3 trio64 2MB
A Colin egy emlékszem nagyon fain volt rajta! -
Pala
veterán
válasz
Májsztró
üzenetére
most üzemelem be a retro gépemet.
Sajnos hirtelenjében csak WinME-t tudok rá rakni, Win98SE-m per pillanat nincsen, de dolgozom a problémán
Már másodszorra telepítem a rendszert, mert elsőre hiába lőttem be, fura módon nem ment semmi 3d.. D3D-s cuccok kapásból kifagytak mikor indítottam őket (2db Diamond Monster 8 megás, a legutolsó hivatalos Diamond drivert használtam, felismerte őket rendesen és a control panel szépen be is jön), és a Q3 pedig OpenGL hiányra panaszkodott..a directx diagnostikai program is kifagyasztotta a gépet, mielőtt beöltődött volna...talán a DX-szel volt valami
Most próbálok majd feltenni egy normális DX8.1-et. Igazából DX7.0a kéne, de azt az eredeti Deus Ex cdm-ről hiába telepítettem, kiírta hogy nem kell frissíteni semmit
Szóval van még valami gubanc, valahogy leküzdöm remélem. -
Májsztró
addikt
Na ! sehol senkinél egy teszt ? Vagy valami má he !

-
Pala
veterán
válasz
Májsztró
üzenetére
A Q3 beállítás úgy a helyes, így van!! (textúrák eggyel max alatt)..szaggatásból teljesen folyamatos lesz a játék, ha ezt a kis nüansznyi minőségromlást megengedjük.
Semelyik másik grafikai elem nélkülözése nem javítja ilyen drámaian a teljesítményt. Szerinem a textúramemória miatt lehet, bár az a fura, hogy SLI V2-vel is ugyanúgy ez a helyzet, mind egy darabbal.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Amint összeszerelem a nosztalgiagépemet, én is csinálok Q3 teszteket! Bár nekem ''csak'' egy 233MMX Pentium lesz a V2-esek alá, de az még éppen passzol hozzájuk
-
Hequila
őstag
Ha lesz egy kis időm (és kedvem), anyám gépére (500 MHz K6-3, Voodoo3 3000-es kártya (alapból 183/183-on), WinXP, 256 MB RAM, VIA chipset) rakok 3DMarkot, és elküldöm az eredményt!
-
Májsztró
addikt
De majd ha a fejét adja rá , akkor szedje le a miniteszt.rar-t és annak fejében , írja meg hogy mire gondolt ! Teszteket meg nyomassa le , stb .... Kb-t csatolja hozzá ! és küldje el nekem mail-be ! Én fogom összerakni , ha valaki ettől félne !
De ímyg senki nem csinált teszteket , addíg nem jutok 1-ről a 2-re ! 
-
Májsztró
addikt
ok

-
Májsztró
addikt
Dobtam fel egy oldalt a tárhelyemre !
[link]
A tesztek közül csak a 3dmark 2001 eredménye jutott eszembe
Persze oda még lehetne tenni több játéknak is fület ! -
Májsztró
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Látom idefigyeltél !
No mind1 !
Kellene 1-2 embertől teszt ! És akkor elkezdeném megcsinálni a lapokat ! Jó lenne ha mélben kapnám meg őket ! címem : maxyy@cellkabel.hu , ide dobjátok a miniteszteket pls !
Ezt [link] kellene letölteni ! Benne van minden ! Képekkel együtt küldjétek be és akkor összeírom ! Remélem sok szerencsével ! Ha fentvan szólni fogok ! Előre is köszi !
[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nem akarok ellenséges lenni ! De akkor megcsinálod ?

-
ahavasi
tag
válasz
Májsztró
üzenetére
lol, éppen tegnap írtam a vga nfo-s srácnak, hogy miért nem firssíti az oldalt. azt mondta hogy nincs rá ideje.
ha gondoljátok az oldalamra feltehetem a teszteket, bár nem tudom hogy kéne megoldani (az egészet egy oldalra, vagy pedig külön-külön az userek által a csinált teszteket?!) -
Májsztró
addikt
Egyenlőre arra jutottam ,hogy úgy kéne megoldani hogy a vganfo.uw.u-ra betennénk , és akkor nem kell külön oldallal vacakolni ! Az ott megszokott design lenne ! Mit szóltok hozzá ? Vagy inkább Külön oldal legyen ?
-
Pala
veterán
válasz
(Bundás)
üzenetére
de Q3-ból sem mindegy, hogy melyik demót futtatod...a demo001 és a demofour a 2 leggyakoribb tesztdemó...de az utóbbi csak az újabb kiadású teljes verziós Q3-ban van, míg az előbbi már a netről leszedhető demóban is megtalálható.
Szerintem Descent 3 timedemot lenne még érdemes, mert abban van Glide támogatás is, csak sajna ez a játék tényleg nem sok embernek van meg
-
(Bundás)
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Lehetnének: Helyezés, Név, Videókártya, 3Dmarkxx pontszám, 3Dmarkxy pontszám..., Q3xx, Q3xy, Driver, Konfig fülecskék, esetleg aki megrángatta a kártyáját tuning oszlop.
Lehetne egy összesített és egy külön Voodoo I, Voodoo II ... táblázat is. Nem ártana, ha mindenki Screen Shot-okkal prezentálná az eredményét, mármint a táblázatba írás előtt.
Nem tudom milyen játékokban lenne még érdemes a teszt, Q3 szinte van mindenkinek, de a beállításokat fixálni kéne... -
Májsztró
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
De ilyen lapokon lenne felsorolva a pontszám ... és ilyen lapokból lenne mondjuk Q3 ? Akkor egy oldala lenne , egy táblával , 640* , 800* , 1024* .... ott lenne hogy Név , Konfig , Kártya ... és a tábla alatt mondjuk hogy ilyen bench-el , így beállítani úgy beállítani !
-
slayer006
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
Aham ! Gondoltam rá , már a design is meglenne

-
Májsztró
addikt
A64 2800+ , 1 Gb ram , V2 SLI , W98 , 3Dmark 2001 : 1114 pont

-
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Ehehehehe

Lehet hogy nekiugrok , szigorúan 10Gb-os vinyóval
-
cskamacska
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Jó akkor nForce 4-től nincs támogatás Win9x/ME alá.

nForce 3-as lehet hogy működik, ki kell próbálni.(Ettől függetlenül én nem próbálom, ugyanis, ha jól tudom, még mindig nem kezelik a Win9x-ek a 127GB-nál nagyobb vinyókat és én nem akarok semmiféle adatvesztést a WinME miatt a 160 gigás vinyómon, mert ugye 137GB feletti terület helyett a vinyó elejére írna szegénykém és jól kinyírná a rendszert.)
[Szerkesztve] -
mdenes186
csendes tag
Ja, es a kartya a 'referencia voodoo2' G111 1.0, 110Mhz-es ramokkal
[Szerkesztve] -
mdenes186
csendes tag
hello!
hogy lehet tesztelni, hogy mukodik-e egy 3dfx woodoo2 (noname) 12mb-os kartya?
a drivereket telepitettem, a demonal az ablakot kiteszi, de tok sotet, es csak alt-ctrl-del-lel tudom kiloni.
a teszkonfig:
HW p2 celeron 366, 256mb ram, matrox millenium 200-as videokartya, es 1=1-es vga-vga atkotes,
SW win98se, fastwoodoo2 4.6.
??? -
Májsztró
addikt
[link]
Ez se nem jó ? Win98/Me-hez van , és fele WHQL szal hivatalos
De az se baj ha nem az , csak menjen
-
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Ezek szerint nem fogok A64-el és V2 SLI-vel teszlteni ?

-
cskamacska
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Se nForce 3-hoz, se nForce 4-hez nincs hivatalos támogatás Win98/ME alatt.
Na ez most leginkább azt jelenti, hogy az újabb vasakon a Win9X/ME felejtős sajnos.
Sőt, nekem már az nForce 2-es Abit NF7-S alaplappal, pontosabban annak SATA vezérlőjével sem akart együttműködni a WinME. Végülis működni működött, de PIO módban( vagy miben) kezelte csak a SATA-s rendszervinyót, adatátviteli sebesség kb 5-10MB/s volt (
). A hiba oka az volt, hogy a WinME semmilyen drivert nem evett meg amit a lapon megbúvó SATA vezérlőhöz készítettek... 
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
válasz
(Bundás)
üzenetére
Szvsz talán a legjobban egy AMD 760-as lapkakészlettel szerelt lappal járnál, mint pl amilyen az Abit KD7-RAID is[link].(vagy valamilyen K7-es duállappal
, mindegyik 760MP/760MPX lapkakészletre épül)
Intel proci mellé Intel chipset, AMD proci mellé AMD chipset.
De tényleg, az AMD mikor gyártott a procijai mellé lapkészletet, akkor az legalább olyan megbízható és gyors volt, mint az Intel proci mellett teljesítő(jobban sikerült
) Intel lapkakészletek.(AMD 640 K6-ok mellé, AMD 750 Slot A Athlonok mellé, AMD 760/MP/MPX az Athlon XP család mellé, AMD 8000 az Opteronok mellé, mind tisztességesen teljesített a konkurenciával szemben)
[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
Vki nem tud Win98 alá egy megbízható Nforce drivercsomagot ? mert a V2 SLI-hez az A64-re Win98-at tettem fel , de a drivercsomagban nem volt jó a PCI sinek driver része , vagy mi ... win98 sipákolt értük minden indításnál ... és így nem akartam belerakni a karikat !
-
ahavasi
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
friss tapasztalat. Ramokkal szenvedtem egy csomót, 1db 512 megás kingstonnal ment, ha beraktam a másodikat akkor se kép se hang. próáltam veriálni őket de a kettő együtt sehogy sem ment. akkor az integrált hangkártya nem működött, voodoo 1-el és voodoo 2-vel gyakorlatilag nem ment a lap. (Voodoo 1-nél fagyott, voodoo 2-nél meg még a winfos betöltésénél is kékhalál.) Lassú.
Egyik haveromnak K7S5A-ja van 166fsb-n tolja és mem. olvasás (everest) azonos az nforce chipset eredményeivel. szerintem K7S6A-t vegyél. az SIS 745 chipsettel van ellátva, ez a K7S5A javított verziója.
ha meg KT333-at akarsz mindenképpen, az ASUS félét vegyed inkább szerintem. -
ahavasi
tag
nos. nVidia cipsetet felejtsd el eleve, mert se az nforce 1-el, se az nforce 2-vel nem tudod beüzemelni a V5-öt (nforce 1 CSAK AGP 4x! AGP 2x 3.3volton nem támogatja)
SiS ebben az idően jó volt. inkáb ezt választottam mint egy KT333-at az egy hulladék. volt MSI KT3 Ultra2-őm, hát hagy ne mondjam... nagyon sokat szenvedtem vele, és lassú volt mint a tetü -
ahavasi
tag
válasz
ahavasi
üzenetére
Egy up.
Ha minden igaz nemsoká lesz egy ECS K7S6A-m, azzal majd nekifutok még 1x tesztelgetni. új kártyáimról még mindig nem raktam fel képeket, technikai okok miatt... (homályosak lettek a képek nincs elég fény) amint sikerül megcsinálni rendesen őket fel rakom a lapra. -
ahavasi
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
haj! szerintem ezt hanyagold még. nagy neheze elindítottam, de csak úgy akart menni ha mentéseket használtam (az első bejátszásnál állandóan kettéfagyott) amúgy nem megy olyan szarul minimumon játszható, csak sűrűn fagy.
WinXP + SFFT39 driverrel nyomtam. -
iday
aktív tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Az már loller.
Ugy szaggatna mint nagymama a nokedlit.
-
Konflikt
addikt
Megint van az ebay-en egy v5 6k

[link]
Még ~7 óráig tart a licit. csodálkozom h még csak 685$ tartanak. 1000$ fölött szoktak elmenni...
Nekem most épp nincs fölösleges 1000+$, de remélem GAI, Geri, Ahavasi és a többiek licitálnak, legyen már egy magyarnak is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahavasi: még nincs nálam a v3 2000 sajna
[Szerkesztve] -
Boglya
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Én se tudom
, de most szépen fut, 1500 pontot csinált 3dmark2000ben 1024ben, kb a v2 szintjén van. Winxp-t nem érdemes ilyen régi gépre feltenni, a gef3 98al 7000, xpvel 5800 pontot csinált. -
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Szerintem azért nem rossz proci az, csak korabeli szemmel kell rá tekinteni...tény, hogy amennyiért manapság hozzá lehet jutni, annyit csak a fanatikusoknak/gyűjtőknek/gazdagoknak/hülyéknek ér meg.
Józan ember annyi pénzért vesz egy sokkal erősebbet -
Boglya
senior tag
Hellow! Most szereztem be egy voodoo banshee-t, de nem akar rendesen működni. Betettem, az xp fel is ismerte és berakott nekem 800*600at 4bittel
, ha megpróbálom feljebb tenni gondolkodik 5 percet aztán újraindul, vagy csak egyszerűen kifagy. Az abit st6 lappal nem kéne h gondja legyen, kipróbáltam egy nem gyári drivert is, a probléma megmaradt. Valakinek van ötlete esetleg h mi lehet a gond? -
(Bundás)
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Mire gondoltál, P3-S?
Olcsóbb megoldás bele esetleg, vagy maradjak a KT-333 + 2400+ kombinációnál? 
-
iday
aktív tag
3d mark 2001se v330, minden defaulton
1021pöttyöt kaptam
800mhz athlon, 512mb ram, win xp
Megnézném win 9x alatt is hogy mit teljesit.
Yah voodoo5 5500
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Teszteltem Quake3-mal, timedemo 001-en, akármire állítottam mindig 67-69 fps között mozgott (default low: 640x480 és 1024x768: high beállításokkal is)
4x szűréssel kb. 58 fps 1024x768-ban.
Nézegettem a 3dfx beállításokat, Agp 1x-re van kapcsolva benne, átraktam 2x-re de sebességben nem történt változás, valamint a ''Fast..'' és a ''Single Chip'' sem hozott semmi különbséget egyik tesztben se!
-
Släsh
csendes tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ja ja ez kevés az én vodoo 3 am jobb eredményeket ad bár nekem egy 2500+ bartonnal megy via kt-333 lapban talán ez is számít valamit
-
(Bundás)
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Q3-ban az fps mérést hogyan lehet előhozni. Megnézném játékban mit művel...
-
(Bundás)
addikt
Csináltam egy nosztalgia délutánt a Voodoo 5-tel. Lefuttattam pár 3dmark-ot, de nekem kevéskének tűnik az eredmény: '99: 5324, '00: 3311, '01: 1219 (Celeron 850, 256/100, öreg winyó, win98se). Lehet a Windows miatt van, vagy a tetű merevlemez miatt?
Sajnos Screamer-hez nem találtam 3dfx patchet, de Screamer 2-hőz mintha lenne, volt egy kis MDK1-2, Jedi Knight, GlQuake, Turok a régi idők kedvéért!
-
iday
aktív tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
800-as athlon-nal, voodoo5 5500
Nfs5 tökéletes fullon
Nfs6 640x480ban minden low -ra huzva játszhato.
szvsz már sok neki -
(Kolombusz)
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Az 1000es athlonnal tesztelj. Én próbálkoznék mondjuk tomb radier 5 (krónikás
), vagy nfs5-tel is. Megpróbálhatnád az nfs6-ot is, hátha viszik.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Le Mans Ultimate
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti TURBO OC 11GB GDDR6 (GV-N208TTURBO OC-11GC) Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Új akku 12 hó jótállás!
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pedig nemrég még jó volt

No mind1 !

). A hiba oka az volt, hogy a WinME semmilyen drivert nem evett meg amit a lapon megbúvó SATA vezérlőhöz készítettek...
Most tettem le a SIS-ről a KT333-mal szemben.