Bemutatkozott Kínában a Xiaomi Civi 2

Hazai pályán debütált az új Civi, dupla előlapi kamera és szelfiket segítő dupla előlapi LED villanó is jutott a mobilba.

Snapdragon 7 Gen 1 hajtja a Xiaomi legújabb telefonját, a Civi 2-t. A készülék 8/128 GB-os, 8/256 GB-os és 12/256 GB-os kiszerelésben lesz elérhető Kínában, 2399 jüan kezdőáron, ami 142 ezer forintnak felel meg. A pénzért 6,55 hüvelykes FHD+ felbontású 10-bites OLED panel van a telefonban, 120 Hz-es frissítésre és 240 Hz-es érintési mintavételezésre képes, támogatott a Dolby Vision és a HDR10+, valamint a megjelenített színek lefedik a DCI-P3-as skálát.

A Civi 2 fekete és fehér színben.A Civi 2 fekete és fehér színben.A Civi 2 fekete és fehér színben.A Civi 2 fekete és fehér színben. A Civi 2 fekete és fehér színben. (forrás: GSMArena / Xiaomi) [+]

Az előlapon mégsem a kijelző a legfeltűnőbb, hanem a hosszúkás pirula alakú kivágás, mely két előlapi kamerának ad otthont. Mindkét kamera 32 megapixeles szenzor f/2.0-ás fényértékkel, az egyik autofókuszt biztosít, a másik pedig 100 fokos látószöget a csoportos fotókhoz. Ezek mellett a Civi 2-ben két előlapi villanó is van, összesen négy kéttónusú LED-ről van szó, melyeket a kijelző feletti keretbe építettek be. A Xiaomi szerint a LED-ek segítik a bőrtónusok színének természetes visszaadását bármilyen körülmény között, emelett olyan extra szoftveres funkciók is hasznát veszik, mint az arckövető 3D-s szépítő mód, az elmosott hátteres videó, illetve AI maszkok.

Előlapi vakukat kapott a Civi 2.
Előlapi vakukat kapott a Civi 2. (forrás: GSMArena / Xiaomi) [+]

Bár egyértelműen szelfi-orientált telefon a Civi 2, a hátlapra is jutott három kamera. Ezek közül az alapértelmezetten használt fő egység egy 50 MP-es Sony IMX766-tal, f/1,8-as fényerejű lencsék mögött készíti a képeket. Kiegészíti egy 20 megapixeles ultraszéles kamera 115 fokos látótérrel, a harmadik kamera pedig egy 2 megapixeles f/2,4-es makró egység.

Civi 2 kék és pink színekben.Civi 2 kék és pink színekben.Civi 2 kék és pink színekben.Civi 2 kék és pink színekben. Civi 2 kék és pink színekben. (forrás: GSMArena / Xiaomi) [+]

Az akkumulátor maradt 4500 mAh-s, akárcsak a Civi 1S telepe, de a töltés begyorsult, a Civi 2 már 67 wattal veszi fel az energiát vezetéken keresztül PD 3.0-ás standard szerint. A töltés csak USB-C-n megy, vezeték nélküli energiafelvétel vagy leadás nincsen. A mobilban van 5G, adott a Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 és NFC a mobilfizetéseknek. A tárhely viszont nem bővíthető microSD kártyával és kimaradt a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó is. Kínában négy színben - fehér, kék, fekete, pink - kerül piacra a nőkre targetált Civi 2, a nemzetközi értékesítés nincs terítéken.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés