Új-Zélandon mégis letiltják a Note7-et

A Samsung nyomatékosan kérte a felhasználókat, hogy ne kockáztassanak, de még mindig sokan vannak, akik nem tesznek eleget a gyártó kérésének.

A továbbra is fennálló biztonsági kockázat miatt a Samsung végérvényesen felfüggesztette a Galaxy Note7 forgalmazását és gyártását, a készülékek visszahívásáról és annak menetéről már több alkalommal beszámoltunk. Az első csereprogram alkalmával szóba került, hogy a vissza nem szolgáltatott kockázatos készülékeket letilthatják a hálózatról. Ezt akkor nem erősítették meg, noha hivatalosan nem is cáfolták.

Most az új-zélandi hálózatokra viszont november 18 után valóban nem lehet majd csatlakozni a szóban forgó eszközzel. A Samsung új-zélandi oldalán hivatalos közleményben tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a vissza nem küldött készülékekről említett dátum után nem fognak tudni hívást kezdeményezni, fogadni, valamint az SMS kommunikáció sem lesz elérhető. Természetesen csak a helyi hálózatokon. A helyi Telecommunications Forum elnöke, Geoff Thorn elmondta, a sikeres visszaváltási program ellenére még néhány száz készülék van használatban, ezeket fogja érinteni a korlátozás. Arról egyelőre nincsenek információink, hogy ez a gyakorlat más országokban is megvalósul-e, mint cserére ösztönző lépés.

Előzmények

  • A Greenpeace is aggódik a Note7 miatt

    A világ legnagyobb természetvédelmi szervezete is aggodalmát fejezte ki a Samsung Galaxy Note7 visszahívásának környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatásai kapcsán.

  • Újabb biztonsági intézkedések a Note7 kapcsán

    A Samsung sajtóközleményben vázolta további biztonsági intézkedéseit, amelyek a hazai Galaxy Note7 tulajdonosoknak is kiemelt fontosságúak.

Hirdetés