Pirula alakú kameralyukat kap a Xiaomi Civi 2

Nem dinamikus sziget, de ez is középre kerül.

Szeptember 27-én lesz a Xiaomi Civi 2 kínai premierje, a telefon külsejéről azonban a gyártó már megosztott pár fotót, illetve elejtette azt az információt is, hogy a hátlapon egy 50 megapixeles főkamera, az előlapon pedig két 32 megapixeles kamera dolgozik majd. Utóbbiaknak kell a hely, így hosszúkás, pirula formájú kivágásban helyezték el a széles és az ultraszéles szelfikamerát is, ami kissé hasonlít az iPhone 14 Pro mobilokéra. Azt egyelőre nem tudni, hogy szoftveres extra is jár-e a Civi furcsa kamerakivágásához. Az androidos világban korábban is voltak már ehhez hasonló megoldások — Samsung Galaxy S10+, Huawei P40 Pro, Honor Magic4 Pro, OnePlus Nord, csak hogy párat említsünk —, viszont egyik gyártó sem vetemedett arra eddig, hogy a kamerákat középen hagyja, mindegyik valamelyik szélre tolta ki.

A gyártó által közzétett promóciós poszterek a Xiaomi Civi 2 bemutatója előtt.A gyártó által közzétett promóciós poszterek a Xiaomi Civi 2 bemutatója előtt.A gyártó által közzétett promóciós poszterek a Xiaomi Civi 2 bemutatója előtt. A gyártó által közzétett promóciós poszterek a Xiaomi Civi 2 bemutatója előtt. (forrás: GSMArena / Weibo) [+]

Visszatérve a Civi 2 hardverére: a hátlapon három kamera lesz, ezek közül a széles látószögű főkamera Sony IMX766-os szenzort használ majd, ez ugyanaz az 50 megapixeles egység, ami a Xiaomi 12-ben is dolgozik. A Civi 2 viszont f/1,8-as apertúra mögé rejti a szenzort, míg a Xiaomi 12 f/1,9-es fényerejű lencsékkel dolgozik. Az egyik megosztott fotón az is látszik, hogy a telefon Dolby Atmos támogatást élvez, az pedig egyelőre csak pletyka, hogy Snapdragon 7 Gen 1 SoC dolgozik majd a háztető alatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés