2018. május 27., vasárnap

Gyorskeresés

Még idén fény derülhet a Galaxy Note7 vizsgálatának eredményeire

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: The Korea Herald

A gyártó ígretet tett, hogy a Note7 akkumulátorproblémájának kivizsgálását követően nyilvánosságra hozza az eredményeket. Ez eddig nem történt meg, de még idén számíthatunk rá.

Hirdetés

Iparági források állítása szerint a dél-korei gyártó még az idén nyilvánosságra hozza a lobbanékony természetű Galaxy Note7-tel kapcsolatos vizsgálatának eredményeit. Az első visszahívás után hibás akkumulátorokat talalátak, így a már kint lévő phableteket új teleppel szerelt készülékekre cserélték. Ezeket zöld akkumulátorikonnal és a doboz megjelölésével tették megkülönböztethetővé. Miután a biztonságosnak minősített készülékek is érintettek voltak az eredeti probléma által, a gyártó a gyártás teljes leállítása és a készülékek végleges visszahívása mellett döntött.


[+]

Az augusztusi bemutató óta nagyjából 4,3 millió Note7 talált gazdára, amelyeket folyamatosan próbáltak visszaszerezni a tulajdonosoktól, egyes piacokon a hálózatról való letiltás is felmerült mint megoldás. A Samsung folyamatosan vizsgálja a probléma lehetséges okait, aminek gyújtópontjában nyilván az akkumulátor áll, noha egyéb tényezők együttállása sem kizárt. A szakma azóta is igyekszik felderíteni, hogy mi állhatott a problémás esetek hátterében. A Samsung nem kizárólag a jelentős anyagi veszteséget, de a környezeti kockázat realitását is érzékeli, a vizsgálat egyben a visszahívás környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatásainak minimalizálására is törekszik, az eredményeket pedig elvileg még idén közzéteszik.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.