Feltűnt a Xiaomi 13 Lite

A Google Play Console adatai szerint egy Civi 2-t neveznek át a globális piacra a Xiaominál.

2022 őszén jelent meg Kínában a Xiaomi Civi 2, s azzal a lendülettel hazai exkluzív is maradt a készülék, ahogy a korábbi Civi modell is. Aztán megjelentek hírek arról, hogy a Xiaomi a felső-középkategóriában tervez egy Xiaomi 12 Lite 5G NE nevű készülékkel, ahogy egy generációval korábban is, és az lesz a Civi 2 globális változata. Most a Google Play Console felületén feltűnt a Xiaomi 13 Lite Ziyi néven futva, és a Civi 2-höz meglehetősen hasonló specifikációkat tulajdonolva.

Hirdetés

A Xiaomi 13-as széria decemberben debütált a márka otthoni piacán, ám úgy tudni, hogy az MWC-re készül a vállalat globális premierrel, ez lehet a Lite verziók startjának időpontja is. A Google Play Console mellett az IMEI adatbázis is megerősíti, hogy a Civi 2-ből lesz a 13 Lite.

A Xiaomi 13 Lite adatai a Google Play Console-on.
A Xiaomi 13 Lite adatai a Google Play Console-on. (forrás: My Smart Price) [+]

A hardver terén biztos a 1080 x 2400 pixeles (440 ppi) kijelző, a Qualcomm SM7450-es SoC, ami a 4 nanométeres Snapdragon 7 Gen 1-et jelenti, és az Adreno 644 GPU. Adott lesz még a 8 GB RAM és az Android 12-re épülő MIUI is az új telefonban, mellette pedig az 50 MP-es optikailag stabilizált főkamera a hátlapon. A Google Play Console-on látható kép alapján a hátlapi dizájn változik kicsit és az előlapra is csak egy kamera kerül majd, míg a Civi 2 dupla rendszert használ pirula formába rejtve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés